2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın herkese kızlar magnorm suda eritilip içilen vitamin kullananınız var mı dün bana doktorum verdi.
r

ben 17-18.haftadan beri kullanıyorum.1 çay bardağı suda eritip içiyorum akşamları.bir de ultrasona girmeden yarım saat önce içiyorum ki ekranda görüntü daha rahat ve net oluyo.çünkü kasları gevşetiyo:)vücut ağrılarına da iyi geliyo.üstelik krampları engelliyo.benim henüz hiç krampım yok

bitanemo bende kullandım medela göğüs pompası elektirkli olanından harika bişey benım 11 aylık kızım var kızımı emziremedim hiç felaket göğüslerim yara olmuştu birtürlüde geçiremedik mecbur almak zorunda kaldım çok güzel sağıyor acıtmıyorda ama maalesefki sütüm olmadığı için 1 ayda bıraktım.inş bunda sütüm çok olur insan sütünü veremeyince kendini suçlu hissediyor.

ben bıtek catlak kremı lireac kullanıyorum nemlendrıcı suruyorum sureklııı kakao yagı bebe yagı hıc kullanmadım arkadasın 6.ayda baslamıss tırstım vallaaaa:)

arkadaşlar;
çatlaklar için bi karışım tarifim var tv de bi dr söylemişti.aylardır onu kullanıyorum.denemek isteyenlere tarifim;(hepsi birer çorba kaşığı olmak üzere):vazelin,kakao yağı,ozon yağı(yerine saf zeytinyağı da olur),kantaron yağı.güzelce karıştırıp banyodan sonra dairesel hareketlerle sürüyorum.şu sıra banyoda karın ve kalçalarımı yani çatlama ihtimali olan yerleri de kabak lifiyle hafifçe ovalıyorum...şimdilik çatlak patlak yok

selam kızlar bugün detaylı ultrasonumuz var 18.20de oğluşumu görücem çok mutluyum..

off bende çatlamaktan çok korkuyorm şuanda pul pul oldu basenlerim galiba çatlıyorum :18:
herşey çok güzelde bide vücudumuz deforme olmasa çok iyi olucak
bide bu çatlaklar için yapıcak birşeyde yok. geçen tv cilt doktoru anlatıyo hiç boşuna para harcamayın oluşan çatlakları gidermek tamamen mümkün değil diyo

canım,hiç bir zaman sıfır risk diye birşey yok.testinin sonucu gayet iyi.şöyle düşün;44000 kişiden 1 kişi olabilme olasılığın var demek.1:250 civarı olsaydı bu gerçekten risk demekti...benimkide sanırım 1:11000 gibi birşeydi.sonra 3 lü testte yapıldı o da gayet iyiydi.hatta geçen hafta radyolojide ayrıntılı ultrasona girdim herşey çok şükür ki mükemmeldi...özetle içini ferah tut

21 hafta yaşındayım; bir keresinde ben çok yaramazlık yapıyordum sonra tanımadığım bazı sesler duydum, çok güzeldi, sessizce dinledim, anneciğim babacığıma “galiba senin gibi sanatçı olacak, Vivaldi’yi çok seviyor” dedi, o sesin adı “müzik”imiş, Vivaldiyi tanımıyorum ama, artık annemle hep müzik dinliyoruz, müzik dinlemeyi çok seviyorum, bazen dinlerken uyuyorum, annemde mutlu oluyor. Anneciğimin ayak ve ayak bilekleri benim büyümemden dolayı şiştiği için hep dinleniyoruz. Babam dedi ki eğer yüzünde ve ellerinde şişme olursa doktora gitmemiz gerekirmiş. Kalbim çok çalışıyor, sürekli kan pompalıyorum ama yine de bu aralar yavaş büyüyorum, sadece 400gram oldum.

22 hafta yaşındayım ; Ben bir muz kadarmışım, muz denen şey mide yakar mı annemin midesi yanıyormuş, bir de diş etleri şişiyormuş, babam “bu kadınlar hep böyle, her şeyden şikayet ederler” diyor. Kendi kendine de “sabırlı ol, hepsi geçecek” diye tekrarlıyor sürekli, o böyle kendi kendine konuşunca çok komik oluyor. Ben yaklaşık 500 gr. olmuşum, anneciğim uzun süre ayakta duramıyor, ve yürümeye gittiğimizde o alçak topuklu ayakkabı giyiyor. Çünkü beli ağrıyor, hamileyken vücudunun ağırlık merkezi sürekli değişirmiş, biraz oturuyoruz sonra ayağa kalkıyoruz, biraz ayakta duruyoruz sonra tekrar oturuyoruz, ben daha çok yoruluyorum. Omurgalarım ağrıyor. İyi ki otururken dizlerini kalçasından yukarıda tutuyor, böylece ağrılarım geçiyor.

23 hafta yaşındayım kocaman oldum ama annem hala şikayet ediyor ne zaman büyüyecekmişim, bacakları şişiyormuş şimdi de , o da yatıyor, benim için daha iyi oluyor yine müzik dinliyoruz hatta kitap bile okuyoruz, anneciğim anne karnında çocuğun eğitilebileceğine inandığından sürekli okuyor, bir çok şey öğrendim. Bazen müzik onu çok etkiliyor ve ağlıyor, ben de kızıyorum ters dönüyorum, doktor da hemen ona bunu söylüyor, çok üzüldüğünü görünce yine dönüyorum, neden üzülüyor ki, hep aynı şekilde duramam tabi ki canım sıkılıyor. Doktor ona benimle konuşmasını onu duyabilmem için orta kulağımın gelişimini tamamlamaya başladığını söyledi, ben bunu zaten biliyordum, o kadar çok gürültü var ki burada kendimi bile duyamıyorum, bağırdım ama beni hiç dinlemiyor, sonra neden tekmeliyormuşum. Tekmelerim işte….

24 hafta yaşımdayım artık çok hareket edince terliyorum ve hasta olduğum içinde öksürüyorum, bir de şu tatlı parmak yok mu hep onun yüzünden hıçkırıyorum. Ben hıçkırınca anneciğim de tekme attığımı zannediyor. 33 cm boyu 570 gr. ağırlığı olan biri buraya nasıl sığar, ne kadar daha var öteki dünyaya gitmeme öfffff bir an önce anneciğimi ve babacığımı görsem, dün gece anneciğim uyurken babacığım beni okşadı benimle konuştu, hatta anneciğimin huysuzluklarını anlatıp beni uyardı. İkisini de çok seviyorum. Bir de şu doktoru çok merak ediyorum, düzenli olarak onu görmeye gidiyoruz. Şimdi de anneciğimin şeker tarama testi olması gerekiyormuş.

25 hafta yaşındayım; anneciğime kramp denen bir şey gelip ağrı yapıyormuş o da ağlıyor, futbol topu kadar büyüdüm, anneciğim diyor ki beli ve bacakları zonkluyormuş, zonk ne demek? Zonk sesini duyunca bacaklarına buz koyuyor ya da duş alıyoruz. Yine de geçmezse doktorumuzun verdiği ilaçları alıyoruz. Babam çok heyecanlı bir şekilde geldi bu akşam. Anneme bağıra bağıra “ biliyor musun üç boyutlu ultrason varmış” dedi. Yani benim çeşitli açılardan görüntülerimi alıyor, bu
görüntülerin arasını bilgisayar kendi dolduruyor, bana benzeyen bir görüntü ortaya çıkarıyorlarmış. Ama doktorumuz bunu bize söylemişti çok önemli bir şey değilmiş. Babacığım beni görmek için sabırsızlanıyor herhalde.

canım mail atmışştım dün onlarda 2 adet göndermişler davetiye 10 tl biz eşimle gidecektik 20 tl ama ben sadece 3.33 kargo parası verdim :)

çok iyiymiş valla ya bende hafta ıcı 10tl hafta sonu 15 tl dıye bılıorum bızde pazar gunu gıdecegız cunku sanırım sen maılı daha erken atmıstın dımı hadı hayırlı olsun bakalım ne dıyelım bızde artık ucretlı gıdıcez

bana bitti dediler
canım ben fuarın karşısında çalışıyorum normalde fuar olunca sürekli davetiyeler gönderilir ama her ne hikmetse bebe fuarının davetiyelerini dağıtmadılar sinir oldum bu arada dışarıyı güzel süslemişler reklamlar vs hergün dışardan görmeye dayanamıyorum bi an önce içine girebilsemmmm

Allahın izni ile oğluşum babasının burcundan olacak boğa olacak benim tosunummm

Ne güzel bende istanbulda olsaydım giderdim riskim olmasayduıda kesin gelirdim artık gidenler anlatır nasıldı bakalım

masallh dıyelım sımdıden Allah bagıslasın hepımızınkını:)
amin canım cümlemizinkini inşaAllah
ekin paşama yine aşık oldum yaaaaa ağlamak istiyorummm

canim cok guzel bir paylasimdi ,hungur hungur agladim inan, cok duygulandim nedense,zaten iyice salya sumuk oldum bu aralar

çok güzeldiii duygulandım yerım ben onun tekmelerını

bu da benden olsun kızlar;

Bir Bebeğin Günlüğü...

1. gün *

böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum.

oha hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış. nerden
nasıl bulunur bu ya?

hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.

*2. gün *

meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık yok, süt
başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi
kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be sözlük. hayır bişi
değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en
azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa!

uykum geldi yine. zzzzz!

*3. gün*

memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.

*4. gün*

bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik
galiba. memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum,
uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor
nasılsa. s.çmak da zevkliymiş be, eskiden yapamıyordum.

*5. gün*

bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim de her
yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi çeken bir noktada şu ki,
amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum, pat o
yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.

*6. gün*

avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler,
herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, alemin maymunu oldum
iyi mi?

bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha çok süt
içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski
günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma
geldi,kestiler hortumu yaa.

*7. gün*

bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.

*8. gün*

biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık. kaka yapma
işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin, eziyet
olsun. naapayım ama alt açıkken daha rahat roketleyebiliyorum. kaka yaparken
başka birşey daha yapıyorum galiba, anlamaya çalışacağım bakalım.

*9. gün *

çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu da
beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde devaymış, bugün
bunu gördüm.

*10. gün *

sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum
yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.

bu arada memelerin arasından dün gördüğüm gündüzleri piyasada yok
akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.

*11. gün*

al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım ağrıyor, böyle
gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum çıkaracağım diye.
sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.

*12. gün*

bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım
ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker. sonra bir saldım ki evlere
şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum

*13. gün*

annemin suratına s.çtım. tamam utandım biraz da insan bebeği poposundan öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla kızmadı herhalde.

*14. gün*

anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı
oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere bir rating aleti
taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi söyleyebilsem.

*15. gün*

topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım diyorum ama canım
yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum,
kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar, şu memelere karşı
biraz daha dikbaşlı durabilsem.

*16. gün*

şu memeleri çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum onları,
onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan
uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük biri geldi
yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala. sonradan
öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.

*17. gün*

etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi
kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak
emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. yüze ve gözlere dikkat etmem
lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem bugün onları kesmeye
çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak çizdik
tam gözün altını yine.

*18. gün*

elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara bere de
yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar. aslında
hala çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı acaba?

*19. gun*

nihayet o adamin neden eve sadece ak$amlari geldigini anladim megerse bana
ve anneme bakmak icin gunduz calişiyomuş..

aferin gozume girdi şimdi bak!..

*20. gün*

tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık.

ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme
vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme açıkken kıstırdım ama emme
olayından bir randıman alabilmiş değilim, meme yüzeyi bayağı bir farklı....

evet ya bende okurken çok duygulandım sizinle paylaşmal istedim o sitede çok güzel yazılar var kızlar

merhabalar aranıza bugün katıdım 1 kızım var 2,5 yaşında şimdi ikinciye hamileyim eğer ki sezeryan olacaksan mutlaka gecelik alman gerekiyor sezeryandan sonra sonda takılınca rahat edersin ayrıca hemşireler ped değiştiriyor sürekli en güzeli ameliyat sonrası gecelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…