2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım ben hiç bir yerde böyle güzel bir tulum bulamayınca 70 küsür lira verip mothercare den aldım bunu.
Her yerde 1 yaş için ayaklı tulumlar var,dışı penye olanlar yorgan gibi doldurulmuş,kadife olanlar ise hiç hoşuma gitmiyordu.
Çok güzel torbalı tulumlar vardı ama onuda bebek rahat edemediği için alamadım.
En son artık mothercare de bunu görünce paraya kıyıp aldım :)

Eveettt,geçen sene bu zamanlar 8 haftalık hamileydim.Ailemle tatile gitmiştik ve orda söylemiştim hamile olduğumu...Hey gidi günlerrr.
Ben çok ama çok özlüyorum hamilelik günlerimi.Bir kadının yaşayabileceği en güzel duygulardan biri hamilelik sonra annelik....
Rabbim evlatlarımızı hayırlı eylesin...

Canım benim aşı kartına yazmışlardı 3.doz temmuzda diye.Doğumdan sonra ben hatırlattım onlara 3.dozu olmak için yoksa umursamıyorlar.

turuncum ben şimdi 2sene sonra tekrar hamile kalmak istiyorum 3 yasında dogrucam yani bebegim hamileligimde sütü bırakmıs olcak cnkü 2 yasından sonra emzirmeyin diyolar zaten sütün kalitesi bitmiş oluyor cocuk büyük insan gibi herseyi yiyor yani rızkınıda engellemiyor ben şimdi spiral taktırsam surda nerdeyse 1.5 sene kaldı yani tak cıkar yapmak sence gereklimi bana şimdi düsününce gereksiz geldi ....

Canım aynı tulum gibi giydiriyorsun hiç sıkıntı olmuyor.Kumaşı penye gibi yani kadife değil.İçide doldurulmuş yumuşacık.Beni tek düşündüren ayaklı olması.Malum benim kuzu çok fena terliyor.Tulumu giydirdiğimde herhalde içine sadece kısa kollu çıtçıtlı atletini giydirebilirim.İnşaallah çok fazla terletmez.

Evet ek gıda sürecinde yapılan bu hareket bazen sinirlerimi bozsada dün o haline babayla çok güldük.
Burun delikleri,kirpikler ve saçlar dahil bembeyaz yoğurt/mama oluyor.

Canım anne sütü ile yoğurt mayalanacağı zaman inek yoğurdu ile mayalanıyor ama pek tutmuyormuş.Başarılı olmak için inek sütü şart.

Evet evet,o kadar zevk alıyor ki yaptığından...Şuan hiç bir oyuncak ilgisini çekmiyor o hareketten başka :))
Neden yaptıklarını bilmiyorum ama herhalde gelişimin bir evresi olsa gerek :)

Kızlar ben küçük yaşta okula başlanılmasına çok da karşı değilim.
Ben yurtdışında doğdum büyüdüm ve orda 2.5-3 yaşında mecburi olarak anaokuluna başlıyorsun.Eğer anne çocuğunu göndermez ise devlet önce ikaz ediyor sonra yine gönderilmezse elinden alıyorlar.Anaokulu 3 sene sürüyor ve 5.5-6 yaşında ilk okula başlıyorsun.
Yani ben 2.5 yaşında anaokuluna başladım ve bununda hiç zararını görmedim doğrusu.Hatta abimin döneminde 2 yaşında bile alıyorlarmış.Annem der hep çantanıza bezinizi koyar gönderirdim diye :)

Oooo maşallahhh...
Bizimki daha sadece sol tarafına dönebiliyor.Döndükten sonra ise yüsüstü debelenip duruyor :1:

Maaşallah kara gözlü kızına...Çok hoş bir slaytgösterisi.

Teşekkür ederiz teyzesi benim kedişimin ilk 4.saatiydi

herkesee kokulu öpücükler...
şimdi ben pcnin başına geçtim geçmişi okumaktan gözlerim pörtledi ( nitekim bikaç gündür girememiştim)
hıh buna cevap vereyim bnde fikrimi yazayım derken ne yazcaklarımı unuttum iimi:27:
hep son sayfalar aklımda kaldı:37:
turuncu cnm uyku tulumu çok güzel gerçekten. bnm kızımda bi garip terliyor saçları kafası, sırtı cılk ter, ama kolları buz gibi. üşüyomu terliyomu bilemiyorum. azrayı giy çıkar giy çıkar nevrini döndürdüm valla:26:

azraece ve siyahlale bebekleriniz çok tatlı maşallah.. allah nazarlardan korusun:nazar:
beykoz cnm bnde hamileyken 2 kere vuruldum tetenoz bidaha ne gel diyen var ne bişi.. bnde bi gidince sorayım kafam karıştı:37:

he kız biz unutulcak hatunlarmıyız tetanozumuzu yapmıyolar :27:

Web sitesini inceleseydiniz kızlar biz dogum oncesi ve sonrası cekim yaptırdık doguma yetişemedi normalden sezeryana dönünce ama dogum videosu falanda cekiyorlar cokta hoş bir ani oluyor:))

Nasılsınız bakalım bugün?Ben artık iyiyim.Biraz olsun alıştım işe.Akşam eve gidip kuzumu görüp,öpüp koklayacağım saatleri düşünerek avunuyorum.Çok büyük bir tatlılık.Evlat bambaşka birşey gerçekten.Herşeyden,herkesten üstün.Daha önce yapsaydım keşke diyorum:::::))Kısmet bugünlereymiş.

Canlarım Allah hepinize ağız tadı versin.Eviniz mutluluk ve bereketle dolsun inşallah....

Jerenim nazar değer diye resim koyma dedi.Ama bakıyorum koyanlar var.Bu sene sanırım bir kız patlaması var.Yada benim çevrem öyle..Ne kadar şeker şeyler ya.Azraece, siyahlale, vd. arkadaşlar maşallah diyorum başka da bişey demiyorum.Allah bağışlasın.

merhaba şekersiz yeşilçay meslektaşız galiba bende mimarım.ben 2 yıl ücretsiz izin aldım. bişey sorcaktım anne sütünü nasıl mayalıyacaksınız inek yoğurduyla mı?

Evet ben de mimarım ve ben de gecen sene tam da bugun ogrenmıstım anne olscagımı. Sen kamuda calısıyosun sanırım 2 yıl aldıgına gore memursun??
Yogurtla ılgılı bı fıkrım yok ama anne sutunden yapılıyomus duyduguma gore. :)

mrb arkadaşlar oğluma meyvelerden tattırmak istiyorum hangi meyveleri nasıl verebilirim?
sizler nasıl veriyorsunuz paylaşırmısınız?

ek gıdaya başlayan anneler sorularım var sizlere,
1. yoğurdu nasıl yapıyosunuz? makine mi aldınız aldı iseniz markası nedir ve memnunmusunuz? geleneksel yöntemi kullanıyor iseniz taze mayalayın deniyo ya 1 bardağı tutturmak kolay oluyo mu? bi de taze günlük süt nerden bulabiliriz?
2. meyve püresini nasıl hazırlıyosunuz? yıkadık, kaynamış sudan geçirdik, soyduk, cam rendeyle rendeledik sonra direk o rendelediğinizi mi veriyosunuz yoksa sulanması için içine ne biliim kendi sütünüzden falan katıyomusunuz?
3. bi kaç yerde okudum mama sandalyeleri kullanan arkadaşlar var. bebeklerimiz için henüz erken değil mi oturmak? destekli 5. aylarında desteksiz 6. ayda diye biliyorum ben ama?

şekersizyeşilçay'cım evet kamudayım ben. şırnakta olacağız bu süre içinde o nedenle maddi kısmı pek düşünmüyorum sosyal hayat 0 olacağı için...

Merhaba, önceki sayfalarda saraylı beşikk aldığını yazan anneler olmuş. bende bu beşik modelini çok beğendim fakat kullanım rahatlığı nasıldır, ne gibi artıları eksileri var bilmiyorum. kullananlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? şimdiden teşekkürler..
Baby Tech Sarayl Beik-120 | | Bebefix.com
canım benimki saraylı beşik değil ama tarz olarak benziyo.
Funnababy Funnababy Train Licno Sallanır Bebek Beşik | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
büyüyen fakat sallanmayan beşiğimiz var bebek odasında, bunu yatak odası için almıştık.. hoşuma gitmişti, sallanıyor, yatak odamızda çok yer kaplamıyor fakat küçük tabi.. 1 yaşına kadar anca kulanılır. zaten bir yaşından sonra bebek odasındaki beşiğine yatırmayı düşünüyorum..

Merhaba, önceki sayfalarda saraylı beşikk aldığını yazan anneler olmuş. bende bu beşik modelini çok beğendim fakat kullanım rahatlığı nasıldır, ne gibi artıları eksileri var bilmiyorum. kullananlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? şimdiden teşekkürler..
Baby Tech Sarayl Beik-120 | | Bebefix.com

bu tür beşiklerin dezavantajı çok kısa süreliğine kullanılabilir olmaları.En fazla 3 ay kullanabildik.Şimdi kilerde bekliyor öylece...

mrb arkadaşlar oğluma meyvelerden tattırmak istiyorum hangi meyveleri nasıl verebilirim?
sizler nasıl veriyorsunuz paylaşırmısınız?

şeftali,elma,armut... 3 gün kuralına uyarak tattırabilirsin bunları başlangıçta.

1. yoğurdu nasıl yapıyosunuz? makine mi aldınız aldı iseniz markası nedir ve memnunmusunuz? geleneksel yöntemi kullanıyor iseniz taze mayalayın deniyo ya 1 bardağı tutturmak kolay oluyo mu? bi de taze günlük süt nerden bulabiliriz?
2. meyve püresini nasıl hazırlıyosunuz? yıkadık, kaynamış sudan geçirdik, soyduk, cam rendeyle rendeledik sonra direk o rendelediğinizi mi veriyosunuz yoksa sulanması için içine ne biliim kendi sütünüzden falan katıyomusunuz?
3. bi kaç yerde okudum mama sandalyeleri kullanan arkadaşlar var. bebeklerimiz için henüz erken değil mi oturmak? destekli 5. aylarında desteksiz 6. ayda diye biliyorum ben ama?

1.Geleneksel yöntem ile mayalıyorum.Burda büyük marketlere çiğ günlük süt geliyor.3 kilo alıp hem bize hem de milupa kavanozlarına oğlum için mayalıyorum.Maya olarak aktivia kullandım ve kavanozu ters çevirdiğimde bile yoğurt dökülmedi.Bazı markaların günlük süt diye piyasaya sürdükleri süt ile yoğurt mayalayamadım maalesef.Çok cıvık oldu ve sakız gibi sündü.

2.meyveyi güzelce yıkıyorum,doğrayıp blenderden geçiriyorum,bekletmeden ve meyvenin doğal tadını alması için hiç bir şey ilave etmeden afiyetle yediriyorum.

3.bizim doktorumuz artık destekli oturtulabileceğini söyledi.Mama sandalyesini çok rahat kullanıyoruz.

şekersizyeşilçay'cım evet kamudayım ben. şırnakta olacağız bu süre içinde o nedenle maddi kısmı pek düşünmüyorum sosyal hayat 0 olacağı için...

ben de başlamadım ek gıda işine, yoğurt makinesi almayı düşünüyorum, tefalin minik kapları olan makinesi var ona bakıcam.
keçi sütü tabi en iyisi, yapabilirsem ondan iyi olur, bir arkadaş migrosta bulunduğunu söylemişti.
mama sandalyesini ben hafif yatar pozisyona getirince anakucağındaki gibi oluyor.
şırnak ta görev için mi bulunuyorsunuz. Allah kolaylık versin cnm.

ben ek gıdaya tam anlamıyla başladım kızımda şimdilik elma, şeftali ve armut suyu verdik 3 er gün ve arayla, tefalin yoğurt makinasını aldım küçük olandan geçenlerde indirimdeydi ilk denemi yapıp kendimiz yedik:) gayet başarılıydı inş zeynomda afiyetle yer, bizimde mama sandalyemizinde tam yatar pozisyonu var ana kucağı gibi ama şuanda orta yatar haliyle kullanıyoruz tabiyki tam dik oturur konumda değil, ancak doktorumuz bizede destekle oturtabilirsiniz az az dedi

ben de başlamadım ek gıda işine, yoğurt makinesi almayı düşünüyorum, tefalin minik kapları olan makinesi var ona bakıcam.
keçi sütü tabi en iyisi, yapabilirsem ondan iyi olur, bir arkadaş migrosta bulunduğunu söylemişti.
mama sandalyesini ben hafif yatar pozisyona getirince anakucağındaki gibi oluyor.
şırnak ta görev için mi bulunuyorsunuz. Allah kolaylık versin cnm.

evet canım şu anda askerlik için d.bakırdayız. şubatta da asıl görev yeri olan şırnağa gidicez kısmetse.:5: korkumdan bebeğimi dışarı tek bile çıkaramıyorum hele şu son zamanlar olan olaylardan sonra. :72:neyse ki sayılı gün çabuk geçer inş.

slm kızlar..bugün 4.ay aşısıı yaptırdık oğlumun...inşallah huysuzluk yapmaz ve de ateşi çıkmaz....bi önceki aşısında 2 saat ağlamış ve birazda ateşi çıkmıştı..şimdi uyuyor..kilosu 6800gr,boyu 67,5...dr amcamız boyu ilerde dedi..kiloya yorum yapmadı...gelişimi iyi dedi...ek gıdayı sordum ..tattırabilirsin dedi...1 tatlı kaşığı kadar...demir ilacını sordum...kullanmaya başla dedi..reçeteye yazmadı..bizede eczacı santafor verdi...onu aldık..günde 5 damla...oğlumda uyandı bu arada...grşrz...

Bugün aşımızı olduk. Şimdilik kızım iyi umarım huysuzlanmaz. Ebeyi dövesim geldi 10 gün önce rapor almak için gittiğimde gelmişken bebeğin boyuna kilosuna bakalım dedi. 6.250 çıktı yavrum. Bugün de 6 kg dedi. (Hergün yıkıyorum ya bebeği, çekti herhalde:)) Nasıl olur kilo mu vermiş dedim olabilir dedi moralim çok bozuldu, neyse aşıyla ilgili birkaç soru sordum diye siz isterseniz dışarıda bekleyin dedi kibarca kovdu yani. Ben de çıkıyorum zaten dedim. Babası kaldı içeride.Dayanamıyorum onun acı çekmesine. Cumartesi doktora randevumuz var. Bakalım orada belli olur her şey. Sütüm de yeterli çok şükür. Tartı arızalıdır umarım çünkü ilk 6 ay sadece ane sütü vermek istiyorum.

Back
X