Canım bel fıtığı ile misafir ağırlamak çok zor olacaktır senin için...Neyse artık yapacak bir şey yok...Eşinin sana bol bol yardımcı olmasını diliyorum.
Menüde dikkatimi çeken şey gündüz 2-2.5 saat aralıklarla 5 veya 6 ölçek mama vermiş olman.Bu miktar açıkcası bana çok fazla geldi.Artık büyüdükleri için verilen miktarda sorun yok ama bu miktar veriliyorsa en az 3.30 hatta 4 saat bile beklenebilir.
Bebeğin acıktığı için mi veriyorsun yoksa saati geldiği için mi veriyorsun ?
Birde eğer süt içiyorsa pirinç mamasına fazla yüklenme derim.Çünkü o mamalar bolbol kilo aldırıyor sadece.Yani günde 1 öğün ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.Bence bebeğin çok fazla mama tükettiği için artık ek gıdaya başlamalısın.Yani o fazla olan bir öğün pirinç mamasını çıkarıp meyve püresi ekleyebilirsin yerine.
Elma kabızlık yapan bir meyve olduğu için biraz rahatsız etmiş olabilir.Armutu önerebilirim...
Ben yoğurda 4.5 aylık iken başladım.Her gün verdiğim söylenemez.Haftada 3-4 kere falan veriyorum şimdilik.
Hahaha
....
Bende büyük paket almıştım ve dibi görünüyor sayemde 
Yedikten sonra da diyet yapacağım diyorum :))
Oooh afiyet olsun canım...Ben hamsiyi mısır ununa bulayıp tavada çok az yağ ile kızartıyordum.Fırında çıtır çıtır oluyor mu ?
Hamsiyi fırında kurutmadan nasıl çıtır çıtır kızartabilirim ?
Yukarda altını çizdiğim cümleye koptum
Maaşallah kuzuna..Bu sağlık ocaklarının ölçümleride beni öldürüyor valla.Özel doktorla yapılan boy ölçümü arasında 3 cm fark var.
Kilosuda gayet güzel ama en önemlisi sağlığının yerinde olması tabi ki.
Oturtma konusu ise ben kucağımda 90 derece olacak şekilde oturtuyorum ama öne eğilmemesi için elimle destekliyorum.Çünkü bırakırsam lastik bebeler gibi burnu yapışıyor yere 
Ben oturabilmesi için özellikle bir şey yapmadım.Önce yatar durumdayken ellerinden tuttuğumda hafif oturur gibi yapıp sonra ayağa kalkardı,şimdi ise ellerinden tutup kaldırdığımda tam oturuyor,ben ellerini tutmaya devam ettikçede öyle oturuyor düşmeden.
Santafer 8 damla çok gibi geldi bana.Biz 6600 kilo iken doktor 5 damla ile başlatmıştı santafere fakat kusma problemi olunca bırakmak zorunda kalmıştık.Bence sen de 5 damla ile başla,sıkıntı çıkmazsa en son kilosuna göre ayarlarsın damlasını.
Çok geçmiş olsun canım ama atlatmışsınız ne güzel o günleri..Şimdi bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.Güle güle büyüt paşayı.
İvettt çok ösledimm
....
Ninniyede bayıldım valla...Sabah sabah güldürdün beni
...Eeee her anne bebeğinin ne istediğini çok iyi bilir.Seninki eeee'ye alıştığı için dandini söylesen "annem ne söylüyor acaba" diye düşünür herhalde
Canım o sendromun adı "keyfim ne isterse onu yaparım" .....
Bazı geceler bizde de aynısı oluyor.Yat kalk yapa yapa zombi gibi oluyoruz ama 1 hafta sonrasında tekrar eski düzene giriyoruz.Acaba karnı mı aç diye düşünüyorum ben de ama zaten biberon ile beslediğim için verilen miktarı biliyorum.
Biberon ile anne sütünü gece vermek biraz zor oluyor.Ben termosa yatmadan önce kaynamış suyu koyuyorum.Sütü ısıtacağım biberonun cam olması gerekiyor çünkü plastiklerde çok zor ısınıyor.Bebeğimden acıkma sesi gelince hemen açıyorum termosu ve boşaltıyorum ısıtma kabına.Cam biberonuda oturtuyorum içine ve ara ara çalkalayarak 2 dakikada ısıtıyorum.
Çok ama çok haklısın....O yüzden en güzeli annelik iç güdüleri ile hareket etmek diyorum...
cnm hamsiniin kılçıklarınıda ayıklıyorum...
2 tanesini sırtları dışarıda göbişleri birbirine değecek şekilde birleştirip mısır ununa 2 tarafınıda sürüyorum...
sonra tepsiyi azıcık yağlıyorum ve diziyorum benm balıklarıı:)
250 derece 20 dk içinde tamamdır...
hem çıtırdak oluyor içleri yumuşak hemde kokusuzz:)
bir dene bakalım ben geçen sene öğrendim bunu hep öyle yapıyorum...
kılçıklarıyla yapmak istersende ayıkladıktan sonra bir balığı mızır ununa bulayıp diziyorsun...
asker gibi diziliyorlarrr hueheuheuehue
kızlar hepinize iyi akşamlar.
bizde dün 4. ay aşılarımızı yaptırdık. kzım ateşlendi ama çok şükür atlattık.
korktuğum gibi geçmedi ama ateşi bgnde sürdü. 37 ile 37.6 arası gitti geldi hep.
en son ılık bir banyo yaptırıp emzirdim ve yatırdım. bgn tamamen iyileşir azra'm inşallah.
4. ay ölçümlerimizde şöyle..
sağlık ocağına göre: kilo 6.800 boy 66 baş çevresi 41,5
doktorumuza göre: kilo 6.700 boy 69 baş çevresi 42
çok şükür sağlığımız iyi, önemli olanda bu değilmi
gelelim bnm sorularıma:
1. ben kızımı hiç oturtmaya çalışmadım bugüne kadar. kucağımda oturuyo tabiki ama destekle oturtmayı fln denemedim.
azra'nın dr.u 90derece dik oturtma daha eğik olsun falan deyince bende yanlış yapmış olurum diye denememiştim.
bnde yavaş yavaş başlayım ozaman değilmi? sizler yatar vaziyetteyken kollarından tutup oturur duruma getirerekmi başladınız birde?
2. sağlık ocağından santafer verdi dr. ama 8 damla dedi. çok değilmi? bn kiloya göre verildiğini biliyorum. 7 damla veriyim diorum siz neye göre veriosunuz?
son olarak ek gıda araştırması yaparken aşağıdaki linkte çok güzel tarifler gördüm paylaşmak istedim.
zaten ne varsa kadınlar kulübünde var
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/227139-bebekler-icin-ek-gida-tarifleri.html
veeee veeee veeee
turuncu
allah senden gerçekten razı olsun.. öyle güzel cevaplıyosun öyle güzel bilgiler aktarıyosunki, valla çoğu doktora taş çıkarırsın sen
ben ellerinden tutuyorum cnm
önce zorlandı şimdi alıştıı
tabi gazada getiriyorumm
hoooopppp diye kalkıncada aferim sanaaa diye coşkuylaaa karşılık veriyorum:)
yani ben yüzüstü yapınca da aferim sana diyorum...
böylece güzel yaptığı şeyleri takdir ediyorum oda anladı artıkkk
aferim deyinceee çok mutlu oluyor:)
bu arada ben kan ilacı vermiyorum...
bir iki verdim bıraktımmm
benmkide 7900 iken 8 damla demişti hemşire kilosu kadar damla dediii bana...
turucummmmmm beni ösledin haaaa bende seni ösledim balımmm
bende kan ilaCI vermiyorum pekmez organik köyden gelcek onu vercem ama kiloya göre vericeksin dedi doktorum 7damla ver dedi gün boyu meyva sularına damla damla sıkıp bir güne yayabilirsin dedi
bide bebegim 2.5 aylıkken oturmaya basladı tek duramıyor tabi yanında dayanacak bişeyleri olmalı ben yastıkların arasına oturtuyorum kraftın mama sandalyesi vardı carrefourda ona oturttum cok rahat durdu yanları tuttu onu
ninni konusuna gelince bende fiks 1tane eee benim oglumun esi var eee benim oglumun uykusu var eeeeeee ( oglusumun adıda enes ) millet diyor oyuzden mi eeeeliyosun diye napıyım kafamda bu yer etmiş bebişim alıstı bunu duyunca kafasını cevirip kapıyor gözlerini uyumıycaksa bile ben eeee diyorum kafasını döndürüyor degiştirmeme lüzum yok bir taneyle idare etsin
bugun gögüslü patatesli soslu fırında yaptım ve lahana dolmasınıda eşimin teyzesiyle sardık salata cıtır ekmek misss kilo vercem dedikce yiyorum ben yavvv ....
biyologcum sende evi bebek magazasına cevircen ha almadıgın bir ben kaldım
senide alırım şekerimmm ne demekk
aslında pek bişe almıyorumm...
yani her gördüğümü almak istiyorum ama eşim tek başına çalıştıgından bir tonda ev kredisi ödediğimizden:)
ben şöyle yapıyorum iice araştırıyorum mesela mama sandalyesi nası olmalıı yorumları okuyorum fiyatlara bakıyorum...
ona göre karar veriyorummm
aa en iisi buymuş diye almıyorum da buda işimi görürmüş diyip öyle alıyorum:)
araştırmacı gibisin dio eşim hep şey der
sen araştır alırızzz:):):)
kizimin memeyi agzina alip fondip hizinda emmesi ve gece 2saatte bir kakmasi yuzunden zombi olduk beyimle

ustune birde uykuya gecislerdeki zorlanmasida cabasi uyaniyor emziriyorum uyuyor yatagina koyuyorum ikidakka sonra mikir mikir
dun gece tuzak kurduk kizimiza

sagdigim sutlerden birini biberonla vereyim dedim acikmasini ve uyanmasini bekledik 125cc hazirladim acemiyiz tabi sutu ilitana kadar bizim kuzu iyice canlandi uyku gitti sonra sutu icir uyut derken 1,5saat gitti e ne anladik bu isten

sonra 3saat sonra kalkti
3 aylikken hatta daha oncesi bile 2 kez kalkardi simdi ne oldugunu anlayamiyorum
:44: sut doyurmuyor diyicem ama kendisi kisa emiyor 1 hafta onceki kontrolde 600 gra, all,isti doktor ek verme demisti
sizce nedir bi sendrom kizlar baska ne denesem? tracy nin kitabindaki gibi dolu mide ile yatirsamda sonuc ayni puffff
geçecek cnmmm
perşembeden p tesiye kadar bende öyle durmadan uyandıkkk....
emmediikk uyumadıkkk
sinirlerim zıpladı ama geçtii....
sabret azıcık daahaaa:)