2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Demir ilacına sinir oldum ve çöpe attım !!!
3 hafta kadar ara vermiştim ilaca ama bugün verdiğimde yine ağız dolusu kustu 2-3 kere.
6.ayda tahlil yaptırıp öyle karar vereceğim..

Bence dogru karar vermissin cnm hayirli olsun
Kiyamiyorum kusmalarina yazik mideleri bogazlari tahris oluyor annelerin emekleri bosa gidiyor
Dile kolay geliyor ama Omer enfeksiyon kapinca 2gun kustu neye ugradigimi sasirdim aglamak istedim kiyamadim icim acidi
Biz de 6.ay kontrolumuzde yani haftaya test yaptirip baslayacagiz

Firsat bulup inceleyemedim ama WHO Dunya Saglik Orgutu.nun sitesine de bir goz atmak istiyorum

Alakasiz olacak ama patates corbasi yapacagim bir kismini Omere ayirip kalanina tuz koyacagim
Gecen hafta yapmistim cok lezzetli oldu

1buyuk sogani kavurup pembelesmeye yakin 2y.kasigi un ekledim. unun kokusu cikinca 1havuc rendesi daha ekleyip kavurdum. Beraber kavrulduktan sonra kup kup dogranmis patatesleri ve 5bardak suyu ekleyerek haslamaya biraktim. Patatesler yumusayinca blendirdan gecirim 1bardak sut ile tekrar kaynattim. Ailecek sevdik bakalim misafirler de begenecek mi.

sorma haftada en az 2gecemiz is cikisi misafir agirlamakla geciyor
Basimin ustunde yerleri var misafiri severim ama ben de nihayetinde bebekli bir kadinim
Annem arasira bioregimi tatlimi yapip yolluyor ama hem ona kiyamiyorum hem gurur yapiyorum
En kotusu de yorulunca sutum azaliyor ve gun icinde oglumla vakit geciremiyorum
Yemek yapayim bu sefer dedim, tek tek hamurisi zorluyor
Sofrayi cay servisini geceden hazirladim
Mutfagi banyoyu temizledim
Ama Omer yine huysuzlandi surekli benimle oynamak istiyor daha bir kap yemek yok

iste ben esime kiyamadigimdan reddedemiyorum cunku isten gelince Omere o bakiyor bir emzirmesi eksik
Diger anlamda hos tutmak istiyorum aslina bakarsan ben de ozluyorum ama cok yorgunummmmm

O aslana kocaman bir masallahh :nazar: tanistigimiza memnun oldum aslan beyy!

of gece 1de uyuyabilsem ne ala
Omer 9 9bucuk gibi yatsana ben 2den once gozumu kirpamiyorum bile
3 4gundur boyle
Sabah 6da uyandiginda emzirip uyutuyordum gece stresli gecince sutum az oluyor 6da doymayinca uyuyamiyor
Esim beni de pispislamayi denedi dun gece ama kendi uyuyakaldi :)

Cnm esin neden yaninda degil?
Abiler kardesler evlenince degisebiliyor maalesef
Hasta oldugunuzu biliyor da mi gelmiyor yoksa hic mi arayip sormuyor?
Kendi kendine yetiyorsun ya buna da sukur ve de cokk gecmis olsun insallah birsey cikmaz

Artik iyice hareketlendiklerinden az aliyorlar
Omer de fazla almadi bu ay arasira evdeki tartida bakiyoruz hatta esim alismis 1,5kilolari gormeye mama verelim diye tutturdu
Israrla mama almiyorum eve
Su anki goruntusu ve sagligi gayet iyi ek gidaya baslayinca acigi kapatacagiz merak etme

Sen ablamin Omere pasta kremasi verdigini biliyor muydun?
O geceden sonra 2ay ucretsiz izin almaya karar verdim :47::40:

Dun de annem tutturmus kofte verelim diye! Annecim tatli tuzlu yemeyecek torununun iyiligi icin diyorum anlatamiyorum. Seni nasil buyuttum deyiveriyor. Belki reflum bu yuzden basgosterdi ya da baska bir sorun var ama bilmiyoruz neden zararli oldugu kesin olan birseyde diretiyorsun ki diyordum. En azindan yalasin deyip kfteyi yalatti. Kizarmis ve disi komple kizartma yagi olan bir kofte:47: hemen emzirdim dua ettim zararini grmesin diye. Dolaptan armut kaptim rendeledim vereceksen sebze meyve ver benim ogluma baska sey verme diye kizdim. Armutu yedirirken Omer daha da daha da diye aglayinca hsuna gitti. Bak. Bu tatlara aliskin zararli tatlara aliskin degil sen alistirirsan vebali senindir diyecegim bir dahakine. Isi biraktiracaklar bana o olacak:47:

Canim esimin izin almasi ogun o klinigin kapali olmasi anlamina geliyor ve maales ki bu mumkun olmuyor anca kendi hastalarini bitirdikten sonra oda 3 den sonra olabiliyor zaten o zamana kadar biz isimizi halletmis oluyoruz evim gop ta hastane konya yolunda kizi arabaya bagla hast git tekrar coz isin bitsin tekrar bagla valla ankaranin trafigininde icine ettiler zaten malum yani yolda yoruyor.benim sikintim yanimda olmalari degil yagmasada gurlesinler yani gelinimizde esimin kuzeni yani yabanci degiller ki allaha sukur gittigim yerde asansor oldugu surece herseyin ustesinden gelirim evvel Allah yavrum iyi olsunda gerisini salla dedim artik kendi kendime

kızlar ne çok kaynatmışsınız yaa oku oku zor bitirdim!bütün bebeklere maşallahh hepsi bal gibiler..

azraece ben bu Ece cik için hiç iyi şeyler düşünmüyorum:1:gördüğüm anda suratımda böyle :52: bi gülüş belirdi..bu nasıl tatlı nasıl güzel nasıl şirin bi bebektir böyle..Allahım nasıl güzel yaratmış bu şirineyi:nazar::nazar::nazar:bu minnoşun adı bundan sonra ŞİRİNE olsunnn:9:

biyolog canım şu öğürmelerinde ve böğürmelerinde kendimi buldum:60:ne günlerdi evimden tiksinmiştim..bitkisel hayattaki insanlar gibi olmuştum aynı:1:hastanedekilerle kanka olmuştum habire serum yemekten:)1 gün saymıştım hiç unutmam 31 kez kusmuştum:9:artık kusmaktan boğazı bırak burnumdan bile kan geliyodu..inş 2 . hamileliğimiz kolay geçer:31:

lilifresenin yazdıklarında da oğlumu buldum:)bizimki 1 ay sürdü..tam memeyi bırakma döneminde benim bel ağrım bi tuttu emziremedim bi kaç kez mama vermek zorunda kladım bi kaç kezde sütümü sağarak biberon kullandım..emzirmek için her kucağıma aldığımda kendini kasmalar,ağlamalar,öğürmeler..sadece geceleri uyurken emzirdim senin gibi kilo alımı azalıcak diye beklerken 1 önceki aydan daha fazla kilo aldı..daha önce geceleri uyuduğunda emzirmek için uyandırmıyodum..pes etmeden çok savaştım..geceleri uyumadım oturdum emzirdim..pes etmedim ben kazandım:)2 karış boylarıylada nasıl inatçı oluyolar..sen daha inatçı ol canım..gece-gündüz sürekli emzirmeye çalış..sakın aç kalıyo diye üzülüp mama verme..bizim doktorumuz kaşıkla beslememide istemedi..sen doktorunla bi görüş gerekirse sütünü sağ kaşıkla besle canım bebeğini..Allah yardımcın olsun inş çabuk atlatır bebeğin bu dönemi..çok mu yazdım ne:26:

demek 1 ay sürdü ha, ben de sabırla meme vermeye devam ediyorum ama hayret bişey bacak kadar çocuk hatta bacak kadar bile değil :) nasıl da inat yapıyo, açlıktan geberiyo elimi sokuyorum ağzına cokur cokur emiyo meme dudağına deyince sanki canı acımış gibi bağırıyo, demek ki bebeklerin oluyo böyle dönemleri, iyi ki uykusunda emiyo, o da olmasa mahvolduk.. ben de başka bişey vermeden inatla emzirecem bakalım kim galip gelecek.. ilk başta o kadar üzülmüştüm ki memeyi bırakacak diye neyse ki imdadıma yetiştiniz, çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için,

Allah Allah ben anlamadım.erkeğin sperminde bulunan kromozom belirliyor diye biliyorum cnm.kadındaki kromozom hep aynı x kromozomu olarak sabittir.erkek sperminde x kromozomu salgılar ve birleşirse kız, y kromozomu salgılar ve birleşirse de erkek evlat olur siye biliyoeum.xx kız, xy erkek.fen bilgisi dersi gibi oldu ama öyle yani:)))

Bacim kadinin yumurtasi belli gunlerde kiz belli gunlerde erkegi kabul ediyormus:44:simdi benim son adetim 3 agustos du 15 agustos da gittim ve kiz istiyorsan sadece bugun yap bu hafta baska yapma dedi ama farketmez dersen bu hafta devam et dedi.erkek sperm omru kisa ama hizli:23: kiz ise uzun omurlu ama yavas mis yani erkek spermin aldigi 2 saatlik yolu kiz sperm 2 gunde aliyormus durum boyle yani dollenme gununden iki gun once yaparsan kiz olma ihtimali yuksek oluyormus tatlim bizde tuttu ama dedimya Allahin dedigi olur Allah hayirlisini versin

bende içiremiyorum hergün bi zararı olurmu çok üzülüyorum

Zararı olurmu hiiç bilmiyorum ama ben vermezsem yararının olacağı kesin...Zaten zor besliyorum çocuğu...

Bence dogru karar vermissin cnm hayirli olsun
Kiyamiyorum kusmalarina yazik mideleri bogazlari tahris oluyor annelerin emekleri bosa gidiyor
Dile kolay geliyor ama Omer enfeksiyon kapinca 2gun kustu neye ugradigimi sasirdim aglamak istedim kiyamadim icim acidi
Biz de 6.ay kontrolumuzde yani haftaya test yaptirip baslayacagiz

Firsat bulup inceleyemedim ama WHO Dunya Saglik Orgutu.nun sitesine de bir goz atmak istiyorum

Alakasiz olacak ama patates corbasi yapacagim bir kismini Omere ayirip kalanina tuz koyacagim
Gecen hafta yapmistim cok lezzetli oldu

1buyuk sogani kavurup pembelesmeye yakin 2y.kasigi un ekledim. unun kokusu cikinca 1havuc rendesi daha ekleyip kavurdum. Beraber kavrulduktan sonra kup kup dogranmis patatesleri ve 5bardak suyu ekleyerek haslamaya biraktim. Patatesler yumusayinca blendirdan gecirim 1bardak sut ile tekrar kaynattim. Ailecek sevdik bakalim misafirler de begenecek mi.

Allahııımm noluuuuur 6 ay kontrolümüzde demir eksikliği çıkmasınnnn noluuuurrrr :18:
Zaten zar zor yediriyorum...Bide böyle kusunca sinir katsayım daha da artıyor.
Çorba hem sizin için hem de ömer için nefis olmuşa benziyor.Hepinize de afiyet olsunn :56:

merakeden arkadaşlara, bitürlü yeni foto ekleyemedim sisteme beğendiremedim sanırım, çok güzel fotolar çekmiştim ama almıyor, tottiş kızıma maşallah ekleyebilirsem yeni fotolarda deniycem herkese sevgiler:16:
$20120914_122815.webp $20120917_140201.webp $Foto393.webp $Foto395.webp

Ne zamandır ek gıda tarifleri vermediğim aklıma geldi.
Az önce oğluma yaptığım sebze püresi hoşuna gidince sizinle de paylaşayım dedim..

1 bardak su
2 dal brokoli
1 havuç
1 minik patates
1 tatlı kaşığı irmik
1 çay kaşığı zeytinyağ

brokoli,havuç ve patates 1 bardak suda yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan almadan içine irmik ve zeytinyağı ilave edilip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
Püreleme işlemi size kalmış ama ben kolayıma geldiği için blender kullanıyorum.Bu karışımı hiç süzmeden blenderden geçirip oğluşuma yedirdim.

Az önce oğluma yaptığım sebze püresi hoşuna gidince sizinle de paylaşayım dedim..

1 bardak su
2 dal brokoli
1 havuç
1 minik patates
1 tatlı kaşığı irmik
1 çay kaşığı zeytinyağ

brokoli,havuç ve patates 1 bardak suda yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan almadan içine irmik ve zeytinyağı ilave edilip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
Püreleme işlemi size kalmış ama ben kolayıma geldiği için blender kullanıyorum.Bu karışımı hiç süzmeden blenderden geçirip oğluşuma yedirdim.

Zararı olurmu hiiç bilmiyorum ama ben vermezsem yararının olacağı kesin...Zaten zor besliyorum çocuğu...

Allahııımm noluuuuur 6 ay kontrolümüzde demir eksikliği çıkmasınnnn noluuuurrrr :18:
Çorba hem sizin için hem de ömer için nefis olmuşa benziyor.Hepinize de afiyet olsunn :56:

turuncu valla bu demir ilaci yuzunden helak ettin kendini yaaa goreceksin bak hic birsey cikmayacak Kayra nin kan sonuclari da gayet iyi cikacak yani o yavrum kustuguyla sende kendini uzdugunle kalacaksin maasallahi var oglusunun....

kızlar bizim kız ağzıyla pürrrrrr yamaktan bi hal oldu 2 gundur heryer tükürük valla. hayır morarıyo resmen yaparken ama inatla devam :1: eskiler bebekler öyle yaptımı yağmur gelecek derlerdide inanmazdım dünden beri yağmurlu istanbul :1::1::1:

aynı valla eldiven giydiriyom onuda emiyo öle iştahla emiyoki kıskanıyom bazen :(

cnm onun o dötişini yiyebilir miyim izninle?melek ya ne tatlı uyuyor öyle.Maaşallah subhanallah kuzuya.

amin cnm.benim kız da öyle bir çığlık bir çığlık susmuyor.telefona kaydettim sesini.ay diyorum yapma kızım boğazın acıyacak ama yok devam.bizimkinin de ek gıdalarla günü gününü tutmuyor.canı isterse ağzını açıyor.canı istemezse hemen kilit konumuna geçiyor yada ağlıyor:37:

saol canım :) aynı bu kızlar çok cadı çığlık çığlığa akşama kadar :27:

oy oy çok datlular maşallah :)

benim bebegim bronşit oldu:5:
diger kızım hiç olmadıgı için ne oldugunu bile bilmiyordum..
burun akıntısı yok,ateş yok,huysuzluk yok ama öksürük çok fena balgamıda var
3 gün igne verdi doktor:5::5:

ve geçmiş olsun valla bebekler hasta olca ben olayım daha iyi kıyamam:16:

Eki Görüntüle 528038 lillac teyzesi sana gelsin bu resim:))

maşallah sübhanallah :nazar:

bu tam bir tavşanmış annesi, maşallah ona :nazar::nazar:
duruşuna, kıyafetine bakın hele :))

hemde ne tavşan çılgın tavşan:37:

merhaba mayıs anneleri,
ben haziran annesiyim ama bizim forumda tık yok, herkes kaçmış, siz deneyimlisiniz diye size sorayım dedim. 3 aydır memeden ayrılmayan oğlum 1 haftadır memeyi reddediyor, basbas bağırıyor, ne zamanki uyku sersemi oluyor o zaman emiyor bu sefer de bırakmıyor, bu zamana kadar sadece anne sütüyle beslendi, kilosu gelişimi gayet iyi hatta önden gidiyo ama böyle giderse kilo alımı yavaşlayacak, sizin bebeklerinizde de oldu mu böyle bi durum ne yaptınız nasıl geçti? 3 ayda bebeklerin memeyi bırakma eğilimi olduğunu söylüyolar, inşallah geçici bi durumdur.

efet bende yaşadım atlattım çok şükür sabır canım ben gündüz gözlerine mendil kapatıp emziriyodum bi de öle dene istersen:34:

Pasama cicisini giydirdim bugun ananesine gittik sitenin maskotu oldu
Minderini emerkenEki Görüntüle 528349 Eki Görüntüle 528351

maşallah sübhanallah :nazar: beğendin enişte adayları arasına kattım gitti:17:

merakeden arkadaşlara, bitürlü yeni foto ekleyemedim sisteme beğendiremedim sanırım, çok güzel fotolar çekmiştim ama almıyor, tottiş kızıma maşallah ekleyebilirsem yeni fotolarda deniycem herkese sevgiler:16:
Eki Görüntüle 529270 Eki Görüntüle 529271 Eki Görüntüle 529280 Eki Görüntüle 529281

arkadaşlar bi sorum olcak ben hala adet görmedim emziriyorumda sizler ne zaman gördünüz korkuyorum eşimlede öpüşüyoz paso kazaya kurban gitmekten korkuyorum:27:

Son düzenleme:
turuncu valla bu demir ilaci yuzunden helak ettin kendini yaaa goreceksin bak hic birsey cikmayacak Kayra nin kan sonuclari da gayet iyi cikacak yani o yavrum kustuguyla sende kendini uzdugunle kalacaksin maasallahi var oglusunun....

Ne bileyim canım ya...Benim kuzu doyasıya anne sütü almadığı için korkuyorum eksiklik çıkacak diye.
İnşaallah dediğin gibi olur da o iğrenç damlaya başlamak zorunda kalmayız :46:

Olmus olmus annesi maasallah kizina:nazar:
sağol canım senin miniğinede maşallah:nazar:

arkadaşlar bi sorum olcak ben hala adet görmedim emziriyorumda sizler ne zaman gördünüz korkuyorum eşimlede öpüşüyoz paso kazaya kurban gitmekten korkuyorum:27:
sağol canım senin kuzunada maşallah sübhanallah, bende daha olmadım canım ben nerdeyse 2,5 ay kanama yaşadım bende emziriyorum ama bizim faaliyetler okadar çok değil ben hala acı duyuyorum çünkü, olmaz inşallah:1:

canım maşallah :nazar: tottişine allah bağışlasın, kızımın adaşı:16:
canım arkadaşım senin zeynep adanada maşallah evet canım meğerse adaşlarmış berfin zeynebimle:1: tüm bebişlere:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Ne bileyim canım ya...Benim kuzu doyasıya anne sütü almadığı için korkuyorum eksiklik çıkacak diye.
İnşaallah dediğin gibi olur da o iğrenç damlaya başlamak zorunda kalmayız :46:

Hamilelikte varmiydi sende demir eksikligi?
Canim benim kizi biliyorsun1.5 ay once goturdugumde kan testide yapmislardi elleri usuyor dedim o yuzden ama degerleri iyiymis
gerek duymadi Kayra ayinda gununde dogdu zaten degilmi?erken dogan bebeklerde ve ailede anemi olan bebeklerde daha sık gozlemlenir kansizlik o yuzden panik olma kendini yorma cunku iyi beslensin diyede zaten helak oldun 6. Ay kontrolunde bakarlar zaten bence gerek bile duymayacaklar zaten senin verdigin kan ilacindan dolayida kustugu icin bebege zaten bir faydasida olmaz ne yediginin nede ilacin bende benimkini kussun diye gozune bakiyorum balgamini cikartamadi bir turlu:52:

Endiselenme cnm gebeligin son donemlerinde bebek kendine depo yapiyor disariya cikinca da anne sutunden ya da destek urunlerden tamamliyor
O yuzden son donemde kan degerlerimiz dusuyordu bidiklar kendine aliyordu
Brokoli vermekle iyi etmissin
Pekmeze de devam ohh mis
Istersen mevsimi de gelmisken ispanaga daa baslayin
Bir eksigi cikmayacak annesi bu kadar didinirken Kayra pasa karsinigini verecek emin ol
[
/QUOTE]

Eki Görüntüle 529270 Eki Görüntüle 529271 Eki Görüntüle 529280 Eki Görüntüle 529281
Nasil guzelsin sen oyle yaa Allah bahtinid a guzel yazsin prenses!

1 bardak su
2 dal brokoli
1 havuç
1 minik patates
1 tatlı kaşığı irmik
1 çay kaşığı zeytinyağ

Sifa olsun tesekkur ederiz 2hafta sonra teker teker deneriz bakalim bizimkiler sevecek mi
aynı valla eldiven giydiriyom onuda emiyo öle iştahla emiyoki kıskanıyom bazen :(

saol canım :) aynı bu kızlar çok cadı çığlık çığlığa akşama kadar :27:

oy oy çok datlular maşallah :)

ve geçmiş olsun valla bebekler hasta olca ben olayım daha iyi kıyamam:16:

hemde ne tavşan çılgın tavşan:37:

efet bende yaşadım atlattım çok şükür sabır canım ben gündüz gözlerine mendil kapatıp emziriyodum bi de öle dene istersen:34:

maşallah sübhanallah :nazar: beğendin enişte adayları arasına kattım gitti:17:

benimki duzene girdi 4.yu oldum ama bazilarini sutu koruyor

Ben bildigin damizlik ciktim yumurtlama tam gaz!

Bu arada prensesine layik olabilirsek ne mutlu kizina bayildim!:8:

Kizlar yaa benim kiz iki gundur nefes alamadigi icin uyku ya dalmakta zorluk cekiyordu mizir mizir oyun bile oynamak istemiyor:50:
dur dedim yaa birde ayagimda sallayim aliskin olmadigindan oyun yapiyorum zannetti ilk bi gulmeye basladi baktim gozler gidiyorrrr eeee bu seferde ben bu kizi salladim da nasil kalkacam diye kara kara dusunmeye basladim:9:neyse hatun uyudu zar zor kalktim yatagina yatirdim sicradi elimi deli gibi kapip agzina goturdu valla korktum birden ani bir refleks olunca:52:
bu arada alismaz dimi yaaa gerci birkereden birsey olmaz ama zorlandim valla ama olsun kizim uyudu neticede:35:

Back
X