2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

turuncu verdiğin tarifler için sagol ben daha ek gıdaya başlamadım ama başlayıncaçok işime yarıycak.
daha önce çocuk büyütmeme ragmen unutmuşum herşeyi..:))

turuncu gerçekten harikasın.... maşallah ne kadar beceriklisin...:nazar: merak ettim araştırıp mı deniyorsun yoksa kendi fikrince mi....

ben 5,5 aylık olduğunda çorbalara geçmeyi planlıyorum... şimdilik sadece meyva suyu ve püresi veriyorum birde pirinç maması+bisküvi...

demek 1 ay sürdü ha, ben de sabırla meme vermeye devam ediyorum ama hayret bişey bacak kadar çocuk hatta bacak kadar bile değil :) nasıl da inat yapıyo, açlıktan geberiyo elimi sokuyorum ağzına cokur cokur emiyo meme dudağına deyince sanki canı acımış gibi bağırıyo, demek ki bebeklerin oluyo böyle dönemleri, iyi ki uykusunda emiyo, o da olmasa mahvolduk.. ben de başka bişey vermeden inatla emzirecem bakalım kim galip gelecek.. ilk başta o kadar üzülmüştüm ki memeyi bırakacak diye neyse ki imdadıma yetiştiniz, çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için,

evet yaa aynını birbuçuk aydır ben de yaşıyorum. kucagıma alıyorum emzirmeye yeltendiğim an bir çığlık bir ağlama. ne oluyo anlamıyorum. sanırsınız ki zarar veriyorum yaramaza. ilk başlarda pskolojım bozulacaktı bu çocuk beni istemiyo diye düşünecektim nerdeyse. hanımefendi sadece uykuluyken emer sağolsun. zaten bu yüzden so ay sadece 400 gr aldı.şimdi meyve püresine başladık bakalım bu ay nasıl olacak.
ben çalışıyorum gündüzleri annem bakıyo. 1.5 saatte 2 saatte bir ancak eve geliyorum ama hiç düzen yok nasıl yaparım bilmiyorum bi akılverecek arkadaş varmı yad bi beyin fırtınası yapalım inanın çaresizim devamlı izin alamıyorum. özel sektör ve işler hafta hafta yogunlasıyo. kızım da emmeyi reddettikçe korkuyorum sütüm de azalır diye.
hadi lütfen bi yardım bekliyorum fikir sadece...

Arkadaşım sana da gelmiş geçmiş olsun gerçekten. Hiç kolay olmamış.. Evet geçenlerde de sancı sormuştum :) Hahah.... Suni ancı da gerçekten zormuş yaa. Herkes aynı şeyi söylyor ve başarı oranı çok dşün sanıyorum. Sonu neredeyse hep sezeryan yani. Umarım ben de çabuk toparlanırım. Şun hiç açılmam yok ama bakalım cuma günü çıkcak mı değişiklik... Offf bebeği karnımdan çıkarmanın bukadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Hep olumlu dşnmüştüm. Sancım gelecek gidip doğumumu yapacağım diye. Kendini şartlandırmamak lazımmışş...

O kalkanlardan ben de alacağım hastaneye giderken. Daa doğrusu o meme ucu olanlardan. Sanırım senn de onu diyorsun. Birde kalkanlar var ya içinde süt de biriktiriyor. Gerek yok sanırım onlara. Göğüs pedi aldım nasılsa Birde onun içinde biriken bebeğe saklanır mı gerçekten bilemedim.. Ayrıca zaten ne kadar birikir ki ? Birde onu 45 dakikadan fazla takamıyormuşsun sanıyorum. Ayrıca daha ne alınacak yaaa :D Al al bitmedi :) Daha ne alacağız yani kıyafet,, bez vs. dışında ?

Ay birde o göğüs yaraları var demiiii:=)))) Onun için de tavsiyelerinizi alırım muhakkak :D Ayrıca hastaneye giderken alacağım o göğüs ucundan. Cuk cuk emsiz inşallah bebeğiiimmmm....

Canım sen de kalkanı şiddetle tavsiye ediyorsun yani. Alırım onu da ozaman. Meme ucunun bir yere değmemesi dinlendiriyor ozaman. Bu pedler de acı veriyor mu? Canım bu arada ilk etapta belki herkes başına üşüşüp yardım etmeye çalışınca sıkıntı basmıştır sana. Sonra da açılmışsındır.. Ay ben neler yaşayacağım acaba :D Çok merak ediyorum..... Cok cok emecek oğlum. Artık iyice emin oldum. Sizi dinledikçe moral buldum çok teşekkür ederim...

Sağol canım cevabın için.. Ben de hala daha pişmanlık hissediyordum ama bebek inmezse inmiyor demekki. Artık ne diyim ben bu oğlana :) Daha şimdiden sözümüz ge.miyor... Okadar istedim normal doğumu ama nasip böyleymiş. Senin de zor geçmiş doğumun. Gelmiş geçmiş olsun canım.

CNM hakkında hayırlısı ne ise o olsun.göğüs kalkanına gelince ben 10 gün falan olmuştu.göğüslerim çok yara olmuştu.lansinoh sürüyordum.göğüs pedi kullanıyordum ama geçiremiyordum.bu göğüs kalkanına da sütlerim akmasın diye düşündüm.nitekim 1 damlası bile çok değerli ve 1 gün boyunca biriktiriyordum bazen 45 cc,bazen 60 cc, bazen 100 cc, bazen de 120 cc biriktirdim günlük mutlaka birikiyordu dökülen.şimdi 30 cc anca.hala onları takıyorum ve günlük sabunlu yıkayıp,kaynatıyorum.bence gereki hemde çok....

CNM hakkında hayırlısı ne ise o olsun.göğüs kalkanına gelince ben 10 gün falan olmuştu.göğüslerim çok yara olmuştu.lansinoh sürüyordum.göğüs pedi kullanıyordum ama geçiremiyordum.bu göğüs kalkanına da sütlerim akmasın diye düşündüm.nitekim 1 damlası bile çok değerli ve 1 gün boyunca biriktiriyordum bazen 45 cc,bazen 60 cc, bazen 100 cc, bazen de 120 cc biriktirdim günlük mutlaka birikiyordu dökülen.şimdi 30 cc anca.hala onları takıyorum ve günlük sabunlu yıkayıp,kaynatıyorum.bence gereki hemde çok....

kalkanları takmaya başlayınca yara da sızlama da kesildi.bazen oluyordu ama ilk zamanlarki gibi olmadı hiç.dip not:))))

canlar ayıp ediyorsunuz ama.diyet falan yapmayın ya.halimi gördünüz benim acil ihtiyacım var.ama hepten sütüm kesilir diye bilinçli birşey yapmıyorum.zaten süt arttırıcı olsun diye özel bişey de yeyip içmiyorum bilmiyorum ne yapacam.kv. dün bende kur'ân okuttu.benimle yaşıt bir kaynım vardı.onun 5. senesini okuttu.neyse komşular gelmiş süt yapıcı ve ödem attırıcı olarak sıcak su,maydonoz sapları ile birlikte,limon kesilecek 4'e bölünüp içine atılacak.2,5 ltlik hazırlamış.akşam gidince gördüm.bu ne dedim.bunu içeceksin dedi bana 10 gün sonra farkediyormuş.dün şifa niyetine burnumu tıkaya tıkaya bitirdim ama wcye gitmekten yoruldum valla:52::52::52::52::52:

canım yaaa ben aksam aclıktan bozdum nekadar meyvada yesem yok kesmiyor benim için rejim bitmiştir :52:

teşekkür ederiz teyzesi darısı başınıza bebeğinin damaklarına ellerinle masaj yap canım bol bol rahatlarmış birde dişliğini dolaba koy sogutup ver eline kemirsin inş. kolayca cıkarır annesi...

amin canım cok sağol evet alıcam kızımın hediyesini bir sürü eksiğimiz var zaten kızıma birsürü hediye alıcam :16:

sağol yavrukedi darısı başınıza

teşekkür ederiz turuncucum ...

canım inş. temiz gelir sonuçlarınızda bebişinle hastanelere düşmezsiniz
abilerinde belki düşünememişlerdir üzme kendini bebişini düşün yalnızca...

canım 4. ay kontrolünüz sanırım
bişey var bu 4. ayda benim kızımda sadece 400 gr almıştı
canım ben gece emmelerini sıklaştırdım birde uykuya dalmaya başladıgında hep aldım emzirdim o zaman farkında olmadan da cok emiyor ve bebişler gögsünüzü bırakmadan siz cekmeyın memeyi sende bir dene istersen genel kilosu kaç canım birde sağlıgıda iyiymiş önemli olan bu zaten

evet canım 4 yılın sonunda geldi kızım cok şükür
ben hamile kaldım 2 kez ilkinin kalbi durdu 3 aylıktı yavrum
2. kimyasal gecebelik oldu
3. tuttu cok şükür rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın bu güzel duyguyu her kadın tatsın ...

günaydınlar herkese şükür kızımın keyfi yerinde şimdi beşiğinde uyanmış cığlıklar atıyor :)))
inş. sorunsuz bir diş cıkarma evresi olur
kızlar ben kızıma kahvaltıda cicibebe vermeye başlamak istiyorum sizce verim mi
ek gıda evern arkadaşlar cicibebeye başladınız mı başladıysanız nasıl veriyorsunuz

canım ben kullanıyordum ama doktorum suan erken sonraki aylarda baslarsın dedi bıraktım ek gıda olarak meyveleri sık ver sadece dedi bide pekmez...

Anladım canım. Ozaman buda gerekli... Ben hastaneye giderken hem kalkan, hem de slikon meme ucu alırım ozaman. İkisini bir alırım. Aklımdan çıkar. Biriktirme işi de zor olmuyor mu ? Oda sıcaklığında 3 saat dayanıyor diye biliyorum. Peki dolaba koyup koyup diğerlerini üstüne mi ekliyorsun soğuttukça? Yani hepsi aynı sıcaklığa geldikçe ??

turuncucum birşey soracağım.hepsinden denedin mi?kayra yedi mi?yada hangilerini iştahla yiyor?cevaplarsan sevinirim.

Canım hepsini de denedim nerdeyse...Sadece muhallebilerde yazdığım son tarifi yeni öğrendiğim için henüz denemedim..
Kayranın bir günü diğer gününü tutmuyor.Mesela 3 gün önce havuç-patates-brokoli yaptığımda böğkkkkk demişti ama bugün aynı mamaya sadece irmik ilave ederek yaptığımda kaşık gelmeden ağzını açtı.
En çok o mercimekli tarifi sevmişti ama onuda 2 gün yiyince 3.gün böğkkkk dedi...Yani yemesi birazda keyfine ve açlık durumuna bağlı.
Muhallebilerde süt veya su ile hazırladığımda daha başarılı oluyor yemede ama formul mama ile hazırladığımda zorlanıyor.
Bazen zorla ağzını minicik açtığında kaşığı veriyorum,bazen ise ağlıyor ve hiç yemek istemiyor.Bir diğer gün ise zevkle kaşığın ağzına gelmesini bekliyor.
Yinede en favori yiyeceğimiz yoğurt...Her türlüsüne bayılıyoruz.Özellikle meyveli olanı vazgeçilmezimiz :56:

turuncu gerçekten harikasın.... maşallah ne kadar beceriklisin...:nazar: merak ettim araştırıp mı deniyorsun yoksa kendi fikrince mi....

ben 5,5 aylık olduğunda çorbalara geçmeyi planlıyorum... şimdilik sadece meyva suyu ve püresi veriyorum birde pirinç maması+bisküvi...

Teşekkür ederim canım..İnşaallah ek gıda da işinizi yarar...
Ben yurtdışında kreşte staj gördüğümde öğrenmiştim bu püreleri.İlerleyen aylarda et-tavuk-balık tarzı şeyler eklenince daha da lezzetleniyor.Zamanla onlarıda paylaşırım.
Muhallebileri ise araştırarak öğrendim :34:

bu arada uzmanlar üstüne basa baas bir yaşına kadar ıspanak vermeyin diyor.....

Sen bunu söyleyince ben de aşağıdaki bilgiyi buldum

ISPANAĞIN BEBEK BESLENMESİNDEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Ispanak besin değeri en yüksek sebzelerden birisi olduğundan bebeklerin tüketmesi gerektiği sebzelerin başında gelir. A, C, K ve E vitaminlerinden, yine bir vitamin olan folik asitten yana çok zengindir. Ayrıca demir, kalsiyum, B6 vitamini, çinko, selenyum ve omega 3 de içerir.

Bilim adamları B9 vitamini olarak da adlandırılan folik asiti, ilk kez 1940'lı yıllarda ıspanak bitkisinde elde etmişlerdir. Folik asit kan hücrelerinin oluşumunda büyük önem taşıyan yapı taşlarından birisidir, folik asit gıdalarla yeterince alınamadığında kansızlığın ortaya çıkması kaçınılmaz olur.

Ispanağın içerdiği demir ve kalsiyum minerallerinin emilimi ise yüz güldürücü değildir, bağırsaktan kana yeterince geçemez ve heba olur.

BEBEKLERE ISPANAK VERİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

- İshal olan bebeklerde ıspanaktan kaçınmak gerekir. İshal mevcut ise bebeğin çorbasında havuç+papates+pirinç olmalıdır.

- Pişiği olan bebekler, asitli bir sebze olduğundan ıspanak tüketmemelidirler. Diş çıkartma döneminde bebekler pişiğe eğilimli olduklarından özellikle dikkat edilmelidir.

- Ispanak sebzesi folik asitten zengindir. İçerdiği folik asit, sebzeler kaynatılarak pişirildiğinde heba olabildiğinden, ıspanak içeren sebze pürelerinin buharda pişirilerek hazırlanması, ideal olan pişirme şeklidir.

- Ispanak sebzesi oksalat içerdiğinden, idrarla gereğinden fazla kalsiyum atılımı gözlenen, hiperkalsiüri hastalığından muzdarip olan bebeklere yedirilmemelidir.

Yani hem yararı hem zararı olan konular açıklanmış...Ben dikkat ederek yine de vermeyi tercih ediyorum :34:

Anladım canım. Ozaman buda gerekli... Ben hastaneye giderken hem kalkan, hem de slikon meme ucu alırım ozaman. İkisini bir alırım. Aklımdan çıkar. Biriktirme işi de zor olmuyor mu ? Oda sıcaklığında 3 saat dayanıyor diye biliyorum. Peki dolaba koyup koyup diğerlerini üstüne mi ekliyorsun soğuttukça? Yani hepsi aynı sıcaklığa geldikçe ??

Ben kalkana düşen bir damla sütü bile heba etmeden kaşığa döker bebeğime içirirdim.Eğer sütün bol olursa (ki inşaallah öyle olur) her fırsatta dolup dolmadığına bakarsın.Doldukça bir biberona biriktirip buzdolabında saklarsın.Günün sonunda bunu ya bebeğini içirirsin ya da buzluğa atarsın
Bu arada arkadaşlara katılıyorum.İhtiyacım olmaz diye düşünerek kalkan almamıştım ama doğumdan sonraki gece yaralar başlayınca hastaneden çıkmadan aldırdım kalkanı.İyi ki almışım dediklerimin arasındadır.

Son düzenleme:
evet yaa aynını birbuçuk aydır ben de yaşıyorum. kucagıma alıyorum emzirmeye yeltendiğim an bir çığlık bir ağlama. ne oluyo anlamıyorum. sanırsınız ki zarar veriyorum yaramaza. ilk başlarda pskolojım bozulacaktı bu çocuk beni istemiyo diye düşünecektim nerdeyse. hanımefendi sadece uykuluyken emer sağolsun. zaten bu yüzden so ay sadece 400 gr aldı.şimdi meyve püresine başladık bakalım bu ay nasıl olacak.
ben çalışıyorum gündüzleri annem bakıyo. 1.5 saatte 2 saatte bir ancak eve geliyorum ama hiç düzen yok nasıl yaparım bilmiyorum bi akılverecek arkadaş varmı yad bi beyin fırtınası yapalım inanın çaresizim devamlı izin alamıyorum. özel sektör ve işler hafta hafta yogunlasıyo. kızım da emmeyi reddettikçe korkuyorum sütüm de azalır diye.
hadi lütfen bi yardım bekliyorum fikir sadece...

canım düzeni kendi kendine oluşturacaksın aslında.
mesela 3 günlük denemelere başladın mı?
bu denemelerden sonra menüyü oluşturmak daha kolay olur.

Ben kalkana düşen bir damla sütü bile heba etmeden kaşığa döker bebeğime içirirdim.Eğer sütün bol olursa (ki inşaallah öyle olur) her fırsatta dolup dolmadığına bakarsın.Doldukça bir biberona biriktirip buzdolabında saklarsın.Günün sonunda bunu ya bebeğini içirirsin ya da buzluğa atarsın
Bu arada arkadaşlara katılıyorum.İhtiyacım olmaz diye düşünerek kalkan almamıştım ama doğumdan sonraki gece yaralar başlayınca hastaneden çıkmadan aldırdım kalkanı.İyi ki almışım dediklerimin arasındadır.

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dediğim gibi ozaman hastaneye giderken slikon meme ucu alacaktım, kalkan da alırım. Biriktirdiği sütü verilmez diyordum ama veriliyormuş demekki. Ben de sırayla dolaba atar sonra birleştiririm. Allah'ım beni neler bekliyor diyorum bazen... Evime, bebeğime, kendime, ( bir de bizim köpeğimiz var. ) ona... Eşime nasıl yetişeceğim acaba.... Herhalde zamanla ben de bir düzen oturturum. Neyse bunları dşünmek şimdi insanı yorar. Ben kalkanı dşüneyim en iyisi :9::9::9::9:

:nazar::nazar::nazar:Kurban olurum ben sizi verene yaaa Allahim nede guzel gulmus prenses Gamzesinden opuver annesi:16:

Hayatim kendini yetersiz hissetme cunku sen cok iyi bir annesin:46:benim kizimda mamayi reddediyor cogu zaman o zaman bende mi yetersiz anneyim?boyle dusunup kendini hirpalama duzelirrr acliktan birsey olmaz sagligi yerinde mi tamam annesi istemeyerek ictigi sutten bi hayir bekleme zaten acikicinca zaten icer o sureklide agzina tepme bence hepten icmek,istemez.

Cok sagol hayatim insallah bakalim bu aksam cikacak sonuc ona gore olmadi hafta ici bir daha verecem kultur olunca daha itinali olmak lazim bos yere prensesime ilac vermeyeyim

Aminn canim aminn Allah razi olsun ALLAH kimseye dert zeval vermesin bu arada senin umit besenide tuttum yani sari seker:16:

sagol hayatım kv demde sarı seker diyo yoksa sen kvdemmisin dogru söyle :52:

Biz 4 kardeşiz.Annemde sezeryan ile doğum yaptı hep.Doktor en fazla 3 taneye izin vermiş ama 4.numara kaza kurşunu olunca yine mecburen sezeryan olmuş ve ameliyat esnasında yoğun iç kanama geçirince rahim tamamen alınmış.
30 yaşında rahim olmadığı için adetten kesilmiş ve o adet döneminin stresini her ay çekiyor.Üstüne bide erken menopoza girdi...
Velhasılı kelam sezeryan sonrası yapılabiliyorsa normal doğum ama olmuyorsa da en fazla 3 tane...

canım cok üzüldüm zordur erkenden rahmini falan kaybetmek rabbim sabır versin annene sen napcan turuncum 3mü normalmi???

canim gecmis olsun bebegim iki aylikken idrarinda enfeksiyon cikmisti malesef cok sukur atlattik ilac ile stres yapmana hic gerek yok yeterki dermanli dert versin allah...abinlerin yaptigi hos degil gercekten insan yardim almasa bile dusunulmek istiyor degil mi erkekler boyle iste kiz kardes cok farkli benim olmadigi icin cok ozeniyorum insallah ikinci bir cocuk yaparsam kizim olur :34:

bana da hemsireler yardim ederken emzirme konusunda hep ayni seyleri soylediler ama ilk gundeb kolay olmuyor bilsende yapamayabiliyorsun zaten gogusler ikinci gun itibari ile kizarip yaniyor ben hastaneden cikacagim gun ayaklarimi yerine vuruyordum acidan eve giderken eczden aventin silikon ucunuda almistik iste o benim kurtaricim oldu tavsiye ederim...

aslinda sut yapimi ile alakasi yok bize kilo aldiran seylerin ama vazgecmek zor yahu
:1: yani ekmegin arasina sigara boregi koyup yiyen bir annanem var benim :9: bunlari gorerek buyuduk :9:

ananenin ellerini öpiyim ne güldüm yaaa :27:

Uykum geldii :18:...
Benim oğlan iyice numaracı oldu.
Ben yanından ayrılınca ağlamaklı sesler çıkarıyor,yanına dönünce o sesler birden bire neşe çığlıklarına dönüyor ve göz ucuyla bana bakarken öte yandan oyuncakları ile oynuyor.Sanki "gözüm üzerinde" der gibi.. :111:

canım cok üzüldüm zordur erkenden rahmini falan kaybetmek rabbim sabır versin annene sen napcan turuncum 3mü normalmi???

Bacım ben çatı darlığından sezeryan oldum.Muhtemelen sonrakilerde (rabbim nasip ederse)sezeryan ile olacaktır.

Back
X