Kızlar iyi akşamlar. Doktordan geldim az önce. 23+1 iz bugün. Kızçelerimden biri 508 g diğeri 492 g mış. Boyları da biri 27 cm diğeri 28 cm. Maşallah benim kızlarıma teyzeleriAyy yerim ben onları O kadar tatlı tatlı yatıyorlardı ki hemen yanımda olsalarda şöyle bir koklasam doya doya dedim. Çok şükür herşey yolunda gidiyor dedi doktorumuz. Haftamıza göre gayet iyi durumdaymışız. Bir sonraki randevuya kadar en fazla 2 kilo almanı istiyorum dedi bakalım becerebilecek miyiz yaa insan hastaneye gidince mutlu olur mu yaaa ben ağzım kulaklarımda gidiyorum ve öyle de çıkıyorum hastaneden
selam herkesee
dün şeker yüklemesi yapıldı,sonuçlarını pazartesi alacam,doktorumuzda herşey çok iyi dedi
bebeklerde bende ayet iyiymişiz,bir sorun yok inşallah böyle devam eder dedi
kilo konusunda normalde bir hamilenin toplamda 10 kilo alması uygundur ama ikiz olduğunda hadi bunu 12 ye çıkaralım dedi
ben şuana kadar zaten 12 kilo almıım ki 46 kiloydum şuan 58 olmuşum sona kadar kaç kilo olrum allah bilir
ama vücudumda hiç değişiklk yok yaa sadece göbeğim var kocaman
izin rapor içinde normalde 30.haftadalarda rapor oluyor ama sen 28.haftada hatırlat belki bişeyler yaptırabilirim dedi
ikiz olduğu için,2 hafta öne kaydırabilirz dedi..
istersen şimdide rapor vereyim dedi ama gerek yok dedim,zaten bir iki hafta sonra ben izne çıkacam
bizde durumlar böyle
bugün hava çok güzel adanada biraz eksikleri tamamlayacam alışveriş yapacam
hepinizi öptüm görüşmek üzere
selam herkesee
dün şeker yüklemesi yapıldı,sonuçlarını pazartesi alacam,doktorumuzda herşey çok iyi dedi
kilo konusunda normalde bir hamilenin toplamda 10 kilo alması uygundur ama ikiz olduğunda hadi bunu 12 ye çıkaralım dedi
ben şuana kadar zaten 12 kilo almıım ki 46 kiloydum şuan 58 olmuşum sona kadar kaç kilo olrum allah bilir
izin rapor içinde normalde 30.haftadalarda rapor oluyor ama sen 28.haftada hatırlat belki bişeyler yaptırabilirim dedi
istersen şimdide rapor vereyim dedi ama gerek yok dedim,zaten bir iki hafta sonra ben izne çıkacam
bizde durumlar böyle
maşallah canım kızçelerine her şeyin iyi olmasına sevindim inşallah sonuna kadar böyle devam eder sağlıklı bir şekilde kucağına alıp doya doya koklarsın yavrularını:)
selam herkesee
bizde durumlar böyle
OOO masallah canim senin bebelerde baya büyümüsler benim biraz kasilmam vardi serviküsü gecen hafta ölçmüstü 40mm cikmisti ozaman ben soramamistim iyimi degilmi kasilmalardan dolayi her 10güne bir randevum var arik biraz korkmustum acikcasi ama senin sonuclara bakinca sanirim benimkilerde iyi 21.haftada benim kizlarim biri 350gr digeri 370grdi canim persembeye yeniden ölçümlerimiz var sonuclardan sonra yazarim yine.Bu arada bizim kiyafetlerimizde tamam yikanmayi bekliyorlar ama üseniyorum acikcasi :) güle güle giyinin canim bu arada:)slm ikiz anneleri uzun süredir giremiyordum mesajlar almış baını gitmiş:))
bende fazla kilo almadım aten kilom vardı benim hiç umduğum fazla kilo almadım herkes benim çok kilo alcağımı tahmin ediyordu:)benim gastirtim var ve pıhtılaşma sorunundan dolayı bebek aspirini kullanıyorum hergün herhalde aspirin mideme dokunduğu için fazla yiyemiyorum canımın istediği her şeyi yiyorum hiç kısıtlamıyorum kendimi ama az ve sık yiyebiliyorum belkide bu yüzden kilo almıyorum başta 6 kilo verdım ve verdiğim kilonun 4 kilosunu aldım daha inşallah son haftalardada bu şekilde devam eder.ve çok su içiyorum artık tuvaletimin geldiğini karnımın ağrımasından anlıyorum kızım tam mesanenin üzerinde duruyor:)
bizim kıyafetlerimiz tamam artık onları yıkayıp ütelemek kaldı.iyiki hepsini tamamlamışım çünkü artık ayakta fazla durunca karnın sertleşiyor kasıklarıma bir ağrı giriyor ve belim ağrıyor.artık evde bile yapmam gereken küçük işleri bile yaparken hemen karnım sertleşiyor ve hemen yatıp dinleniyorum.ama daha odamız hazır değil ve nasıl bir oda yapsak konusunda kararsız kaldık herkes ayrı birşey söylüyor.ben aslında bebek odası takımı istiyordum bir tanede park yatak alıp 5-6 ay ikisini birlikte yatırırım diye düşüyordum ki ikizleri olan akrabamız mobilya beşik alma ikisi aynı odada uyumuyor evin içinde gezdirebileceğin iki tane beşik daha iyi dedi.onun bu tavsiyesine uyup iki tane park yatak almayı düşünüyorum .sizler oda konusunda neler düşünüyorsunuz veya neler aldınız:)
salı günü kontrolum vardı kzıım 683 gr oğlum 635 gram olmuş bana göre az gibi geliyor ama dokrotum daha iri olsalar nasıl taşıycaksın ikisini dedi.serviks uzunluğum 22.haftada 35 mm di.25 hafatada 33 mm olmuş dr um serviks uzunluğuna göre erken doğum bklemiyoruz dedi cok sevindim inş yavrularım erken gelmek istemez.akadaşlar sizin yavrularımız kaç gram ve serviks uzunluklarınız kaç mm .
tetanoz aşımın ilk dozunu 21 haftamda oldum buğun ikinci dozumu olacaktım ama kardan dolayı çıkamıyorum hafta gidicem sağlık ocagına.tetanoz aşısının 5 yıl koruyuculugu var.eğer beş yıl içinde olmadıysak doğum anında her nekadar ortam ve kullanılan aletler steril olsada anneyi ve bebeği tetanoza karşı korumak için tetanoz aşı yapılıyor.bebeklerimize bir zararı yok bu aşının aksine onlarda içerdeyken bağışıklık kazanıyor.
Kızlar iyi akşamlar. Doktordan geldim az önce. 23+1 iz bugün. Kızçelerimden biri 508 g diğeri 492 g mış. Boyları da biri 27 cm diğeri 28 cm. Maşallah benim kızlarıma teyzeleriAyy yerim ben onları O kadar tatlı tatlı yatıyorlardı ki hemen yanımda olsalarda şöyle bir koklasam doya doya dedim. Çok şükür herşey yolunda gidiyor dedi doktorumuz. Haftamıza göre gayet iyi durumdaymışız. Bir sonraki randevuya kadar en fazla 2 kilo almanı istiyorum dedi bakalım becerebilecek miyiz yaa insan hastaneye gidince mutlu olur mu yaaa ben ağzım kulaklarımda gidiyorum ve öyle de çıkıyorum hastaneden
Sağol tatlım. Evet aynıymışız seninle ne güzel :)) bizi de 4 haftada bir çağırıyor canım yaa. İnsan özlüyor dayanamıyor. Birde süre uzayınca panikliyorum ben. Bugün tekme atmadılar sanki, kıpırdamıyorlar mı ne falan demeye başlıyorum. Resmen pimpirikleniyorum ha :)) Ama ben 2 doktor takibindeyim canım. Üstelik bu doktorumun kendi önerisiydi. ikiz gebelik olduğu için her ihtimale karşı üniversite hastanesine de git dedi. Ben de 15 gün arayla ayarlıyorum randevuları. Böylece her iki doktorada 1 ayda bir gitmiş oluyorum ama öte yandan kızçelerimi 15 günde bir görmüş oluyorum :))) çok şükür ben kasılma yaşamıyorum tatlım ama sen yaşıyorsan bunu doktoruna belirt bence. Daha sık çağırır belki. Birde şeker yüklemesini 24. veya 25. haftanda yaptır dedi. Zaten sağlık ocağında yaptıracağız.
ne güzel 15 günde bir görebiliyorsun bebişlerini:))) bakalım ayın 13 nde d.a söyliycem kasılmalarımı günde 2-3 kez oluyor çünkü..daha çok sertleşme diyelim adına ...sanki bebişler birtarafını dayıyor gibi oluyor.bakalım dua edinde önemli bişiy olmasın kızlar:26:
Masallahkizlarina canim yarimsar kilo olmuslar :)Bende dokora gidicem diye kizlarimi görecegim diye uyuyamiyorum inanirmisim sabahi zor ediyorum :)Inan ulrason kontrolu bitmesin istiyorum o yüzden seni okadar iyi anliyorumki. Bide su kilo konusuna gelince ben esimin gazina geliyorum ya adam elinde yiyecekle dolasiyor beni beslemek icin bide yeter artik yiyemiycem dedigim zaman azcik daha azcik daha diye elindekini bitirtiyor eee tabi beyefendinin kilo sorunu yok yiyor bir gram almiyor ya :)Bide bana gazi veriyor askim zaten mantiken 15kilosu gidecek onlarin bak sen simdiye kadar 12 kilo almissin daha bi 10kilo hakkin var diyo bana 10kilo daha alirsam nerdeyse 90 olucam diyorum olsun göbegine gidecek onlar diye :)hadi hayirlisi vallah.
annişler ne güzel şeyler yazmışsınız. herkes şükür iyi tesila da uzun zaman sonra gelmiş topiğe hoşgelmiş o da iyi çok sükür. dr kontrolümüz bizim de 4 haftada bir ama bana da çok uzun geliyor. iki haftada bir daha iyi olmaz mıydı? nasıl merak ediyorum ben de onları gerçekten de insan öpüp koklamak istiyo. kızlar hareket kabiliyetim çok kısıtlandı ve hemen karnım setleşiyo nefes almam güçleşiyor. allahım yardım etsin de bu ayı da hayırlısıyla atlatsak:) kıslar bugün yataklarımızı aldık. büyüyen baby hope marka beyaz papatyalı çekmece kulpları var. uyku setlerimiz de yeşil ve mavi allahım aldıklarımızda gönendiklerini görmeyi nasip etsin hepimize ... babamız ankara yolunda şimdi, sınava girecek aklımız da onda kaldıteyzemizle beraber yatıcaz bu akşam. insanın eşine gerçekten bu dönemde çok ihtiyacı oluyormuş:)
neyse annişler çenem düştü öpüyorum sizi:)
ne güzel 15 günde bir görebiliyorsun bebişlerini:))) bakalım ayın 13 nde d.a söyliycem kasılmalarımı günde 2-3 kez oluyor çünkü..daha çok sertleşme diyelim adına ...sanki bebişler birtarafını dayıyor gibi oluyor.bakalım dua edinde önemli bişiy olmasın kızlar:26:
annişler ne güzel şeyler yazmışsınız. herkes şükür iyi tesila da uzun zaman sonra gelmiş topiğe hoşgelmiş o da iyi çok sükür. dr kontrolümüz bizim de 4 haftada bir ama bana da çok uzun geliyor. iki haftada bir daha iyi olmaz mıydı? nasıl merak ediyorum ben de onları gerçekten de insan öpüp koklamak istiyo. kızlar hareket kabiliyetim çok kısıtlandı ve hemen karnım setleşiyo nefes almam güçleşiyor. allahım yardım etsin de bu ayı da hayırlısıyla atlatsak:) kıslar bugün yataklarımızı aldık. büyüyen baby hope marka beyaz papatyalı çekmece kulpları var. uyku setlerimiz de yeşil ve mavi allahım aldıklarımızda gönendiklerini görmeyi nasip etsin hepimize ... babamız ankara yolunda şimdi, sınava girecek aklımız da onda kaldıteyzemizle beraber yatıcaz bu akşam. insanın eşine gerçekten bu dönemde çok ihtiyacı oluyormuş:)
neyse annişler çenem düştü öpüyorum sizi:)
Canim insallah önemli degildir ve senin adina hersey yolunda gider, doktorum benim randevularimi kasilmalardan dolayi 10günde bire indirdi her gidisimde serviküsü ölcecekmis bebeleri kontrol edecek bide büyük ihtimale ciger gelistirici ignemizi 28.haftanin sonunda olacagiz her ihtimale karsi hakimizda hayirlisi insallah 36.hafaya kadar kalirlar.
selam herkesee
bizde durumlar böyle
ah cnm ne güzel mobilyaları almışsınız..bizbakmaya devam ediyoruz..odanın birini diskalifiye edicez.mobilya takımı düşünük bizde sizin gibi..büyüyen yataklar da bize daha mantıklı geldi..sadece masraflar çok olduğu için uygun ve güzel olanlarını araştırıyoruz..kayınpedere pusetleri ve bebek arabasını aldırdıııııııım:))) valla iyide oldu..600 tl lik masraftan kurtulduk..allaha şükür eşim çocuk mağazasında müdür firmalardan hep hediye istedik..sağolsunlar ayakkabıları ,battaniyeler,montlar ,kıyafetleri hepgeldi..eeee naparsınız kızlar iki tane olunca işin kolayına kaçıyorsunuz...bu arada size komik bişiy anlatayım..çocuk arabasını almaya gittiğimizde güzel bir model gördük ,şu üç tekerlekli olanlardan..arabaya bayıldım çok kullanışlı birşeydi.hadi dedik alalım...aldık gidiyoruuuuuzz..arabanın bagajı açtık veee birde ne görelim araba bagaja sığmıyor..saatlerce uğraştık:44:..tekerlekleri söktük..katladık..cık olmadı:))) ve bombaya bakın eşim ne dese beğenirsiniz??-"ya ne yapsak ki!! otomobili mi değiştirsek?
ikiz çocuğumuzun olacak olması bizimkinin aklını iyice karıştırmış kızlar...tabi hemen olaya el attım..arabayı sırtlayıp mağazaya geri döndük..mağazadakiler bizi görünce şaşırdı tabi hayırdır diyeve baston olan ikiz arabalarından almak zorunda kaldık..allah hayırlı günlerde kullanmayı nasip etsiiiiiiin....
ressam süpermiş eşinin önerisi puset yerine arabayı değiştirmek:) canım benim araba değiştirmeyi benim eşim de çok istedi de allahtan bulamadık bi de bu sıkıntıda araba masrafına girmeksponsorlarımız iyi ki var, kolay değil dede nine vs. olmak demi ama:) allahım zaman bir an önce geçsin de yaramazlarımıza kavuşsak:)
kızlar hepinizden güzel haberler duymak çok güzel gerçekten. ay ben diğer ikiz topiğinde fenalıklar geçiriyormuşum yaa.
bizimde bugün kontrolümüz vardı. bir kızım 640 diğeri 650 gr olmuşlar. merak ettim dr. sordum rahim ağzı uzunluğunu bazen bayanlar istemiyor. isterseniz ölçmekte fayda var ölçelim dedi. ölçtü ve çok iyi dedi. çok sevindim. içim rahatladı en azından erken doğum korkum biraz geçti. bende 12 kg aldım.şuan 65 kg yim. ama hiç şikayetim yok. tek sorunum kansızlık. elimden geleni yapıyorum. umarım bir sıkıntı olmadan bunu da hallederiz. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.
utanıyorlarmış ondan ölçtürmek istemiyorlarmış canım. :) rahim ağzı uzunluğum 6,5 cm dr çok iyi dedi. zaten benim rahim ağzım ters olduğu için sanırım uzun çıktı.canım maşallah barik Allah kiloları iyiymiş..bu arada limancım rahim ağzı uzunluğunu bazı bayanların neden istemediğini anlamadım:44:?iyi bak iyi ki ölçtürmüşsün için rahat etti..benim rahim ağzı uzunluğu kötü değildi ama ileriki aylarda sorun olabilir diye ameliyatla dikti dr.um....2.75 mm uzunluğundaydı benim ki..dr.um iyi dedi bana ama diğer bayanlarla kıyasladığımda pek de iyi değil aslında...dr.um 2.50 mm nin altına inerse riskli demişti...riske yakınım yani canım:18::18:....kuzucuklarım beni üzmezler inşallah ablalarıneyse yarın görüşmek konuşmak üzere öpüyorum hepinizi
kızlar hepinizden güzel haberler duymak çok güzel gerçekten. ay ben diğer ikiz topiğinde fenalıklar geçiriyormuşum yaa.
bizimde bugün kontrolümüz vardı. bir kızım 640 diğeri 650 gr olmuşlar. merak ettim dr. sordum rahim ağzı uzunluğunu bazen bayanlar istemiyor. isterseniz ölçmekte fayda var ölçelim dedi. ölçtü ve çok iyi dedi. çok sevindim. içim rahatladı en azından erken doğum korkum biraz geçti. bende 12 kg aldım.şuan 65 kg yim. ama hiç şikayetim yok. tek sorunum kansızlık. elimden geleni yapıyorum. umarım bir sıkıntı olmadan bunu da hallederiz. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?