selam, ne güzel bir topik olmuşsunuz. Maşalah herkes de sağlıkla kucağına almış kuzularını. Darısı bizim de başımıza
23+5 teyim. şimdiden erken dgum kaygıları başladı bende, ama sizleri okuyunca içim ferahladı :)
Kızlar nerelerdesiniz? Tahminen hepiniz yoğun ve yorgunsunuz. topiğe pek uğrayamıyorsunuzdur. ama 1-2 kelimede olsa yazarsanız sevinirim.
doğum yapmayan var mı? hikayelerinizi bekliyorum. ilk sayfamızdaki listelerde eksikler var. tamamlarsak bizden sonrakilerede örnek olsun.
bu arada biz çok şükür iyiyiz. yoğun bir maraton hayata devam edıyoruz. Hepinizi öpüyoruz.
selam, ne güzel bir topik olmuşsunuz. Maşalah herkes de sağlıkla kucağına almış kuzularını. Darısı bizim de başımıza
23+5 teyim. şimdiden erken dgum kaygıları başladı bende, ama sizleri okuyunca içim ferahladı :)
Kızlar nerelerdesiniz? Tahminen hepiniz yoğun ve yorgunsunuz. topiğe pek uğrayamıyorsunuzdur. ama 1-2 kelimede olsa yazarsanız sevinirim.
doğum yapmayan var mı? hikayelerinizi bekliyorum. ilk sayfamızdaki listelerde eksikler var. tamamlarsak bizden sonrakilerede örnek olsun.
bu arada biz çok şükür iyiyiz. yoğun bir maraton hayata devam edıyoruz. Hepinizi öpüyoruz.
Sağol canım biz de iyiyiz çok şükür :) 21 günlük olsuk biz de :)) hafif gaz
sancılarımız var maalesef. Biraz sıkıntımız oluyor haliyle. Ama çok şükür
daha büyük bir problemimiz yok. Uykularımız bu gaz sancılarıyla bölünüyor.
3 kiloya ulaştık maşallahvitamin ilaçları gaz ilaçları derken hayat
devam ediyor işte :)) hepinizi öpüyoruz canlar...
Maşşallah canım. bizimkilerde 3 kg oldu İnşallah. bu cuma saglık ocagı kontrolumuz var.
gaz sancısını ben ılaçla gıderemedım. esra erolun kimyon tarıfını yaptım cok rahatlattı şükür.
sancı problemimiz kalmadı dencek kadar azaldı.
Hiç korkma canım :) bizler çok şükür yolu tamamladık ve daha yoğun
bir ortama adım attık. Bence kendini doğum sonrası kuzucuklarla
geçireceğin yoğun ve mutlu günlere hazırla :) Rabbim tamamına
erdirsin inşallah...
Sağol canım biz de iyiyiz çok şükür :) 21 günlük olsuk biz de :)) hafif gaz
sancılarımız var maalesef. Biraz sıkıntımız oluyor haliyle. Ama çok şükür
daha büyük bir problemimiz yok. Uykularımız bu gaz sancılarıyla bölünüyor.
3 kiloya ulaştık maşallahvitamin ilaçları gaz ilaçları derken hayat
devam ediyor işte :)) hepinizi öpüyoruz canlar...
Merhaba KIZLAR
Uzun bir aradan sonra sizlere yazmaya fırsat bulabildim.21 mayıs pazartesi 36 +4 de spinal anastezi ile dogum yaptım.Ameliyatım çok rahat geçti.ertesi gün hemen ayaklandım. Kızım DURU 15:53 te 2.150 gr diger kızım DEFNE 15:55 te 2.150 gr olarak dünyaya geldi. Doktorlar bile şaşırdı aynı kilo olmalarına :)))) hak geçirmemişim farkında olmadan kızlarıma. doktorumun beklediği kilodan daha düşük doğdular süpriz oldu bize ama ikiside çok saglıklı dogdular küveze falan girmediler (biz ciger ignesi olmamıştık).
Ertesi gün hemen taburcu olduk evimize geldik. insan anne olunca acıyı sızıyı unutuyo herşeyi bebekleri oluyoo. Sarılık olacaklar diye çok korktuk kan falan alındı iyice besledik şükür atlattılar biraz kiloları düşmüştü başta ama şuan almaya başladılar. uykularıda düzene giriyo yavaş yavaş bu cuma işitme testi için KBB ye gitcez. 21 haziranda aşıları var hepatit 2. doz. Kızlar ikiz bebebeklere bakmak çok zor ama allah razı olsun annem ve kayın validemden ikiside gece gündüz yanımdalardı ilk iki hafta . bu hafta kayın validem yanımda yoksa gerçekten tek başına yetişmek imkansız gibi geliyoo.
umarım sizlerde bebişlerinizde iyisinizdir. bizler allahın izniyle iyiyiz. hepinizi öpüyoruz.allaha emanet olun . fırsat bulursam yine yazarım
Merhaba KIZLAR
Uzun bir aradan sonra sizlere yazmaya fırsat bulabildim.21 mayıs pazartesi 36 +4 de spinal anastezi ile dogum yaptım.Ameliyatım çok rahat geçti.ertesi gün hemen ayaklandım. Kızım DURU 15:53 te 2.150 gr diger kızım DEFNE 15:55 te 2.150 gr olarak dünyaya geldi. Doktorlar bile şaşırdı aynı kilo olmalarına :)))) hak geçirmemişim farkında olmadan kızlarıma. doktorumun beklediği kilodan daha düşük doğdular süpriz oldu bize ama ikiside çok saglıklı dogdular küveze falan girmediler (biz ciger ignesi olmamıştık).
Ertesi gün hemen taburcu olduk evimize geldik. insan anne olunca acıyı sızıyı unutuyo herşeyi bebekleri oluyoo. Sarılık olacaklar diye çok korktuk kan falan alındı iyice besledik şükür atlattılar biraz kiloları düşmüştü başta ama şuan almaya başladılar. uykularıda düzene giriyo yavaş yavaş bu cuma işitme testi için KBB ye gitcez. 21 haziranda aşıları var hepatit 2. doz. Kızlar ikiz bebebeklere bakmak çok zor ama allah razı olsun annem ve kayın validemden ikiside gece gündüz yanımdalardı ilk iki hafta . bu hafta kayın validem yanımda yoksa gerçekten tek başına yetişmek imkansız gibi geliyoo.
umarım sizlerde bebişlerinizde iyisinizdir. bizler allahın izniyle iyiyiz. hepinizi öpüyoruz.allaha emanet olun . fırsat bulursam yine yazarım
evet , en başından itibaren okudum :) neler yaşayacağım konusunda az çok bilgim var, çok faydalı bi topik olmuş burası :)
ikiz annelerinin buluşup deneyimlerini paylaştıgı bu şekilde derli toplu düzenli ve sürekliliği olan topikler yok mlsf :) sizleri görünce menba bulmuş gibi sevindim :)
maşalah herkesler de 35 sonrası dogum yapmış. darısı başıma
allah kuzularınız sağlıkla analı babalı büyütmek nasip etsin
Gözünüz aydın canım... Rabbim bebişlerini size bağışlasın inşallah.
Herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim. Umarım hep böyle devam
eder...
Yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa memnuniyetle cevaplarız canım.
Çünkü insan en ufak bir konudan bile endişe duyabiliyor. Biz burda birbirimizi
çok rahatlattık zamanında :) Umarım sen de ilerleyen bir zamanda doğumunu
yaparsın. Biz de hedef 36 sonrasıydı :)) çok şükür hepimizde öyle oldu darısı
başınıza...
teşekkürler, benim de hedefim 36+
şu an 24+5
kasıklarda agırlar dışında aman aman çok bi şikayetim yok. gerisi rutin; çabuk yorulma, bel agrısı, halsizlik , gece uykuda sağa sola dönememe :)
50 lik şeker yüklemesi yüksek çıkmıştı, tokluk 182. pazartesi 100 lük yüklemem yapılacak. umarım temiz çıkar
İnşallah 36 sonrası olur canım merak etme :) sen pozitif düşün öyle olsun.
Çünkü stresin doğumu tetiklediği maalesef bir gerçek... Evet benim de en
zorlandığım konu uykuda sağa sola dönememeydi :) kocişimin koluna
yapışarak dönüyordum her seferinde adamcağız uyanıyordu :) neyse şükür
geçti sağ salim... Benim şekerim de 50 lik yüklemede yüksekti 160 çıkmıştı.
Ama 100 lükte hepsi normal çıktı. Umarım senin de öyle olur. Aç gitmen gerekiyor
söylemiştir herhalde doktorun. Ama 3 saat boyunca aç kalacaksın hazırlıklı ol :)
aynen bende dönerken eşimin kolundan ya da yatak başından destek almaya çalışıyorum :)
umarım benim test de temiz çıkar, şimdiden kara kara düşünüyorum o kadar saat aç susuz nasıl beklicem hastanede diye. oylanayım diye yanıma kitap dergi filan götürcem :)
bi kaç sorum daha var
sizler mama takviyesine başladınız mı? başladıysanız ne veriyorsunuz?
sür pompoası ne marka aldınız? ikili mi tekli mi aldınız?
biberonlar için sterilizasyon alteti gerkli mi, aldınız mı? aldıysanız ne marka? ikizlerde saha sık yıkanması gerketiği için gerekli gibi geliyor.
son olarak, biberon için ısıtıcı gerekli bişi mi?
benim aklıma gelmeyen ama sizin önereceğiniz neler var, doğum ve sonrası ihtiyaçlar için?
Benim şimdilik sütüm çok şükür ikisine de yetiyor ama zaman zaman
mama da vermem gerekebiliyor. Doktorum bebelac önerdi onu kullanıyorum
gerektikçe. Ben bebekleri göğsümden emzirmiyorum hep sağarak süt veriyorum canım.
Çünkü ikisi aynı anda emmek isterlerse çok zor oluyor. Lansinoh marka süt sağma
makinası almıştım ikili olanlarından. Benim işimi görüyor ama amedayı çok öneren oldu.
Eğer almadıysan onu da bir araştır derim canım. Biberonları her kullanımda sıcak su ile
temizliyorum sorun olmuyor. Isıtıcı kullanmıyorum bir kabın içine sıcak su koyuyorum
biberonu da onun içine katıyorum hemen ısınıyor zaten.
Benim almadığım ama hemen almak istediğim bir tek burun aspiratörü kaldı canım.
çünkü doktorun burun tıkanıklığı için verdiği serum fizyolojik beni memnun etmedi.
Şimdilik bunları söyleyebilirim varsa başka sorun cevaplayabilirim :)
inşlh benim sütüm de yeter ikisine. küveze girmelerine gerek kalmış mıydı?
aventin elektirkli pompasını almaya karar verdim, dha dogrusu arkadaşlarım hediye alacaklar:)
biberon ısıtıcısı da hediye gelecekmiş :)
burun aspiratörü dediğin ucu pompa olanı basit modeli mi?
son olarak, çatlaklarla savaşıp galip gelen var mı acaba? :)
bugün farkettim, alt karın gitmiş benim. en başından beri de krem kullanıyorum
merhaba annişler bebeler doğduktan sonra pek vaktimiz olmuyor foruma yazmaya:) aman allahım şükür bugünlere:) süt pompasıyla sağıp vermek çok iyi çünkü ne yediklerini görmek rahatlatıyor. çağnurum maşallah sütünle kal. süt pompası çok gerekli. benim sütümü o indirdi. ama çok az sütüm var mama öncesi ağızlarını ıslatıyorlar diyelim. en fazla 30 cc oluyorne yapalım benimkiler aptamil bebesi oldu. amann canları yerinde olsun...
hepinizi öpüyorum:)
not: bebeklerin uyku düzeni iyiyse ile gelen konu komsuya kötü deyin, fazla yemiyorlar deyin, sütüm az deyin( ki benim gerçekten az) nazar değmesinn
ben de hep ıkızlerım olsun ıstemısımdır ama tabı hayırlısı olsun da ıster ıkız ıster tekız farketmez..henuz hamiş degılım çalısıyorum ama sımdılık tık yok bızdee..neyse baslıgınız ılgımı cektı de bı bakım dedım..rabbım sıze de bebeklerınıze de sağlıklı guzel bı hayat nasıp etsın ınsaallah..ve de bol bol sut versın ınsaallah..
merhaba anneler. bebişler ve sizler umarım iyisinizdir. malum benim oğluşlar mayısı bekleyemedi ve böylece forumun abisi oldular. ilk doğduklarından beri geniz akıntısı vardı. iyice artınca dr otri bebenin deniz suyu damlasını verdi. ya söktürmeye başladı ya da ben bilmeden bebişleri üşüttüm. acayip şekilde burunları doluyor sürekli. küçümenlerim kendileri de temizleyemedikleri için tıkanıyorlar ve öğürüyorlar. aspiratörle çekerken de sürekli bağırıyorlar. içim parçalanıyor. zatemn 2 haftadır pamukçukla uğraşıyorduk karbonatlı su ve mikostatinle temizlerken ağlamaktan girayhan'ın sesi kısılmıştı şimdi acayip kart bir sesle bağırıyor. geniz akıntısı yaşayan var mı?
of ofbabam diyor ki daha yeni başlıyorsunuz. evet büyüme serüvenimiz hiç de kolay olmayacak. akşam uykusuzluklarımız hat safhada.
ama bir gülüyorlar ya sabahleyin gecenin tüm yorgunluğu siliniyor.
annişler öptük sizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?