2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Kızlar nasılsınız :))
Biz bugün 1. ay aşımızı olduk geldik :)) kızlarım dirayetli çıktılar
çok ağlamadık şimdi de mışıl mışıl uyuyoruz :))
Umarım hepinizin melekleri sağlıcakla büyüyorlardır... Haberlerinizi
bekliyoruz...

maşalah kuzularına :) darısı başıma

benimkilerin sağdakini daha az hissediyorum. soldaki daha hareketli gibi.
bi sıkıntı olmaz, normaldir di mi?:26:

bu normal cnım sıkıntı yapman agerek yok bunun için eger hiç hareket hissetmezsen doktorunla gorusursun.bırının daha hareketlı olmaı normal.

selam arkadaşlar ve yavrularımın arkadaşları:))
doğumlar olunca topiğimiz bayagı sessizlesmiş malum iki tane bebişle zor oluyor Emir in gaz sorunu var ne kullandıysam etki etmiyor doktorda yapacak bir şey yok dedi.Elif in de hafıf hırıltı varmıs sanırım bır üşüttük onu yaz bebeklerı olacak daha kolay dıyordum ama yaz olması daha kotuymus ne gıydıreyim ama ceyran yapmasın aman terlemesınler derken farketmeden üşütmüşüz şimdilik ilaç kullanmıyoruz oksurugu artarsa tekrar gidicez.benimde süt sorunum var yetmıyor hande nin dediği gibi sadece agızlarını ıslatıyor ama olmamasından iyiyidir.prima ve molfiks dıdında bez kullanan varmı ikisi de bizde pişik yapıyor bir türlü geçremedim kızrıklık mutlaka oluyor bezden mi acaba diyorum.mamayı kaç saatte bir kac cc veriyorsunuz Emir açlıgına dayanamıyor bazen saat bası mama verdıgımız oluyor su mama saatini tutturamadık.bugünlük bizden bu kadar sizleri öpüyorum ve bebişlerinizi kokluyorum...

ben de de 3 cocuk oldu, gece sirayla ilgileniyorum hepsiyle, zor oluyor gercekten ama bıcıklar buyudukce keyifli oluyor.

İlk cocugumda cok gaz sorunu olmustu. Ne denediysem fayda etmedi, Nurse Harvey diye bir surup duymustum tam onu alacaktim ki, 3 ayi doldu ve gaz sancisi bitti. Ikizlerin Defne ile karsilastirdigimda gaz sancisi var diyemem ama her gece 6-23 arasi miziltili sikintili ve kucakta geciriyoruz. Ben de dun aldim ve ilk kez denemis oldum Nurse Harvey'i. Daha erken (10) sıkıntıları bitti ama ilactan mi olacagindan mi bilmem. Nurse Harvey kimyon ve dereotundan yapilmis bir surup gunde en cok 6 kez veriliyormus. Ben sadece aksam 7de verdim. Bugun 6 gibi vermeyi dusunuyorum bakalim ne olacak. Sizi bilgilendiririm.

Ben de prima premium kullandigim halde kizlarin ufak olaninda pisik oldu. Doktor cocuklarin poposunu sebamed bebe yagi ile temizlememi tavsiye etti. Once suyla temizleyip, kuruluyorum. Sonra da bebeyaği ile temizliyorum. Tesilacigim bebekleri su ve pamukla temizliyorsun degil mi? Hazir temizleme mendilleri cogu cocukta pisik yapiyor. Su ve pamukla temizlik yapip, tuvalet kagidi ile kurulamak en guvenli ve ucuz olani.

Sut artirici caylari tavsiye ederim. ben Humana kullaniyorum. sanirim faydasi oluyor. Bir de her cocuk emince, onun emdigi kadar su iciyorum. Ayrica gun icince de bol bol su iciyorum. Su, dinlenmek sut yapan seyler. Ozellikle uyuyunca insanin sutu doluyor. Firsat buldukca uyumak lazim.

Bebeklerimiz pitir pitir gaz cikarsin, memelerimiz bol bol sut dolsun. Sevgilerimle

amanın da topik hareketlenmiş:) nasıl sevindim iyi olmalarına... limancım insallah elif hanım da kısa sürede kusmayı öğrenir. hırıltılar gazlar pişiikler ve sıcaklar... of yaz bebişi de zormuş giydiriyoruz terliyor soyunca soğuyor.

kolik sancıları için dr dedi ki oyalama taktiği olarak verilirmiş ilaçlar. 3 ay kadar bebek gazlıysa bu sancıyı ne yaparsan yap çekermiş ara sıra. kah güle kah ağlaya beraber büyüyoruz bebişlerimizle. sadece eşimle şunu merak ediyoruz: bebişlerimiz yokken biz ne yapıyor muşuz? amacımız neymiş. allahım evlatlarımızı bağışlasın bizlere. hepinizi öpüyoruz

selam kızlar.
Tesilacım, gaz sorununu benimde Azra kızımda vardı. ilaçlarla çözemedik. yarım kahve fincanı suyu kaynatıyorum. altını kapatıp yarım cay kasıgı toz kimyon koyuyorum. 5 dk sonra 1 çay kaşı dınlenmiş tozsuz halını içiriyorum. her seferınde taze yapıyorum. günde 1 kez. şükür gaz problemimizi böyle aşıyoruz. bir kaç gundur gaz sancımızda kesıldı artık vermiyorum. umarım işine yarar ve sende bu sıkıntıdan kurtulursun. yaz olması gercekten daha zor.
bizimde pişik problemimiz var. molfıx kullanıyordum. Erva'nın pişiği hiçbirşeyle geçmedi. onda primaya başladım. ama yine geçmedi. bugün zeytın yagı surmeye başladım. bakalım etki edecekmi. bebekten bebeğe cilt problemleri değişiyor. Azrada bişey yok şükür. Allah hepimize kolaylık versin.
boşta olsa emzirmeye calısıyorum. mamayı en son care olarak görüyorum. ve emzirdikçe çoğaldığını görüyorum. özellikle ikisini bir emzirmek sütü arttırıyor. ve en çokta su ve uyumak harika süt arttırıcılar.
Mevizhandecim Bebeklerimiz yokken baya boş yaşıyormuşuz bunu anladım ben :)
bizde böyle uğraşıp duruyoruz işte. sizden bir farkımız yok. demekki sorunlarımız aynı seyredıyor. biz birde Erva kızımızda konak problemi yaşadık. ama işin ilginci saçında değil yüzü tatamen konak olmuştu. onuda krem ve losyonla geçirdik Allaha şükür.
Hepinizi öpüyoruz.

teşekkürler canım :) merak etme normal. Benim de eylülüm az hareketli
çağnurum ise çok hareketliydi hala da öyle canım :))) kafana takma.
Eğer hareketlerni uzun süre hissetmezsen doktoruna danış mutlaka.

Merhaba canım. Gaz sorununu biz de yaşıyoruz. Özellikle Çağnurumda.
Ben de liman gibi kimyon vererek çözmeye çalışıyorum. Bir de milupanın
rezene çayı var günde bir kere 25 cc de ondan veriyorum. Çok fazla
sıkıntı olmuyor şükür... Bez olarakta prima ile başladım ama maalesef
pişik yaptı ben de huggies e başladım maşallah deyim şuan çok memnunum.
Ha bir de krem olarak bepanten kullanıyorum onun da bayağı etkisi oldu.
Zaten temizliğinde de sadece pamuğu su ile ıslayıp siliyorum ve kuruluyorum.
Bildiğim kadarıyla ıslak mendiller de pişik yapıyor. Mama konusunda birşey
diyemeyecem canım ama kızlar 2 yada 3 saate bir süt içiyorlar. Hepinizi
öpüyoruz :))

Canım ben de prima da sorun yaşadım ama huggiesten çok memnunum
bir dene istersen. Ben sütümü sağıp biberonla veriyorum. İkisi aynı
anda acıktıklarında emzirmekte çok zorlandım ve göğsüm yara oldu
mecburen sağıp vermeye başladım ama çok şükür sütüm yettiği için
sorun yapmıyorum. Önemli olan kızlarımın anne sütü almaları değil mi.
Ben de sağarakta olsa bunu sağlıyorum çok şükür :)) sık sık sağınca
ve bol su içince gerçekten süt iyi oluyor. Ha birde ben hemen her gün
bulgur yiyorum sütü artırdığına inanıyorum. Sizde de öyle mi bilmiyorum
ama gece uykusunu bir kaç saatte olsa almazsam benim sütüm azalıyor.
Herkese bol sütlü ve bebişlerimizin gaz sancısının olmadığı günler diliyorum :)))

Limaaan canım demek kuzucular dünyaya geldiler,gözün aydın,tebrikler

Canım benim Rabbim sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler versin yavrularına

Kocaman öp,kokla benim içinde..

Ben hala tedavi modundayım,bir gün inşallah...

Teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. Darısı senin başına en kısa zamanda İnşallah.
bizde seni öptük teyzesi.

benimkiler de tedaviyle geldiler, 6 sene üstüne .
dilerim en kısa zamanda kavuşursunuz bebeklerinize

selam annişler topik yine yalnız kalmış:))) şu uykular bir düzene girse herhalde topiğimiz daha çok haerketlenir.

evet Telmacım bende suyla temızlıyorum pamukla temizlemek iyi değil dediler o yuzden onlar için bez hazırladım onunla siliyorum ilk oldugu zaman cok kotuydu bezi değiştirince iyi geldi ama sürekli olarak kızarıklık var acaba bezden mi diye farklı marka bez kullanan var mı diye sordum canım.Limancım bende zeytınyagı kullanıyorum nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama zeytınyagını tavada ısıtıyorum dumanı cıkmaya baslayınca altını sonduruyorum soguyunca cam şişeye koydum onu kullanıyorum ısıtınca asidi gidiyormuş zeytinyağının .gaz içinde yapacak bir şey yok ama en azından sancılarının hafiflediğini düşünüyorum ben nurse harvey biogaia ve Limancım senin kimyon tarifini yaptım tamamen kesmesede en azından o bir anda attıkları çıglıklar kesildi.Telmacım nurse harveyi günde 2 kere 1 cay kasıgı verıyordum doktorumuz gunde 4 defa 1tatlı kasıgı dedı 3 kere verıyorum ben rahatlıyorlar.evet Nevizhandecim bende onu düşündüm ben bunlar olmasaydı şimdi ne yapıyordum acaba diye:) Allah a şükürler olsun hepimizin bebişleri sağ salim dünyaya geldiler ve sağlıkları yerinde .
gecen hafta hamile arkadasımı gordum sanki ben uzun süre önce hamile kalmısım da hamileliğimle ilgili çogu seyı unutmusum gibi geldi sizde de böyle hisseden var mı:)
herkesin uykulu geceleri ve çok çok sütleri olsun

slm tesilacım. sabırsızlıkla duzene gırcekleri günleri beklıyorum. sadece topık değil kendımede zaman ayırmak istıyorum. saclarımı bıle taramaya fırsatım olmuyo :)
ben kaka yaptıklarında yıkıyorum. sadece cıslı olursa bezlerı pamuklu suyla temızlıyorum. molfıxten prımaya gecmıstım bısey farketmedı. pışıklerını gecırmek ıcın zeytınyagıda fayda etmedı (bu arada hıc ısıtmadan dırek kullandım ) belkıde asıtten dolayı fayda etmemıstır. ama sonunda oksizinc çinko oksit %40 dıye bır krem aldım. allaha şükür geçti pişikleri. bundan sonra pişik olmasın dıye çaba gosterıcem. dun kalça çıkığı ıcın dr.a gıttık ultrasyon cektırdık- sukur ıkısıde ıyıler. o dr.da nıveya pişik kremını onerdı. bundan sonra onu kullanıcam. ve bezımızı yine degıstık huggıes aldık bakalım ne olcak.
aynen bende tedavı surecımın adımlarını bıle unuttum. sanırım kafamız cok dolu ondan. bellek sureklı temızlenıyor.
eş durumundan bıraz sikayetcıyım. artık ne ben ona, nede o bana (tabıkı buda benım yuzumden) ilgi alakamız cok azaldı. sizdede varmı boyle sıkayetler.
bu arada ben evden memelkete tasındım. evde yanlız olmuyor. herkesınde ısı gucu var sureklı gelemıyorlar. k.valıdemın yanındayım. arada anneme gıdıyorum. kızlar bıraz daha duzen kurana kadar burada kalmayı dusunuyorum.
kendımı de aştım bu arada. ayagımda Erva besıkte Azra yı sallıyorum. ve tek elle yazı yazıyorum.

bu arada canım_ca yı ve CallCenteri merak edıyorum. hiç bir haber vermedıler. ve ilk sayfadakı listede doğum tarıhlerı olmayan arkadaslarıda merak edıyorum.
kızlar en azından ıyıyız haberlerınızı eksık etmeyın.

Ben de 21 haziran 2012'de kizlarimi normal dogumla dünyaya getirdim. kizlarim cok sukur iyi ancak dogumdan 3 gun once baslayan help sendromu nedeniyle 2 gun yogum bakimda kaldim. A llah evlatlarimiza ve bize saglik versin

kızlar hepinizin iyi olmasına sevindim hakikaten topik sessizleşti ama olsun bebişlerimiz çok şükür iyiler ya daha ne olsun.
bizler çok şükür iyiyiz kızlarımın ve benim yarın kırkımız çıkıyo :)))))). liman hande ve tesila bizde başta kızlarımla pişik sorunu yaşadık çinko %40 ile çözdük şimdi daha dikkat ediyoruz. sık sık altlarını değiştiriyoruz. ben uni baby ıslak pamuk mendilini kullanıyorum memnunum doktorumuz önerdi. sudaki klor kurulanmazsa pişik yapar dedi. kaka yaptıklarında suyla yıkayıp bezle kuruluyorum. diğer zamanlarda ıslak mendille silip kuruluyorum. çok şükür artık pişik olmuyorlar. bez olarak primayı kullanıyoruz memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum. çok fazla bez gidiyo ama olsun kızlarıma feda olsunn :))))) kızım defnede gaz sorunu yaşıyoruz kimyon tarifi ile bazen rahatlıyo ama bazende geçmiyo. doktor metsil damla verdi bir kez kullandım ama pek kullanmak gelmiyo içimdenn.ilaç nede olsa bir kaç aya inş bitecek gaz problemi bebişlerimizin yapacak bişey yok şimdilik sadece sabırla bekliycezzz.hepinizi çok öpüyoruzz. hepinize bol uykular bol sutler versin rabbim bebişlerimizede sağlık sıhhat versin. onlar hakikaten dünyanın en harika varlıkları rabbim herkese tatdırsın bu duyguyu aminnnn. yine yazarım kızlar bende takip ediyorum ama pek yazamıyorum. allaha emanet olun

slm kızlar herkez dhaoğurdu kimse gelmiyo artık bi ben kaldım aranızda rabbim sağ sağlim büyütsün çocuklarınızı inşllah amiinn bende yarın kısmetse 33 haftalık oluyorum insş 37 görürüm dua edin bana 32 haftalıkkekn biri 1850 diğer kızım 2000 liloydu sizce nasıl iyimi su ciger geliştirici iğneyi dr hiç söylemiyo ya erken doğum olursa korkuyorum valla rabbim yardım etsin inş bi sorun olmaz öptüm sizi..

maşalah kızlarına :)
inşlh erken gelmezler:) ben de geriden de olsa bu topiği takip etmeye çalışıyorum. 28. hft bitti.

slm kızlra 34 haftalık olduk biri 2100 gr biri 2500gr olmuş ama cigerleri tam gelşmemiş 37 haftaada gelisiyormuş inş dayanır bebklerim dua edin bu arada kızlar doğum çantası hazırlamak istiyorum neler koymalıyımmm yardımınızı bekliyorum bu arada kesin sezeryanmış epidural düşünüyorum ama korkuyorum bel agrısı oluyormuş.öptttmm

tatlım öncelikle maşallah kiloları gayet iyi görünüyor. Hiç korkma ben de epidural
sezeryan oldum ve bel ağrısı baş ağrısı falan hiç yaşamadım çok şükür. Aklına
kötü şeyler getirip kötüyü çağırma. Bol bol dua et bebişlerin zamanında gelsin
inşallah canım... Doğum çantasına bebişler için hastane çıkışı koy 4 takım.
Kendin için de önden düğmeli gecelik, terlik, hasta bezi ya da ped hangisiyle
rahat edeceksen onu al. Aklıma başka birşey gelmedi yaa sanki yıllar oldu doğum
yapalı haa :)) öpüyoruz sizi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…