İlk hamileliğime 65 kilo ile başlayıp 82 kilo ile doğuma giren bir anne olarak,
doğum sonrasında 2-3 ay içerisinde 65 kiloya tekrar kavuştuğumu
ama süt vermek adına yemekten kesmeyerek yeniden kilo alıp 68 kiloya çıktığımı belirtmek isterim..
İkinci yani bu hamileliğimde ise 68 kilo ile başlayıp şu an 70 kiloyu gördümü söyleyebilirim..
Tek temennim rekorumu egale etmek yani 82 kiloyu aşmak istemiyorum..
Ama tabi önümüzde uzun bir süreç var ve kilo alımı açısından durumumun nasıl gelişeceğini zaman gösterecek..
Şimdiden birşey söylemek kendi adıma yersiz.. Çünkü öyle anlar geliyor ki,
bir tepsi şerbetli tatlının içine elinizi daldıra daldıra yiyesiniz gelebiliyor.. Ve daha neler neler..
Ama çocuğum doğduktan sonra tek isteğim 60 kiloya inmek tabiki süt verme işlemimiz bittiğinde
Evlendiğimde 55'tim.. Ve o günlerimi hafifliğimi çok özlüyorum..
Bu arada artık normal pantolonlarıma olmuyorum.. Bikini bölgesi çok sıkmaya başladı..
İlk hamile kaldığımda direk karnımın büyüyeceğini düşünmüştüm..
Ama öyle olmuyormuş öğrendim.. Kasıklardan başlıyoruz büyümeye.. Pantolonlarım popoma girse bile fermuarı kapattığımda inanılmaz sıkıyor..
Daha rahat olmak adına hamile pantolonlarımı çıkarttım.. Onları giyiniyorum..
Doğum sonrası çalışma konusuna gelince, ben ilk doğumumdan sonra çalışmamayı tercih ettim.. (Doğum paramı, tazminatımı ve işsizlik maaşımı aldım..)
13,5 aylık bir kızım var.. Ve şimdi Nisan annesi olmaya adayım..
Biri 3 biri 5 yaşına gelince tekrar çalışma hayatına dönmek istiyorum..
Çalışan bir kadın olarak evde oturmak inanın çok stresli ve zor.. Çocuk kolay büyütülmüyor ve aynı zamanda ev kolay dönmüyor..
Ama çocuklarımız için değeceğini düşünerek ve maddi açıdan da Allah'a şükür yetecek kadar olduğunu bilerek
eşimle beraber böyle bir karar aldık.. Hem kira ödüyoruz hem de ev taksiti ödüyoruz.. Biraz zor oluyor ama idare etmeye çalışıyoruz..
Annesi tarafından ve bir başkası tarafından büyütülen çocuklarda inanın gözle görülür bir fark oluyor..
Ama herkesin hayat şartları ve koşulları farklı.. Seçimlerde buna göre farklılıklar gösterecektir..
Allah herkesin gönlüne göre versin..
denis_34 paristebirgece mmavilimm gorkemli sbilyana logopeia tlyonl2009 zeytinn efim PetunyaPet
maşallah baya kalabalığızz hu huuuuu:) napıyosunuz hanımlarr
bazen sağdan bazen soldan kasıklarıma gırıyo ağrı ama çabuk geçiyo
bende yemek yapıyorum bi yandan ama ne zorluklarla çok fena oluyorum soğan kokusuna :86:
eveeettt ne guzel dimi... bir suru yeni ve farklı deneyimleri birlişkte yaşıyoruz burada...
Valla sakin sakin çalışmaya çalışıyorum
bazen sağdan bazen soldan kasıklarıma gırıyo ağrı ama çabuk geçiyo
bende yemek yapıyorum bi yandan ama ne zorluklarla çok fena oluyorum soğan kokusuna :86:
çok güzel dostluklar kurulucagına emınım inşallah sorunsuz ve guzel atlatırız bu gunleri sonra facedende açarız bı grup resımleri felan ordan paylaşırız gizli olur daha rahat olur tabi si benım düşüncem bu:)
çok güzel dostluklar kurulucagına emınım inşallah sorunsuz ve guzel atlatırız bu gunleri sonra facedende açarız bı grup resımleri felan ordan paylaşırız gizli olur daha rahat olur tabi si benım düşüncem bu:)
oturuyorum canım öylee:97: kasıklarım ağrıyor sanırım normal olması
sizlerinde oluyomu ağrılarınız
denis_34 paristebirgece mmavilimm gorkemli sbilyana logopeia tlyonl2009 zeytinn efim PetunyaPet
maşallah baya kalabalığızz hu huuuuu:) napıyosunuz hanımlarr
evde de hiç uyku gelmez ..boyle şeyler imkansızken ortaya cıkar hepbende simdi bıraz yemek yedim ayran içtimm...kola içmiimm dedim bıı uyku bastırdı ki anlatamam..bugun işyerindekilerede soyledimmm hemen iş arkdasım (erkek) ee sen simdi ne zmn doguruyosun :) allahım yaaa ne zmn izne cıkacam onları hesaplıcak ..benim sirkette butik bir sirket fena da değil maaşı ama az kişiyiz yani yerim dolduracak kımse yok ancak 15 gun idare edilmiştim..bakalım ilerleyen zamanlarda ne gosterecek..ben bugun doktora gittimm cancanım 3 cm olmus bugun bıraz daha benimsedim valla tam insana benzemiş yavrımm ya :)
güzel olur ama herkes bu fıkre katılıyomu ayrılmayalım birbirirmizden birlik beraberlik içinde olalım :) sonra açarız bi grup
Seni değil 15 gün, doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 2 ay ve bu 4 ayın sonrasında tam 6 ay ücretsiz olarak idare ederler arkadaşım..
Tabiri caizse hem de çatır çatır.. Yeter ki sen prosedürleri biliver..
Ben ücretsiz izindeyken sürpriz birşey olmuştu ve işyerim ihaleyi kaybedip kapanmıştı.. Böylece tazminatımı ve işsizlik maaşımı almıştım..
İşyerleri bizi tüketen yerler.. O yüzden tek kuruşumu bile bırakmam arkadaşlar sizde bırakmayın..
Bana da söylüyorlardı ücretsiz izin vermeyiz, ücretli izniniz bitince hemen işbaşı yapacaksınız diye, gün hesaplıyorlardı ne zaman işbaşı yapacağıma dair..
Ama durum öyle olmadı.. Hiçbiriyle muhatap bile olmadım.. Kendilerine noterden devletin bana verdiği hakkı kullanarak (6 ay ücretsiz izin) izne çıktığıma dair bir kağıt yolladım..
İşyerinin bu kağıdı teslim alması yeterli.. Sonrasında izinlisin.. Devlet sana bu hakkı vermiş, hiçbir kişi veya kuruluşta bu hakkı senin elinden alamaz..
Ve ayrıca bu süreçte seni işten çıkaramaz.. İznin bitince de sabah işyerinde açarsın gözünü.. Herkese selam kelam, bebek büyüdü muhabbeti, hoooppp bitti..
Ama yeter ki sen hakkını kullanmayı bil.. Bende bilmiyordum hemde hiç ama öğrendim.. (Eniştem İnsan Kaynakları Müdürü)
Eğer zamanı gelince böyle birşey yapmak isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olabilirim..
Bu kadınların hakkı, bunu devlet veriyor ve kimse alamaz...
Doğum yapmış olan bir arkadaşım korkmuş ve noterden kağıt yollamayıp bu isteğini sözlü olarak beyan etmişti, kapanmalarına 1 ay kala..
Ve ona aman canım şurada kapanmamıza 1 ay var seni idare ederiz demişlerdi.. Ve kızcağız ne tazminatını alabildi ne de işsizlik maaşını..
Neyse fazla gevezelik yaptım gene.. Birde belirtmek isterim ki;
burada birbirimizin mimiklerini göremediğimiz için alelacele yazılmış şeylerde birbirimizi yanlış anlayabiliyoruz..
Ya da bazı şeyleri yanlış anlatabiliyoruz.. Sürç-ü lisan etti isek affola..
ollyyyy...benimde bugünlerde en favori kadın tipim bi mutfağa girip yemek yapabilen bide kocasını öpebilen kadın...:)))
ollyyyy...benimde bugünlerde en favori kadın tipim bi mutfağa girip yemek yapabilen bide kocasını öpebilen kadın...:)))
evet cok güzel olur tabi grup sadece
arkadasları acık olursa hani resimleri falan birtek
gruptakiler falan görür o sekilde yaparız
benimde 6 sene yi geçti suanda calıstıgım yer
ben burdan kendi isteğimi ile ayrılcagım için
dogum parası falan alamıycam
ama işten ayrılırken kendimi
cıkarıldı olarak göstercem
işsizlik parası alırım
1 haftadır nerdeyse yemek yapmıyorum kızıma yapıyorum zar zor eşim aç gezıyodu başka çarem kalamdı isyan etmeden ben zorla gırıyım dedim mutfağa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?