cnm bana 2. dozu olurken ebe 3. doz doğumdan sonra dedi...kızlar ben tetenoz aşımın 2. dozunu biraz önce yaptırdım. hemşire 3. dozun 1 yıl sonra yapılacağını söyledi. normalde 6 ay sonra yapılması gerekiyordu sanırım dimi.
bu aşı lisede yapılıyomuş ve bende yaptırıp yaptırmadığımı hatırlamadığım için doktor ilk dozu yapmış kabul etti .yani şuan sanki 3 doz yaptırmış gibi oldum. biraz karışık yazdım gigib oldu ama 2 doz yaptırıp 3.cüyü 1 yıl sonra yaptıracak olanınız varmııııı:26:
evet canım benim kızım bide boynunu büküyo,işte ozaman babadaki tüm yelkenler suya iniyor.ama benim kız harbi aşık babaya.babası şehir dışına çok gidiyo.gidince akşamları yatakta babasının yastığını koklaya kolaya yatar bide bana diyo anne bak kokla babam kokuyo
cnm bana 2. dozu olurken ebe 3. doz doğumdan sonra dedi...
ben hiç sormadım ne kadar sonra die..
doğum izninde evde olcam ya zaten önce şu kaydımı yaptırmam gerekio, onu yaptırcam o arada soraraım zaten die önemsemedim..bide burda hep 6. ay die yazıldı..ben 6 ay saycam yani:)
çok tatlıııııııııı...
yaaaaaa bana niye yapıldı gibi saydıki ben sadece yapıldımı yapılmadımı hatırlamadım dedim:26:canım lisede hepimiz aşı olduk, ama benim yada tanıdığım hiç kimsedede o sayılmadı, hem 3. doz 1 yıl sonra değil 6 ay sonra 4. doz 1 yıl sonra sen onu iyice bi araştır bence...
cnm bana 2. dozu olurken ebe 3. doz doğumdan sonra dedi...
ben hiç sormadım ne kadar sonra die..
doğum izninde evde olcam ya zaten önce şu kaydımı yaptırmam gerekio, onu yaptırcam o arada soraraım zaten die önemsemedim..bide burda hep 6. ay die yazıldı..ben 6 ay saycam yani:)
yaaaaaa bana niye yapıldı gibi saydıki ben sadece yapıldımı yapılmadımı hatırlamadım dedim:26:
taktım kafaya şimdi yaaüfffffffffffffffffffffffffffff
cok gecmıs olsunnn...
ne takıon bebem kafana ya..doğumdan sonra gidersin...ben geldim aşımı olcam die..
yani ben dün yediğimi hatırlamıom lisedeki aşıyımı hatırlıcam..hiç olmamaış gibi gibi işte 1 olduk, 2 oldu...3. 6 ay sonra, 4. 1 yıl sonra..bu hesaba göre ben geldim yapın dersin...
selam kızlar nasılız bugün.ben grip olmuşum nasıl atlatıcam ha haa haappşşşuuuu
he öyle yapim barii siz 6 ay sonra gelin dediniz diyim
ocakta randevum bi sorayım siz niye ilkini yapmış kabul ettiniz dicemben hatırlamıyorum dedim yaptırdım demedim ki hıııhhhhhhhhhhh
yani..
ben aşımı yaptırdım ama hiç kayıt bile almadılar..kaydımın olmadığı bi aile sağlığı merkezine gittim.
dedim aşı olcam, kız dedi kayıt alırsam maaşımdan keserler şimdi 20. hafta olmuşsunuz.
kayıt almim ama aşınızıda yapim..ii dedim
yaptı aşımı, bi kağıt verdi 1 ay sonra bul beni die..
1 ay sonrada 2. i oldum.
şimdi 3. için evin ordakibne gidcem..kaydımıda oraya aldırcam...yani benim beyanımla yapcak mecbur çünkü elimde kağıt yok, kayıt yok..
yani..
ben aşımı yaptırdım ama hiç kayıt bile almadılar..kaydımın olmadığı bi aile sağlığı merkezine gittim.
dedim aşı olcam, kız dedi kayıt alırsam maaşımdan keserler şimdi 20. hafta olmuşsunuz.
kayıt almim ama aşınızıda yapim..ii dedim
yaptı aşımı, bi kağıt verdi 1 ay sonra bul beni die..
1 ay sonrada 2. i oldum.
şimdi 3. için evin ordakibne gidcem..kaydımıda oraya aldırcam...yani benim beyanımla yapcak mecbur çünkü elimde kağıt yok, kayıt yok..
o zmn dua et o hemşirenin tayini çıksın:)))ayyyy bunlar benim herşeyimi didik didik yazdı. oraya ne yazdığınıda biliyodur. 6 ay sonra gelin dediniz desem yutarmıkihemen dosyaya bakar..
bide bu hemşire karı şey dedi 1 yıl sonra yapacakmışya 3. dozu. sonra geriye tek doz kalıyomuş onuda bi daha hamile kalırsam o zaman yapacaklarmış
Ben geldim
Ben de sizlerden duymuştum normalde Beylikdüzünde olması lazım kaydımın kağıthanede hale aile hekimliğim hiç de aramadılar falan. Normalde takip etmeleri lazımmış ya aşı günü gittim dedim ki ben aşı olucam yalnız siz de hiç aramadınız beni olman gerekiyor falan diye bilmişlik ettim bir dekem küm ettiler neyse güzelce vurdular alıcaz kaydı dedim ama alamadık hala bir hafta sonra aradılar kayıt numaranız noldu diye dedim alamadık daha ikinciye de oraya gideceğim. Sonra aldırıırm onun için ayrıca izin almak gerekecek şirketten.
o zmn dua et o hemşirenin tayini çıksın:)))
walla ben kaydımıda aldırmak istedim..kız almadı senin kaydını buraya alırsam maaşımdan keserler die...
benimde sağlık ocağımda dosyam var.geçen bişey sormaya uğradım bana bakan ebe yoktu.yerine bakan ebe ile dosyama bakıyoduk,baktım dosyamın tepesinde RİSKLİ GEBELİK yazmış ebe
dedim bu ne alaka,nerden bu kanıya varmış ebe hanım efendi.şimdiki ebe baktı troid ilacı alıyorum
hımm bundan dolayı yazmıştır diyo
ne kolay demedi.doktor bana böyle bişey demedi şimdiye kadar
ebe hanım hooop bu kanıya varmış,damgayı koymuş
teşk ederim cnm
kızlar bi şey soracağım yaa..
şimdi sigortalı kadının ücretsiz doğum izni 6 ay yaa.. bu isteğe bağlı olarak 1 yıla uzatılabiliyor diye biliyorum ben..
hatta bununla ilgili de bir sürü haber yazı da görmüştüm ama şimdi bulamıyorum.. 6 ay diyo başka da demiyor..
bilgisi olan var mı
yok canım yokcnm sen devlet memurumusun, önce onu bi de bakem..çünkü devlet memurları için torba yasayla birlikte 24 ay oldu ücretsiz izin hakkı bildiğim kadarıyla..süt iznide analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verikliyor..ama bu memurlar için geçerli..özel sektör daha farklı ..sen nesin bakem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?