hımm anladım.ben 1 tane.o bir tane bile saatlerce uyuttu beni.Allah yardımcın olsun canım.ben daha 9.haftadayım benim 15 gün sonra ikili testim varmış erken değil mi ya?kaçıncı haftalarda yapılıyor?
kızlar bişi sorcam size. 8+4 hamileyim eşimle cinsel ilişkimiz hi. olmadı bu zaman zarfında ben korkuyorum çünkü bişi olur diye yaklaşamıyorum gerçi oda bana yaklaşmıyor cocuga bişi olcak diye.. doktoruna soran var mı? ilişki problem olmaz falan diye. benim doktora bi soramadım gıcık bir doktorda o sebeple.. bilgisiolan var mı? ilişki olmalımı olmamalımı? ne zaman olmamalı
gerçekten nisan annelerinde de bir gruplaşma olmuş hangi sorduğum soruya cvp verdiniz ki neyse allah yolunuzu açık etsin
kızlar ya dün gece ağrım oldu.doktora gittim.progestan mı ne öyle bişiy verdi.gece nöbetçi eczana bulamadım bugün başlayacağım inşallah.bana kendini çok yormuşsun dedi.kese baloncuk şeklinde olmalıyken biraaz büzülmüş sanki.dikkat edin kendinize.benden başka bu ilacı kullanan var mı aranızda?
ben ilk gittiğimde ilk 3 ay onaylamıyorum ben dedi.öyle yasak başladı sonra 6. hafta gibi kanama odağı görüldü içte hala progestan kullanıyorum azalmış ama bitmemiş.20sinde gel ilacı keselim artık dedi ve ikili tarama yapılacak bakalım..her gittiğimde söylüyor yasağımızı
benimde 6. haftalarda avuc içi kadar kanamam oldu sonra benimde kesenin yanında kan kesesi gördü doktor progestan verdi 200mg günde iki tane ne zaman içsem 1 saat sonra şiddetli baş dönmem oluyordu olduğum yere yığılıyordum resmen uyuşuk gibi oluyordum birde çok şükür düşük tehlikem bitmiş ve doktor progestanı bırak dedi bıraktım rahatım şimdi şükür haftayada ikili teste gidicem inş bir dorun cıkmaz. bizede her gittigimizde söylüyor yasağımızı ama son gittiğimde sormayı unuttum tehlikem bittiya belki yasak kalkmıstır ama tekrar arayıp sormaya utandım artık haftaya gidince sorarım :)
Benim dr hoş bir hanımdı çekinerek sorduk biz oda eskisi kadar aktif yaşamayın dikkat edin dedi. Ama biz denedikten 2 gün sonra benim kanamam oldu.Ona bağlamaıyorum ama (çok hareketliyim ben koltuk falan çektim ev temizledim onlarında etkisi var)..Şimdi düşük tehlikesinden önermiyor dr lar.3 ay dikkat gerekli sanırım ..
hım ben sormadım unuttum acıkcası sormayı sorsamda öylesine cevap veriyor zaten.. neyse başka doktora giderim..
bişi daha sorayım genetiğe falan gittiniz mi? doktorum beni genetik bölümünede gönderdikan verdim 1 ay sonra cıkcakmış sonu bekliyoz.. birde 2li tarama testine falan girmeyi düşünmüyorum meleğim hastaysa doğrmadan aldırcam mı bilmiyorum çok ta korkuyorum acıkcaı..sizler ne yaptınız..
düşük tehliken varsa ilk 3 ay yasak oluyor geneldekızlar bişi sorcam size. 8+4 hamileyim eşimle cinsel ilişkimiz hi. Olmadı bu zaman zarfında ben korkuyorum çünkü bişi olur diye yaklaşamıyorum gerçi oda bana yaklaşmıyor cocuga bişi olcak diye.. Doktoruna soran var mı? Ilişki problem olmaz falan diye. Benim doktora bi soramadım gıcık bir doktorda o sebeple.. Bilgisiolan var mı? Ilişki olmalımı olmamalımı? Ne zaman olmamalı
haklısın canım, aslında içimize sinmesi önemli. Acaba olmamalı bu süreçte kafamızda ve ne yazık ki ben de var. Senin adına sevindim. En azından artık kafan net. Eğer memnuniyetin aynı şekilde devam eder ve ben hala acabalardaysam o zaman ne kadarlık olursa olsun değiştiririm. şu an erken bi dönem olduğu için ben de bşka hastaneler de bakıyorum bir yandan. Bi ara kartal umuta da gitmeyi düşünüyorum. Nasıl bakacağım. En azından yakınımdaki hastaneleri elersem aklımda daha az acaba kalır. çok sevindim seni adına. Hayırı olsun allah tamamna erdirsin. Benim ikili test senden önce olacak. Anlatırım gelişmeleri bölgede 200 liraymış ve y. Hanım çok ısrarcı değilmi testte. 4lü yaparız sonra demiş bir arkadaşa. Ama ben yaptırmayı düşünüyorum. Hayırlısı canım. öptüm
canım kartal umutta arkadaşım doğum yaptı.hastane eski bana biraz da pis gibi geldi ne yalan söölim.amaorda birsen hanımdan çok memnundu.bi arkadaşım daha şimdi birsen hanıma gidiyor.gidersen aklında bulunsun.ikili test için ben arayıp az önce sordum sgklı 122lira dediler bölgede.artık bilemiyorum ne çıkar.ben ikili testi yaptıracağım.ama iyi bi doktorun ölçüm yapması gerekiyormuş.yoksa hatalı olabiliyormuş.inşallah bir sorun çıkmaz.mustafa beye bi git istersen.ben memnun kaldım.oya hanım da çok iyiymiş ama başı çok kalabalık.bir de normal doğum düşünüyorsan belli bir ücret karşılığında doğuma geliyor demiş bi arkadaş.ben düşünmüyorum da.2li teste ne zaman gideceksin?
Dün Genetik araştırmaya gittim, kullandığım ilaçları ve çektirdiğim röntgenden bahsettim ve hepsini dosyama eklediler. Haftaya perşembe uzmanlar bebeğin sağlıklı olup olmayacağına karar verecekler. Görüştüğüm doktora göre ilaç ve röntgen gebeliğin ilk ayında olduğum için bebeğe zarar vermeyeceği yönündeydi. Ya hep ya hiç durumu vardır, gebelik devam ediyorsa bebek sağlıklıdır dedi. Ama bu seferde ben başka bir şeyi kafaya taktım. Dün aynı zamanda röntgen çekildiğim hastaneden çekim sırasında kullanılan radyasyon oranını öğrenmem gerekiyordu. Ben o ortama gidip o alanda bulunmak istemiyordum ama mecburdum eşim de çalıştığı için benim yanımda olamadı fakat yanımda komşumuz vardı. Nihayet teknisyen röntgen odasına doğru gelirken durdurup durumdan bahsettik. Sonra bilgisayara bakmak için çekim odasına gitti ben kapıda durdum. O sırada sanırım kayıtlardan bulamadıkları için bana bir bilgi sordular. Ben de o sırada kapıya doğru ilerledim kapıdan içeri adım atarak girmemede sakınca var mı diye sorunca teknisyen siz dışarıda kalın diyerek uyardı ben telaşlandım. Acaba bir zarar olmuş mudur diye huzursuzlandım bu arada arşivden benim röntgenimle ilgili kayıt bulamamışlardı ve ben onlara bilgi yardımında bulunarak o röntgen çekimi ile bilgi bulmalarını istemiştim. Sonunda bana kullanılan ortalama değerleri yazdılar. Ben ise huzursuzdum keşke o alanda hiç bulunmasaydım. Kapıdan içeri atmasaydım diye çok pişmanlık duydum. Malesef bu günlerde yanımda olacak kimse de yok. Her işimi tek halletmeye çalıştıkça daha da huzursuz oluyorum.
Zaten midem çok kötü, önceden bulantılarım vardı ama çıkarmıyordum bu sefer 2 gündür hiçbirşey yiyemiyorum ve içtiğim suyu bile çıkartıyorum. Herhalde 2 günde toplan 6-7 defa çıkardım. Kalbim sıkışıyor sanki vücudumda hiç enerji yok. Banyo bile yapacak gücüm yok. Sinirlerim çok bozuk...
Selam Sereneycım, aslında genetikteki doktorların olumlu konuşmaları beni çok sevindirdi. İnşallah sonuçlar da aynen dedikleri gibi çıkar. seni anlıyorum aslında, sakınılan göze çöp batar misali attığın her adımın arkasından acaba oluyor kafanda. bence o kadar zararlı bir şey olsa kadın daha çok tepki göstererek orada olmaman gerektiğini vurgulardı. riske girme diye çıkmanı istemiş. 1-2 dk bir şey ki o an da çekim yoksa orda bir şey olmaz bence. o seni önceki çekimin kalan düşük de olsa etkisinden uzak tutmak istemiştir. ciddi bir şey değildir. bulantıların çokluğu okuduğuma göre sağlıklı giden gebeliğin belirtileriymiş. bu açıdan düşün, belki rahatlar biraz için. Allah yardım etsin sana ve hepimize. doktoruna sıkıntılarını söyle güvenli birkaç ilaç verebilir. burda çoğu arkadaş kullanıyor bulantıları için. sevgiler
Bu olumlu cevabın için çok teşekkür ederim martim, içim biraz rahatladı. Her şeyi takıntı haline getiriyorum bu dönemde, sanırım en büyük etken de çevremdeki kadın doğum uzmanlarından aldığım tepkilerdi. İnşallah her şey yolundadır. Şu son günlerde sağlığın önemini çok daha iyi kavradım ve tek istediğim sağlıklı bir şekilde sağlıklı bebeğimi dünyaya getirebilmek. Sen kaç haftalık hamilesin, kusma bulantı şikayetlerin var mı? önerebileceğin ilgili bir doktor var mı?
Ben beylikdüzünde oturuyorum ve istediğim ilgi ve alakada bir doktor bulamadım. Mesela bugün çok fenayım sabahtan bu yana sadece 1 elma ve çok az beyaz leblebi yememe rağmen 5-6 defa kustum. Ama o esnada bayılacak gibi oluyorum. Hastaneden doktora aktarmalarını istedim, sekreter bu gün doktorun doğumları olduğu için hastalarla ilgilenemeyeceğini söyledi. Yani ben şimdi bu şekilde mi yaşayacağım. Evden dışarı çıkmayı bırak, yerimden kalkamıyorum, hiçbir şey yemiyor ve her 3-4 saatte bir çıkarıyorum. En azından telefonla ulaşabilseydim belki beni yönlendirebilirdi. İyi dileklerin için çok sağol canım, kendine iyi bak
sevgili arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum
benim toksoplamazmaya karşı bağışıklığım yokmuş
bugün kuru köfte yedim eşim çok iyi pişirmişti ama beni bir korku sardı
acaba bir zararı olurmu
sizlerin doktoru hiç köfte yenmemesi konusunda bir uyarıda bulundumu
benim doktorum sadece sucuk salam sosis yeme sebzeleri iyi yıka ve çiğ ete dokunma demişti
ama yinede pimpirik oldum :97:
bende katıldım aranıza :)
internetten baktığımda 17 nisan (3 gün önce 3gün sora) olabilir diyor
ama ulturasyonda 27 nisan diyor hangisi bilemiyorum ama sonuçta nisana geliyor doğumum...İlk bebeğim geçen senede düşüğüm vardı....ALLAHIM TÜM HAMİLELERİ SAĞ SALİM BEBİŞLERİNE KAVUŞTURSUN VE TÜM İSTEYENLEREDE NASİP ETSİN İNŞALLAH.....
Serenayyyy bende Beylikdüzü'nde oturuyorum..
Medicana'da bir kadın doktora gittim.. Hiç beğenmedim.. Kadın ben ne olup bittiğini daha anlamadan resmen beni odadan uçurdu..
Şimdi Acıbadem'e Aylin Tatlıadım'a gidiyorum.. Gayet iyi ilgileniyor..
Ultrasonda herşeyi tek tek açıklıyor.. Seni dinliyor, sorularını ve sorunlarını çözümlüyor..
Eğer özel sağlık sigortan varsa tavsiye edebilirim..
Endişe etme canım.. Sadece sucuk, salam, sosis ve etli çiğ köfte konusunda doktorum beni uyarmıştı..
Onun dışında pişmiş et tabiki yiyebilirsin, sonuçta çiğ et yememişsin..
Telaşmana gerek yok canım.. Rahat ol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?