ya normal doıum için mi ?
sezeryanda da kan mı oluyomuş ha
herkese merhabalarr kimsecikler yok bugün forum sessiz ev sessiz hava soğuk kızımla canımız sıkıldı bakalım bakalım kk da neler olur dedik burdada bi hareket yok varmı bizim gibi canı sıkılan
15 dakikadan fazlası iyi değil, çok sıcak su hiç iyi değilcanım ya güldürdün benii bende eşiminkileri giyiyorum çok iyi oluyor her nekadar benmkilerin bazıları olsada eşiminkilerle çok rahat ediyorum sipariş verdiğin iyi olmuş güle güle kulan insan iyi giyiyince kendini daha iy ve güzel hissediyor gelince memnun kalıp kalmadığınıda paylaşırsan sevinirim banyo işine gelincede bende hiç çıkmak istemiyorum
ama korkuyorum sıcak suyun zararı olurmu diye bıraksalar suyun altında uyurum ama korktuğumdan hemencik çıkıyorum bu arada ben 2.tüpe geçtim çatlak kreminde önceden 2günde 1 sürüyordum şimdi hergün sürmeye çalışıyorum
aslında kız çocuğa kız kardeş şart ben sıkıntısını çok çektim. gerçi tek kız olmak da harika bişi ama sadece çıkar açısındanay yok kız nie komik olsun belki bi daha kız çocuk doğurursun sende koyarsın
cnm banyoda oturmak pek iyi bişi değil, dr tanıdığım hem vücut sağlığı açısından hem de küvette önceden kalmış (malum nemli ortam) mikropların popmuza direkt temasını engellemek açısından ayakta banyo yapmamı tavsiye etti özellikle hamilelik süresinceBen de tam bi su kuşuyum denebilir. Eşim ya ördek diye ya da kedi diye sever beni.Eskiden sırtıma falan kendim uzanabiliyordum, şimdi ne mümkün. Eğilip kalkarken aşırı zorlanıyorum. Ancak yerimde oturup suyun akmasını izlemekle yetiniyorum.
yav bilinç altı hede hödesi bunlar canını sıkma sen, misal ben harbi hiiiç korkmuyorum doğumdan. başa gelen çekilir, korkunca tmm sen doğurma demeyecekler her türlü o bebik oradan çıkacak. bi de şöle düşünün size diyolar ki şu kadar zaman sonra 10 gün erken ya da geç senin bacağın kırılacak. kim korkmaz ki düşünüp düşünüp. hadi gün geldi kırıldı diyelim hastaneye gidene kadar acısı var. alçı sıkıntısı var. günlerce devam edecek acısı var. ama kimse ya bigün ayağım kırılırsa diye korkaz başına gelince bu psikolojisi üzerinde travmatik etki oluşturmaz.kızlar gece cok kotu bi kabus gordum hemen anlatayım.. neyse suankı halimi goruyorum hamileyim yani bebek nasıl oynuyoo karnımda ama karnım hamur gibi yumusak tef gibi gergin deıl ama bebek oynadıkca benım ıcım gidiyoo cnm acıyoo sonra güya karnımın solunda igne deligi kadar kucuk bi delik acmıs bebek ve orayı ite ite başını cıkardııgını gordum karnımdan ama kızlar bebek gibi deılde cok acauıp gibidi canavar gibi ama cevız kadar kucuk bi bası vardı onun cıktıgını gorunce ıtmeye calısıyorum ıceri ve elimi ısırıyoor dişleri bile vardı diyorumki ne olur cıkma oluceksin oksijensiz kalacaksın daha cok erken doktorumu arıyorum adam evıme gelıyoor suankı oturdugum yeri goruyorum adam karnıma bakıyoo bebek kafası dısarda diyokı ılk defa bole bişile karsılastım ben aglamaya baslıyorum ne olur kurtar bebegımı diye adam muayenehane gidelim bakalım dedi sonra bebegin kafasını ıceri itmeye calıstı ve girdi ıceri kafası tekrar ama hala cıkmaya calısıyor bi taraftan sonra benım doktor bı baktımkı benım evde guya llambalar patlamıs onları degıstırıyor takım aletle falan gelmıs ben dıyorumkı hadıyın gidelim sonra bebek hareketlerı kesılıyor birden karnımda doktora sanırım bebegım oldu hareketlerı kesıldı dıyorum kapıdan cıkıyoruz o sırada ole uyandım ama kan ter icindeydım(
gıcık, sinir,uyuz patronu 12'de aradı 2'de toplantı var gel deyip işe çağırdı eşimi. akşam misafirimiz var. mutfağı şöle bi üstten şekillendirdi gitti. halbuki ben bugün hiçbişi yapmıcaktım ona yıkcaktım herbişeyi hiç gücüm yok zira. şimdi ev dağınık akşama misafir var ama ben pc başında oturup sıkılıyom
15 dakikadan fazlası iyi değil, çok sıcak su hiç iyi değil
mustela aldım ama sanırım 3 ya da 4 kere kullandım 3 ay içinde, kaşınmıyorum, cildim hamilelik öncesi aşırı yağlıydı yüzüm sivilce cennetiydi bu nedenle şimdi azaldılar kuruluktan ama hala normal bir insana göre fazlasıyla yağlı bi deriye sahibim. sanırım bu nedenle kuruyup kaşınmıyorum.
aslında kız çocuğa kız kardeş şart ben sıkıntısını çok çektim. gerçi tek kız olmak da harika bişi ama sadece çıkar açısından
yani tamamen duygusal
cnm banyoda oturmak pek iyi bişi değil, dr tanıdığım hem vücut sağlığı açısından hem de küvette önceden kalmış (malum nemli ortam) mikropların popmuza direkt temasını engellemek açısından ayakta banyo yapmamı tavsiye etti özellikle hamilelik süresince
ben body shop'ta satılan eldiven keselerden kullandığım için herbiyerimi rahatlıkla keseliyebiliyorum. ama tabi eşim evdeyse hiiiç zahmet etmiyorum oto yıkamacı gibi şip şak kese atıyo
yav bilinç altı hede hödesi bunlar canını sıkma sen, misal ben harbi hiiiç korkmuyorum doğumdan. başa gelen çekilir, korkunca tmm sen doğurma demeyecekler her türlü o bebik oradan çıkacak. bi de şöle düşünün size diyolar ki şu kadar zaman sonra 10 gün erken ya da geç senin bacağın kırılacak. kim korkmaz ki düşünüp düşünüp. hadi gün geldi kırıldı diyelim hastaneye gidene kadar acısı var. alçı sıkıntısı var. günlerce devam edecek acısı var. ama kimse ya bigün ayağım kırılırsa diye korkaz başına gelince bu psikolojisi üzerinde travmatik etki oluşturmaz.
biz doğumdan çok korkuyoruz ama bence bacak kırığı daha korkunç ilkokul zamanı ayak tarak kemiklerim kırılmıştı ordan biliyorum ne kadar zor olduğunu. doğumu da şöyle düşünün hemoroidiniz var, aynı zamanda bigün çok fazla yemek yediniz. mesela bayramda eti çok çok yediniz kabızlık yaptı 3-4 gün tuvaletinizi yapamadınız ve birden geldi o tuvalet. işte o ıkınma acısını çekiyosunuz 1-2 saat. sonra bebik kucağınıza geliyo ve siz hiiiiçbişi hatırlamıyonuz.
burda bebeğe kötü bi benzetm eyapma kastım yok yanlış anlaşılmasın
bu rahatlığımdan olsa gerek rüyalarımda hep bebği farketmeden doğurduğumu görüyorum. allah allah diyorum alttan bi zorlama acısı hissetmiyorum dikişim de yok bu bebik nasıl çıktı???
cnm ben zaten sezaryan istedıgım ıcın dogumdn korkmuyorum tek endısem bebegimin saglıklımı dılmı erken dogum olurmu diye ondan herhalde bole ruyalar gormeye basladım :S
merhaba arkadaşlar bugün doktor kontrolüm vardı.biraz canım sıkıldı bebeğin başı ters duruyor erken doğum riski olabilir dikkatli olucan dedi.kafana takma dikkat edersen hiçbişey olmaz dedi.haa birde normalde bugün 25+4 gün olmam gerekirken doktorum 24+4 dedi.1 hafta geri yani.1 hafta geri ileri değişir dedi doktor ama benim kafama takıldı.daha öncede 1 hafta ileri söylüyordu.sizlerdede böyle bişey oldumu?ayrıca 750 gram olmuş bebişim zayıf mı sizce?
selam herkese 10 gün oldu kuru öksürük hala yakamı bıramadı. nisan annesiyim ben de İNŞALLAH...
hımm, bak bu bende de var.ama ben erken doğurmaktan pek korkmuyorum nasip neyse o olur. allah ömr vermişse erken doğsa da yaşar özellikle bu haftalardan itibaren. ben erken doğumdan hazırlıksız yakalanırsam diye korkuyorum. bi kere rüyamda bebikimin altına giydircek bişi olmadığını gördüm o sabah gittik alışveriş yaptık. eksiklerini bu ay sonuna kadar tamamlamam lazım
ben lise zamanı öss öncesi hep sınava geç kaldığımı ya da soruları yetiştiremediğimi görürdüm, ayıptır sölemesi acık ağır kanlıyımdır. acele işi sevmem biri bana hadi dedi mi tepem atar. sakin sakin kontrollü gitmeyi severim.
ama şimdi konu benim uyuşukluğum değil maaş denen meretin ayda bir verimesi.
bu ay bebek arabası alacağız. eminönü'ne gidip son alışverişi yapmam lazım ama o da bu ay sonuna kaldı artık. 3 hafta sonra ben tam 32. haftamda olcam. şubat soğğuğunda o şiş halimle eminönü gezemeyebilirim
gıcık, sinir,uyuz patronu 12'de aradı 2'de toplantı var gel deyip işe çağırdı eşimi. akşam misafirimiz var. mutfağı şöle bi üstten şekillendirdi gitti. halbuki ben bugün hiçbişi yapmıcaktım ona yıkcaktım herbişeyi hiç gücüm yok zira. şimdi ev dağınık akşama misafir var ama ben pc başında oturup sıkılıyom
15 dakikadan fazlası iyi değil, çok sıcak su hiç iyi değil
mustela aldım ama sanırım 3 ya da 4 kere kullandım 3 ay içinde, kaşınmıyorum, cildim hamilelik öncesi aşırı yağlıydı yüzüm sivilce cennetiydi bu nedenle şimdi azaldılar kuruluktan ama hala normal bir insana göre fazlasıyla yağlı bi deriye sahibim. sanırım bu nedenle kuruyup kaşınmıyorum.
aslında kız çocuğa kız kardeş şart ben sıkıntısını çok çektim. gerçi tek kız olmak da harika bişi ama sadece çıkar açısından
yani tamamen duygusal
cnm banyoda oturmak pek iyi bişi değil, dr tanıdığım hem vücut sağlığı açısından hem de küvette önceden kalmış (malum nemli ortam) mikropların popmuza direkt temasını engellemek açısından ayakta banyo yapmamı tavsiye etti özellikle hamilelik süresince
ben body shop'ta satılan eldiven keselerden kullandığım için herbiyerimi rahatlıkla keseliyebiliyorum. ama tabi eşim evdeyse hiiiç zahmet etmiyorum oto yıkamacı gibi şip şak kese atıyo
yav bilinç altı hede hödesi bunlar canını sıkma sen, misal ben harbi hiiiç korkmuyorum doğumdan. başa gelen çekilir, korkunca tmm sen doğurma demeyecekler her türlü o bebik oradan çıkacak. bi de şöle düşünün size diyolar ki şu kadar zaman sonra 10 gün erken ya da geç senin bacağın kırılacak. kim korkmaz ki düşünüp düşünüp. hadi gün geldi kırıldı diyelim hastaneye gidene kadar acısı var. alçı sıkıntısı var. günlerce devam edecek acısı var. ama kimse ya bigün ayağım kırılırsa diye korkaz başına gelince bu psikolojisi üzerinde travmatik etki oluşturmaz.
biz doğumdan çok korkuyoruz ama bence bacak kırığı daha korkunç ilkokul zamanı ayak tarak kemiklerim kırılmıştı ordan biliyorum ne kadar zor olduğunu. doğumu da şöyle düşünün hemoroidiniz var, aynı zamanda bigün çok fazla yemek yediniz. mesela bayramda eti çok çok yediniz kabızlık yaptı 3-4 gün tuvaletinizi yapamadınız ve birden geldi o tuvalet. işte o ıkınma acısını çekiyosunuz 1-2 saat. sonra bebik kucağınıza geliyo ve siz hiiiiçbişi hatırlamıyonuz.
burda bebeğe kötü bi benzetm eyapma kastım yok yanlış anlaşılmasın
bu rahatlığımdan olsa gerek rüyalarımda hep bebği farketmeden doğurduğumu görüyorum. allah allah diyorum alttan bi zorlama acısı hissetmiyorum dikişim de yok bu bebik nasıl çıktı???
Duramıyorum ki ayakta banyodaykenOturacağım yeri artık ne kadar temizlenirse temizleyip öyle oturmaya çalışıyorum. Bende astım var, sıcakta biraz kalınca boğulmaya, nefes alamamaya başlıyorum. Eğer ayakta olursam dengemi kaybedip düşebilirim.
bnmsde agrı esigim cok yüksek bnde hissetmiycem ucu ucuna yetişcem die korkuyodum annm nisan dei bişi geliyo belin agrıyo suyun geliyo elbet birini farkedersn dedi:) bn normal dogum die baslayıp sezeryana dönmesnden korkuyorum yoksa fazla agrıdan korkmuyorum ama kimi 3 saatte kimi 20 saatte doguruyo sezeryannda güzel yanı gir cık ama tabi sonrası zor onunda iyilesme safhası bebegnle normal doguma gore daha az ilgilenebilriz die geliyo bide dogum anını gormek o anı yasamakta cok güzel bn normal dogum videoları izledimde cok güzel dogum anı gerci bide onlara sormak lazım demi :)
Duramıyorum ki ayakta banyodaykenOturacağım yeri artık ne kadar temizlenirse temizleyip öyle oturmaya çalışıyorum. Bende astım var, sıcakta biraz kalınca boğulmaya, nefes alamamaya başlıyorum. Eğer ayakta olursam dengemi kaybedip düşebilirim.
o zaman oturdupun yere poponun direkt temas etmemesi için altına 2-3 kat katlanmış bir havlu koymanı tavsiye ederim, ya da küvetin tam içine oturuyorsan buna karşı tabure filan...
Gözün aydın canım, maşallah sezeryanı genel anestezi ile mi olacaksın epiduralle mi karar verdin miselamm kızlar biz geldik şimdi doktordan. 840 gr 33 cm olmuş benim balımmm sağlıklı cok sukur sorun yok. sezeryan olucam ben 4 nisana gün verdi doktorumuz az kaldı kavuşmamıza :)
doktor mutlaka muzık dınletın dedı dogduktan sonra aynı muzıgı dınletırsek sakınlesırlermıs onunda ıkı kızı var ıkısınınde ayrı sarkısı varmıs bebekken :)
canım cok sevındım herseyın yolunda olmasına allah saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın bebıklerıselamm kızlar biz geldik şimdi doktordan. 840 gr 33 cm olmuş benim balımmm sağlıklı cok sukur sorun yok. sezeryan olucam ben 4 nisana gün verdi doktorumuz az kaldı kavuşmamıza :)
doktor mutlaka muzık dınletın dedı dogduktan sonra aynı muzıgı dınletırsek sakınlesırlermıs onunda ıkı kızı var ıkısınınde ayrı sarkısı varmıs bebekken :)
genel olucam tatlım dr benı muayene ederken telefon geldı bı hastasından suyu gelmıs kızcagızın esı ıle konustu onun kızın bogazında enfeksıyon varmıs ve kesınlıkle genel yapamayız enfeksıyon cıgerlerıne dagılır epudral ıcın hazırlanın dedı. ben de merak edıp sordum bende epudral dusunuyorum dıye fantazıye gerek yok dedı banaaa hahhaaaa :)
yanı rısklı durumlarda yapıyorum ben epudral dedı cunku anne ıcın cok da saglıklı degılmıs rısklerı varmıs bende artık mecburen hmmm haklısınız hocam genel olsun dedım :):)
selamm kızlar biz geldik şimdi doktordan. 840 gr 33 cm olmuş benim balımmm sağlıklı cok sukur sorun yok. sezeryan olucam ben 4 nisana gün verdi doktorumuz az kaldı kavuşmamıza :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?