Bunu ben de duymuştum.İlk gelen süt göğüste çatlak yapıyormuş bu yüzden süt gelmeden önce yani doğum yapmadan önce göğüs uçlarına soğan sürmek bu çatlak etkisini azaltıyormuş.Aklınızda bulunsun ben de denemeyi düşünüyorum.Süt gelince de temizler bebişlerimizi öyle emziririz.
evet canım fitil kullanıyorum 15 gün rahatım sonra yine aynı doktorda artık vermiyo bişiartık allaha emanet bebişlerimiz.akıntımı anlayamıyorum ilk geldiğinde bakıyorum normal beyaz akıntı ama çamaşırımda kuruyunca sarı leke bırakıyo:44:
selam canım iyi sayılırım kendi adıma su duygu calkantıları dısında bu aralar bunalımdayımda :Smerhaba kızlar nasılsınız kimse olmaz pek dedim ama yine varsınız
keyıfler nasıl ??
ya o anı yasamak gereklı aslında bogazının icine bi demir gibi alet sokup genısletıolar ama derının ustunden gorunuyor bu sonra o hortumu sokuyorlar gercı masada olan kişi bunlardan bi haberde ınsan gorunce korkuyoo ben istemıyorum sahsenhmm anladımm cnm tamam bunu bide doktoruma danısayım bakalım o ne onericek ben kesınlıkle genel ıstemıyorum.. daha once estetik cerrah ile calısıyordum bi defa amelitaya girdim genel anestezi uygulanan kişiyi gordugum icin istemıyorum gormeseydım blki bukadar korkmazdım[/QUOT
neden korktun ki bu kadar ne yapıyorlar ben genel olucam o yuzden soruyorum
ya o anı yasamak gereklı aslında bogazının icine bi demir gibi alet sokup genısletıolar ama derının ustunden gorunuyor bu sonra o hortumu sokuyorlar gercı masada olan kişi bunlardan bi haberde ınsan gorunce korkuyoo ben istemıyorum sahsenvalla ne gördün bende merak ettim anlaat azıcık
canım sarılık neden olur yenı dogan bebeklerden anne babanın kan uyusmazlıgı dıyolar ama ben sadece ona baglamıyorum kan uyusmazlıgı varmıydı sızdede ? bılgılendırırsen sevınırımselam kızlar...
erken doğumu düşünmeyin hiç..allaha emanet bebişlerimiz...heleki bide ben oğlumu erken doğurdum yine de düşünmüyorum valla...35 haftalık doğdu kuzey paşam...şimdi canavar gibi..sadece sarılıktan çok çektik...rabbim ne yazdıysa onu görüyoruz...şimdi kızıma diyorum nolur annecim sen erken gelme :))inşallah hepimiz sağlıkla doğururuz...
aman ya nasıl bir gündür ya..
sabahtan beri ağlıyorum hç nedensiz
doğum yaklaştkça endişeler stresler artıyor kafayı yemek üzereym..
Rabbm sağlıkla kucağımıza almayı nasib etsn...
canım bende senın gibiyim son 1 haftadır bunalımdayım cok fenayım hayattan bezmıs gibiyim
eğer akıntının kendisi beyazsa ,çok da kötü kokmuyorsa sorun yoktur bence,hamilelikte akıntı zaten artıyor ve kıvamı da su gibi oluyor,önceki o yumurta akı dediğimiz kıvamlı akıntı olmuyor zaten yumurtlama olmadığından,benim bildiğim hangi hamileye sorduysam akıntısının çok olduğu,benim de arttı,su gibi geliyo arada bir iki damla,kuruyunca sarımsı olabiliyor ama gelen akıntı sarı,yeşil ya da kokulu değilse ya da kaşıntı yapmıyorsa normal.Ayrıca tabi ki kendine has farklı bir kokusu olacaktır,hormonlarla alakalı bişey bence,çok kötü kokmadığı sürece sorun olacağını sanmıoyrum.Benim idrar tahlillerim şu ana kadar normal çıktı,o nedenle rahatlıkla yazıyorum bunları endişe etmeyin diye.
kızlar geçen hafta TRT haber de Büyük Takip diye bir program izledik eşimle,her hafta bir konu işliyorlar,konu sezaryendi.doktorlar öyle bir anlattılar ki sezaryeni ;(keyfi sezaryen olanlar için konuşuyorlar tabi,zorunlu durumlar hariç) inşallah normal olur diye dua ettik resmen eşimle,çocuk doktoru dedi ki,yapılan araştırmaya göre sezaryenle doğan bebeklerde alerjik astım oranı normal doğuma göre daha yüksek oluyormuş,bebek anne karnındayken ciğerleri amniyon sıvısı ile dolu olurmuş,normal doğum esnasında kendini dışarı iterken ve kasılmalarla ciğerledeki o sıvıyı dışarı atarmış ama sezaryendeyken o sıvı ciğerlerinde kalıyormuş,bu nedenle alerjik astıma yakalanma olasılığı çok daha yüksek oluyormuş.Burda bir arkadaş yazmıştı geçenlerde ,sezaryenden sonra bebeğin ciğerlerindeki suyu hortum gibi bi şeyle boşalttıklarını gördüm diye,kimdi bilmiyorum,hatta baya ürkütücü geldi demişti,fotoğraf da vardı galiba.Bir de son 20 yılda alerjik astımlı çocuk sayısının artmasının sebebi çok fazla sezaryen doğum olması olabilir mi diye aklıma gelmedi de değil hani:44:
selam canım iyi sayılırım kendi adıma su duygu calkantıları dısında bu aralar bunalımdayımda :S
ya o anı yasamak gereklı aslında bogazının icine bi demir gibi alet sokup genısletıolar ama derının ustunden gorunuyor bu sonra o hortumu sokuyorlar gercı masada olan kişi bunlardan bi haberde ınsan gorunce korkuyoo ben istemıyorum sahsen
ya o anı yasamak gereklı aslında bogazının icine bi demir gibi alet sokup genısletıolar ama derının ustunden gorunuyor bu sonra o hortumu sokuyorlar gercı masada olan kişi bunlardan bi haberde ınsan gorunce korkuyoo ben istemıyorum sahsen
canım sarılık neden olur yenı dogan bebeklerden anne babanın kan uyusmazlıgı dıyolar ama ben sadece ona baglamıyorum kan uyusmazlıgı varmıydı sızdede ? bılgılendırırsen sevınırım
canım bende senın gibiyim son 1 haftadır bunalımdayım cok fenayım hayattan bezmıs gibiyim
kan uyuşmazlığımız yoktu canım..ama erken doğumun getirdiği komplikasyonlardan biriydi sanırım..her bebek bizim gibi zor atlatmıyor canım..endişelenme...
selam canım iyi sayılırım kendi adıma su duygu calkantıları dısında bu aralar bunalımdayımda :S
kan uyuşmazlığımız yoktu canım..ama erken doğumun getirdiği komplikasyonlardan biriydi sanırım..her bebek bizim gibi zor atlatmıyor canım..endişelenme...
anladım cnm off bu hamilelik kadar hayatımda zor bi donem gecırmedim ruhsal bedensel acıdan allah daha beterini gostermısın allah bebeklerımızı korusun
kızlar geçen hafta TRT haber de Büyük Takip diye bir program izledik eşimle,her hafta bir konu işliyorlar,konu sezaryendi.doktorlar öyle bir anlattılar ki sezaryeni ;(keyfi sezaryen olanlar için konuşuyorlar tabi,zorunlu durumlar hariç) inşallah normal olur diye dua ettik resmen eşimle,çocuk doktoru dedi ki,yapılan araştırmaya göre sezaryenle doğan bebeklerde alerjik astım oranı normal doğuma göre daha yüksek oluyormuş,bebek anne karnındayken ciğerleri amniyon sıvısı ile dolu olurmuş,normal doğum esnasında kendini dışarı iterken ve kasılmalarla ciğerledeki o sıvıyı dışarı atarmış ama sezaryendeyken o sıvı ciğerlerinde kalıyormuş,bu nedenle alerjik astıma yakalanma olasılığı çok daha yüksek oluyormuş.Burda bir arkadaş yazmıştı geçenlerde ,sezaryenden sonra bebeğin ciğerlerindeki suyu hortum gibi bi şeyle boşalttıklarını gördüm diye,kimdi bilmiyorum,hatta baya ürkütücü geldi demişti,fotoğraf da vardı galiba.Bir de son 20 yılda alerjik astımlı çocuk sayısının artmasının sebebi çok fazla sezaryen doğum olması olabilir mi diye aklıma gelmedi de değil hani:44:
aman ya nasıl bir gündür ya..
sabahtan beri ağlıyorum hç nedensiz
doğum yaklaştkça endişeler stresler artıyor kafayı yemek üzereym..
Rabbm sağlıkla kucağımıza almayı nasib etsn...
off canım benım kokulu akıntım oluoo hamıleligimin basından beri doktorada dedim bole atlatıcaksın dedi ilac vermedi sadece fitil verdi ama gercekten ben gunluk pedsiz gezemıorum bayaa akıntım oluoo benım hep altım ıslak
gebelikte akıntının olması normal değilmi ben mi yanlış biliyorum.beyazsa ve kokusu yoksa sorun yoktur benim bildiğim.sarıya dönebilir kuruyunca ama yeterki kokulu olmasın yani aşırı rahatsız edici bir koku.bebişimiz var,farklı bir oluşum var rahimde tabi olacak akıntı.diye biliyorum...
eğer akıntının kendisi beyazsa ,çok da kötü kokmuyorsa sorun yoktur bence,hamilelikte akıntı zaten artıyor ve kıvamı da su gibi oluyor,önceki o yumurta akı dediğimiz kıvamlı akıntı olmuyor zaten yumurtlama olmadığından,benim bildiğim hangi hamileye sorduysam akıntısının çok olduğu,benim de arttı,su gibi geliyo arada bir iki damla,kuruyunca sarımsı olabiliyor ama gelen akıntı sarı,yeşil ya da kokulu değilse ya da kaşıntı yapmıyorsa normal.Ayrıca tabi ki kendine has farklı bir kokusu olacaktır,hormonlarla alakalı bişey bence,çok kötü kokmadığı sürece sorun olacağını sanmıoyrum.Benim idrar tahlillerim şu ana kadar normal çıktı,o nedenle rahatlıkla yazıyorum bunları endişe etmeyin diye.
off canım benım kokulu akıntım oluoo hamıleligimin basından beri doktorada dedim bole atlatıcaksın dedi ilac vermedi sadece fitil verdi ama gercekten ben gunluk pedsiz gezemıorum bayaa akıntım oluoo benım hep altım ıslak
Benim de moralim çok bozuk. Herşeye sinirleniyorum kızıyorum.Yazık annem nasibini alıyor bende.Eşim de yokbeni hep arasın ilgilensin istiyorum ama nerdee. Resmen kendimi terk edilmiş hissediyorum. Benden bıktı sevmiyor diye düşünüyorum. Off of. benim sorunum eşim yok çok özlüyorum dayanamıyorum artık. Bu hafta sonu da çok zor geçti hiç tadım yok Hep bçyle mi olacak..
akıntı geldiğinde peçeteye siliyorum bakıyorum hiç bir koku yok ama sonra vajinamda bi koku duyuyorum normal mi bilemedim kokulu akıntıda gelen akıntımı kötü kokuyo yani:44:
lollypopdoktorum bana günlük ped kullanma dedi o da enfeksiyona sebep oluyormuş onun yerine havlu peçete koyuyorum akıntı gelince hemen değiştiriyorum
yok tatlım bir nedeni benim isteğe bağlı sezeryan dogum fobım var cunku cok korkuyorumm normal dogumdan :18:
canım benimde ödüm patlıyo ya sanki ölücekmişim gibi geliyo eşimde sanki kendi yaşicakmış gibi sus normal olucak diyo sezeryanden de başka türlü korkularım var hem iyileşme süreci hem de genel anestezi olursa ya uyanamazsam diye bi korku.. biliyorum saçma ama kafam karma karışık hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin hepimize zaten erken doğum olursada durdurulamaz zaten
hiç düşünmemek gerek ama
olmuyor işte
canım seninle aynıyız ne yaptın hazırlıkların
tamam mı ben çok kararsızım yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?