2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Evet Eryaman'da oturunca malesef herşeye uzağız. Doktorumuzda saat 16da geliyor muayenehanesine bizimde randevumuz 16da. Ama sanırım o saate kadar baya kötü olur heryer. Arabamızın kar lastikleri olmadığı için çıkmaya çekiniyoruz.
Geçen seneyi hatırlıyorum ben de çalışıyordum o zaman ama şanslıydım. Sincan organize sanayideydim eryamana servisle zamanında gelebilmiştim ama şehirde oturan arkadaşlar senin gibi gece 11 gibi eve varabilmişlerdi. Bu hafta da aynı şey yaşanabilir gibi bence imkanın varsa çok kar olduğunda işe gitme rapor falan al.

off nasıl guzeldir kar yaa biz mahrum oldugumuz ıcın ozenıyorum tabi hayatım 1-2 defa kar gormusumdur o da 1 parmak kalınlıgında bile deıl

o saate kadar herşey olabilir canım. iyice yoğunlaşabilir kar.doktor yerinde olmuş olsaydı şuan gidebilirdiniz.. sulu şuan yerler..
ayy napıcam bilmiyorumm.. rapor alsam kulabilirmiyimki.çarşambadan sonra tekim burada. birileri olsa kullanırdım ama tek oluncada ofis boş kalır diye anlayışla karşılarlarmı bilmiyorum.. en iyisi dua edeyimde öyle bi kar yağmasınn :)

Son düzenleme:

canım eşim şırnakta ama merkezde değil ücra bi köşesinde yani umarım eşinle gidebilceğin biyere çıkar tayininiz çok zor çünkü şükür bizim 6 ayımız kaldı 1.5 yılı bitirdik

cnm imkanın var ise bi kase yogurt falan ye bastırır en azından

Malesef canım burda birşey alıp yiyebileceğim biryer yok. Sabah 8 de çeyrek ekmekden az ekmek arası birşeyler yemiştim. Bide süt.2 saat olunca acıkıyor insan. Sizdede mi böyle oluyor mu yoksa ben mi çok acıkıyorum.

canım eşim şırnakta ama merkezde değil ücra bi köşesinde yani umarım eşinle gidebilceğin biyere çıkar tayininiz çok zor çünkü şükür bizim 6 ayımız kaldı 1.5 yılı bitirdik

Canım benim ya Allah yardımcın olsun. Zor olur tabi ayrılık bir yandan birşey olacak diye korkmak bir yandan. İnşallah sağ salim kavuşursunz.Az kalmış canım. Biz de bu yıl geldik doğu görevi için Iğdıra.

evet canım çok zor Allah düşmanımın başına vermesin şimdi az kaldı diye avunuyorum işte 1.5 yılı geçirdik ama 10 yıl gitti ömrümden sanki

evet canım çok zor Allah düşmanımın başına vermesin şimdi az kaldı diye avunuyorum işte 1.5 yılı geçirdik ama 10 yıl gitti ömrümden sanki

kuzum daha önce de sormuştum asker demiştin ama nerde ne iş yapıyo ya iç güvenlik bölgesi fln mı napıyo ben de yaşadım bilirim yaşananları

Olmaz mı ben 1 hafta oldu sinirlerim alt üst oldu iyice. Benim de en korktuğum şey gitmesi zor ücra köşeye eşimin tayinin çıkması.Geçen sene öylece düşündük ne olacak neresi çıkcak diye...

heheee kuzum sen burayı iyi takip etmiyosun heral bunları hepimiz yaşıyos kuzuuu

ankarada nerde oturuyosnz kuzuu

kuzum daha önce de sormuştum asker demiştin ama nerde ne iş yapıyo ya iç güvenlik bölgesi fln mı napıyo ben de yaşadım bilirim yaşananları
canım eşim tehlikeli biyerde olduğu için güvenlik sebebiyle yasak olduğu için bilgi veremiyorum ama kötü biyer daha bitmesine 6 ay var
Olmaz mı ben 1 hafta oldu sinirlerim alt üst oldu iyice. Benim de en korktuğum şey gitmesi zor ücra köşeye eşimin tayinin çıkması.Geçen sene öylece düşündük ne olacak neresi çıkcak diye...

biz hep benim gidebilceğim yer olur diye şartladık kendimizi burası çıkınca dünya başıma yıkıldı sandım eşim gidince dünya durdu sanki her izne gelip gittiğinde ilk gün gibi yıkılıyorum toparlanmam 1 ayı buluyoallah kimseyi sevdiğinden ayırmasın

canım cok az yedigin icin acıkmısın normal ama az ye sık ye daha iyi... ve bence cantanda meyveli yogurt bulundursan aslında bu geçişlerde acıkınca hem ara ogun gibi olur metabolizmanı canlı tutar hemde senin içini bastırır.. bazen bendede oluyor ama her zaman degil nedense bazen iştahım pek olmuyoor bazen deli gibi herseyı yemek istiyorum

allah bi an önce kavuştursun canım okuyunca yazdıklarını içim gitti neler hissettiğini anlamamak mumkun degil

Amin canım .Bizde tam tersi ya ayrı kalırsak diye çok korkuyorduk neyseki çıkmadı ama illaki öyle kötü yerler göreceğiz malesef Ne deyim Allah tez zamanda kavuştursun birdaha ayırmasın. Bir de şöyle düşün kötü yeri atlatıyoruz kurtulduk diye nasıl olsa öyle yerler görecekler. Allah acısını göstermesin. Malesef bu görevde böyle :18::18: Hep ayrı kalma korkusu var.

Aslında yesem daha iyi sonra daha çok acıkıyor yedikçe yiyor. Aslında meyve filan getiriyordum. ama çekiniyor insan bazen başkaları varken yemeye

Doğum süreci 'normal' olarak kayıt altında

Keyfi sezaryene 'partograf' engeli... Sağlık Bakanlığı, doğum sürecini an be an kayıt altına alan partograf sistemi ile normal dışı doğumların önüne geçmeyi hedefliyor. Sistemin uygulanmasını zorunlu kılan bir genelge yayınlayan Bakanlık, 'artık doğum yöntemini doktor değil sistem belirleyecek' diyor

Dilek GEDİK / ANKARA

Doğru doğum yöntemine artık anlık takip üzerine kurulu bilimsel bir sistem karar verecek. Sağlık Bakanlığı, hem anne-çocuk ölümlerinin önüne geçebilmek hem de giderek yaygınlaşan sezaryen doğuma karşı önemli bir çalışma başlattı. 'Partograf' adı verilen ve doğumu saat saat kayıt altına alan sistem, Türkiye'de tüm sağlık kuruluşlarında kullanılmaya başlanacak. Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisi ile harekete geçen Bakanlık, 'partograf' kullanımına ilişkin, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü koordinasyonunda tüm il sağlık müdürlüklerine bir genelge göndererek, sistemle ilgili bilgilendirme yaptı.

ERKEN TANI İÇİN ÖNEMLİ

Sağlık Bakanlığı, doğum eyleminin doğru takibine ilişkin dünyada 'partograf' kullanımının geliştirildiğini belirtti. Partografın, doğum sırasında anne ve bebeğin sağlık durumu ve gelişmeleri saat belirterek kayıt altına aldığı ve ayrıntılı takip yaptığı için, normal dışı durumların erken tanısını yapabildiği de vurgulandı. Buna göre, partograf, doğum eylemini engelleyen nedenleri belirlerken, sağlık ekibine 'erken uyarıda' bulunuyor. Böylece bu takiple, bebek ve anne ölüm oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

Anne ve fetüse ayrıntılı takip

Sağlık Bakanlığı, sistemin nasıl uygulanacağını şöyle anlattı: 'Sözü edilen partograf, doğum eylemi sırasında anne ve fetüs açısından gelişmeleri saat belirtilerek kayıt altına alan bir araç olup, doğum eyleminin anne ve fetüs açısından ayrıntılı takibini, normal dışı durumların erken tanısını ve engellenmiş doğum eylemi tanısı koymaya yardımcı olmaktadır.' Bakanlık ayrıca, sağlık personeline partograf sistemi eğitimi talimatı verdi

Akşam Gazetesi

allah bi an önce kavuştursun canım okuyunca yazdıklarını içim gitti neler hissettiğini anlamamak mumkun degil
sağol canım inşallah atlatıcaz

evet canım bu mesleğin kötü tarafı bu Allah acısını göstermesin canım iyi olsunda ben beklerim yeterki kılına zarar gelmeden dönsün:26:hamileleğim zor geçti eşim yokken daha çok hissettim yokluğunu sağolsun kayınpederim her işimi görüyo çok destek oluyolar yoksa herşey daha zor olurdu benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…