2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
sağol canım
inşallah sende hayırlı haberlerle gelirsin

bu arada doğum tarihi de Allah o güne nasib ederse
37+2 olarak konuştuk
o da sanırım 2 Nisana geliyor...
sezeryan mı olacaksın canım?

bebeğe ne zararı varmı ki o kadarcık kilonun... dur bakim araştırayım bi nette..

valla şirketten bi arkadaşım hamileliğinde 35 kilo aldı dana gibi 4 buçuk kilo bebek doğurdu. şimdi 4-5 yaşlarında çok super bi çocuk anneside verdi kiloları...
neden korkutuyorlar bu kadar kii....

oh bende bayadır kepek ekmeği yiyip halen hızlı kilo alan insan olarak tarihe geçcem doktor çok kızcak yürüyüş yap diyor yapamıyom listeye uy diyo uyamıyom meyve çok yiyom maşallah

ne güsel kuzu işte ben meyveyi zorla yiyom kaç saattir bi elma bitmedi kepek yiyerek nasıl kilo aldın ya 1 dilim yerine 3-4 fln mmı yedin yoksam

canımmm, çok saol..seninde kuzuya maşallah ya allahım sağ salim kucağımıza almayı nasip etisn inş.
kilo işi sıkıntı ya...pıff ya...herkes son 2 ayda çok alınyo dio yea...offf
sağol canım

37+2 olarak konuştuk

38 hafta yani hııı...benim dr 39. hafta dedi sezeryan için... inş. kuzum kıpraşmaz o zmna kadar:)) martın 25 ine falan gelio sanırsam...bi dahaki randevuya bende tarih belirleyip gidcem inş. anlaşırız dr lada:))

petuşcum kilo alma konusunda son ay ik ay farketmiyomuş ya hiç takma kafana hem biz artık 29.haftaya giriyos bebek hızlı büyümeye başladı artık onun için gerekli enerji tartıda artıyo görünsek de artık bebişler alır diye düşünüyorm biz almayıs yani inşallah diyerek avutuyorum kendimi bakalım yani öyle

evet canım sezeyan olacağım inşallah....

sağol canım

37+2 olarak konuştuk

aman allahım hadi hayırlısı canım bnm yaa peki neden 38 yada 39. haftalarda deilde 37 de alınıcak canım ohh ne guzel yaa ilk nisan annesi sen olucan herhalde inş bana da ole erken bi tarih verir

inşallah canım
ya tarih belirlenmesi insanın içine acayip bir his koyuyor yaaa
heyecanlanıyor insan

ya kızlar dün kendi gecekliklerimi falan yıkamıştım
çantayı hazırlamak için
şimdide ütüliyim dedim anam belim koptu
birde çamaşırlar çok kurumuyor
hatta bazı yerleri kurumamştı ütüyle kuruttum sayılır
şimdi elbise askıların astım biraz da öyle havalansın
katlıyım koycam çantaya
bebeğiminkileri nasıl yapcam bilmiyorum
zaten ufak şeyleri ütülemeyi sevmem
Allah hepimize kolaylık versin

Son düzenleme:

hee bi de sanırım bu şekilde olursa
32. hafta izine çıkıcam gibi görünüyo petuşum :))
25 Mart gibi bişey o sıralar....

oh bende bayadır kepek ekmeği yiyip halen hızlı kilo alan insan olarak tarihe geçcem doktor çok kızcak yürüyüş yap diyor yapamıyom listeye uy diyo uyamıyom meyve çok yiyom maşallah

ahahah canım ben bişi keşfettim kimi bünye hamilelikte çok yemesede alıyor ben mesela sanırım belli bi kiloya ulaşınca kilo alımı durucak diye dusunuyorum internettede bole bişi okumustum kimi hamileleginde dikkat etsede beklenenin cok ustunde kılo alabilir diye bunye sanırım bid meyve cok tuketmek aşırı kılo yapıyoo onuda soliim :d

sağol canım

37+2 olarak konuştuk

hayırlı olsun canım benim dr umda 38 haftayı doldururuz dedi nasip bakalım zaman ne gösterecek çok heyecanlanıyorum ama yinede hamileliği özlerim ben yaaa

kuzum kurutma makinası al süper oluyo ütülü gibi çıkıyo hem de yumuşacık

evet canım haklısın,genelde doktorların hastayı sezaryene ikna etmek için en çok kullandıkalrı bahaneymiş kordon dolanması.Ben de nette biraz araştırdım,hem de burdaki arkadaşlara da faydalı olsun diye ekliyorum buraya linki,yazıyı kopyalayamıyorum ne yazık ki,bir göz atın kızlar:

KORDON DOLANMASIYLA İLGİLİ DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 26.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

inşallah canım
ya tarih belirlenmesi insanın içine acayip bir his koyuyor yaaa
heyecanlanıyor insan

ayyyy bende heyecanlandım zeyno yaa
şurda 13 haftamız falan kaldıı zaman yaklaştı eyceneeee
ama sanki en geç ben doğuracam gibi geliyo 40 haftayı tamamlayacakmşım gibi:2:

bende bu haftasonu yapıcaktım bu işleri ama misafir geldi cumatersi, pazarda miskinlik yaptım kaldı haftaya artık....

evet canım sezeyan olacağım inşallah....
hayırlısıyla inşallah canım allah hepimizin yardımcısı olsun...

aaaaaaa ben çok meyva yiyooommm yemesek mi acaba ondan mı?=

Hamilelikte aşırı kilo almak ne tür sorunlara yol açar?

Hamilelikte 18 kilonun üstünde kilo alınıyorsa bu çok sakıncalı. Çünkü hamileliğin ortalarına doğru diyabet ve hipertansiyon riski, preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) ortaya çıkabiliyor, vücutta çok ödem olabiliyor, bu da bebeğin doğumdan sonra ve ilerleyen yaşlarda diyabet riski taşımasına neden olabiliyor.

Hipertansiyon da erken doğuma, ani bebek ölümlerine neden olabiliyor. Vücutta çok ödem olduğunda, anneye konforsuz bir hamilelik yaşatıyor. Eğer ani bir kilo artışı varsa, hemen beslenme düzeni gözden geçirilip tekrar bir beslenme planı yapılması gerekiyor. Düşük tehlikesi yoksa hamilenin hareketi de artırılıyor.

Hamilelikte kaç kilo alınmalı?

Hamilelikte ideal kiloda olanların 9-12 kilo alması normaldir. Anne adayı zayıfsa bu kilonun 16 kiloya kadar çıkmasını istiyoruz. Anne adayı kiloluysa da 11 kiloya kadar almasını bekliyoruz.

Planlı hamileliklerde, hamilelik öncesinde anne adayının sağlıklı bir beslenme programı uygulamasını öneriyoruz.
Hamilelik süresince kilo alımı şu şekilde olabilir:

Hamileliğin ilk üç ayında 1- 3 kilo arasında,
Hamileliğin 4-5-6. aylarında 1’er kilo
Hamileliğin 7-8-9. aylarında 2’şer kilo

ayyyy bende heyecanlandım zeyno yaa
şurda 13 haftamız falan kaldıı zaman yaklaştı eyceneeee
ama sanki en geç ben doğuracam gibi geliyo 40 haftayı tamamlayacakmşım gibi:2:

valla banada öyle olacakmışım gibi geliyor, herkes doğurur ben arkadan bakarken dokuz doğururum...

halbuki ilk önce doğur kurtul demiii

kuzum kurutma makinası al süper oluyo ütülü gibi çıkıyo hem de yumuşacık

kurutma mak koyacak yerim yok canım çamaşır mak üstünde
dolap var onuda gözden çıkartamıyorum bi ara eşim
ufak wc yi iptal edelim oraya 2sini koyalım
dedi ama bilmiyorum artık hiç bakmadım bile
araştırmadım nasıl kullanılır iyimidir kötümüdür
teşekkürle tavsiyen için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…