güle güle giysin canım iyi gunlerde saglıkla bebegin
VEE GÜNAYDIN....
veee biz geldik
bi sorun bi sıkıntı yok gibi görünyo, genel bi bakış attım...dr a gidenler var, yefrusuna kavuşanlar var ne mutlu, allahım sağlık sıhhat versin..
çoook yoğun bi 3 gün geçirdim...sürekli mutfaktaydım ve ne kadar çok yürüdüm gezdim ve ne kadar geç saatlere kadar oturdum...anoooommmm ne kaaa zor artık yef...ve bunun bedelini bugün sadece üst dudağımda yorgunluktan çıkan 3 eşşek kadar uçukla ödüyorum:)))
cmt. dr ada gittik bu arada..ben hastanemi ve dr umu değiştirdim bu dr a ilk kez gittim..
ve kendi soğuk dr umdan sonra bu çok ilgili alakalı güleryüzlü vs. geldi..10 puan verdim..
plesentamız hala aşağıdaymış, çıkmaz gari dedi..
alttan da muayene etti plesenta ne kadar aşağıda die baktı..
vee doğum şeklim sezeryan olarak kayıtlarda yer etti:))
1 ay sonraki gidişimde gün verecek sezeryan için ama şimdilik 39. haftada dedi..
tansiyonum azcık yüksekti dedi haftada 3-4 kez ölç yada ölçtür, 13 ün üstünde çıkarsa dr a hbr vercem..
32. haftadan sonra yatış verebilirim , plesenta kanama riski yaratabilir dedi...
gözlerim pörtledi ben çalışcam 37. haftaya kadar...bakalım kısmet inş..ama çalışmam şarttt
akıllı uslu durmaya devam..
vee teyzeleri teyzeleri, benim minnak kızım çok datluydu, elleri heep yüzündeydi...
lokumum 1170 gr olmuş, dr çok ortalama dedi..
yurttan ve dünyadan şimdilik bu kaaa
ne güsel kuzu işte ben meyveyi zorla yiyom kaç saattir bi elma bitmedi kepek yiyerek nasıl kilo aldın ya 1 dilim yerine 3-4 fln mmı yedin yoksam
hayırlı olsun canım benim dr umda 38 haftayı doldururuz dedi nasip bakalım zaman ne gösterecek çok heyecanlanıyorum ama yinede hamileliği özlerim ben yaaa
ayyyy bende heyecanlandım zeyno yaa
şurda 13 haftamız falan kaldıızaman yaklaştı eyceneeee
ama sanki en geç ben doğuracam gibi geliyo40 haftayı tamamlayacakmşım gibi:2:
kurutma mak koyacak yerim yok canım çamaşır mak üstünde
dolap var onuda gözden çıkartamıyorum bi ara eşim
ufak wc yi iptal edelim oraya 2sini koyalım
dedi ama bilmiyorum artık hiç bakmadım bile
araştırmadım nasıl kullanılır iyimidir kötümüdür
teşekkürle tavsiyen için
evet
hele biz hala vakit var diye hiç bişey almadık düşün yani
hemen hazırlıklara başlamak lazım...
dadlum 37+2 38. hafta oluyor zaten...
evet canım haklısın,genelde doktorların hastayı sezaryene ikna etmek için en çok kullandıkalrı bahaneymiş kordon dolanması.Ben de nette biraz araştırdım,hem de burdaki arkadaşlara da faydalı olsun diye ekliyorum buraya linki,yazıyı kopyalayamıyorum ne yazık ki,bir göz atın kızlar:
KORDON DOLANMASIYLA İLGİLİ DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 26.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
bende bu haftasonu yapıcaktım bu işleri ama misafir geldi cumatersi, pazarda miskinlik yaptım kaldı haftaya artık....
hayırlısıyla inşallah canım allah hepimizin yardımcısı olsun...
aaaaaaa ben çok meyva yiyooommmyemesek mi acaba ondan mı?=
Hamilelikte aşırı kilo almak ne tür sorunlara yol açar?
Hamilelikte 18 kilonun üstünde kilo alınıyorsa bu çok sakıncalı. Çünkü hamileliğin ortalarına doğru diyabet ve hipertansiyon riski, preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) ortaya çıkabiliyor, vücutta çok ödem olabiliyor, bu da bebeğin doğumdan sonra ve ilerleyen yaşlarda diyabet riski taşımasına neden olabiliyor.
Hipertansiyon da erken doğuma, ani bebek ölümlerine neden olabiliyor. Vücutta çok ödem olduğunda, anneye konforsuz bir hamilelik yaşatıyor. Eğer ani bir kilo artışı varsa, hemen beslenme düzeni gözden geçirilip tekrar bir beslenme planı yapılması gerekiyor. Düşük tehlikesi yoksa hamilenin hareketi de artırılıyor.
Hamilelikte kaç kilo alınmalı?
Hamilelikte ideal kiloda olanların 9-12 kilo alması normaldir. Anne adayı zayıfsa bu kilonun 16 kiloya kadar çıkmasını istiyoruz. Anne adayı kiloluysa da 11 kiloya kadar almasını bekliyoruz.
Planlı hamileliklerde, hamilelik öncesinde anne adayının sağlıklı bir beslenme programı uygulamasını öneriyoruz.
Hamilelik süresince kilo alımı şu şekilde olabilir:
Hamileliğin ilk üç ayında 1- 3 kilo arasında,
Hamileliğin 4-5-6. aylarında 1’er kilo
Hamileliğin 7-8-9. aylarında 2’şer kilo
tünaydın kızlar... biraz geçmişi okudum da ne güzel herkes eşiyle sinema keyfi başbaşa oturmalar yatmalar kalkmalarbenimde dün kaynım geldi sabahın 11'inde evinden su çıkmış sanki ve akşam 20:30 a kadar bizdeydi sinirimden ağlicaktım hadi çocuğun belki aklı ermiyo belki düşünemiyo.. ana babası ne düşüncesizler bu kadar eziyet mi olur ya valla delircem artık bıktırdılar soğuttular beni ayrı mı yaşıyorum beraber mi? off off kurtulsam şu şehirden bir hayırlısıyla
canım aynı seyi bende yasıyorum tmm seviyorum esimin kardesini ama cok sık sık geldiginde de sıkıyoo ınsanı hele bu son 1 aydır iyice yer etti...bizde gelir yer bizde gelir banyo yapar eşimi arıoo bide ne yemek var diye zaten hamillegin verdigi hormonlardan sınırlerım tepemde gezıorum hep onun bu yaptıklarıda gozume cok batmaya basladı belki baska zaman olsa bukadar batmazdı ama suan ne yapsa batıyoo bende yemek yapmıyorum artık :SS:S:S: uyuz oldm anlıcagınız dun sabahda ole arıyoo eşimi kahvaltı yaptınızmı bide tam kahvaltıdayız oda yapıooz dedi geldi hemen yedi icti aksama kadar bizdeydi sonra aksam banyosunu yaptı gitti evine bu nee yaa S:S:s bakalım sonumuz hayır ola
doktorum ve siyetisyen arkadasım ole soledi cnm ve meyveleri tek yeme dedi yerken yanında ceviz yada fındfık veya yogurtla
canım aynı seyi bende yasıyorum tmm seviyorum esimin kardesini ama cok sık sık geldiginde de sıkıyoo ınsanı hele bu son 1 aydır iyice yer etti...bizde gelir yer bizde gelir banyo yapar eşimi arıoo bide ne yemek var diye zaten hamillegin verdigi hormonlardan sınırlerım tepemde gezıorum hep onun bu yaptıklarıda gozume cok batmaya basladı belki baska zaman olsa bukadar batmazdı ama suan ne yapsa batıyoo bende yemek yapmıyorum artık :SS:S:S: uyuz oldm anlıcagınız dun sabahda ole arıyoo eşimi kahvaltı yaptınızmı bide tam kahvaltıdayız oda yapıooz dedi geldi hemen yedi icti aksama kadar bizdeydi sonra aksam banyosunu yaptı gitti evine bu nee yaa S:S:s bakalım sonumuz hayır ola
Allah sabır versin kuzum sen de o gelince oyalan biraz sonra kocişe söyle yemek yapamıycam yorgunum dışardan ısmarla diye olsun bitsin bi daha gelmez ne uyuzlar ya
Allah sabır versin kuzum sen de o gelince oyalan biraz sonra kocişe söyle yemek yapamıycam yorgunum dışardan ısmarla diye olsun bitsin bi daha gelmez ne uyuzlar ya
tek başına yiyince ne oluyor ki cnm ben hep tek yiyom bde çok yiyom
evet ya canım ben artık yemek yapmıyorum zaten eşimde anlıyoo bide cimriki sorma elini cebine atmaz patlıcam ya dur bakalım ne zaman bide dun dıoo bebek olsa valla ben burdan cıkmam :SS:S: bende bişi demedim zaten gitigi yoktu simdi bebeginde herseyıne karısmak ısterse bozusuruz valla
ya canım ben 7 aylık evliyim daha istanbuldan geldim buraya ilk zamanlar psikolojim bozuk ailemi özlüyorum işim gücüm yok hiç anlayış göstermediler ya yemin ediyorum ilk haftamızda bile geldiler düşün hergün ya biz gittik ya onlar geldi sesimi çıkarmadık klasik gelin kaynana olayı olmasın eşim alınmasın dedim neyse ramazanda anneme gittik kanamalarım başladı 3 ay annemde kıpırdamadan yattım ve yatmamda lazım geldim hala da durmadan geliyolar yani çıldırıyorum delirtiyolar insanı sinirrimden ağlıyorum durmadan sn yat biz yaparız ederiz diyolar ama istemiyorum ne gelin ne de işimi yapın karı koca yeni evli gibi evde yalnız kalıyo oğulları bizde sanki 7 aylık değilde 20 yıllık evli modundayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?