2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
evet canım oyle bişi bendekide bi sitede rahim kasılması gibi adlandırılmış bu his:S bende bunca zaman bebegim gene toplandı bi yere diyodum

o ben de oluyor canm.. ama ona endişelenmek hç aklıma gelmemşti
gelse emi n ol onu da yapardm :))
ama ya bir de o çıkmasın..
böyle top gbi oluyo bi sertlik doluluk hissediyosun demi??

canım allah yardımcınız olsun bizde daha igne copu almadık yavas yavas baslıcaz artık sizde ole yaparsınız birden yuklenmemis olursunuz inş hersey bi an once yoluna girer maddi acıdan zaten dedigin gibi oldugu kadar artık
öyle bişimiki acaba yoksa gerçekten bebişlermi toplanıyo o tarafa
çok sık olmuyo ama takip edelim bi canımm
takma kafana stres yapma kendine rahat ol..
canım valla bnım hergun oluyoo bu olay bayada sık olmaya basladı son 1 haftadır toplanma işi :s

canım ya bak ne güzel sağlıklı düşünüyorsun..
bence de bebek şansıyla rızkıyla gelirmiş sen içini ferah tut..
hayırlısıyla her şey olur. bizler hakikaten gereksz yere stres yapıyoruz
sanki açıkta kalacak yavrular. biraz akışına bırakmak gerekiyor gerçekten..

her çocuk kısmetiyle gelir kuzuu mrk etme sen doğunca şans da size güler

evet aynen bole yavas yavas sanki bi yere toplanıyoo ordan sankı poposunu yada sırtınımı dayamıs gibi gergin bi his doluluk dedigin gibi hakketten elledigin zamanda orası sert oluyorr bayaa

kızlar size bi sorum olacak bebeklerinizin karnınızdaki hareketleri ile ilgili bazen bole gaz atması gibi pıt pıt oluyoo bazende bole sag veya sol tarafına bi kutle toplanıyoo gibi oluyoor sizde de bole oluormu ?

ne güzel anlatmıssın evet bendede oluyoo sağ tarafta göbek deliğinin hemen altında sanki bebek orda toplanıyoo gibi oluyoo bir iki dakikaya geçiyoo ağrı yok.ben bebek ayaklarını falan bastırıyoo zannediyordum demek kasılmaymışş.çok olmuyo gerci arada bir iki günde bir falan ama ne yapcaz kötü bişey mi buuu??

İnşallah bebeklerimiz bize şans getirecekler, hayırlısıyla sağlıklı doğsunlar. Aynen canım bu hamilelik döneminde biz de çok sıkıntı yaşadık bazen fiziksel yaşadığım sıkıntıların kaynağının da stres olduğunu biliyorum üstelik şimdi havalar da kötü dışarı çıkamıyorum evde iyice bunaldım. Benim eşim de iş sıkıntısı yaşadı eski işinde maddi problemler çıkmıştı neyse oradan ayrıldı çok şükür yeni bir yere başladı ama borçlar birikti. Üstelik ben de çalışmıyorum. Çok sıkıntılı dönemler yaşadık, Allah daha beterini yaşatmasın, ben daha bebeğimi bir parça eşya alamadım. Sağolsun annem bu zor günlerimde çok destek oluyor. İnşallah güzel günler gelecek

canım ne olduugunu bende bilmiyorum ki ben bebek toplanıyoor sanıyordum bi sitede okudugumdan dolayı pipiriklendim bak link vereyim yada copy yapayım o yazıyı
link bu : Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 26.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

o yazı bu :
Her anne adayı gibi siz de erken doğum belirtilerine duyarlı olmalı ve gerekli durumlarda doktorunuza haber vermelisiniz:

Erken doğum tehdididinin en önemli belirtisi rahimde düzenli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalardır. Bu kasılmalar ender durumlarda ağrısız da olabilirler.

Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avcunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurun. Avucunuzun altında rahiminizin "toplanıyor" hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber verin.

aman beeea yok erken doğummuş bilmem neymiş o toplanan şey bebek ya ne rahmi ne kasılması takmayın ya öyle olsa ben şimdiye çoktaaan doğurmuş olurdum heral hatta kızım baya bi büyürdü sanırım daha çok büyüdükçe dışardan hissediyorum o bebek içinde kemikleri bile belli oluyo yani önce top gibi hissediyosun dışardan sonra kemikleri bile belli oluyo

evet bende okudum o yazıyı geçmişi okudumda biraz tedirgin oldum garip ve güzel bir his oysaki birde o taraf sanki daha sert ve şiş elimi koyduğumda aaaman erken falan doğmasın da.. normaldir heralde günde bir falan dimi gene sorarız doktora

bende de oluyo öyle ben de bebek ayagını kafasını faln dayamıstır dıye dusunuyodum

:26: kumsalım ama ole diyoo o sitede bende bunca zaman ebebgim ne guzel toplanıyooo diye bide seviniyordum umarım kotu bişi degildir o bu interneti okumamak lazım yaa sitelerde yazılanları :S

aynen canım benımde ole toplanma oldugu zaman orası sert şiş diger taraf daha bos yumusak bu hafta doktor kontrolum var ilk soracagım seylerden biri bu olcak

kızlar selam herşeyi de okumamak lazım ben de çok okuyorum ama insan bazen boşuna telaşa kapılıyor yazdığınız konuyu hiç okumak istemedim..okuduktan sonra sanki bana da oluyormuş gibi gelicek korkucam diye..en iyisi aklınıza takılan bişi varsa ya da hissettiğiniz bişi direk doktora sormak lazım...yoksa bebişi de stres yapcaz bu gidişle bide ben herduyduğuma inanıyorumda ister istemez ya doğruysa diye canım sıkılıyo..bi problem olsa dr söyler bence..diye düşünüyorum ama ben herkesten pimpirikliyim...söylediklerim lafta kalıyo....
buarada bende bebişin kısmetiyle şansıyla geldiğine inannıyorum...bebeğim gelince herşey çok daha güzel..çok daha pozitif olcakmış gibi hissediyorum inş.. olur..

gelde okuma insanın bebegi soz konusu olunca herşeyi degerlendiriyoo kendine olcuyoo biciyor elde olan bişi degil bu ister istemez merak ediyor acaba diyor tum hamileler bole herkesin endiseleri var dogurana kadar da bitmez gibi gelioo bu :s

her çocuk kısmetiyle gelir kuzuu mrk etme sen doğunca şans da size güler

ben de sizin gibi düşünüyorum kızlar, Allah büyük. açıkta kalacak hali yok ya dediğiniz gibi :) Biz durumumuzu tiye alıyoruz artık eşim doğsun bi marangozun yanına vericem çalışsın kendi yatağını dolabını falan yapsın diyor :) o da geç saatlere kadar çalışıyor, takıyor çok kafasına da bana söylemiyor. Biz kadınlar her koşulda daha dayanıklıyız erkeklerden, en el bebek gül bebek büyütülmüş olanımız bile zorluklarla erkeklerden daha kolay başa çıkıyor gibi. Allah boşuna bu bebekleri de bize taşıtmıyor sanırım :) ben ailemden de uzağım burda. her şey bizim için yeterki sağlıklı olalım, hepimiz, hepimizin evlatları. Amin. :)

amin canım en eonemlisi saglık tabiki

kızlar size bi sorum olacak bebeklerinizin karnınızdaki hareketleri ile ilgili bazen bole gaz atması gibi pıt pıt oluyoo bazende bole sag veya sol tarafına bi kutle toplanıyoo gibi oluyoor sizde de bole oluormu ?
Bende de aynısı oluyor hatta bende çok mu gaz oluyor acaba diye düşünüyordum.Son zamanlarda da o toplanma olayı çok oluyor.Otururken birden karnımın sağında ya da solunda bir toplanma hissediyorum hatta gözle bile görülüyor karnımın iki yanındaki fark.Ben şunu fark ettim gaz problemi olduğunda oluyor bu tür değişimler daha çok.Sanırım bebekler de rahatsız oluyor çok bu gazlı durumumuzdan çocuk sıkışıyor ne yapsın yeri dar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…