2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
biraz çalışmayan anneler daha şanssız bu yönden..
hani gün boyu çocukla evde, insanın nefes almaya ihtiyacı var arada...
gün boyu çocukla insan bi noktadan sonra daha sabırsız oluo sanırım..
ablamda benim ev hanımı..6 ayşında oğlu..bazen çocuk 10 kere anne dio hiç duymuo
diorum abla bi efendim desene, ablam dio o hep öyle:)
çalışan anneler daha az görüo ya heralde daha sabırlı davranabiliolar..
baba gibi yani, hani babalrda akşam gelir ama çocuklar hep babayı sever ya:) aynı mantık sanırım.
renk olayıda doğru..geçen arkadaşın 6 aylık kızı..tv ye dönük arkası ama nasıl tv ye bakmaya çalışyo görmen lazım ya..6 aylık yani düşün..

bi kere tv de bi uzman söylüodu..çocuk yemez die bişi yok..21 kez çocuğa yedirmeyi deneyecekmişsin..21 kez denedin ve yemiosa evet yemio diebilirmişsin..
arkadaşımın 2,5 yaşında kızı var dioki 2 yıldır onsuz hafta sonları dışarı çıkamıoruz..2 yıldırda eşimle fastfood yiyemiyoruz:))
aynı arkadaş bezelye yemeğini tam 1,5 saatte yedirdi ama ydirdi yani..sabırla...çocuk biraz saklambaç oynuo bi kaşık yiyo...biraz oynuo bi kaşık yiyo...sabırr yani:) inş. vardır bizdede o sabır

Kesinlikle şekerler,
Çocuk ek besine başladığında öyle o yesin diye özel saçma sapan şeyler yapmamak lazım.
Biz ne yiyosak suyundan ekmekle vermek lazım.
Ben hazırmneyve suyuve pürelerinden almayı düşünmüyorum.
Mevsimi neyse yiyebileceği duruma getirip dayamak istiyorum.
Hatta diyorum ben ,tarhana çorbası şehriye çorbası ve pirinç unu ile büyümüşüm maşallahımız vardır yani.
Öyle bissürü şey almak istemiyorum...

Ne bulursam vericem ağzına.
Şimdide öyleyim ben sevmesem bile yemeye çalşıyorum herşeyden.

ahAHAHAH güzelmiş

katılıyorum canım benim ablam mesela kereviz mi yaptı evde onun posasından ve suyundan bole onun ronda gibi bişiyi var ona koyuyoo püre haline getiriyor cocuga veriyor ne pişirirse onu yani en saglıklısı bu sanırım hem damak tatlarının gelişmesi acısından

varmıdır bizde o sabır 1.5 saat ne demek ???
ama kuzu çalışan anneninn de işyerinde sabrı bitmiş oluyo yoruluyo ve evde geçirecek çok az zamanı var o zamanda dinlenecekmisin yemek mi yapacaksın çocukla mı ilgileneceksin hangisi yani bu da çok zor

günaydın kızlar...
biri çizgi film mi dedi...biz çok severiz çizgi film izlemeyi...
sabah işe gelmeden 1.doz tetanoz aşımı vurdurdum sonunda....üstümden bir yük kalktı resmen :)

canım ole gibi oldu midem yanıyordu, başıma agrı girdi, boyle ateş basdı cok fena kasıklarım agrıyordu sanırım ben usuttum ya ondan ama şimdi daha iyim canım sagol

Çok çok geçmiş olsun canım tekrar bu dönemlerde bir çok arkadaştan duydum mide yanmasını halk arasında bebeğin saçları çıkıyor derler ya aslı astarı var mı acaba?

İnşallah o sabrı gösteririz ben görüyorum o potansiyeli bizlerde

sende bakıyosun tüm çizgilere haaaa
ben alıştığım için artık her bölümlerini ezbere biliyorum malesef

evet iç karınla alakalı vede kilo almayla
ama ben son 2 ay yerlerdeyim karım şişiyo çok

evet bunu yapan anneler var alıştırmak ne güzel

ben çocuk yetiştirme hikayemi anlatayım
iş yerim hemen alt katımda
yani gün boyu sürekli çıkıp bakıyodum beslenmesini takip ediyodum
annem baktı hep
ek gıdalara geçince kendini bilince yediremwedi
ben püre yaptım çorba yaptım
yemiyo dedi kestirdi attı
evde yogurt yaptım reçelli de yaptım yok
danone yiyor dedi
onunda işine geldi
cocuk bu şekilde beslenmeye alıştı
biz akşam geldiğimizde yedirmeye çalışsak da boş
4 yaını bitirecek hala düzene girmiş değil
ama epey değişti
sabır işi
bakan kiinin alakası ile alakalı
anne sen bizi bunlarla mı besledin desemde
hep bir bahane si oldu
azcık üstüne gitsem küstü
el mahkum

kreşe başladı beslenme düzeni girdi
ara verdik yine aynı
size tavsiyem
bebeği anneye dedeye emanet etmeyin
onar şımartıyorlar
ama güvenemiyosunuz başkasına da,
en güzeli anne o dönemde çalışmayacak
memur olsan 2 sene izin al yat
memur olmayınca hangi iş yeri idare etsin seni

tv olayına gelince
annem evd eyalnız
haliyle tv açık
çocuk alışıyo
zamanla çizgi filmleri görüyor
alışıyor
ne var izlesin oluyo
ama tvden kopamadığı ana gelince çok değişiyo durum
vah vah diyo insan

doğurmakla kalmıyo
büyüdükçe sorunlarıda artıyor
Allah sorunsuz atlatmayı nasip etsin

günaydın kızlar...
sabah işe gelmeden 1.doz tetanoz aşımı vurdurdum sonunda....üstümden bir yük kalktı resmen :)

ilkini yeni mi vurundunnn biz vurunalı aylar oldu bak ikincisini ihmal etme haa yoksa ilki korumasız benim ilki çok ağrımıştı nerdeyse 1 ay ağrıdı ya üstümü fln giyinemiyodum o denli ama ikikncisi öyle olmadı

ya öleki şimdikiler su bile vermiyolar bbeğe yaa 1 yaşına kadar kuzenim bebeğine su vermedi neymiş anne sütünden alıyomuş çok saçma ya alıyosa bile su yaa verilmezmi çocuğa alaşkına..ben annem kardeşim doğduğu andan itibaren azar azar çay kaşığıyla su verdiğini biliyorum..
aynen canım annem beyini rondodan geçirir yedirirdi size hep diyo..bende çocuğuma hep kendim haazırlıcam püre haline getirip bütün yemeklerden yemeye alıştıracam

onu bende duydum ya dedigin gibi mide yanması için saç çıkarıyo bebek diyorlar ama benim ilk defa yandı yenimi cıkarıyor saç acaba :26:

:))))
benim yeğenimde bu sene anaokuluna başladı..dedim çantasını ben alıp gönderim..
telefonda soruom nasıl çanta istersin..teyze ya bakuganlı olsun yada şimşek makkuinli dedi..
anneni ver telefona dedim...abla şimdi söyle bunlar ne bi hecele dedim..
artık ablam anlattı biri bi adamcık biride göz kırpan arabaymış:))))
aynen bende cnm....çeşitli beslenmeye çalışyorum

orası öylede çocukla geçircen vakti dinleniyomuş gibi düşünmeye çalışcan cnm..
az ama öz şeyler yapcan..
ben bide bu konuda şanslıyım ben yemek yaparken eşim çocuğa bakabilir bayıla bayıla falan..bi ayar vercez artık..yeni bi hayat yeni bi düzen:))
kaliteli zaman geçirme olayını çözcez inş.

yok saçlanmayla alkası yok hormonlardan kaynaklanıyo ama yanma hissedenlere tavsiyem elma muz ve cennet hurması yeyin rahatlarsınız

günaydın kızlar...

Hoşgeldin mistrall, biz de hala izliyoruz küçükken de çok düşkündüm ben şeker kız candyde anthony ölünce ne ağlamıştım ondan önce sonra da şirinler başlardı. Şimdi sponge bobla idare ediyorum evet insanın üstünden bir yük kalkıyor bu arada aile hekimliğinde yaptırdın dimi çok yakından ilgilileniyorlar çok şaşırmıştım ben.

yok saçlanmayla alkası yok hormonlardan kaynaklanıyo ama yanma hissedenlere tavsiyem elma muz ve cennet hurması yeyin rahatlarsınız

Bir hurafe daha desene. Anam yok saçını kestirme yok bilmem ne yapma neyin peşinde bu insanlar ya iki arada bir derede kalıyor hocanın işi gibi ya tutarsa hesabı

Hımm sağol canım tavsiye için.

cnm benim doktorum 24.haftadan önce vurdurma demişti o yüzden bekledim. sonra gittiğimdede aşı kalmamış dediler 1 haftada aşı gelsin diye bekledim.ikinciyide bir ay sonra vurulcam kısmetse...

ayy candy'i ben çok severdim.ilk aşkı orada öğrendim desem yeridir anthony hastasıydım hep öle biriyle evlenicem derdim..
bizim aile hekimimiz yüzümüze bile bakmıyor ama sağlık memurumuz çok iyi çok bilgili...

selam kızlar
ya dün saat 3ten sonra bakamadım buraya
sabahtan beri geçmişi okuyorum :)))

bizde bu gün 2. doz aşımızı vurdurduk, inşallah ağrımaz

herkese günaydın kızlar
günaydın canım
selam kızlar
ya dün saat 3ten sonra bakamadım buraya
sabahtan beri geçmişi okuyorum :)))

bizde bu gün 2. doz aşımızı vurdurduk, inşallah ağrımaz

selam zeynepim evet bende dedim hiç sesi cıkmıyor nerelerde
canım 1. doz benım cok agrı yapmıstı sonra 2. doz hic yapmadı nedense gecmis olsun sanada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…