biraz çalışmayan anneler daha şanssız bu yönden..tamamen haklısın canım daha 3-4 aylıkken açıp tv karşısına koyanlar var ozmanlar çocuklar renklere felan çok odaklanıyo oyuzden ızleyebılıyo ben hep tvye ters oturtmuşumdur kızımı 1 buçuk yaşında başladık pepe izlemeye sadece pepe ızlıyo gun eıkı defa o da yarım saatten bı saat eder evd eyanlızız akşama kadar onu bıle ızlesın ıstemıyorum ama çok bunaltıyo benı kendı ken dıne oynayan bı çocuk değil pepe ızleyınce onun götu azcık yer göruyo bend edınlenıyorum mecbur kalınca açılıyo tabide abartmamak lazım tv yetmeyıp pcden açıyolar herşeyın fazlası zarar psikologlar 2 yaşa kadar hiç önermıyor tv yi ama benım gibi el mecbur olanlar açıyodur :)
Petuş kesinlikle katılıyorum sana bu konuda ne verirsen çocuk ona alışıyor. Benim arkadaşımın kızı maşallah hiç yemek ayırt etmez dedim nasıl oldu ya bu? dedi ki her şeyden yedirdim ve zorlamadım, yemek konusunun bir oyun olmadığını anladı. O yüzden hamilelikte bile hiç sevmediğim sebze yemeklerinde yemeye başladım daha anne karnında başlıyor aslında damak tadı falan.
Bu arada gulligulliwalli ye güldüm ya nerden geliyor aklına böyle şeylertövbe tövbe
iglonun nuggetimilen hayatımda ben bile yemedim bi defa el kadar çocuğamı yediriolar
onlar çocuk bakmsını bilmiyo bence boşversene baştan alıştıracan çocuğu yemek kültürüne..ilerde çok zor olur sonra ama o..
anam biz minnakken bütün yemekleri ezer ezer yedirirmiş yemesekte tıkarmış ağzımıza çokta iyi etmiş hiçbirimiz evde yemek ayırmıyoruz..
tv izlemesi yemek alışkanlığı gibi başta alıştıracan sürekli al bak çizgi film deyip başına oturtursan kalkmaz o çocuk..yemekte yemez o olmadan..yok yok herşeyi baştan alıştırmassan ipleri alıverirler elinden..
Eyyttttttttt arkamdan gonuşmayın bakem.. Haftasonu erkenden kalkıyom ben tnt de şirinler var onu izliyom..
Pepe felan bilmiyom bi tek.. Red-kit de biliyom mesela.. Geçenlerde bi arkadaşa gittik.. 7 yaşında kızı var..bi oyuncak tavşan getirdi bana ' bakk babamm bunu bana yeni aldı ' diye ben de aaaa bugs bunny mi o dedim.. çocuk şok oldu o nee dedi.. Yaşlandığımı anladım.. Bugs bunny bilmeyen çocuk mu olur..
Ayrıca da ben çocukken de sevmezdim çizgi filmleri..Işimiz iş yane yandık
Kesinlikle şekerler,
Çocuk ek besine başladığında öyle o yesin diye özel saçma sapan şeyler yapmamak lazım.
Biz ne yiyosak suyundan ekmekle vermek lazım.
Ben hazırmneyve suyuve pürelerinden almayı düşünmüyorum.
Mevsimi neyse yiyebileceği duruma getirip dayamak istiyorum.
Hatta diyorum ben ,tarhana çorbası şehriye çorbası ve pirinç unu ile büyümüşüm maşallahımız vardır yani.
Öyle bissürü şey almak istemiyorum...
Ne bulursam vericem ağzına.
Şimdide öyleyim ben sevmesem bile yemeye çalşıyorum herşeyden.
biraz çalışmayan anneler daha şanssız bu yönden..
hani gün boyu çocukla evde, insanın nefes almaya ihtiyacı var arada...
gün boyu çocukla insan bi noktadan sonra daha sabırsız oluo sanırım..
ablamda benim ev hanımı..6 ayşında oğlu..bazen çocuk 10 kere anne dio hiç duymuo
diorum abla bi efendim desene, ablam dio o hep öyle:)
çalışan anneler daha az görüo ya heralde daha sabırlı davranabiliolar..
baba gibi yani, hani babalrda akşam gelir ama çocuklar hep babayı sever ya:) aynı mantık sanırım.
renk olayıda doğru..geçen arkadaşın 6 aylık kızı..tv ye dönük arkası ama nasıl tv ye bakmaya çalışyo görmen lazım ya..6 aylık yani düşün..
bi kere tv de bi uzman söylüodu..çocuk yemez die bişi yok..21 kez çocuğa yedirmeyi deneyecekmişsin..21 kez denedin ve yemiosa evet yemio diebilirmişsin..
arkadaşımın 2,5 yaşında kızı var dioki 2 yıldır onsuz hafta sonları dışarı çıkamıoruz..2 yıldırda eşimle fastfood yiyemiyoruz:))
aynı arkadaş bezelye yemeğini tam 1,5 saatte yedirdi ama ydirdi yani..sabırla...çocuk biraz saklambaç oynuo bi kaşık yiyo...biraz oynuo bi kaşık yiyo...sabırr yani:) inş. vardır bizdede o sabır
canım ole gibi oldu midem yanıyordu, başıma agrı girdi, boyle ateş basdı cok fena kasıklarım agrıyordu sanırım ben usuttum ya ondan ama şimdi daha iyim canım sagol
biraz çalışmayan anneler daha şanssız bu yönden..
hani gün boyu çocukla evde, insanın nefes almaya ihtiyacı var arada...
gün boyu çocukla insan bi noktadan sonra daha sabırsız oluo sanırım..
ablamda benim ev hanımı..6 ayşında oğlu..bazen çocuk 10 kere anne dio hiç duymuo
diorum abla bi efendim desene, ablam dio o hep öyle:)
çalışan anneler daha az görüo ya heralde daha sabırlı davranabiliolar..
baba gibi yani, hani babalrda akşam gelir ama çocuklar hep babayı sever ya:) aynı mantık sanırım.
renk olayıda doğru..geçen arkadaşın 6 aylık kızı..tv ye dönük arkası ama nasıl tv ye bakmaya çalışyo görmen lazım ya..6 aylık yani düşün..
bi kere tv de bi uzman söylüodu..çocuk yemez die bişi yok..21 kez çocuğa yedirmeyi deneyecekmişsin..21 kez denedin ve yemiosa evet yemio diebilirmişsin..
arkadaşımın 2,5 yaşında kızı var dioki 2 yıldır onsuz hafta sonları dışarı çıkamıoruz..2 yıldırda eşimle fastfood yiyemiyoruz:))
aynı arkadaş bezelye yemeğini tam 1,5 saatte yedirdi ama ydirdi yani..sabırla...çocuk biraz saklambaç oynuo bi kaşık yiyo...biraz oynuo bi kaşık yiyo...sabırr yani:) inş. vardır bizdede o sabır
ahha pepenin varya büyükle küçüğü öğretio..bi şarkısı var..
büyük ekmekkkkk küçük ekmekkkk
bu büyükkkk bu küçükkkkkkkkkkk die:)))
çokda baktırmamak gerekio nihanım.
bizim bi tandığın çocuğu anam çocuk 3 yaş 4 yaş oldu ben dediğinden hiç anlamıom..
gulligulliwalli bişiler dio..
bi gün bi baktım şu teletapilerdekiler gibi konuşyo aynı..
annesi hatun dayamış çocuğa tv yi...çocuk çizgifilm karşısında açık olmadan yemek yemio düşün..
bu çocuk işi tamamen sabır işi ya...
aynı annemiz dayamış iglonun hazır gıdalarını çocuk yemek neidr bilmio...5yaşındaki çocuk mide spazmı geçirirmi hiç?
neymişde yemiomuş bi tek iglonun nuggetlarını yiyomuş..
çocuk nerden öğrenioki iglonun nuggetı olduğunu????????
evet iç karınla alakalı vede kilo almaylaLolllypop rahatsızlandın mı kuzum hayırdır?
Benim de karnım çok belli olmuyor iç karnın geniş dedi doktor senin de öyle olabilir 29. haftama girdim dün işe yeni başlayan kız farketmedi bileKilo da az aldıysan kadis belli olmayabilir tuhaf insanın hoşuna gidiyor arada :)
katılıyorum canım benim ablam mesela kereviz mi yaptı evde onun posasından ve suyundan bole onun ronda gibi bişiyi var ona koyuyoo püre haline getiriyor cocuga veriyor ne pişirirse onu yani en saglıklısı bu sanırım hem damak tatlarının gelişmesi acısından
günaydın kızlar...
biri çizgi film mi dedi...biz çok severiz çizgi film izlemeyi...
sabah işe gelmeden 1.doz tetanoz aşımı vurdurdum sonunda....üstümden bir yük kalktı resmen :)
Kesinlikle şekerler,
Çocuk ek besine başladığında öyle o yesin diye özel saçma sapan şeyler yapmamak lazım.
Hatta diyorum ben ,tarhana çorbası şehriye çorbası ve pirinç unu ile büyümüşüm maşallahımız vardır yani.
Çok çok geçmiş olsun canım tekrar bu dönemlerde bir çok arkadaştan duydum mide yanmasını halk arasında bebeğin saçları çıkıyor derler ya aslı astarı var mı acaba?
İnşallah o sabrı gösteririz ben görüyorum o potansiyeli bizlerde
:))))Eyyttttttttt arkamdan gonuşmayın bakem.. Haftasonu erkenden kalkıyom ben tnt de şirinler var onu izliyom..
Pepe felan bilmiyom bi tek.. Red-kit de biliyom mesela.. Geçenlerde bi arkadaşa gittik.. 7 yaşında kızı var..bi oyuncak tavşan getirdi bana ' bakk babamm bunu bana yeni aldı ' diye ben de aaaa bugs bunny mi o dedim.. çocuk şok oldu o nee dedi.. Yaşlandığımı anladım.. Bugs bunny bilmeyen çocuk mu olur..
Ayrıca da ben çocukken de sevmezdim çizgi filmleri..Işimiz iş yane yandık
aynen bende cnm....çeşitli beslenmeye çalışyorumKesinlikle şekerler,
varmıdır bizde o sabır 1.5 saat ne demek ???
ama kuzu çalışan anneninn de işyerinde sabrı bitmiş oluyo yoruluyo ve evde geçirecek çok az zamanı var o zamanda dinlenecekmisin yemek mi yapacaksın çocukla mı ilgileneceksin hangisi yani bu da çok zor
Çok çok geçmiş olsun canım tekrar bu dönemlerde bir çok arkadaştan duydum mide yanmasını halk arasında bebeğin saçları çıkıyor derler ya aslı astarı var mı acaba?
İnşallah o sabrı gösteririz ben görüyorum o potansiyeli bizlerde
günaydın kızlar...
biri çizgi film mi dedi...biz çok severiz çizgi film izlemeyi...
sabah işe gelmeden 1.doz tetanoz aşımı vurdurdum sonunda....üstümden bir yük kalktı resmen :)
yok saçlanmayla alkası yok hormonlardan kaynaklanıyo ama yanma hissedenlere tavsiyem elma muz ve cennet hurması yeyin rahatlarsınız
ilkini yeni mi vurundunnn biz vurunalı aylar oldu bak ikincisini ihmal etme haa yoksa ilki korumasız benim ilki çok ağrımıştı nerdeyse 1 ay ağrıdı ya üstümü fln giyinemiyodum o denli ama ikikncisi öyle olmadı
Hoşgeldin mistrall, biz de hala izliyoruz küçükken de çok düşkündüm ben şeker kız candyde anthony ölünce ne ağlamıştım ondan önce sonra da şirinler başlardı. Şimdi sponge bobla idare ediyorumevet insanın üstünden bir yük kalkıyor bu arada aile hekimliğinde yaptırdın dimi çok yakından ilgilileniyorlar çok şaşırmıştım ben.
günaydın canımherkese günaydın kızlar
selam kızlar
ya dün saat 3ten sonra bakamadım buraya
sabahtan beri geçmişi okuyorum :)))
bizde bu gün 2. doz aşımızı vurdurduk, inşallah ağrımaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?