2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
çok sıkıcı bir pazar,dışarda kar yağıyo.ben evde yazılı okuyup notları internete giriyom.kocamda koltukta uyuyo

kolay gelsin canım bizim burdada kar var evde yalnızım ortalığı toplıycam ama gözüm almıyo bide yemek derdi var ama ne yapsam bilmiyorum

slm herkese...
çok sıkıcı bi pazar hava kapalı, eşim rapor yazıyo, yemek yok, ütü yapmam gerekiyo, ve benim canım hiç bişey istemiyooo...........

Kadikoyde bahariyenin girisindede buyuk bi magazasi var..
Uskudardada mol die bi magaza var orasida %50 indirimli satio wenice urunlerini
heytt be bi de Kadıköy çocuğu olmakla övünürüm, tam 1 yıl oldu gitmeyeli

bi yandan güldüm ama bi yandan da kafana bu konuyu bu denli çok takmana üzüldüm.
benim 4 ay önce 2. çocuğunu doğuran arkadaşım doğumdan sonra öğrenmiş yan yatmak gerektiğini. iki hamileliğinde de hep sırt üstü yatmış, bebik tepindikçe hoşuna gittiğinden yapıyo sanıp istifini bozmamış ama her iki çocuğu da gayet sağlıklı, yani bu mevzular olmazsa olmaz mevzular değil daha kaliteli yaşam için püf noktaları çok fazla takılmayın. yapabildiğinizi yapın, gerisini Allah'a emanet deyip bırakın

cnm ben de hep emzirmeyi unuttuğumu görüyorum. ayıptır sölemesi acık tembel ve ağırkanlıyımdır, üşengeç filan... bu nedenle çocuğu emzirmeyi unuttuğumu görüyorum ama önemsemediğim konularda bu kadar yavaşımdır, konu çocuğum olunca pimpiriklinin önde gideni olacağım galiba

kolay gelsin canım bizim burdada kar var evde yalnızım ortalığı toplıycam ama gözüm almıyo bide yemek derdi var ama ne yapsam bilmiyorum

Bende bu hafta sonu hic bi is yapmicam sadece yatcam dedim ama duramadim yine yaaaa..
Dun butun gun yemekyi borekti..
Bugunde evi supur banyoyu sil toz al...ustune utuylede taclandirdim...
Hafta ici yiyebilmemiz icin yemek yapmam lazim...bide banyo....banyo yapmakda artik bi iskence(14:

petu bak oradaysan bu lafım sana, ıspanaklı börek demişsin tarifler yağmış, geçmişi okurken gördüm dün gece. sabah gözümü bi açtım canım börek istiyo. gül böreği yapmayı beceremem, tepsi böreğimde bazen içi hamur kalıp beni sinir eder. ben de fırında sigara böreği yaptım, sırtım ağrıdan geberdi. börekler şimdi fırında inş. güzel olur 1-2 yıldır hiç fırında börek yapmamıştım, specialim tava böreğidir

maşallahh petuşcum yaaa

lolycim inşallahh güzel haberlerle gelirsin
bende kaçam artık daha yemek yok hava karardı pöfffffffffffff

Ohhhhh afiyet olsun cnm...yarasin minnosa...
Bende gul boregi yaptim ama oldum yani ayakta duramiom hic...o ispanaklati yika yufkalari yap..cok guselnoldu ama hicccccc gerenk yok iskenceye, al borekciden ye:)))))

ya gerçekten burda yemek, börek, kek konuşuldukça bende yapıyorum,dr. hamur işi yeme diyo ben hayatımda yemediğim kadar hamur işini şimdi yedim, bende şimdi ıspanaklı börek yapcaktım, ama sadece ıspanağı yıkamaya üşendiğim için vazgeçtim,eminimki kısa zamanda yaparım onu da.............

Bende ya:26::26:
Gecen biri kuruyemisli kek dedi ya...oyle aklimda...kesin yacam bende bu gidisle

Bu aksamin yemegi babamizdan ama:))))
Koly gelsin cnm...

bakem kac grm gelcek...bende gecen hafta tam 27+2 de gitmistim simdiden cok osledimmmm

bende cok merak ediyorum ama cok toplu beeklemıyorum bakaım olması gerektıgı kdar olsun yeter bide saglıklı tabi ben inaılmaz ozledim yawww

bizde evi toparladık
şöyle bi üstten
sonra yemekte yaptık
valla yemek yapmayı özlemişim şöyle
keyifli keyifli
ama belimizde koptu gerçekten
babamız aradı yorma kendini dedi
kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum
hemen yorulunca

kızlar ben de rüyamda doğum yapıyodum ama dopum yaptıktan sonra havuza yuzmeye gıdıyodum
cok iyiydim hiç doğum yapmış gibi değildim
orta da bebekte yoktu ama ben cok rahattım...

kızlar ben de rüyamda doğum yapıyodum ama dopum yaptıktan sonra havuza yuzmeye gıdıyodum
cok iyiydim hiç doğum yapmış gibi değildim
orta da bebekte yoktu ama ben cok rahattım...

Canım bebiş ortada yokken nasıl yüzmeye gidiyosun aa Rüya işte bende doğum yapıyorum ama nasılolduğunu anlamıyorum. Nasıl bişi olduğunu bilmediğimizdan galiba

kızlar bebek doğduktan sonra kurban kesiliyor,akika kurbanı deniyo, kazadan beladan korusun bebeği diye kesiliyor diye biliyorum ben,hatta erkek bebeklerde 2 kurban DA deniyo,bi araştırıcam bakalım.Yani mevlüt yapsan da yapmasan da kurban sanırım sünnet.bakın bişiler buldum nette,yazayım:bENİMM ANLADIĞIM kesersen iyi bişi kesmezsen de sanırım günahı yok gibi.

ALINTI:
Doğum sonrası dünyaya iştirak etmiş canlının sadakası olarak ebeveynler tarafından kesilen kurbana verilen addır.ancak günümüzde yaptırım durumu azalmış,bu güzel hadise hemen hemen unutulmaya yüz tutmuştur.rasulullahtan bir tavsiye olarak,şükrane olarak kesilen kurbanın adıdır.Erkek çocuk için bir veya iki koyun, kız çocuğu için bir koyun kesip akika yapmak sünnettir.

Akika olarak kesilen hayvanın cinsi, yaşı, ayıplı olmaması, sahibinin ondan yiyebilmesi ve etinin tasadduk edilmesinin şartları, sünnet olan kurban hayvanının şartları gibidir.

Doğumunun yedinci gününde çocuk için akika kurbanı kesmek, onu sünnet ettirmek, o günde kendisine isim vermek, kurbanı kestikten sonra (erkek çocuğun) başındaki tüyleri tıraş edip tüylerin ağırlığınca gümüş tasadduk etmek ve tahnik yapmak (çiğnenmiş hurma ile çocuğun damağını ovmak) sünnettir.Selman bin Amir ed Dabbî (radiyallahu anh)’den; Rasûlullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki; “(Doğan çocuk) ile akika vardır. Onun için kan akıtın ve ondan ezayı giderin Buhari(5472).

Canım bebiş ortada yokken nasıl yüzmeye gidiyosun aa Rüya işte bende doğum yapıyorum ama nasılolduğunu anlamıyorum. Nasıl bişi olduğunu bilmediğimizdan galiba

walla ben de anlamadm bebeğin kıyafetlerı faln da canta da duruyomuş giydırmemişiz ama bebiş yok cok saçma bi rüyaydı :)

arkadaşlar 26 . hafta bitti 27 e giriyorum ama bu gün hafifde olsa kasıklarımda ağrı var batma gibi.Bunu yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…