aman dikkat
kazasız bitsin bu günler
bende perşembe cuma günü izinliyim
misafirlerim gelecek tam 7 kişi 8 çocuk vayy vayyyy
bizle beraber 9 kişi 9 çocuk olcaz evde
şaka gibi ya
ve benim temizlik yapmakdan canım çıktıııı
perşembe cuma ctesi pazar bol bol gezeceğim bakalım
epey yorulacağa benzerim ama
sen yalova ben kilis:)))
01 ADANA
02 ADIYAMAN
03 AFYON
04 AĞRI
05 AMASYA
06 ANKARA
07 ANTALYA
08 ARTVİN
09 AYDIN
10 BALIKESİR
11 BİLECİK
12 BİNGÖL
13 BİTLİS
14 BOLU
15 BURDUR
16 BURSA
17 ÇANAKKALE
18 ÇANKIRI
19 ÇORUM
20 DENİZLİ
21 DİYARBAKIR
22 EDİRNE
23 ELAZIĞ
24 ERZİNCAN
25 ERZURUM
26 ESKİŞEHİR
27 GAZİANTEP
28 GİRESUN
29 GÜMÜŞHANE
30 HAKKARİ
31 HATAY
32 ISPARTA
33 İÇEL
34 İSTANBUL
35 İZMİR
36 KARS
37 KASTAMONU
38 KAYSERİ
39 KIRKLARELİ
40 KIRŞEHİR
41 KOCAELİ
42 KONYA
43 KÜTAHYA
44 MALATYA
45 MANİSA
46 KAHRAMANMARAŞ
47 MARDİN
48 MUĞLA
49 MUŞ
50 NEVŞEHİR
51 NİĞDE
52 ORDU
53 RİZE
54 SAKARYA
55 SAMSUN
56 SİİRT
57 SİNOP
58 SİVAS
59 TEKİRDAĞ
60 TOKAT
61 TRABZON
62 TUNCELİ
63 ŞANLIURFA
64 UŞAK
65 VAN
66 YOZGAT
67 ZONGULDAK
68 AKSARAY
69 BAYBURT
70 KARAMAN
71 KIRIKKALE
72 BATMAN
73 ŞIRNAK
74 BARTIN
75 ARDAHAN
76 IĞDIR
77 YALOVA
78 KARABÜK
79 KİLİS
80 OSMANİYE
81 DÜZCE
sen yalova ben kilis:)))
ya ben de plakalara gelmek istiyom..1 haftam falan var hayırlısıyla..hamilelik askerlik gibi derlerdi de inanmazdım..2 erkek bir araya gelince askerlikten 2 kandın gelince hamilelikle doğumdan bahser, 50 kere aynı şeyi anlatsa sıkılmazmış..doğru sanki di mi kızlar
doğru doğru... eltim doğum yaptığında yanında bende vardım..dün akşam bana doğum hikayesini anlatıyo mesela..sonra birde güldük sen zaten biliyordun demi dedi deama bence unutulamayacak bir gün..o yüzden çokça anlatılması normal
aman canım boşver fazla yorma kendini ben bi kek buzluktan bi börek ağırlıyom artık naapayım, temizliğe de 15 te bir kadın geliyo..o haftasonu çağırıyom herkesi :) valla kendimizi de kollamamız lazım aferin mi alıcaz artık
yok ya olamaz öyle bişey
saçmalık olur yani
araştırman lazım canım
senin şu an her hangi bir güvencen var mı muayane olabiliyo musun
aman dikkat
kazasız bitsin bu günler
bende perşembe cuma günü izinliyim
misafirlerim gelecek tam 7 kişi 8 çocuk vayy vayyyy
bizle beraber 9 kişi 9 çocuk olcaz evde
şaka gibi ya
ve benim temizlik yapmakdan canım çıktıııı
perşembe cuma ctesi pazar bol bol gezeceğim bakalım
epey yorulacağa benzerim ama
çok saçma devlet memuru kanununda öle bişey yazmıoki ben göremedim aç bak bakalım ölemi yazıoo her yazılanada inanma canımmarkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.bir hafta önce işe başladım.657'ye tabiyim.fakat bugün bir yazı okudum,yıkıldım resmen.120 gün primi olmayan devlet memuru 16 haftalık ücretli izinden faydalanamaz diyordu.ee ben de yeni başladığıma göre yani alamayacakmıyım o dört ay maaşımı?doğrumudur sizce?
çok saçma devlet memuru kanununda öle bişey yazmıoki ben göremedim aç bak bakalım ölemi yazıoo her yazılanada inanma canımm
Kordon sadece bebeğin boynuna dolanmaz. Eller, ayaklar ve gövde de kordonun dolanabileceği kısımlardır. Fakat, kordon dolanması genellikle bebeğin boynunda olmaktadır. Göbek kordonunun çok uzun olması boyuna dolanması açısından risk oluşturur. Dolanmanın kesin bir nedeni yoktur. İçerde sürekli hareket eden bebeğin hareketlerine bağlı bir olaydır. Nadir karşılanan bir durum değildir, sıkça rastlanmaktadır.
Bebeklerin yaklaşık %20-25'inde doğum esnasında kordon dolanması görülebilmektedir. Bu dolanmalar doğum esnasında farkedilebildiği gibi, doğum öncesi ultrasonografide de görülebilmektedir. Kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermemektedir. Kordondaki damarlar, sağlam bir kılıfla koruma altındadır ve dolanma ya da sıkışma gibi durumlarda kan akışı kesilmemektedir.
Hamileliğin ilk dönemlerinde bebek sıvı içinde rahat hareket ederken, ileri dönem hamilelik zamanlarında bebeğin büyümesi ile yer daraldığından bebeğin hareket edebileceği alan azalır. Kordon boynuna son haftalarda dolandıysa, bebek içinden çıkamayabilir. Bebek anne karnında zamanla aşağıya indikçe ya da doğum sırasında, kordon daha fazla sıkışabilir ve kordondaki koruyucu kılıfın etkisi azalabilir. Bu esnada bebeğe giden kan ve oksijen miktarında da azalma olabilir. Bazı bebekler bundan etkilenmezken bazıları için hayati sorunlar söz konusu olabilir. Bebeğin kalp atımlarında yavaşlama söz konusu olduğu taktirde ve düzelme gözlenmediğinde sezeryan gerekli olabilmektedir.
Hamilelikte kordon dolanmasının kesin tanısı ultrasonografi ile konur. Dolanma ultrason gibi cihazlarda açıkça kendisini gösterir. Eğer dolanma sıkça görülen tek bir dolanma haricindeyse yani 3 ya da daha fazla şekilde bebeğe dolanmışsa, anne uyarılır ve hamilelik yakın takibe alınır. Bebeğin kalp atışları ve kordondaki kan akışı sıkça kontrol edilebilir. Bu gibi durumlarda normal doğum yerine sezeryan tercih edilebilmektedir. Kordon kısaysa ya da boynuna birden fazla dolandıysa, bebeğin normal doğumda aşağıya inmesine izin vermez. Bebeğin kalp atışlarında bozulma olmadan ve doğum durmadan, anne hemen ameliyata alınabilir.
Kordon dolanmasında genellikle bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz. Ayrıca, normal doğumda bebeklerin kalp atışları sürekli kontrol edilebilmekte ve ters bir durumda anında müdahale ile bebek sağlıklı bir şekilde dışarıya çıkarılabilmektedir. Dolayısıyla, kordon dolanmasından çok fazla korkmaya gerek yoktur. Durum doktor denetimine bırakılmalı ve doğum öncesi düzenli olarak kontrollere gidilmelidir.
kordon dolanmasıyla ilgili nette açıklayıcı yazılardan biri bu..Normal bi durum değil ama sık görülen bi durum canım...doktor kontrollerin düzenli ise korkma önce Allaha sonra doktorlara emanet yavrularımız
pançem geçmiş olsun canım yaaa rabbim korusun inşallahh bişeycik olmadan sağlıcakla doğar bebişimiz
pancem geçmiş olsun, bişey olmaz inşallah, üzülme canım.Bebişlerimiz Allah'a emanet..
uykusuz anneler bende sizdenim birazdan yatağa gidicem ama bi o yana bi bu yana dönüp uyuyamıcam,uzun zamandır 3-4 den önce uyuyamıom 5i 6yı gördüğüm bile oluoalıştım artık.. herşeyi düşünüom bebişe aldıklarımı, alıncakları, hesap, kitap, o, bu, şu,.. herşeyi.. ama diyrum acaba bilinçaltım doğumu düşünüp mü diğer düşünceleri açığa çıkarıo, korkmuyor gibi hissetmeye çalışıyorum ama bilinç altımda doğumdan korktuğumu biliom o yüzden mi uyumıom acaba?
Neyse kocama süt ısıtıp içireyim boğazları ağrıo iyi gelir, sonra da yavaştan dönüp dönüp uyuyamıcağım yatağa.. Sizler inşallah rahatlıkla uyursunuz, iyi geceler...
canım korkma bir şey olmaz inşallah. kordon dolanması zaten ara ara oluyormuş bebek sonra yine kendi pozisyonuna dönüyormuş. nette okumuştum sen de bir araştır istersen. koruyacak olan allah....sen hep pozitif olmaya çalış
çok sağolun kızlar desteğiniz için dünden beri bastığım yeri bilmiyorum sürekli bebek hareket ediyormu diye dinliyorumiki kere dolanmış olması çok can sıkıcı ya hareket ederken boynunu sıkarsa bebişim ooof of bilmiyorum nasıl geçecek günler
cnm sorununun ne olduğunu okumadım ama sanırım bebeğinde kordon dolanması var...hiç sıkma canını...içini ferah tut.herşey yoluna girer..sen strese girdikçe o masumda strese giriyor...
teodora demek ebesin...seni bulduğuma çok sevindim.
sırf bu ebelerin kötü huyu yüzünden devlet hastanesinde çok iyi anlaştığım doktoru bıraktım özele gidiyorum doğumu özelde yapıcam.yanlış anlama canım sözüm sadee agresif ebelere.devlette doğuma ebeler giriyor ya hani gerçekten ebeler doktor olmadan doğum yaprırabilir mi. sence güvenmeli miyiz. bazı yerlerde dikişi bile ebe atıyor diyorlar. ben nedense doktor doğuma girmezse birşey olacakmış gibi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?