2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
pançem geçmiş olsun canım yaaa rabbim korusun inşallahh bişeycik olmadan sağlıcakla doğar bebişimiz

Kordon sadece bebeğin boynuna dolanmaz. Eller, ayaklar ve gövde de kordonun dolanabileceği kısımlardır. Fakat, kordon dolanması genellikle bebeğin boynunda olmaktadır. Göbek kordonunun çok uzun olması boyuna dolanması açısından risk oluşturur. Dolanmanın kesin bir nedeni yoktur. İçerde sürekli hareket eden bebeğin hareketlerine bağlı bir olaydır. Nadir karşılanan bir durum değildir, sıkça rastlanmaktadır.

Bebeklerin yaklaşık %20-25'inde doğum esnasında kordon dolanması görülebilmektedir. Bu dolanmalar doğum esnasında farkedilebildiği gibi, doğum öncesi ultrasonografide de görülebilmektedir. Kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermemektedir. Kordondaki damarlar, sağlam bir kılıfla koruma altındadır ve dolanma ya da sıkışma gibi durumlarda kan akışı kesilmemektedir.

Hamileliğin ilk dönemlerinde bebek sıvı içinde rahat hareket ederken, ileri dönem hamilelik zamanlarında bebeğin büyümesi ile yer daraldığından bebeğin hareket edebileceği alan azalır. Kordon boynuna son haftalarda dolandıysa, bebek içinden çıkamayabilir. Bebek anne karnında zamanla aşağıya indikçe ya da doğum sırasında, kordon daha fazla sıkışabilir ve kordondaki koruyucu kılıfın etkisi azalabilir. Bu esnada bebeğe giden kan ve oksijen miktarında da azalma olabilir. Bazı bebekler bundan etkilenmezken bazıları için hayati sorunlar söz konusu olabilir. Bebeğin kalp atımlarında yavaşlama söz konusu olduğu taktirde ve düzelme gözlenmediğinde sezeryan gerekli olabilmektedir.

Hamilelikte kordon dolanmasının kesin tanısı ultrasonografi ile konur. Dolanma ultrason gibi cihazlarda açıkça kendisini gösterir. Eğer dolanma sıkça görülen tek bir dolanma haricindeyse yani 3 ya da daha fazla şekilde bebeğe dolanmışsa, anne uyarılır ve hamilelik yakın takibe alınır. Bebeğin kalp atışları ve kordondaki kan akışı sıkça kontrol edilebilir. Bu gibi durumlarda normal doğum yerine sezeryan tercih edilebilmektedir. Kordon kısaysa ya da boynuna birden fazla dolandıysa, bebeğin normal doğumda aşağıya inmesine izin vermez. Bebeğin kalp atışlarında bozulma olmadan ve doğum durmadan, anne hemen ameliyata alınabilir.

Kordon dolanmasında genellikle bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz. Ayrıca, normal doğumda bebeklerin kalp atışları sürekli kontrol edilebilmekte ve ters bir durumda anında müdahale ile bebek sağlıklı bir şekilde dışarıya çıkarılabilmektedir. Dolayısıyla, kordon dolanmasından çok fazla korkmaya gerek yoktur. Durum doktor denetimine bırakılmalı ve doğum öncesi düzenli olarak kontrollere gidilmelidir.

kordon dolanmasıyla ilgili nette açıklayıcı yazılardan biri bu..Normal bi durum değil ama sık görülen bi durum canım...doktor kontrollerin düzenli ise korkma önce Allaha sonra doktorlara emanet yavrularımız

Son düzenleme:

çok güzel bilgiler ellerine sağlık tatlım

ben az önce acıktım ve bişiler yadim sonrada pişman oldum yaa..:18:
bu saatte dimii,cıxxxxhiç yakıştıramadım kendime
sen demi uyyamadın yafrim

afiyet olsun canım benim yarasın bebişe kan olsun can olsun zaten zayıfsın bişey olmas

daha yatmadım birazdan giderim belki uyurum şimdilik uykum var ama yatınca nolur bilmem

haydi kızlar ben yatıyorum iyi geceler hepinize inşallahh güzel bir uyku çekeriz öptüm byeeeeeeeeeeee

benim dr umda 12 saat içinde 10 defa oynamalı dedi çok saol canım cevabın için.

canım korkma bir şey olmaz inşallah. kordon dolanması zaten ara ara oluyormuş bebek sonra yine kendi pozisyonuna dönüyormuş. nette okumuştum sen de bir araştır istersen. koruyacak olan allah....sen hep pozitif olmaya çalış

ayy aynen canım yaa. benim eşim hala anlatır narkozdan uyanırken annaaa annnaaa acıyoooo diye garip ses tonuyla bağırmışım. taklidimi yapar durur. rezillik. sırf bu yüzden biraz da epudural olmak istiyorum. uyanırken saçmalamayım diye

iyi geceler bende yatcam birazdan öptm

ben dedim size döncem döncem uyuyamıcam die, kocamı uyuttum döndüm durdum geldim işte 3 sf falan yazmışsınız, geç yatanlar çoğalmış..

perigul yatmışsındır, tatlı rüyalar.. ikimizin de aynı süre kalmış :) benim ilk bebeğim, cinsiyeti de erkek ama ismi henüz yok !!! bu arada 90 gün kalmış:) artık 90- 80- 70 .. die göbek atarak geçiririz günleri inşallah..

tüm anneciklere tatlı uykular, bebişlere de sağlık ...

Günaydın kızlar. Biz gene bütün gece uyuyamadık, kocişten fırça yedik düzenimizi bozduk diye. :18: Sonra da işe yolladık geldik

günaydın çıtırlar gene kar yğıyo burda,umarım herkes sağ salim işine ulaşır.dikkat edin kızlar her yer buz.Rabbim korusun bizleri,bebişlerimizi.biz derse gidiyoruz byeeeee

biz de erkencilerdeniz ama uyku akıyo şu anda bilmem yatsam mı hazır izin almışken saat 7 demeden kalktık kıyamadım aşkıma kahvaltısını beslenmesini hazırlayıp öpüp gönderdim artık

canım haklısın her doktorun yorumu da kendine göre değişiyo bir de bebeğin gelişimi için de bir ay diğer ayı tutmayabiliyo sağlıklı olsunlar da bebişlerimiz kötü bi durum olmasın da hiç önemli değil.. bende haftaya çarşamba gidicem doktora çok özledim oğluşumu görmeyeli 5 hafta oldu inş. güzel haberlerle dönerim

günaydın anneler nasılsınız
güzel günler güzel sohbetler sizinle olsun
uykusuz geceler baş gösterdi bende ve mide yanmalarım arttı
3. trimester zor mu gececek neeee

günaydınlarrrrrr
dün ist. da yollar çok çileliydi
ben beşiktaşa kadar yürüyorum normalde dün akşam yürütmedi iş yerindekiler
karşıya geçen biri attı arabasına..
eve vardığımda 10:30 du:)) tam 5 saat yollardaydım....
normalde saatte 3 kere wc e çıkıom...5 saat arabada idrar kesemi kaybediodum..
kese sıkıştırdıkça yağmur coştu kımıl kımıl, yağmur coştukça kesenin baskısı....offfffffffff
çok şükür evdeydim ama...sbh çok rahat geldim ama çok şükür...tikkatli tikkatli yürüdüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…