2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kıslar size az önce yaptığım çok leziz ve çok pratik bir kurbiş tarifi veriyorum evde olanlar hemen olmayanlar da akşama yapsınlar ağızda dağılan süpper kurbişler geçen üst komşuya götürdüm evde yapılmış olamaz hazır bunlar demişler o kaar iddalı eğer çok kişi değilseniz yarım ölçü yapabilirsiniz yine 12 tane fln çıkar

SADE KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Malzemeler (ortalama 25 kurabiye için)

• 2 Paket (1 Kutu) Sade Krem Şanti
• 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (fındık yağı kullandım)
• 2 Su Bardağı Un
• 1 Su Bardağı (ince kırılmış) Fındık
• Pudra Şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı

• Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.
• Üzerine sıvıyağı ekleyin ve çırpma teli ile biraz (birbirine karışıncaya kadar) çırpın.
• Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.
• Fındıkları ekleyip, çok az daha yoğurun.
• Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
• Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.
• Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.
• Kurabiyeler iyice soğuyunca üzerlerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin.

menzilcim afiyet olsun ve kesinlikle bebegin duruşu veya yaptığı bazı hareketler ağrıyı tetikliyor . benim kasıklarımda inanılmaz agrı hatta acı vardı doktoruma gıttıgımde ultrasonda bi baktı ayaklarını kasıklarıma dayamış o yapıormus agrı ne zaman pozisyon deişti o agrı gecti cnm

ben böbreğimde problem var diye ürolojide usg yaptırdım, dr evham yapma bebek ağırlaştıkça iç organlaına bası yapıyo o da seni rahatsız decek bu normal dedi.

mesela ben en çok sabah yataktan kalktığımda acı çekiyorum, bebik bütün gece ağırlık yapmadan yatıyo bi kalkıyom hooop böbrek mesane oralarda ne varsa eziyo cücem

anlamıştım zaten kasılma falan değğil cunku
bildigin can yakıcı bişi agrı gibide değil sanki acıyoo
vayyy pıtırcıklar vaayyy hiç rahat durmuyolar

aynen sabah kalkınca yada gece wcye kalkınca daha cok yanıyo canım
böbreklerime yakın yerleri ayaklarıyla parcalıyo
sag taraf iptal 4 gunde sol taraf için cabalıcak sanırım

bi yerde okumuştum;
bigün sahabiden genç bi erkek hz. muhammed'in yanına geliyo annesinin yaşlandığı için yürüyemediğinin bu sene hac için onu mekke'ye sırtında taşıyarak getirdiğini ve tüm hac vazifesini o sıcakta annesini sırtında taşıyarak gerçekleştirdiğini anlattıktan sonra soruyo, annem ölmeden önce son kez hac ibadetini gerçekleştirmek istedi sağığı yerinde olmadığı için sırtımda getirip ibadetini gerçekleştirdim bu durumda annelik hakkını ödemiş sayılır mıyım?

cevap:
40 derece sıcakta annen sırtında kabe'nin etrafında 7 tur dönüp yaptığın tavaf ile sadece annenin karnındayken attığın bir tekmenin hakkını ödeyebilirsin gerisini siz hesab edin.

kıslaaar şunların güzelliğine bakın ya hem de çok uygun ben aldım kısıma ama belki lazım olur size de

Resulullah dediyse doğrudur..
bunu bende okumuştum canım.

çok zor ya bi ara ben de çalıştım 6 gün kabus gibiydi hatırlamak istemiyorum hala o günleri çabuk geçer inş kuzu sonra başka yerde iş bulma şansın yok mu ne iş yapıyodun sen

evet öyle yapıcam zaten
sonra tekrar yeni bir iş bakıcam canım
grafik tasarımcıyım

ayy bilmiyorum ki valla
bende de bayağı ağrı var
pazartesi bir bir sorucam artık ya

bunu bana geçen hafta annem anlattı valla
süper bişi

zeynep senide tanımayı cok istiyorum
keşke yarın gelebilsen canım ya
en azından 1 saaat falan

canım benim bende çok istiyorum inanki...
ama yürüyemiyorum bile
eşimde nasıl gitçeksin diyip duruyor ((

annemlerde bizde...
ama eşim eğer çalışmazsa gel annemleri eve bırakalım diyip 15 dk olsun yanınıza gelmeye çalışıcam
süprizzz diye...

kızlarr bişey sormak istiyorum bilgisi olan varsa beni de aydınlatsın lütfen
ben şimdi bugün tam 28.haftamı bitirip 29'a başladım.32.haftada rapor alıcam ama kafam karıştı.
31 hafta dolunca yani 31+7 demi alıcam yoksa 32 hafta dolunca 32+7 demi?
doktora gidene kadar sabredemedim size sorayım dedim
iyi haftasonları herkeseee

32. haftaya girdiği zaman. yani 31+7 bitince ilk 7 gün...

32. haftaya girdiği zaman. yani 31+7 bitince ilk 7 gün...

şu an çalışan olmadığım için prosedür kısmını çok iyi bilmiyorum ama 32 haftanı doldurman gerekiyorsa 31+7'den sonra almallısın. fakat benim bildiğim 32. haftayı daha doldurmadan içindeyken alınıyo rapor yani 31+1, 31+2, 31+3, 31+4, 31+5, 31+6 günlerinden birinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…