2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bbek için aldıklarımı yazıyorum,sizce body ya da tulumlardan daha kaç tane daha alayım

1 adet 11 parçalı hastane çıkışı
1 adet 5 parçalı zıbın takımı (ilk doğduğunda hemşireler öyle bişi istiyolarmış)
3 adet uzun kollu çıtçıtlı body
2 adet kısa kollu çıtçıtlı body
2 adet ayaklı alt
2 adet iç zıbın (tek tek satılıyor,değiştirme yapomak için)
1 adet tulum (tulum alıcam)
1 adet pijama takımı (ayaklı alt,üst ve şapkadan oluşuyo)
1 adet penye battaniye
1 adet topitos battaniye (hani şöyle nokta şeklinde kabarcıklar var,yumuşacık)
1 adet kadife battaniye
1 adet alt açma
1 adet banyo havlusu
1 adet önlük
1 adet ayakkabı gibi patiklerden(kumaş tabi,ayakkabı değil)
burun aspiratörü
tırnak bakın seti
fırça ve tarak seti
750 ml dalin bebe şampuanı

onun dışında ananesi yelekti,patikti örüyo zaten,nevresim,yorgan vs de anane hazırlıcak.Beşik alıcaz falan .Benim sorum şu:
şimdi hastane çıkışında ayaklı alt pijama,şapka,eldiven,önlük vs zaten var,5 parçalı zıbın setinde de var,yani toplamda 5 adet çıtçıtlı body,2 adet eldiven,3 ADET ŞAPKA VS OLUYO,SİZCE bunlar yeterli mi?Daha alayım mı?Bir de hediye de gelir şimdi benzer şeyler diyorum,20 gün sonra falan mevlüt yapıcaz kısmetse,bunlar idare eder mi?

ALACAKLARIM:
biberon
emzik
pişik kremi
sabun
küvet,banyo lifi,vs
puset
çanta
canbebe alt açma
kova ve tas
bebek bezi
göbek bağı bandı (hastaneden eve dönüşte veirirler mi bilmiyorum,siz naptınız?)
Hacı şakir sabun tozu
çorap
kaşık

ekleme yapılcak bişi var mı kızlar sizce?

Ayyy teşekkür ederim
Kıskanmana hiç gerek yok önemli olan doğumdan sonrası inan doğumdan sonra 2 ayda 12 kilo alan arkadaşım var vericez inşallah hepsini...

pozitif düşünerek geçecek gibi de değil bu ağrılar ya hiç bişeye benzemiyor..

canım ben patikli patiksiz altlardan ve uzun kollu kısa kollu badilerden biraz fazlaca aldım..
sanki öyle demişlerdi burada tecrübeli anneler fazla alın diye tabisi abartmadan.. yani günde 3-4 kere üstlerini değiştirmek zorunda kalabiliyormuşuz..
atletle don aldım bi de ben.. mesela 3 tane pijama takımı aldım annem güldü bana.. yenidoğan bebeğe artık dur yavrum uyuma pijamalarını giyeceğiz dersin dedi.. saçma buldu.. zaten gün boyu uyuyorlarmış ya en azından ilk 40 gün.. pijamaya gerek yok dedi.. göbek bandı ne ki onu ilk defa duyuyorum.. nassıl bişey..

Bazen dediğin gibi dayanılmaz oluyor geçicek inşallah diyorum, konumumu değiştiriyorum ah ahh daha ne fedakarlıklar yapacağız kimbilir

ablamda benimle aynı haftada oda annemle aynı şehilde annem gelirse 10 gün anca kalır ama kayınvalidem 40 gün bilemedin daha fazla

ah canııım çok sabırlar diliyorum zira o kaar uzun zaman hiç tahammülüm yok rabbim ne onları bana ne de beni onlara muhtaç etmesin inşallah

aldıkların yeterli gibi geldi bana ama ben badileri daha çok aldım en çok lazım olacak şey die düşünüyorum ben ayaklı olanları da kullanışlı buluyodum ama annemler çok kullanışlı değil dediler bi de tulum da çok kullanışlı olmuyomuş ayaksız olanlar en iyisi yani

umarım bizim çocuklar da 40 gün bol bol uyuyanlardan olur zira abimin oğlu pek uyumamıştı özellikle de geceleri mahvediyodu 2 kişiye rağmen nöbetleşe bakılmasına rağmen öldürdü milleti
bel bandı da ebrumaternity de var ben aldım kullanınca çok iyi bel ağrısı fln çok iyi geliyo doğumdan sonra da toparlayıcı etkisi oluyomuş aldım memnunum tavsiye diyorum

cnm ben aldıklarımı takımlar vs. olarak değil takımlardaki parçalarıda ayrı ayrı yazdım..çünkü hastane çıkışında örneğin ne var ne yok bilmiyorum..ama aldığım herşeyi 3 e tamamladım..3 den fazla olanlarda var..yani 3 ayaklı alt, 3 ayaksız alt, 3 uzun kullu çıtçıtlı, 3 kısa kollu çıtçıtlı, 3 kolsuz çıtçıtlı vs. şeklinde..örneğin şapka, eldiven bi tek hastane çıkışındamı var...onlardan ben 4-5 tane olsun istiyorum..bende onlar eksik..bi öyle herşeyi ayırıp yaz istersen...bide nisan annelrinin altında alışveriş listesi die bi topik var orayada bi bak dilersen

Aman Yarabbim ! ben hiç bir şey almadım henüz, hiç bir şeyi yok kızımın. sizleri böyle görünce panik oldum, çok mu geç kaldım ben ne ? :/

bende pişik kremi ve göbek bandını hastane çıkışına bıraktım
hastaneden verebiliyorlarmış
kremi de doktor yazıyormuş

ama işte kardeşimin kız arkadaşı geleceğini söyledi dün anneme mızmızlandım anne istemiyorum ben onu kızı dedim.. nerde yatacak zaten benim tam da doğum iznine ayırılıp biraz kendime vakit ayırmak ve dinlenmek istediğim dönemde evde kalabalık istemiyorum dedim.. bozulduuuuuuu
ima bile edemem petuş.. bi de demiyorlar ki damadın da ailesi gelir onların da torunu falan.. ilk torun olacak öyküm annemler tarafından.. offf..

Aman Yarabbim ! ben hiç bir şey almadım henüz, hiç bir şeyi yok kızımın. sizleri böyle görünce panik oldum, çok mu geç kaldım ben ne ? :/
yalnız değilsin ben de hiç bi şey almadım henüz 2 günde alırız ama 2 günde yıka ütüle koy kenara ben evde olduğumudan çıkamadım dışarı inşallah çıkınca alıcam

yalnız değilsin ben de hiç bi şey almadım henüz 2 günde alırız ama 2 günde yıka ütüle koy kenara ben evde olduğumudan çıkamadım dışarı inşallah çıkınca alıcam

amaaan bee hiç bişey bulamazsan girersin nete alırsın herşeyi herşey var istisnasız mama dahil sonra da taksit taksit ödersin olup biter

amaaan bee hiç bişey bulamazsan girersin nete alırsın herşeyi herşey var istisnasız mama dahil sonra da taksit taksit ödersin olup biter
haklısın ben de sizler gibi her şeyi şimdiden hazır olsun istiyorum ama aylar sonra ilke kez markete çıktım bugün dışarda bi yaşam varmış unutmuşum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…