cnm şahsen ben anneminde çok kalmasını istemiyorum.cnm aynı bende senin durumundayım..ama evimde doğum yapcam kısmetse..
1. si eşim izizn alamaz uzun süreli iş yerinden, eşim olmadan o süreci yaşamak istemiyorum...
2. side ilk 40 gün bebeklerin uyku düzeni açısından çok öenmli die okumuştum..geceyi gündüzü ayırtediolarmış...bu ayrımı kendi evinde kendi yatağında yapsın istiyorum..
annem ablam k. validem yanıma gelecekler doğum sırasında..
ablam ve k. validem 1 hafta kadar kalacak..
sonra annemde ben toparladım anne hadi evine diene kadar kalcak yanımda:))
canım benim aynı durumdayız. annem gelse kalabilse inan hiç dert değil fizanda yaparım ama kayınvalideme de tahammül edemiyorum
ablamda benimle aynı haftada oda annemle aynı şehilde annem gelirse 10 gün anca kalır ama kayınvalidem 40 gün bilemedin daha fazla
çalışan biriyim...bebeğin banyosunu öğrenim oda gidecek çünkü doğum izninde mümkünse evde eşim ve kuzumla yalnız kalmak istiyorum..
çünkü başka fırsatım olmayacak sonrasında..
k. valideme ne yalan söylim açık açık söyledim..doğumdan sonra annemde dahil kimsenin çok kalamsını istemiyorum die...ama kendiside dedi zaten ben en fazla bi hafta kalırım kalabalık olmasın ev didi...ama demeseydide ben derdim yani:)))
yok cnm ben az alanlar var...baknızı aslıt...bakınız ipekkelebek..bakınız dilşahh:))canım ben de aynı durumdayım..
hatta eşim ailemin yanında yapılmasını istedi.. çünkü tanıdık da bi doktorumuz var..
kayınvalidemler ankarada annemler aydında ben istanbulda..
ama ben evimde yapmaya karar verdim.. kızım doğar doğmaz kendi evine gelsin kendi yatağında yatsın istiyorum.. girdiği ilk ev onun evi olsunn istiyorum..
ama ama ben öyle demek istemedim..
öyle deme öyle deme bak zeynep sana da gıcık olur söylemedi deme..
aminn allahım..
sen sus taaam mı kazana düştün sen..
petuş en az kilo alan sensin ama değil mi şaka maka..
ama rekor ipekde sanırım 4 yada 4,5 kilo almıştı en son:))
ben geçirdim..5 gün boyunca antibiyotik kullandım...değerlerimi hatırlamıyorumarkadaşlar merhaba,
idrar yolu enfeksiyonu geçirenler olmuştu diye hatırlıyorum. idrar tahlilinde lökosit, bakteri değerlerini falan hatırlıyo musunuz?? nasıl tedavi oldunuz???
aslıtım hoşgeldin seni özledik özlemez olmazmıyızunuturmuyuz hiç :18:
yaaaaaaaaa aslıtım seni öldürmek istioom suan...kıskanıyorumm hamileligimde 5-6 kilo aldım diyenlericanım inş hayırlı haberler alırsın umarım herşey yolundadır bebeginle ilgili seni gordugume sevındım
cnm şahsen ben anneminde çok kalmasını istemiyorum.
çalışan biriyim...bebeğin banyosunu öğrenim oda gidecek çünkü doğum izninde mümkünse evde eşim ve kuzumla yalnız kalmak istiyorum..
k. valideme ne yalan söylim açık açık söyledim..doğumdan sonra annemde dahil kimsenin çok kalamsını istemiyorum die...ama kendiside dedi zaten ben en fazla bi hafta kalırım kalabalık olmasın ev didi...ama demeseydide ben derdim yani:)))
yok cnm ben az alanlar var...baknızı aslıt...bakınız ipekkelebek..bakınız dilşahh:))
ben geçirdim..5 gün boyunca antibiyotik kullandım...değerlerimi hatırlamıyorum
Petuş biz seninle aynı gidiyoruz yafrummm
pozitif düşünerek geçecek gibi de değil bu ağrılar ya hiç bişeye benzemiyor..Hayırlısıyla o günleri de göreceğiz hep birlikte, amin canım. Çok şükür zaman çok çabuk akıp gidiyor ya nerden nereye...
İyiyiz mavilefim bir sorun yok arada ağrılar oluyor onu da pozitif düşünce gücüyle ekarte ediyorum en azından çalışıyorum...
kızlar bbek için aldıklarımı yazıyorum,sizce body ya da tulumlardan daha kaç tane daha alayım
1 adet 11 parçalı hastane çıkışı
1 adet 5 parçalı zıbın takımı (ilk doğduğunda hemşireler öyle bişi istiyolarmış)
3 adet uzun kollu çıtçıtlı body
2 adet kısa kollu çıtçıtlı body
2 adet ayaklı alt
2 adet iç zıbın (tek tek satılıyor,değiştirme yapomak için)
1 adet tulum (tulum alıcam)
1 adet pijama takımı (ayaklı alt,üst ve şapkadan oluşuyo)
1 adet penye battaniye
1 adet topitos battaniye (hani şöyle nokta şeklinde kabarcıklar var,yumuşacık)
1 adet kadife battaniye
1 adet alt açma
1 adet banyo havlusu
1 adet önlük
1 adet ayakkabı gibi patiklerden(kumaş tabi,ayakkabı değil)
burun aspiratörü
tırnak bakın seti
fırça ve tarak seti
750 ml dalin bebe şampuanı
onun dışında ananesi yelekti,patikti örüyo zaten,nevresim,yorgan vs de anane hazırlıcak.Beşik alıcaz falan .Benim sorum şu:
şimdi hastane çıkışında ayaklı alt pijama,şapka,eldiven,önlük vs zaten var,5 parçalı zıbın setinde de var,yani toplamda 5 adet çıtçıtlı body,2 adet eldiven,3 ADET ŞAPKA VS OLUYO,SİZCE bunlar yeterli mi?Daha alayım mı?Bir de hediye de gelir şimdi benzer şeyler diyorum,20 gün sonra falan mevlüt yapıcaz kısmetse,bunlar idare eder mi?
ALACAKLARIM:
biberon
emzik
pişik kremi
sabun
küvet,banyo lifi,vs
puset
çanta
canbebe alt açma
kova ve tas
bebek bezi
göbek bağı bandı (hastaneden eve dönüşte veirirler mi bilmiyorum,siz naptınız?)
Hacı şakir sabun tozu
çorap
kaşık
ekleme yapılcak bişi var mı kızlar sizce?
pozitif düşünerek geçecek gibi de değil bu ağrılar ya hiç bişeye benzemiyor..
canım ben patikli patiksiz altlardan ve uzun kollu kısa kollu badilerden biraz fazlaca aldım..
sanki öyle demişlerdi burada tecrübeli anneler fazla alın diye tabisi abartmadan.. yani günde 3-4 kere üstlerini değiştirmek zorunda kalabiliyormuşuz..
atletle don aldım bi de ben.. mesela 3 tane pijama takımı aldım annem güldü bana.. yenidoğan bebeğe artık dur yavrum uyuma pijamalarını giyeceğiz dersin dedi.. saçma buldu.. zaten gün boyu uyuyorlarmış ya en azından ilk 40 gün.. pijamaya gerek yok dedi.. göbek bandı ne ki onu ilk defa duyuyorum.. nassıl bişey..
ablamda benimle aynı haftada oda annemle aynı şehilde annem gelirse 10 gün anca kalır ama kayınvalidem 40 gün bilemedin daha fazla
kızlar bbek için aldıklarımı yazıyorum,sizce body ya da tulumlardan daha kaç tane daha alayım
1 adet 5 parçalı zıbın takımı (ilk doğduğunda hemşireler öyle bişi istiyolarmış)
2 adet ayaklı alt
1 adet penye battaniye
1 adet kadife battaniye
1 adet alt açma
1 adet banyo havlusu
1 adet önlük
burun aspiratörü
tırnak bakın seti
fırça ve tarak seti
onun dışında ananesi yelekti,patikti örüyo zaten,nevresim,yorgan vs de anane hazırlıcak.Beşik alıcaz falan .Benim sorum şu:
şimdi hastane çıkışında ayaklı alt pijama,şapka,eldiven,önlük vs zaten var,5 parçalı zıbın setinde de var,yani toplamda 5 adet çıtçıtlı body,2 adet eldiven,3 ADET ŞAPKA VS OLUYO,SİZCE bunlar yeterli mi?Daha alayım mı?Bir de hediye de gelir şimdi benzer şeyler diyorum,20 gün sonra falan mevlüt yapıcaz kısmetse,bunlar idare eder mi?
ALACAKLARIM:
biberon
emzik
pişik kremi
sabun
küvet,banyo lifi,vs
puset
çanta
canbebe alt açma
kova ve tas
bebek bezi
Hacı şakir sabun tozu
çorap
kaşık
cnm şahsen ben anneminde çok kalmasını istemiyorum.
yok cnm ben az alanlar var...baknızı aslıt...bakınız ipekkelebek..bakınız dilşahh:))
ben geçirdim..5 gün boyunca antibiyotik kullandım...değerlerimi hatırlamıyorum
yaa evet petuş yaa sorma ben de dertliyim o konuda.. annem 40 çıkmadan gitmem diyor..
babam da annemsiz gitmez... kardeşim gelince 2-3 hafta kalırım diyor..
kardeşimin kız arkadaşının vizeleri martın sonunda bitiyormuş ama kardeşimin sınavları devam ediyormuş..16 nisanda bi sınavı varmış kardeşimin.. o nedenle kız, bizim oğlanı beklemeden hemen mart sonu gelecekmiş.. yani aşağı yukarı 1,5 ay da o kalacak bizimle..
ve ben kafayı yemek üzereyim.. daha eşimin ailesi ne yapar ne zaman gelir bilemem..yani nasıl stres oldum anlatamam.. o kadar insan nerde yatacak..
benim ailem pek düşünceli değildir bu konularda.. kızımın evi kalırım diye düşünür.. başka zaman olsa gelsinler aylarca kalsınlar..ama ben kızım doğduğunda kocamla birlikte kalmak istiyorum..
annem zaten bizde biliyorsunuz.. cumartesi de babam geliyor.. eşimin görev martın başında bitiyor.. benim muhtemel doğum tarihi 21 nisan görünüyo.. yani 1 aydan fazla bi zaman var ama annem diyor ki gitsem gittiğime değmez.. e git gel diyemiyorsun.. eşimin 10 gün yanılmıyorsam babalık izni var.. onu bile kullanacağını sanmıyorum.. çünkü zaten şimdiden diyor.. kardeşimin kız arkadaşı için mesela başka zaman olsa gelsin kalsın ama çok ters bi zaman diye.. bi de diyor ki kardeşimden bahsediyor her gelen 2 hafta kalırsa senin iznin biter hiç evinde kızınla başbaşa kalıp anneliğin tadını çıkaramazsın diye.. kii çoooooook haklı..
ama bunu söyleyemem asla.. kırılırlar..
offf petuş off akşam akşam iyi oldu hatırlattığın..
bi de bi de o zaman o ipekkelebeeeni kaynar kazana atmalı.. altına odun da atmalı
canım ben patikli patiksiz altlardan ve uzun kollu kısa kollu badilerden biraz fazlaca aldım..
sanki öyle demişlerdi burada tecrübeli anneler fazla alın diye tabisi abartmadan.. yani günde 3-4 kere üstlerini değiştirmek zorunda kalabiliyormuşuz..
atletle don aldım bi de ben.. mesela 3 tane pijama takımı aldım annem güldü bana.. yenidoğan bebeğe artık dur yavrum uyuma pijamalarını giyeceğiz dersin dedi.. saçma buldu.. zaten gün boyu uyuyorlarmış ya en azından ilk 40 gün.. pijamaya gerek yok dedi.. göbek bandı ne ki onu ilk defa duyuyorum.. nassıl bişey..
2 adet ayaklı alt
1 adet penye battaniye
1 adet kadife battaniye
1 adet alt açma
1 adet banyo havlusu
1 adet önlük
burun aspiratörü
tırnak bakın seti
fırça ve tarak seti
ALACAKLARIM:
biberon
emzik
pişik kremi
sabun
küvet,banyo lifi,vs
puset
çanta
canbebe alt açma
kova ve tas
bebek bezi
Hacı şakir sabun tozu
çorap
kaşık
yime yime
gerçi benimde elim gidiyordoktorum yime diyor üff ne olacak böle
yaa evet petuş yaa sorma ben de dertliyim o konuda.. annem 40 çıkmadan gitmem diyor..
babam da annemsiz gitmez... kardeşim gelince 2-3 hafta kalırım diyor..
kardeşimin kız arkadaşının vizeleri martın sonunda bitiyormuş ama kardeşimin sınavları devam ediyormuş..16 nisanda bi sınavı varmış kardeşimin.. o nedenle kız, bizim oğlanı beklemeden hemen mart sonu gelecekmiş.. yani aşağı yukarı 1,5 ay da o kalacak bizimle..
ve ben kafayı yemek üzereyim.. daha eşimin ailesi ne yapar ne zaman gelir bilemem..yani nasıl stres oldum anlatamam.. o kadar insan nerde yatacak..
benim ailem pek düşünceli değildir bu konularda.. kızımın evi kalırım diye düşünür.. başka zaman olsa gelsinler aylarca kalsınlar..ama ben kızım doğduğunda kocamla birlikte kalmak istiyorum..
annem zaten bizde biliyorsunuz.. cumartesi de babam geliyor.. eşimin görev martın başında bitiyor.. benim muhtemel doğum tarihi 21 nisan görünüyo.. yani 1 aydan fazla bi zaman var ama annem diyor ki gitsem gittiğime değmez.. e git gel diyemiyorsun.. eşimin 10 gün yanılmıyorsam babalık izni var.. onu bile kullanacağını sanmıyorum.. çünkü zaten şimdiden diyor.. kardeşimin kız arkadaşı için mesela başka zaman olsa gelsin kalsın ama çok ters bi zaman diye.. bi de diyor ki kardeşimden bahsediyor her gelen 2 hafta kalırsa senin iznin biter hiç evinde kızınla başbaşa kalıp anneliğin tadını çıkaramazsın diye.. kii çoooooook haklı..
ama bunu söyleyemem asla.. kırılırlar..
offf petuş off akşam akşam iyi oldu hatırlattığın..
bi de bi de o zaman o ipekkelebeeeni kaynar kazana atmalı.. altına odun da atmalı
canım ya sakin kafayla bu konuyu bence bi daha düşün..
çünkü ben çok şükür çok huzurlu bir hamilelik geçirmeme rağman o lohusalık döneminde nasıl olurum kestiremiyorum..
eşime şimdiden defalarca anlattım kadınların o dönemde neler yaşayabileceklerini, annesiyle vs. bir sorun olursa o dönem için anlayış istediğimi vs. söyledim.
benimde yeğenim var 6 yaşında inanılmaz mızırtılı...ablama söyledim yani dedim evim küçük biliyosun fazla kalmazsanız sevinirim, tabi böyle zöt die değilde anlata anlata..yani ben 11 yıldır ist. da yalnız yaşıorum..bizim evde tv bile 1 mt önüne gitmezsen duyulmaz...çok sakin sessiz bi yaşantımız var...evebirileri gelipte gürültü yapınca avayip huysuzlanıorum..kendimi iice anlattım saolsun anladı... yani evlatlarıyız sonuçta önce onlar anlayış gösterecek..eşini mutlaka eğit bu konuda cnm zira bilmemeleri çok normal..bende hiç lohusa olmadım ama neler yaşıyacağımıda kestiremiom..en kötüsüne hazırlıom eşimi:))) annenlere falanda söyle..burası aydına mersine benzemez..4 duvar arsında..öyle isteyince dışarı çıkamıolarki her an herkes evde..çok zor...offf içim şişti walla....ayy düşünemiyom 60 mt kare evde 6-7 insanı 6-7 gün boyunca
ama işte kardeşimin kız arkadaşı geleceğini söyledi dün anneme mızmızlandım anne istemiyorum ben onu kızı dedim.. nerde yatacak zaten benim tam da doğum iznine ayırılıp biraz kendime vakit ayırmak ve dinlenmek istediğim dönemde evde kalabalık istemiyorum dedim.. bozulduuuuuuucanım ya sakin kafayla bu konuyu bence bi daha düşün..
çünkü ben çok şükür çok huzurlu bir hamilelik geçirmeme rağman o lohusalık döneminde nasıl olurum kestiremiyorum..
eşime şimdiden defalarca anlattım kadınların o dönemde neler yaşayabileceklerini, annesiyle vs. bir sorun olursa o dönem için anlayış istediğimi vs. söyledim.
benimde yeğenim var 6 yaşında inanılmaz mızırtılı...ablama söyledim yani dedim evim küçük biliyosun fazla kalmazsanız sevinirim, tabi böyle zöt die değilde anlata anlata..yani ben 11 yıldır ist. da yalnız yaşıorum..bizim evde tv bile 1 mt önüne gitmezsen duyulmaz...çok sakin sessiz bi yaşantımız var...evebirileri gelipte gürültü yapınca avayip huysuzlanıorum..kendimi iice anlattım saolsun anladı... yani evlatlarıyız sonuçta önce onlar anlayış gösterecek..eşini mutlaka eğit bu konuda cnm zira bilmemeleri çok normal..bende hiç lohusa olmadım ama neler yaşıyacağımıda kestiremiom..en kötüsüne hazırlıom eşimi:))) annenlere falanda söyle..burası aydına mersine benzemez..4 duvar arsında..öyle isteyince dışarı çıkamıolarki her an herkes evde..çok zor...offf içim şişti walla....ayy düşünemiyom 60 mt kare evde 6-7 insanı 6-7 gün boyunca
yalnız değilsin ben de hiç bi şey almadım henüz 2 günde alırız ama 2 günde yıka ütüle koy kenara ben evde olduğumudan çıkamadım dışarı inşallah çıkınca alıcamAman Yarabbim ! ben hiç bir şey almadım henüz, hiç bir şeyi yok kızımın. sizleri böyle görünce panik oldum, çok mu geç kaldım ben ne ? :/
yalnız değilsin ben de hiç bi şey almadım henüz 2 günde alırız ama 2 günde yıka ütüle koy kenara ben evde olduğumudan çıkamadım dışarı inşallah çıkınca alıcam
haklısın ben de sizler gibi her şeyi şimdiden hazır olsun istiyorum ama aylar sonra ilke kez markete çıktım bugün dışarda bi yaşam varmış unutmuşum:))amaaan bee hiç bişey bulamazsan girersin nete alırsın herşeyi herşey var istisnasız mama dahil sonra da taksit taksit ödersin olup biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?