ah canııım çok sabırlar diliyorum zira o kaar uzun zaman hiç tahammülüm yok rabbim ne onları bana ne de beni onlara muhtaç etmesin inşallah
canım benim bebek kafa yukarıda ayaklar aşağıdaydı sonra baş aşağıya döndü şimdi yine yukarı dönmüş son ana kadar döner dedi doktorum sıkıntı yapma benimki döne döne kordonu doladı zatigünaydın teyzoşlar biz geldik......
kızımın herşeyi normal şükürr.. sata göre 1 hafta öndeyizz oda normalmiş..1380 gr olmuşuzzzzz
plesantamız yukardaymış tee göğsümün orada..suyumuzda fazlasıyla varmışş deniz kızı gibi kızım içinde :)))
yanlız yanlızz herşey normal doğumu gösterirkenn şu sebepten dolayı sezeryan olabilirmişimm
kızım tam kucak pozisyonundaymışş.. yanii kafasıı sağ tarafımda gövdesi kasıklarıma doğruu poposuu sol tarafımda ayaklarıda yukarıya göğüsme doğruymuşş
şuan için erken ama eğer pozisyon değişmezse böyle durumda normal doğum olmaz dedi pofffff.... inşallah kızım döner normal doğum pozisyonunu alırrr.. çok istiyom normal doğummmmm
ve... şuana kdaar 13 kio almışımm bugün itibariyle 67 kiloyum..
geçen randevumdan bu yanada yani 4 hafta içindede 4 kilo almışımm kocaman bi maşallah bana
biraz dikkat etmeye çalış dedi doktorummm çok zoruma gittti çokkkkkkkkkk
he bu arada şubat 16 da raporumu almaya gidicem 37. haftaya kadar şuan için çalışabilir gözüküyosun didi.. o zaman geldiğinde netleştiririz didi
arkadaşlar merhaba,
idrar yolu enfeksiyonu geçirenler olmuştu diye hatırlıyorum. idrar tahlilinde lökosit, bakteri değerlerini falan hatırlıyo musunuz?? nasıl tedavi oldunuz???
canım benim bebek kafa yukarıda ayaklar aşağıdaydı sonra baş aşağıya döndü şimdi yine yukarı dönmüş son ana kadar döner dedi doktorum sıkıntı yapma benimki döne döne kordonu doladı zati
canım bende bol bakteri bol lökosit 15-20 epitel hücresi vardı 2 defa antibiyotik kullandım hala geçmedi onunla yaşamaya alıştık biz
cnm aynı bende senin durumundayım..ama evimde doğum yapcam kısmetse..
1. si eşim izizn alamaz uzun süreli iş yerinden, eşim olmadan o süreci yaşamak istemiyorum...
2. side ilk 40 gün bebeklerin uyku düzeni açısından çok öenmli die okumuştum..geceyi gündüzü ayırtediolarmış...bu ayrımı kendi evinde kendi yatağında yapsın istiyorum..
annem ablam k. validem yanıma gelecekler doğum sırasında..
ablam ve k. validem 1 hafta kadar kalacak..
sonra annemde ben toparladım anne hadi evine diene kadar kalcak yanımda:))
canım benim aynı durumdayız. annem gelse kalabilse inan hiç dert değil fizanda yaparım ama kayınvalideme de tahammül edemiyorum
ablamda benimle aynı haftada oda annemle aynı şehilde annem gelirse 10 gün anca kalır ama kayınvalidem 40 gün bilemedin daha fazla
ah canııım çok sabırlar diliyorum zira o kaar uzun zaman hiç tahammülüm yok rabbim ne onları bana ne de beni onlara muhtaç etmesin inşallah
yaa evet petuş yaa sorma ben de dertliyim o konuda.. annem 40 çıkmadan gitmem diyor..
babam da annemsiz gitmez... kardeşim gelince 2-3 hafta kalırım diyor..
kardeşimin kız arkadaşının vizeleri martın sonunda bitiyormuş ama kardeşimin sınavları devam ediyormuş..16 nisanda bi sınavı varmış kardeşimin.. o nedenle kız, bizim oğlanı beklemeden hemen mart sonu gelecekmiş.. yani aşağı yukarı 1,5 ay da o kalacak bizimle..
ve ben kafayı yemek üzereyim.. daha eşimin ailesi ne yapar ne zaman gelir bilemem..yani nasıl stres oldum anlatamam.. o kadar insan nerde yatacak..
benim ailem pek düşünceli değildir bu konularda.. kızımın evi kalırım diye düşünür.. başka zaman olsa gelsinler aylarca kalsınlar..ama ben kızım doğduğunda kocamla birlikte kalmak istiyorum..
annem zaten bizde biliyorsunuz.. cumartesi de babam geliyor.. eşimin görev martın başında bitiyor.. benim muhtemel doğum tarihi 21 nisan görünüyo.. yani 1 aydan fazla bi zaman var ama annem diyor ki gitsem gittiğime değmez.. e git gel diyemiyorsun.. eşimin 10 gün yanılmıyorsam babalık izni var.. onu bile kullanacağını sanmıyorum.. çünkü zaten şimdiden diyor.. kardeşimin kız arkadaşı için mesela başka zaman olsa gelsin kalsın ama çok ters bi zaman diye.. bi de diyor ki kardeşimden bahsediyor her gelen 2 hafta kalırsa senin iznin biter hiç evinde kızınla başbaşa kalıp anneliğin tadını çıkaramazsın diye.. kii çoooooook haklı..
ama bunu söyleyemem asla.. kırılırlar..
offf petuş off akşam akşam iyi oldu hatırlattığın..
bi de bi de o zaman o ipekkelebeeeni kaynar kazana atmalı.. altına odun da atmalı
canım ya sakin kafayla bu konuyu bence bi daha düşün..
çünkü ben çok şükür çok huzurlu bir hamilelik geçirmeme rağman o lohusalık döneminde nasıl olurum kestiremiyorum..
eşime şimdiden defalarca anlattım kadınların o dönemde neler yaşayabileceklerini, annesiyle vs. bir sorun olursa o dönem için anlayış istediğimi vs. söyledim.
benimde yeğenim var 6 yaşında inanılmaz mızırtılı...ablama söyledim yani dedim evim küçük biliyosun fazla kalmazsanız sevinirim, tabi böyle zöt die değilde anlata anlata..yani ben 11 yıldır ist. da yalnız yaşıorum..bizim evde tv bile 1 mt önüne gitmezsen duyulmaz...çok sakin sessiz bi yaşantımız var...evebirileri gelipte gürültü yapınca avayip huysuzlanıorum..kendimi iice anlattım saolsun anladı... yani evlatlarıyız sonuçta önce onlar anlayış gösterecek..eşini mutlaka eğit bu konuda cnm zira bilmemeleri çok normal..bende hiç lohusa olmadım ama neler yaşıyacağımıda kestiremiom..en kötüsüne hazırlıom eşimi:))) annenlere falanda söyle..burası aydına mersine benzemez..4 duvar arsında..öyle isteyince dışarı çıkamıolarki her an herkes evde..çok zor...offf içim şişti walla....ayy düşünemiyom 60 mt kare evde 6-7 insanı 6-7 gün boyunca
ama işte kardeşimin kız arkadaşı geleceğini söyledi dün anneme mızmızlandım anne istemiyorum ben onu kızı dedim.. nerde yatacak zaten benim tam da doğum iznine ayırılıp biraz kendime vakit ayırmak ve dinlenmek istediğim dönemde evde kalabalık istemiyorum dedim.. bozulduuuuuuu
ima bile edemem petuş.. bi de demiyorlar ki damadın da ailesi gelir onların da torunu falan.. ilk torun olacak öyküm annemler tarafından.. offf..
Canlarım haklısınız loğusalık falan kolay bir dönem olmayacak belli...
Benim bir tek anacığım var kardeşim asker zaten ben onun da gelmesini isterdim lakin izin alamayacak biz gideriz inşallah yalova da zaten... Kayınvalidem de annem de yanımda olmak isteyeceklerdir bu güzel anı onlarla paylaşmak da ayrıcalık eminim yalnız kalmak istediğimizde de gerekli anlayışı göstereceklerdir sonuçta onların da bir düzeni var evlerine gitmeleri, uğraşacak işleri muhakkak olacaktır. Allah başımızdan eksik etmesin... Benim her ikisinden de öğreneceğim çok şey var en azından hazır gözümün önündelerken ne öğrenirsem kar diye bakıyorum. Sonuçta kuzu hem onları hem bizim kuzumu alışma dönemi geçtikten sonra zaten biz yolumuza üç kişi devam edeceğiz, her zaman bir arada olacağız. Annemin ilk torunu, kayınvalidemin 2. olacak kadın 70 in den sonra torun sahibi oldu bakmak, vakit geçirmek isteyecektir. Benim burada tek çekincem kayınvalidem her şeye karışmaya bayılır annem de çok açık iletişim kurar ve kayınvalidemin bu huyunun farkında umarım çıngar çıkmaz tek endişem buKonuyu eşime anlattım güzelce dedi ki merak etme tembihlerim ben yoluyla yordamıyla onu da kırmadan peki dedim ne diyeyim
saol canım.. ben de 15-20 lökosit var, idrar kültürümde de 50.000 bakteri çıktı, doktor şimdilik ilaç vermeyelim bol bol su üç dedi.. bilemedim ben de, sonra böbreğe ilerleyip bebeğe zararı olmasın da..
yalnız değilsin ben de hiç bi şey almadım henüz 2 günde alırız ama 2 günde yıka ütüle koy kenara ben evde olduğumudan çıkamadım dışarı inşallah çıkınca alıcam
canım benimkide sürekli pozisyon değiştiriyooo ben iki gündür midemde tekme hissediyorum aman ters dönmüş olabilir mi?peki doktor dikkat et dedi yaaa nasıl yani ne yapman ve ne yapmaman gerekiyooo?Kızlaaaaaar biz geldiiiik
kızım tam 1225 gr olmuş çok mutlu oldum
hala kafası aşağıda dr dikkat et dedi. çok ayakta kalma dedi.
ilk defa idrarda enfeksiyon çıkmadı ama akıntı için yine fitil verdi
bu arada ben cinsiyetni 4. ayda öğrendm ya br daha hç sormadm.
bugün da yine aklıma gelmedi. ultrasondan çıkınca sordum kesin kız değil mi diye
adam güldü baya keşke bakaarkan sorsaydn hç bakmadm dedi.
ayyy kızlar ya kötü br sürprz olmaz değil mi her şeyimiz pembe bizim
canım benimkide sürekli pozisyon değiştiriyooo ben iki gündür midemde tekme hissediyorum aman ters dönmüş olabilir mi?peki doktor dikkat et dedi yaaa nasıl yani ne yapman ve ne yapmaman gerekiyooo?
Kızlaaaaaar biz geldiiiik
bugün da yine aklıma gelmedi. ultrasondan çıkınca sordum kesin kız değil mi diye
kızlar annemin bi mantığı var bazen katılmıyor değilim kadın bana diyor ki şimdiler her şeyi biliyor diye içleri rahat ne kadar çok şey bilirsen okadar kafan karışıyor.bize ebe bakardı ellerdi karnımızı tamam derdi şimdi bi sürü test yapılıyo suyu böyle şekeri böyle bakteri böyle osu böyle şusu böyle...bizim hiç mi sorunumuz yoktu şimdi en ufak şeyden insanı huzursuz ediyolar yaşayacak günü varsa taş altında can çıkmaz haa yoksa pamuklara sar olmaz ben çok pimpirikliyim her konuda evham belki de fazlaca.o yüzden bazen annemi dinleyesim var.
cnm ya eğitim şart bence....ama işte kardeşimin kız arkadaşı geleceğini söyledi dün anneme mızmızlandım anne istemiyorum ben onu kızı dedim.. nerde yatacak zaten benim tam da doğum iznine ayırılıp biraz kendime vakit ayırmak ve dinlenmek istediğim dönemde evde kalabalık istemiyorum dedim.. bozulduuuuuuu
ima bile edemem petuş.. bi de demiyorlar ki damadın da ailesi gelir onların da torunu falan.. ilk torun olacak öyküm annemler tarafından.. offf..
maşallah dilşahım...Kızlaaaaaar biz geldiiiik
Canlarım haklısınız loğusalık falan kolay bir dönem olmayacak belli...
Benim bir tek anacığım var kardeşim asker zaten ben onun da gelmesini isterdim lakin izin alamayacak biz gideriz inşallah yalova da zaten... Kayınvalidem de annem de yanımda olmak isteyeceklerdir bu güzel anı onlarla paylaşmak da ayrıcalık eminim yalnız kalmak istediğimizde de gerekli anlayışı göstereceklerdir sonuçta onların da bir düzeni var evlerine gitmeleri, uğraşacak işleri muhakkak olacaktır. Allah başımızdan eksik etmesin... Benim her ikisinden de öğreneceğim çok şey var en azından hazır gözümün önündelerken ne öğrenirsem kar diye bakıyorum. Sonuçta kuzu hem onları hem bizim kuzumu alışma dönemi geçtikten sonra zaten biz yolumuza üç kişi devam edeceğiz, her zaman bir arada olacağız. Annemin ilk torunu, kayınvalidemin 2. olacak kadın 70 in den sonra torun sahibi oldu bakmak, vakit geçirmek isteyecektir. Benim burada tek çekincem kayınvalidem her şeye karışmaya bayılır annem de çok açık iletişim kurar ve kayınvalidemin bu huyunun farkında umarım çıngar çıkmaz tek endişem buKonuyu eşime anlattım güzelce dedi ki merak etme tembihlerim ben yoluyla yordamıyla onu da kırmadan peki dedim ne diyeyim
evet canım bende aynı yolu izledim...öncelikle eşime anlattım..
sonuçta ikimizde bilmiyoruz başımıza gelecekleri, ama olabilecekleri okuyorum..onada aynene anlatıyorum...birbirimize anlayışlı olalım die..
k. validem benimde şimdiden çok sahiplenio ilk torunuda olunca hak vermiyorda değilim ama çizgi belli, eşime çizgiyi iice anlattım, benim müdahele etmeme gerek kalmadan kendinin halledeceğini umuyorum öyle bi durumda
canm olması geren pozisyon buymuş aslında internette öyle diyor. ama benmkinin kafa çoook aşağıda kasıklarmda hemen.
ayakta çok durma dedi. zaten mümkün olmuyor. bebek çıkacak gibi hssediyorum çok yürüyünce falan..
hemen idrar hssi oluyor baskıyla brlikte..
aynı benimde çok assağıda afedersin çiş yaparken sanki oda çıkcak baskı yapıyoo tövbe amannnnn pimpirikli değilim ama niye böyle oldum ben zaten ayakta falan durmuyom hatta ayağa kalkmıyorum denebilir çok hantallaştım ben yaaaa
aynı benimde çok assağıda afedersin çiş yaparken sanki oda çıkcak baskı yapıyoo tövbe amannnnn pimpirikli değilim ama niye böyle oldum ben zaten ayakta falan durmuyom hatta ayağa kalkmıyorum denebilir çok hantallaştım ben yaaaa
cnm ya eğitim şart bence....
şimdiden eğit yavaş yavaş..çünkü onların anlamaması normal ..
düşün aydındaki gibi olacak sanıolar
yani annene ordanda girebilirsin, sonuçta sen annenin kızysan eşinde annesinin oğlu..
k. validenlerde 4 kişi gelme hakkına sahip aynı mantıktan
bizdede k. validemlerin ilk torunu olacak ama k. validem dedi bana annen kalır ben bakar giderim...sonra annen gidince istersen yine gelirim dedi..ama bende dedim anna zaten 3 ay iznim var, sonrasında ömür boyu çalışcam hiç bu kadar evimin kadını olma imknım olmayacak dedim...çok haklısın dedi...
maşallah dilşahım...
evet canım bende aynı yolu izledim...öncelikle eşime anlattım..
sonuçta ikimizde bilmiyoruz başımıza gelecekleri, ama olabilecekleri okuyorum..onada aynene anlatıyorum...birbirimize anlayışlı olalım die..
k. validem benimde şimdiden çok sahiplenio ilk torunuda olunca hak vermiyorda değilim ama çizgi belli, eşime çizgiyi iice anlattım, benim müdahele etmeme gerek kalmadan kendinin halledeceğini umuyorum öyle bi durumda
İyi etmişsin insan başına gelecekleri tahmin edebiliyor annem de hiç lafını esirgemez korkum o, o dönemde zaten lohusalık falan zıvanadan çıkmayayım diyorumŞimdi bizimki bir de alıngan eşim çocuğun cinsiyetini öğrenmeye gidecektik kayınvalimde kaldık o gün ertesi gün kendi kendine plan yapmış ben de gelicem diye ben de dedim ki 5.5 ay bekledim cinsiyet için bugün öğreneceğiz birlikte öğrenelim sadece bak benim annem de gelmek istedi ama o anlayış gösterdi falan dedim erkut da bir dahakine detaylı var anne sen ona gelirsin hem bebeği de göreceğiz dedi düşün nasıl bir yer etmişse bizde kalmasına rağmen gelmedi başkasının gününe gitti sırf gezmek olsun diye gelmeyeyim ben şimdi dedi tek nedeni de neden zamanında gelmemesiymiş benim canım annem nasıl heyecanla geldi yavrum benim yaa hala aklımda annemin geldiğini bilmiyor söyleyeceğim anaanesi de geldi kuzumun görmeye zaten onlar daha doğmadan tanışmışlardı diye hahha ( bir an kendimi suzan avcı gibi hissettim ) bir de küsüyor kendi kendine sonra barışıyor pek kestiremiyoruz napalım yaşına veriyoruz bu saatten sonra değiştiremeyiz ki
merhaba kıslar
bende bugün kızımı avm ye götürdüm biraz oyun alanında filan oynattım .topu topu 3 mağaza baktım.ama eve döneceğim zaman birden aşağıma bir ağrı girdi,sanki bebiş çıkcak gibi.nasıl eve geldim bilmiyorum korka korka.
1 yada 2 saat dışarda olunca böyle aşırı ağrı oluyor bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?