günaydınnnnn
geçmişi okuyum dedim 15i geçmiş sayfalar anammmmmm
nasılsınız bakalım?
ben çokk yorgunummm
ölüyorum belimin bacaklarımın ağrısından beeee
:) Hmm...
Gönül hanım'a gidiyorum ben. Onlar çok yoğun. Ama hastanenin bütün doktorlarından herkes genelde memnun.
Hastane'den de memnunlar. Son zamanlarda 2-3 arkadaş doğum yaptı hepsi çok memnun kaldıklarını söylediler.
1 sene kadar olmuş Gönül hanım başlayalı. Çok tatlı bir bayan.
Sen Acıbadem de Aylin hanıma mı gidiyorsun?
Sadullah beyede kontrole gitmiştim. iyiydi. ben aylin hn. gidiyorum. eşim pek beğenmiyor. çok konuşuyor diye. babamın vefatında çok destek oldu bana sağolsun. her soruna cevap alıyorsun. diyetisyen gibi.
faruk bey'e de gitmiştim. bende pek memnun kalmamıştım. tavırlarından dolayı. ama eşimin arkadaşının bebeğinin sorununu o görmüştü ve doğumdan sonra hemen müdahale etmişlerdi. ehil bir doktor yani. hatta enson memorialda tüp bebek eğitimi alıyordu. orda görmüştük. bazı şeyler kişisel olabiliyor. ben tarzını beğenmedim ama işinde çok iyi onu biliyorum. avcılar hospitalın çalışanlarıda iyi gerçekten. ama memorialı tutamazlar diye düşünüyorum.:)))
Şaşırdım. Ama olabilir tabi ki.
1,5 ay önce yaptı doğum arkadaşım Faruk Bey'de çok memnun kalmıştı.
Şirketten bi arkadaşımda 4 yıl önce yapmış yine çok beğenmişti hala ona gidiyorum diyor.
Bende lafa karıştım ...bu Faruk bey soyadı vanlioglumu
Gunaydin kizlar naslşniz, kac gundur giremedim iyisniz insallah kuzularla beraber, dun gece 3 te yatip 9 da uyandm stresten, sali gunu esim zorunlu sigorta yuzunden memlekete tarim bagkuru yaptirmaya gitti bugun biniyor yarn burda insallah, valla allah esindn meslek vs. Dolayısiyla ayri olana sabir versin ne zormus, hele hamileysek, yengesıni cagrdi dursn yanimda yardmci dye 34. Haftama geldm hc eglp dogrulamyorum cunku ustne kiziyla damadı da gelmesin mi? Delirdm o kadar rahatlarki aksama kadar yatiyorlar migreni varms yenge hamimin, damadi gelince sen sak biseyi kalmiyor, kizi tam geri 27 yasnda toz almyi bilmyor neymis okuymus bu vakte kadar bizde okudk ama bu halmzde neler yapyoruz kizni ovp duruyo bana soyle boyle bastim kufuru tm gun temzlik bulask camasir yemek esim gozundn sakiniyo beni zoruma gtti fenalastm dun aglamaktan, bu gun nlcak bilmyorum, damadi tam bi mal afedrsnz kumandalari isgal etti resmen, tam cahl bisey, esim kudurdu snirdn tabi.iyiki sizde varsnz icim rahatlyo biraz yaznca, dun belm krldi bnyo ykadm, ustne kocsi hergn dusa grermste dusa grmesn mi en titzlndgm knu koptm o an snirdn melegm de sakn icerde korkyorm ona bisey olck dye utanmasa yatakodami istyck ima edyo bi de alahm delrdm snirden ya sabir
günaydın kızlar..
biz dün evimize gidemedik kar muhalefeti nedeniyle... babamız bizi otele götürdü otelde kaldık
akşam nasıl gidicez bilmiyorum :18:
valla canım yengem tadavi oluyodu fulyada başka bi hastanede.oradaki doktoru doğum için aşırı yüksek bir para isteyince kendisine başka doktor aradı. faruk beyle görüştüğünde de çok sıcak çok iyi davrandığı için onu tercih etmişti. hatta özellikle normal doğum yapmak istediğini sürekli dile getirdi. faruk beyde bi sorun olmazsa zaten sezeryan neden yapalım sen merak etme herşey normal normal olacak dedi hep.
doğum olduğu akşam oradaki ebeler felan herkes şaşırdı hiç sancısız böyle açıldı bebekte hiç sorun yok çok kolay bi normal doğumolacak çok şanslısın felan dediler hep. doktorun geliyo yarım saate kalmaz normal doğumla geliyo bebeğin dediler.
ama malesef doktor bey geldiğinde hiç yengemin yanına bile geçmeden kapının diğer tarafından ebelere ameliyathaneye çıkarın ben çıkıyorum dedi ve gitti. biz şok olduk ve o şaşkınlıkla bişey diyemedik tabi doktora abim aptallaştı bi an nasıl yani neden ameliyathane felan dedi ama dinlemedi bile doktor çıktı. zaten 15 dk sonrada çıktı gitti hastaneden. sonrasındada yine sıfır ilgi.
anaaaam o kaar mı kötüydü beee ya da siz bahaneyle keyif mi yaptınızzz
ollllyyyyyyyyyyyyy...başlamak yolun yarısıdır zeynom...aylar oldu ben alışverişi yapalı, hala eksik hala eksik, no panik..evettt bildiğiniz üzere dün eminönüne gittik sonunda
Allahtan sabah erkenden çıkmışız. Akşam 5 gibi döndük, zamanın nasıl geçtiğini anlamadım valla.
Baya tamamladık eksiklerimizi.
Kıyafetler
ağız mendili
havlusu
hastane çıkışı
bebek şekeri kapı süsü
takı yastığı
çantası
lohusa tacı
gecelik
patikler
şaplkalar
eldivenler
battaniye
alt açma
aklıma gelmeyen daha birsürü şey aldık
hepsi çok cici
ama akşam o kadar yoruldumki
foto çekemedim
bu akşam çekerim inşallahhh
şimdi asıl beşik ve şifonyer işini halledicez bakalım
banyoyada bir dolap almam lazım
inşallah kalan eksikleri de tamamlarız.
bambular çok güzel...çok tatlı duryolar:)) 3 aydanda uzun kullanırsın sanırım...5-6 ayına kadar kullanılıo onlarArkadaslar bise sorucam ..benim esim mobilyaci tutturmuş kızımın odasını ben yapicam.ama kızım eve geldikten sonra odasını yapicaz....bizim mimarımız tasarlicak....sorum su bambu beşik almayı düşünüyoruz 3 aylığa kadar onu kullanırız diyoruz ....sizce kullanışlı olurmu....
cnm benimde hala eksiklerim var ateşölçer, termometreler, yan yatış yastığı, bez, ıslak mendil falan falan....ama dediğin gibi büyük kısmı ok..petuuuş kuzu sana ve senin gibi alışverişi bitirdik diyenlere soruyorum neler aldınız ben de kontrol edeyim de daha eksikler varsa tamamlayım
Menzil görünmüyor haberi olan varmı?
tedaviyle olan bebekleri pek normal doğum yapmıyolar. bence yengen rahatlasın diye demiştir o normal doğum diye.bebeği riske atmak istemiyorlar çünkü. benimde doktorum normal diyor hep bence beni korkutmamak için. çünkü tüp bebek doktorum sezeryan olcaksın demişti.
23 şubat'ta e-bebek'te prima indirimi var. 16 liraya iniyo premium care'ın fiyatı. ben bir önceki indirimde 10 adet 3 numara, 4 adet de 3 numara aldım. 2 numara 1 paket önceden almıştım.kızlar bugün Avent in göpüs kalkanını aldım bir de lansinoh göğüs ucu kremini aldım,burdaki bir mağazada indirim vardı,kalkanı 27 tl ye ,kremi de 15 tl ye aldım (küçük boy),arkadaşım küçük olan yetiyo,zaten ilk haftalardan sonra göğüs alışıyo,sürmüyosun dedi,ben de küçük alayım,biterse alırım dedim.Kalkanda da chicco ile avent arasında kalmıştım,chicco tek kalkan yani her göğüs için bir tane kalkan var ve fiyatı 30 tl civarı falan,aventte ise hem delikli kalkan hem de deliksiz,süt toplamak için kalkan var,bir göğüs için 2 kalkan yani ,belki daha işlevsel olur diye avent aldım,kullanabilirim umarım.Pompa konusunu da sormuştum size hatırlarsanız,kafamdaki marka ve modeli netleştirdim ama henüz almadım,ya doğuma yakın alıcam ya da doğumdan hemen sonra eşimi gönderip aldırıcam,ne zaman alsam ya da almasam mı henüz kararsızım,bir de benim doğum yapacağım hastanede yatak için canped in hasta altı örtüsünü istiyolarmış,onu da aldım hazır,dedim şimdi almasam o anda eşime al dicekler,gitçek hastanenin içinden bi yerden 2 katı fiyatına alcak gelcek,alayım bari dedim,üstü yumuşak altı da naylon bir örtü,bir tanesini son haftalarımda yatakla çarşafın arasına sereyim diyorum,gece suyum falan gelirse yatağa geçmez..Carrefour dan bebek bezi de alıcaktım,gerçekten de ekonomik 2+1 olayı ama malesef 1 ve 2 numara prima premium care kalmamıştı,alamadım.Piyasada tanesi 21-22 tl civarıyken ordan 2+1 alınca 15 tl ye geliyodu tanesi,3 pakette 15 tl kar edicektim ama nasip değilmiş,bezi erteledim,belki gene kampanya olur kimbilir.Bir de Hacı Şakir in sabun tozunu aldım hazır,pijamalarımı da alayım bebişin eşyalarıyla beraber hepsini yıkıcam,elimin altında olsun dedim,şampuan ve sabunu dalin aldım ,pişik kremine karar veremedim,bebeyağı evde Johnsons var,onu kullanayım diyorum,saf zeytinyağı da getirtti eşim yeter heralde şimdilik ikisi.Hasta bezi yanları cırt cırtlı olandan vardı ama sanırım diğerinden istemişler hastaneden ama emin olamayınca onu da almadım.Fiyat araştırması yapınca o kadar farklı fiyatlar çıkıyo ki,tek bir şey olsa farketmez bir yerden alır çıkarsın ama o kadar çok şey alıyoruz ki,aynı ürünü pahalı alınca ve bir sürü üründeki küçük fiyat farklarını üst üste koyunca ciddi bir miktar yapıyor,kendimi emekli amcalar gibi hissettim,o burda ne kadar,şu şurda ne kadar diye araştırmaktan vallahi
sen onların yemeğine bişiler katsana, ne biliyim midelerini bozacak bişiler, öldürmeyecek süründürecek cinstenGunaydin kizlar naslşniz, kac gundur giremedim iyisniz insallah kuzularla beraber, dun gece 3 te yatip 9 da uyandm stresten, sali gunu esim zorunlu sigorta yuzunden memlekete tarim bagkuru yaptirmaya gitti bugun biniyor yarn burda insallah, valla allah esindn meslek vs. Dolayısiyla ayri olana sabir versin ne zormus, hele hamileysek, yengesıni cagrdi dursn yanimda yardmci dye 34. Haftama geldm hc eglp dogrulamyorum cunku ustne kiziyla damadı da gelmesin mi? Delirdm o kadar rahatlarki aksama kadar yatiyorlar migreni varms yenge hamimin, damadi gelince sen sak biseyi kalmiyor, kizi tam geri 27 yasnda toz almyi bilmyor neymis okuymus bu vakte kadar bizde okudk ama bu halmzde neler yapyoruz kizni ovp duruyo bana soyle boyle bastim kufuru tm gun temzlik bulask camasir yemek esim gozundn sakiniyo beni zoruma gtti fenalastm dun aglamaktan, bu gun nlcak bilmyorum, damadi tam bi mal afedrsnz kumandalari isgal etti resmen, tam cahl bisey, esim kudurdu snirdn tabi.iyiki sizde varsnz icim rahatlyo biraz yaznca, dun belm krldi bnyo ykadm, ustne kocsi hergn dusa grermste dusa grmesn mi en titzlndgm knu koptm o an snirdn melegm de sakn icerde korkyorm ona bisey olck dye utanmasa yatakodami istyck ima edyo bi de alahm delrdm snirden ya sabir
tedaviyle olan bebekleri pek normal doğum yapmıyolar. bence yengen rahatlasın diye demiştir o normal doğum diye.bebeği riske atmak istemiyorlar çünkü. benimde doktorum normal diyor hep bence beni korkutmamak için. çünkü tüp bebek doktorum sezeryan olcaksın demişti.
ollllyyyyyyyyyyyyy...başlamak yolun yarısıdır zeynom...aylar oldu ben alışverişi yapalı, hala eksik hala eksik, no panik..
canım güle güle kullanın aldıklarınızı sağlıklı mutlu günlerde inş. hep...
bambular çok güzel...çok tatlı duryolar:)) 3 aydanda uzun kullanırsın sanırım...5-6 ayına kadar kullanılıo onlar
cnm benimde hala eksiklerim var ateşölçer, termometreler, yan yatış yastığı, bez, ıslak mendil falan falan....ama dediğin gibi büyük kısmı ok..
dur bakim neler aldım bi saymaya çalışim...
banyo köpüğü, şampuan, bebe yağı, pişik kremi, krem, losyon, sabun(sebamed)
banyo leğeni, kova, tas, banyo filesi
elektirkli gögüs pompası, kelebek gögüs ucu, süt saklama poşeti, süt saklama kabı(bunlar avent)
gögüs kremi, gögüs pedi(lansinoh bunlar,)
emzik, biberon, suluk(avent bunlar)
bakım seti(tırnak makası, törpü falan-chicco), tarak, fırça, burun aspiratörü
nevresim takımı(2 adet), uyku seti(1 adet), battaniye(8-10 tane olmuş), cibinlik, dönence
giysileri yazmıyorum..hepsinden 5 er tane var sanırım en az...(onları ayaklı alt, ayaksız alt, kolsuz-uzun kollu-yarım kol çıtçıtlı body vs. şeklinde ayırdım)
aklıma gelen eksikler;
bebek bezi, ıslak mendil
ateş ölçer, vucut-banyo-oda termometresi
göbek bağı bandı
kulak çubuğu, sıcak su torbası
banyo süngeri, yan yatış yastığı
emzik zinciri, emzik kutusu
alez
şimdilik bunlar kaldı sanırım...aldıklarım alacaklarım aklıma gelenler bunlar..listem yanımda değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?