tamam işte akşam da az yüz verirsin olur biter. Ben de beceremiyorum ama onlar pek sallamıyor olan kadınlara oluyor üzülüyoruz sıkılıyoruz moral bozukluğuyla uğraşıyoruz onlar da tık yokSende onun gibi ol en iyisi. Gerçi hamile olan sensin onun gelip gönlünü alması lazım...
maşallahh diyeyimdeöle valla allah razı olsun... dağınıklık bizimkinde de vardır, kirli bişiyini alır, kirli sepetinin üzerine kapıdan atar üzeirne rastladı rastladı yani :)) yatağın içinden çıkar yorganın ucandan tutup düzeltmez, yediği yediği yerde, giydiği çıkartığı çıkardığı yerde kalır... gülü seven dikenine katlanıyoo işte
KOLİK (AĞLAYAN BEBEK):
Kolik ağlaması nedir?
Bebeklerin % 1O'unda kolik olur. Sebebi tam belli olmayan bu durumda, bebek kucakta tutulmak veya yatmak ister. Günde belli aralıklarla 2-3 kez gelebilen, sebebi açlık ya da hastalık olmayan ağlamadır. Bebek ağlama krizleri arasında çok iyidir. Genellikle kucağa alınınca susar.
2 hafta civarında başlar ve genellikle 3. ayda geçer.
Kolik, anne ve babanın kötü bakımı ile ilgili değildir, kendinizi suçlamayın. Kolik fazla gaz yapımı ile de ilgili değildir. Kolik karın ağrısı ile de ilgili değildir. Karın kaslarının daha sert olması nedeniyle bebek ağlarken bunları kullanır ve kendini kasar. Bu, karnı ağrıdığı anlamına gelmez. Bacaklarını , ellerini de aynı amaçla kasabilir.
Bebeğe zararı var mıdır?
Bebeğin huysuz olması ve ısrarlı ağlamasının ona zararı yoktur. Ağlama tamamen ortadan kaldırılmasa da ağlama süresi günler içinde azalır. En kötü ağlama krizleri 2. ayda birden başlar ve 3. ayda biter.
Böyle bebeklerin ileride çevresel uyaranlara daha duyarlı olabildikleri düşünülmektedir.
Bebeği nasıl sakinleştirebilirsiniz?
1 - Bebeğinizi, kucağınıza alın ve sakinleştirmeye çalışın; bu, bebeği gevşetir ve uyutur. Onu sakinleştirmek için;
* Sallanan sandalyede, salıncakta ya da kucakta sallayın,
* Kanguruya koyup gezdirin,
* Arabasında gezdirin.
2- Bebeği ağlayarak uyumaya bırakın.
* Yukarıda yapılanlarla bebek sakinleşmezse ve 30 dakika geçmişse ve karnı toksa, muhtemelen artık uyumak istiyordur.
* Etraftaki gürültüyü azaltın ve uyumaya bırakın. Sırt üstü yatağına yatırın, kapıyı kapatın, başka odaya gidin ve başka şeylerle meşgul olun. Biraz rahatsız olacak ama sonunda uyuyacaktır.
* Enerjinizi, çocuğunuzun gerçekten ihtiyacı olduğu zamana saklayın. Yatakta 15 dakikadan fazla ağlarsa tekrar kucağınıza alıp baştan bütün sakinleştirici metodları kullanın.
3- İlerki aylarda gelişebilecek uyku problemlerinden koruyun.
Bebeğinizin kolik ağlaması 3. ayda kesilmeyebilir. Uyku alışkanlığını edinmesi için, bebeğiniz hafif huysuz ancak henüz ağlamadan yatağa koyun ve kendi kendine uyumaya bırakın. Hem sallayıp, hem emzirerek uyutmaya çalışmayın. Kolik önlenemez ama uyku problemleri önlenebilir.
4- Gündüzden çok gece uykusunu arttırın.
Gündüz çok uzun uyutmaktan kaçının. Gündüz eğer uyku 3 saati geçerse hafifçe uyandırın, altını değiştirip besleyin. Bu, gece uykusunun az olmasını önler.
5- Aşağıdaki beslenme stratejilerini uygulayın..
* Bebeğinizi her ağladığında beslemeye çalışmayın. Aç olmak bebeğin ağlama sebeplerinden sadece biridir. Mide boşalması 2 saatten fazla sürer. Dolayısıyla her iki beslenme arası bu süreyi bekleyin.
Aksi halde kramp olabilir.
* Bebeğiniz eğer anne sütü alıyorsa kahve, çay, kola ve diğer uyarıcı içecekleri almayın.
* Eğer çocuğunuzun ishali, kusması, egzeması, nefes alırken hınltısı varsa veya ailede süt alerjisi hikayesi varsa bebeğiniz inek sütüne alerjik olabilir. Eğer anne sütüyle besliyorsanız inek sütü içmekten veya sütle yapılan yiyeceklerden bir hafta uzak durun ve bebeğinizin durumu iyileşiyor mu görün. Eğer mama ile besliyorsanız ve alerji belirtileri varsa doktorunuzu arayıp mamaya devam edip etmeyeceğinizi veya ilave tavsiyeleri sorun.
* Dinlenin ve kendinize bakın. Yorgunluk ve halsizlikten kaçının. Günde en az bir kere, gece uykusuz kalma ihtimaline karşı, uyuyun. Eşinizden, arkadaşınızdan veya yakın larınızdan yardım isteyin. Kolikli bebeğin bakımı 2 kişilik iştir. Arada bir bebek bakıcısı tutup evden dışarı çıkıp kafanızı dağıtın. Her gün birileriyle konuşup duygularınızı anlatın. Ağlayan bebek herkesi çaresiz bırakabilir!
6- Aşağıdaki sık yapılan hatalardan kaçının.
* Bebek anne sütü alıyorsa kesmeyin. Eğer bebeğinizin ekstra kaloriye ihtiyacı varsa doktorunuzla konuşup sütünüzü arttırmak için ne yapacağınızı öğrenin. Satılan bazı ilaçlar etkisizdir ve birçoğu da çocuk için zararlıdır, özellikle fenobarbital içerenler.
Bağırsak hareketlerini azaltan ilaçlar kabızlığa sebep olabilir. Gaz çıkarmaya yarayan ilaçlar son yapılan çalışmalara göre fazla yararlı olmamakla birlikte zararlı da değildir.
* Bebeğinizi su yatağında, koyun derisi halı üzerinde boncuk doldurulmuş yastıklara veya herhangi bir yumuşak yastık üzerine yüzükoyun yatırmayın. Bu yüzeyler ani ölüme, tıkanmaya ya da nefes almada zorluğa neden olabilir. Çok küçük bebekler nefes almak için başını yeteri kadar kaldıramayabilir.
* Poposuna gaz çıkartmak için termometre veya fitil sokmak devamlı yapıldığında anüs kasını tahriş edebilir, pek faydası da yoktur.
Eğer ;
* Çocuğunuz 2 saatten fazla devamlı ağlamışsa,
* Bebeğiniz 1 aydan küçük ve hastaysa,
* Bebeğinizi incitmekten korkuyorsanız,
* Bebeğiniz çok hasta gibi duruyorsa,
Doktorunuzu hemen arayın.
Eğer ;
* Ağlayan bebeğinizi sakinleştirınek için bir yol bulamadıysanız,
* Ağlama 4 aydan daha sonraya ulaşmışsa,
* Bebeğiniz yeteri kadar kilo alamıyor veya açsa,
* Veya başka şeyler düşünüyorsanız
Doktorunuzu arayınız.
saol canım paylaşımın içinson günlerde zaten bebeğime yeterli olabilecekmiyim, iyi bi anne olabilecekmiyim onlara takmış durumdayım
saol canım paylaşımın içinson günlerde zaten bebeğime yeterli olabilecekmiyim, iyi bi anne olabilecekmiyim onlara takmış durumdayım
saol canım...birsen donna karan olur kendisi:)))aaaaa aaaaa solmazcım çok basit, hemen yaparım...böyle alıom şak şak kesion, bide diktinmi taam:)))
saol bebem..
puff bende özledim çookk..
bundan sonra 2 hafta sonra gidcez...sonrasındada her hafta gidcez
sizin ordan alanya ne kaar sürüyo kuzu gözün kesiyo mu yolu ben geçen 2 saatlik yol gittim kalbim duracaktı nerdeyse bi de her ihtimale karşı eve de hazırladın mı bişeyler orda da doktorun olsun nolur nolmaz ben bırakcaktım burdaki kontrolleri geri başladım her iht karşı
saol cnm..amin inş.ipek ve petuş çok güzel aldığınız şeler siz ve kuznuz güle güle kullansın
ayyy o kabaran yerleri inş. totosudur..bizimkide hep totosu die öpüp öpüp duryo:)))dün akşam tv izlerken elim karnımın üstündeydi karnım sivrildi resmen elime geldi oğluşumun totosu hemen babamızı çağırdık benim kocişin gözleri pörtledişimdi fırlayacak dışarı didi sonra o sivriyken öpüp durdu ya çok farklıymış ilk defa net hissettim o kadar kuzum benim
canım hiç dert etme bence...hamilelikte bile ne kadar özendik neler paylaştık...bunu bile beceremeyen o kadar çok insan varki.saol canım paylaşımın içinson günlerde zaten bebeğime yeterli olabilecekmiyim, iyi bi anne olabilecekmiyim onlara takmış durumdayım
herkese good morninglerrrr olsunnnkahvaltı yapıp geliyozzzz mujuxxxx
amin canım saolteşekkür canım... allah hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin...her ne sorunuz olursa seve seve cevaplarım...
inş cnm bnmTamam hber edicm cnim bnim cok sagol, amin yavrumu saglikla hayirla kucgma alaym onu bize bizı ona bir omur bgslasn yaradanim da atlatcz elbt tek duam bu.
sagol cnm tavsiyelerin için1. emzirme önlüğü mutlaka alın
2.emzirme minderi
3.boğulmayı önleyici yastık -yan yatırma yastığı
4.güneş kremi(şiddetle sebamed öneriyorum)
5. bebeğinizin şampuan vücut losyonunu organicare tavsiye ederim...
6.banyo filesi yerine sünger tasiye ederim
7.ıslak mendilde unibaby yeni doğan
8. göğüs kremi şiddetle avent öneririm
nerde satılıyor bu tablolar?eğer alabilirseniz el ve ayak izi çıkarılan tablolardan mutlaka alın çok güzel bir anı oluyor
KIZLAR 20 mart 20 nisan arasında Koç burcunda bir bebek doğurcaz,incelediniz mi hiç özelliklerini?Biraz zor bebeklermiş ,kolay gelsin hepimizie,benim hç koç burcu yakın tanıdığım biri de yok etrafımda,okuyunca da özelliklerini zor bir bebek olabilir diye düşündüm
KOÇ BURCU ÇOCUĞU (21 Mart - 19 Nisan)
Koç'ta yeralan Güneş, enerjinin en canlı ve yapıcı halindedir. Koç burcu bebekleri diğerlerine göre daha aceleci olacak ve genellikle diğerlerine göre daha çabuk konuşup, yürüyecektir. Koç burcu bebeği ayağa kalar kalkmaz dikkatleri üzerine çekmek isteyecek, çığlıklar, enerji, hareketlilik, telaş, acelecilik ve sabırsızlık içinde koşturup duracaktır, fakat bu koşturma boş değildir, devamlı bir amaca ihtiyaç duyacaklardır. Doğuştan itibaren müthiş enerjik davranırlar. Hareketli, girişken ve isteklerinin yerine getirilmesini isteyen çocuklardır.
İnatçı kişiliğinin ön plana çıkması çok doğal olan koç çocuklarını idare etmek zor olacaktır. İnatçılığı ve bağımsızlığı ön plana çıkaran Koç çocuğu her şeyi kendi yapmak ve öğrenmek isteyecektir. Kişiliğini, yeteneklerini ve becerilerini ispatlamak, tipik Koç karakteristiklerindendir. Koç çocukları çok çabuk gelişirler. Sabırsız ve acelecidirler, çok sık kavga ederler, buna rağmen sevgi gösterilerini çok severler, övüldüklerinde çok başarılı olurlar, paylaşmayı severler, hayal gücü kuvvetlidir, sabırsız ve inatçıdır. Sabırsızlıkları ve çabuk sıkılmaları nedeniyle, Koç çocuklarının her hangi bir şeyi daha iyi yapmak için üzerinde çalışmaları imkansız gibidir. Koç çocukları anne ve baba desteği ile enerjisini doğru kullanıp çok mutlu olabilir.
Koç çocuklarının kişiliklerinin bastırılması durumlarında, baskı ve sertlik, ceza veya yaptırımlar uygulanması onlara hayatı çok zor hale getirecek ve ilerleyen yaşlarında bu tutumlar onları çok negatif yönde etkileyecek hatta ciddi kişilik sorunları ortaya çıkacaktır. Onlara ceza vermek hiç işe yaramayacaktır, aksine hırçınlaşabilirler. Tatlı ve yumuşak bir dille konuşmak daha etkili olacaktır
herkeslere günaydın kıslaar izne ayrıldık ama sabah 7 de kalkıp aşkıma kahvaltısını hazırlayıp gönderiyom sonra tv izleyip yarım saat fln tekrar uyuyom dün akşam ben de sinir oldum ya arkadaşıyla çay içiceklermiş die bi pasta yaptım sonra olmadı görüşemediler akşam tekraar bugün nöbetçiymiş die hamur işi yaptım tamam dedim bugün artık çok iş yaptım bu kez başladı bi de şunu yapsan bi de bunu yapsan yardım ederdi en azından onu da etmedi sonra çay may istiyo yanına biraz küstüm tabii ama geri dayanamadım yine
bu aralar kalçamın yanları çok ağrıyo vurmuş gibi kızım da midemde oturuyo o yüzden pek iştah yok çok ağrıyo ya bi doğursam diyom ama ondan da çok korkuyom ya endişelerim var ya kolik olursa ya gece uykuları kötü olursa ya çok ağlarsa die
tamam işte akşam da az yüz verirsin olur biter. Ben de beceremiyorum ama onlar pek sallamıyor olan kadınlara oluyor üzülüyoruz sıkılıyoruz moral bozukluğuyla uğraşıyoruz onlar da tık yokSende onun gibi ol en iyisi. Gerçi hamile olan sensin onun gelip gönlünü alması lazım...
yaa bende gittiğimde 31 haftamız bitmiş olacak ondan sonra bizide 2 haftada bi çağırır sanırsam inş. yaaaa..bide inş. doğum tarihimizide söler diyorum ya çok özledim bebeğimi en son 18 ocakta gitmiştim yüzünüde göstermemişti zaten sıpa hazretleri
canım burdan alanya 3-3,5 saat ama öle gidilesi yol değil şu mevsimde özellikle karlı buzlu falan hiç riske atamam kendimi..nede olsa döncem dedişm dayanmaya çalışıyorum..burda bi doktorum olsun olmasınada adamlar ilgilenmiyoki devletten başka hastane yok özel falan olsa gidecem yok..3 hafta önce gittiğimde işte bebeği göstermedi bana resminide vermedi hoş verse bişi anlaşılmaaz bildiğin milattan önceden kalma ultrason cihazları yani diceğim burda doktora gitmişim gitmemişim farketmiyo..ama martın başına kadar alanyaya dönemezsem mecbur bi gidecem en azından bebeğin durumu nasıl kaç kilo olmuş diye bakıcam...
saol cnm..amin inş.
ayyy o kabaran yerleri inş. totosudur..bizimkide hep totosu die öpüp öpüp duryo:)))
canım hiç dert etme bence...hamilelikte bile ne kadar özendik neler paylaştık...bunu bile beceremeyen o kadar çok insan varki.
ben hiç korkmuyorum...doğsun 1 hafta 10 gün den sonra yanımda kimseyide istemiyorum iznim bitene kadar..
babası ben ve kızımız çekirdek aile keyfi sürcez 3 ay..
bide burası var...ben burda hamilelği öğrendim, anneliğide öğrenirim...rahatlat kendini bebem
kahvaltımı
Günaydınlar
senin ıkıncı cocuk deil mi bu ? bu benmi yanlıs hatırlıyorum
dün akşam tv izlerken elim karnımın üstündeydi karnım sivrildi resmen elime geldi oğluşumun totosu hemen babamızı çağırdık benim kocişin gözleri pörtledişimdi fırlayacak dışarı didi sonra o sivriyken öpüp durdu ya çok farklıymış ilk defa net hissettim o kadar kuzum benim
kuzu 33 ü tamamladım bana hala sölmedi tarih marih ama sen beni dinle bak her ihtimale karşı bişiycik olmasa da göremesen de git oraya da eve de hazırla bi çanta dursun
canım yaaa doğru söylüyosun, benimde 40 ım çıkana kadar kalcaklar sonra izin bitene kadar yalnız olcam hem çok istiyorum yalnız kalmak hem tedirgin oluyorum,ama sizler varsınız iyikide varsınız, bende burda çok şey öğrendim, ve burda sizlerle hamileliğimi daha bi keyifli yaşadım, yaşıyorum,,,
hatlar karıştı sanırsam kuzuu yok daha birinciyi zar zor düşündüm korka korka bir-iki kişi var öyle sadece
selamlar herkesee
biz geldikk
raporumuzu aldık geldik.
25 marta kadar daha çalışmaya devam:31.
kızım haftasından büyük çıktı.31+5 deyiz ama ultrasonda 33+1 gözüküyor. doktor sıkıntı olmadığını söyledi.kafasının ölçümü falan büyük çıktı. koca kafalı kızım benimama normal dedi..haftasından büyük olduğu için daha çok su iç ihmal etme sakın dedi.
2.200 kg olmuş
pozisyonunuda değiştirmiş. normal doğum pozisyonunu almış kafası sol kasığımda ayaklarıda sağ göğsümün oralarda..inşallah değiştirmez pozisyonunu
bi dahaki randevumuz 2 hafta sonra
kan ilacına devam. başkada bişi vermedi..
36. haftanda hatırlat tekrar bi kanına bakıcaz dedi
bizden haberler bu kadarrrr
selamlar herkesee
biz geldikk
raporumuzu aldık geldik.
kızım haftasından büyük çıktı.31+5 deyiz ama ultrasonda 33+1 gözüküyor. doktor sıkıntı olmadığını söyledi.kafasının ölçümü falan büyük çıktı. koca kafalı kızım benimama normal dedi..haftasından büyük olduğu için daha çok su iç ihmal etme sakın dedi.
2.200 kg olmuş
pozisyonunuda değiştirmiş. normal doğum pozisyonunu almış kafası sol kasığımda ayaklarıda sağ göğsümün oralarda..inşallah değiştirmez pozisyonunu
selamlar herkesee
biz geldikk
raporumuzu aldık geldik.
2.200 kg olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?