2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

düşünmemek lazım o kadarını ama işte geliyor insanın aklına. Ben daha o kadarını düşünmüyorum. Doğum işi aklımı yeterince meşgul ediyor

acıktım ben yine yaa 7buçuk gibi kahvaltımı yaptım.Ama saat 10oldumu acıkıyorum ben yaaa

takılyoz işte bebem..konumuz konusuzluk:))
benim beyimde bugün evdeki interneti kapattırcak sanırsam fırsat bulursa....seni mağdur etmiycem en kısa sürede bişi bişi yapıcam dedi ya bakalım...şimdi sorun değilde 3 hafta sonra izne ayrılınca ev de internetsiz olmazzzzzzzzzzzzzzzz

kolik kısmı benide endişendiriyor canım. benim bildiğim mudehale edebileceğimiz bikaç nokta var ilk etapta; karnı acıkmıştır, gazı vardır, altı pistir, yada üşümüştür-sıcaklamıştır. tecrubeli anneler daha da aydınlatabilirler aslında bizi.

bide nette araştırırken güzel bi bilgi buldum. Buziki Orhan imzalı, Kolik isimli CD sorunu kökten çözüyor. diye. cd d&r larda varmış. henuz almadım ama almayı düşünüyorum
cd için yapılan yorumlardan örnek;
Anne karnındaki seslerin benzerini yapan müzisyen bebeğin özlediği dünyaya ait sesleri dinleyerek gevşemesine yardımcı oluyor. Kendi kızıma uyguladım ve ciddi bir sorun olan Kolik'i 1 ayda aştık. Kızım kalp atış sesine, su sesine benzer sesleri duyunca hızla ağlamasını kesip uykuya daldı. Herkese tavsiye ederim.

haha şu hamile kaldığımdan beri kocişle kavga etmedik gül gibi geçindik hep ama gel gelelim sevgililer günü gecesi tartıştık ve küs uyuduk ağla ağla 4te yattım tabi o horul horul uyudu içerde..ama çok uzatan insanlar değiliz Allahtan sabahına hemen barıştık
ya bütün gün evde olupta internetsiz olmuyo kuzum yaa bide biz birbirimize alıştıkya çok uzak hissediyon kendini..bencede 3 hafta içinde int problemi çözülsünn sen bu forumun muhtarıydın demi sensiz olmazzzzzzz

seninki yine çok iyiymiş kuzu ne güsel ufak işler sana kalmış benimki temizliği yetmiyomuş gibi bi de dağınık ki

kolik mi o ne demek, bende hiç bişey bilmiyom haaaaaaaaa

sabah sağlık ocağına uğrayıp geldim kızlar 32.haftadayım tansiyon 11-6, kilo 75 toplamda 13 kilo almış bulunmaktayım... bebeğimin kalp atışları da 130-140 arası değişiyor anasının kuzusu sadece kalp atışı bile huzur veriyor insana şükürler olsun Allahım...

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...ribebisimize-neler-aldik-47.html#post23153052
bu topiği şenlendirdim azcık..
yrnda göbek topiğini şenlendircem..bugün göbik resmi çekcektik sbh ama zar zor uyandık...

evet ya bencede bensiz olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

maşallah canım
bizimde cmt dr günümüz çok meraktayız neler oldu bitti 3 haftadır die:))

seninki yine çok iyiymiş kuzu ne güsel ufak işler sana kalmış benimki temizliği yetmiyomuş gibi bi de dağınık ki
maşallahh diyeyimde öle valla allah razı olsun... dağınıklık bizimkinde de vardır, kirli bişiyini alır, kirli sepetinin üzerine kapıdan atar üzeirne rastladı rastladı yani :)) yatağın içinden çıkar yorganın ucandan tutup düzeltmez, yediği yediği yerde, giydiği çıkartığı çıkardığı yerde kalır... gülü seven dikenine katlanıyoo işte

kolik mi o ne demek, bende hiç bişey bilmiyom haaaaaaaaa

KOLİK (AĞLAYAN BEBEK):

Kolik ağlaması nedir?
Bebeklerin % 1O'unda kolik olur. Sebebi tam belli olmayan bu durumda, bebek kucakta tutulmak veya yatmak ister. Günde belli aralıklarla 2-3 kez gelebilen, sebebi açlık ya da hastalık olmayan ağlamadır. Bebek ağlama krizleri arasında çok iyidir. Genellikle kucağa alınınca susar.
2 hafta civarında başlar ve genellikle 3. ayda geçer.
Kolik, anne ve babanın kötü bakımı ile ilgili değildir, kendinizi suçlamayın. Kolik fazla gaz yapımı ile de ilgili değildir. Kolik karın ağrısı ile de ilgili değildir. Karın kaslarının daha sert olması nedeniyle bebek ağlarken bunları kullanır ve kendini kasar. Bu, karnı ağrıdığı anlamına gelmez. Bacaklarını , ellerini de aynı amaçla kasabilir.

Bebeğe zararı var mıdır?
Bebeğin huysuz olması ve ısrarlı ağlamasının ona zararı yoktur. Ağlama tamamen ortadan kaldırılmasa da ağlama süresi günler içinde azalır. En kötü ağlama krizleri 2. ayda birden başlar ve 3. ayda biter.
Böyle bebeklerin ileride çevresel uyaranlara daha duyarlı olabildikleri düşünülmektedir.

Bebeği nasıl sakinleştirebilirsiniz?

1 - Bebeğinizi, kucağınıza alın ve sakinleştirmeye çalışın; bu, bebeği gevşetir ve uyutur. Onu sakinleştirmek için;
* Sallanan sandalyede, salıncakta ya da kucakta sallayın,
* Kanguruya koyup gezdirin,
* Arabasında gezdirin.

2- Bebeği ağlayarak uyumaya bırakın.
* Yukarıda yapılanlarla bebek sakinleşmezse ve 30 dakika geçmişse ve karnı toksa, muhtemelen artık uyumak istiyordur.
* Etraftaki gürültüyü azaltın ve uyumaya bırakın. Sırt üstü yatağına yatırın, kapıyı kapatın, başka odaya gidin ve başka şeylerle meşgul olun. Biraz rahatsız olacak ama sonunda uyuyacaktır.
* Enerjinizi, çocuğunuzun gerçekten ihtiyacı olduğu zamana saklayın. Yatakta 15 dakikadan fazla ağlarsa tekrar kucağınıza alıp baştan bütün sakinleştirici metodları kullanın.

3- İlerki aylarda gelişebilecek uyku problemlerinden koruyun.
Bebeğinizin kolik ağlaması 3. ayda kesilmeyebilir. Uyku alışkanlığını edinmesi için, bebeğiniz hafif huysuz ancak henüz ağlamadan yatağa koyun ve kendi kendine uyumaya bırakın. Hem sallayıp, hem emzirerek uyutmaya çalışmayın. Kolik önlenemez ama uyku problemleri önlenebilir.

4- Gündüzden çok gece uykusunu arttırın.
Gündüz çok uzun uyutmaktan kaçının. Gündüz eğer uyku 3 saati geçerse hafifçe uyandırın, altını değiştirip besleyin. Bu, gece uykusunun az olmasını önler.

5- Aşağıdaki beslenme stratejilerini uygulayın..
* Bebeğinizi her ağladığında beslemeye çalışmayın. Aç olmak bebeğin ağlama sebeplerinden sadece biridir. Mide boşalması 2 saatten fazla sürer. Dolayısıyla her iki beslenme arası bu süreyi bekleyin.
Aksi halde kramp olabilir.
* Bebeğiniz eğer anne sütü alıyorsa kahve, çay, kola ve diğer uyarıcı içecekleri almayın.
* Eğer çocuğunuzun ishali, kusması, egzeması, nefes alırken hınltısı varsa veya ailede süt alerjisi hikayesi varsa bebeğiniz inek sütüne alerjik olabilir. Eğer anne sütüyle besliyorsanız inek sütü içmekten veya sütle yapılan yiyeceklerden bir hafta uzak durun ve bebeğinizin durumu iyileşiyor mu görün. Eğer mama ile besliyorsanız ve alerji belirtileri varsa doktorunuzu arayıp mamaya devam edip etmeyeceğinizi veya ilave tavsiyeleri sorun.
* Dinlenin ve kendinize bakın. Yorgunluk ve halsizlikten kaçının. Günde en az bir kere, gece uykusuz kalma ihtimaline karşı, uyuyun. Eşinizden, arkadaşınızdan veya yakın larınızdan yardım isteyin. Kolikli bebeğin bakımı 2 kişilik iştir. Arada bir bebek bakıcısı tutup evden dışarı çıkıp kafanızı dağıtın. Her gün birileriyle konuşup duygularınızı anlatın. Ağlayan bebek herkesi çaresiz bırakabilir!

6- Aşağıdaki sık yapılan hatalardan kaçının.
* Bebek anne sütü alıyorsa kesmeyin. Eğer bebeğinizin ekstra kaloriye ihtiyacı varsa doktorunuzla konuşup sütünüzü arttırmak için ne yapacağınızı öğrenin. Satılan bazı ilaçlar etkisizdir ve birçoğu da çocuk için zararlıdır, özellikle fenobarbital içerenler.
Bağırsak hareketlerini azaltan ilaçlar kabızlığa sebep olabilir. Gaz çıkarmaya yarayan ilaçlar son yapılan çalışmalara göre fazla yararlı olmamakla birlikte zararlı da değildir.
* Bebeğinizi su yatağında, koyun derisi halı üzerinde boncuk doldurulmuş yastıklara veya herhangi bir yumuşak yastık üzerine yüzükoyun yatırmayın. Bu yüzeyler ani ölüme, tıkanmaya ya da nefes almada zorluğa neden olabilir. Çok küçük bebekler nefes almak için başını yeteri kadar kaldıramayabilir.
* Poposuna gaz çıkartmak için termometre veya fitil sokmak devamlı yapıldığında anüs kasını tahriş edebilir, pek faydası da yoktur.

Eğer ;
* Çocuğunuz 2 saatten fazla devamlı ağlamışsa,
* Bebeğiniz 1 aydan küçük ve hastaysa,
* Bebeğinizi incitmekten korkuyorsanız,
* Bebeğiniz çok hasta gibi duruyorsa,
Doktorunuzu hemen arayın.

Eğer ;
* Ağlayan bebeğinizi sakinleştirınek için bir yol bulamadıysanız,
* Ağlama 4 aydan daha sonraya ulaşmışsa,
* Bebeğiniz yeteri kadar kilo alamıyor veya açsa,
* Veya başka şeyler düşünüyorsanız
Doktorunuzu arayınız.

düşünmemek lazım o kadarını ama işte geliyor insanın aklına. Ben daha o kadarını düşünmüyorum. Doğum işi aklımı yeterince meşgul ediyor

doğum işi de acaba diyorum ya sezeryana almazlarsa nolcak devlet hastanesi veya üni hastanesinde olursa diyrm onlar beni normal mi yaptırırlarr ne biliyim ya abimin oğlunu gördüm ben yeni doğunca o baya zordu biraz da ondan tırsıyom

çok güzeller canım, hakikaten kayınvaliden çok bi mağrifetliymiş,ellerine sağlık

ay hepsi çokkk güzel kuzum güle güle giyesin inş.pembişşş
bahsettiğin çantada buydu demek bence gayet güzel ve kullanışlı
göbüş topiğini bende bi şenlendireyim diyorum bugün

maşalah canımmm..o ses varya dünyanın en güzel huzur veren insanı sersem eden sesiiii

bende bebeğimi 1.5 aydır görmüyorum çoooooookkk özledim yaaa en son 3 hafta önce hareketini hissetmiyorum diye gittiğimde kilosunu söledi sadece bebeğimi göstermedi bana
nasıl oldu acaba büyüdümüü kurban olurum dayanamıyom alanyaya gider gitmez toktor amcamıza atcaz kendimiziii

evet canım yaaa
bu sabah biraz yüz verdim, hemen sırıtmaya başladı.

tamam işte akşam da az yüz verirsin olur biter. Ben de beceremiyorum ama onlar pek sallamıyor olan kadınlara oluyor üzülüyoruz sıkılıyoruz moral bozukluğuyla uğraşıyoruz onlar da tık yok Sende onun gibi ol en iyisi. Gerçi hamile olan sensin onun gelip gönlünü alması lazım...

çok güzeller canım, hakikaten kayınvaliden çok bi mağrifetliymiş,ellerine sağlık
saol canım...birsen donna karan olur kendisi:)))aaaaa aaaaa solmazcım çok basit, hemen yaparım...böyle alıom şak şak kesion, bide diktinmi taam:)))
saol bebem..

puff bende özledim çookk..
bundan sonra 2 hafta sonra gidcez...sonrasındada her hafta gidcez

sizin ordan alanya ne kaar sürüyo kuzu gözün kesiyo mu yolu ben geçen 2 saatlik yol gittim kalbim duracaktı nerdeyse bi de her ihtimale karşı eve de hazırladın mı bişeyler orda da doktorun olsun nolur nolmaz ben bırakcaktım burdaki kontrolleri geri başladım her iht karşı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…