- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
- 73
geçmiş olsun diycemde cnm nasıl yuksek buldu degerını ılgınc cnm bnm 175 cıkmasına ragmen hafif bi diyet verdi hamilelikte bazı degerlerin yukselmesi normal ki senn degerin cok normal bnm ki yuksek
kızlar kızlar nabersiniz
dışarıda harika bi hava var..
32+0 çalışabilir raporumu aldım.. ama bu cuma değil belki ama önümüzdeki cuma ayrılıyorum izne..
şimdi size bi soru.. 37 ye kadar çalışabilir raporu alıp da 2 hafta sonra iş bırakıyorum yaa. bunun için bi de çalışamaz raporuna ihtiyaç var mı yoksa bi tel yeterli mi yoksa dilekçe mi yazmalı..
ne yapmalı...
kızlar kızlar nabersiniz
32+0 çalışabilir raporumu aldım.. ama bu cuma değil belki ama önümüzdeki cuma ayrılıyorum izne..
şimdi size bi soru.. 37 ye kadar çalışabilir raporu alıp da 2 hafta sonra iş bırakıyorum yaa. bunun için bi de çalışamaz raporuna ihtiyaç var mı yoksa bi tel yeterli mi yoksa dilekçe mi yazmalı..
ne yapmalı...
ohhh ellerine sağlık canım....bu hafta sonum çok yoğun geçti yoruldum ya cmt son alışverişimi tamamladım küvet setini civilden aldım gayet uygun fiyatları oranın sebamedi şampuanını falan ben ebebekten almıştım ama civilde çok daha uygundu fiyatları almamış olanlar oradan alsın aventin göğüs ucunu peluş battaniyesini falanda aldım dünde yatağını kurup uyku setini serdim hepsi yıkanıp ütülendi birde kapitone kumaş aldım ucunada mavi puanlı fisto pikocuya verip dolap içine örtü diktirecem nida23 tende şekerini sepetini yastığının siparişlerini verdim böylece alışveriş işim bitti oh be rahatladım yaa
cnm yanlış hatırlamıosan sen zaten doğum sonrası ücretsiz izinde kullancaktın dimi...öyleyse bence için rahat bi şekilde bırak...öyle değilsede bırak...çünkü bu hafta banada dr um dedi...zorlanıyorsan bırak çünkü bu dönemdede bebeğin bakımı öenmli diekıslarr merhabalar...
Ya ben bişi yapmaya karar verdim... Bu sabah öyle yorgun hissediyordum ki... Aceba dedim beş hafta daha çalışabilir raporu daha almıştım ya, iki hafta çalıştım, şimdi bıraksam ben....Karnımı taşıyamıyorum bugün bel ağrısından... Ama nasıl bırakıcam bilmiyorum, bi daha doktor raporu lazım mı değil mi... Personelcilere sordum araştıracaklar... şımarıklık mı yapıyorum yaa vicdan azabı duyuyorum hafiften....:44::44::44:
kızlar kızlar nabersiniz
ne yapmalı...
aynı işlemi bugün yaptım canım ben de... Iki hafta olmuştu raporu alalı ama yarın ayrılıyorum... Bi doktor raporu daha almam lazımmmış... Yarın onu da alıcam...
saolasın canım ya içim rahatladı sanki birden bende hem bi kitapta almıştım gebelik başında hem nette okuduumda şeker tokluk 140 yazıor 145 üstü anormale doğru gidiyor. ki normalde de tok olunca şeker yükselir açlıkta düşer açlık şekeri yüksekse eğer bu tehlikeli olabilir düşündürebilir. birde bebeği iri olcaksa genetik durum itibariyle fazla yedirip şekeri yükseltebiliormuş die de okumuştum bnm eşimin ailesi komple 4 kg üstü bu nu da değerlendirerek ve tanıdık dahiliyeci çapadaki osman hocanın da deyimiyle birlikte glikoz aç kalarak bebeğinize yyüklemeyin bebekler kendine gelemiyorlar şeker olabilir ama glikoz artık avrupadan ithal edildi stok çok sağlıkta kullanılıor o yüzden ki bu da labratuar üretimli şeker olduu için zararlı aslına anneyede bebeğe de diyince o zaman istediği şeker yükleme testi varya onu yaptırmamıştım. o zaman bi kıllanmıştı, 3 hafta önce de idrar tahlili yaptı tertemiz bişey yok dedi 3 hafta sonra tekrarladı glikoz 3 pozitif lokosit epitel çıktı kan sayımı istedi wbc yüksek çıktı bi daha lokosit sayımı crp istedi tokluk şekeri bi de sayımlar yüksek enfeksiyon kesin acil dahiliye dedi şeker 140 çıkınca nırmal değil mni bu araştırdım az çok biliorum dedim biz 130 kabul ediorıuz tokluğu yüksek yinede dedi sinir oldum her gittiğimde keşke yaptırsaydın keske yaptırsaydın deyip duruyor. yükleme testini.ve gördüüm kadarıyla herkese inhsülin yazmış bunun için mi diyıor bilmiorum aMA insülin alcak bi yanım çıkmadı sonuçlarda.
ohhh ellerine sağlık canım....
cnm yanlış hatırlamıosan sen zaten doğum sonrası ücretsiz izinde kullancaktın dimi...öyleyse bence için rahat bi şekilde bırak...öyle değilsede bırak...çünkü bu hafta banada dr um dedi...zorlanıyorsan bırak çünkü bu dönemdede bebeğin bakımı öenmli die
aynen cuma günüde doktor bana öyle dedi
bebeğin rahim içindede bakıma ve senin dinlenmene ihtiyacı var dedi...
kızlar bugün bişey daha öğrendim ki 37.haftanın başında tekrar rapor alınıyormuş doktorum öle söyledi onun adı da iş göremezlik raporuymuş benim işyerim sigortaya bildirilecek evrağın o olduğunu söyledi ...
sonra tekrar doğum olduğunda bir daha rapor alacakmışız onu da ssk ya işyeri bildiriyor paramız için aman yanmasın paralarımız
selam kızlar haftasonu kanamam olmuştu. ama bi daha olmadı şükür.
bende 2 hafta daha çalışcaktım ya. bugün şefimle konuştum. hergün öğleden sonra izin istedim. 1 hafta boyunca gelip istirahat edeceğim. ondan sonrada maaşları yapıp ayrılcam inşallah. sizde bu şekilde konuşabilirsiniz. allahtan anlayışlılar kabul ettiler. şimdi evdeyim ve dinleniyom.sizlerleyim:)))
Herkese merhaba..
bugün işlerden vakit bulup ancak girebildim.. evi temzledm ama çoook yoruldum..
bugün kontrolüm vardı sabah da oraya gttm.
kızım hala çok aşağıda baskı yapması normal dedi
arada sertlik oluyo dedim onlar kasılmadır günd 2 ya da 3 kez olması normal dedi
rahm bu haftalarda kasılmaya başlar dedi. magvital verdi kasılmalar için..
geçenlerde suyum geldi sanmştm hani korkmuştum onu söyledm
akıntıdır ama çok geldiyse su da olabilir dedi. kese patlamadkça su gelmesi önemli değil
bebek çiş yaptkça o su kendini yeniler azalma olmaz dedi. ama böyle ara ara su gelirse
mikrop kapabilirmiş bebek. o yüzden de fitilverdi tam 6 gün kullanacağm sabah akşam.
artk mümkün olduğunca kalkma yat dedi... ben de tamam dedim eve geldm temzlik yaptm..
kızım da 1800 gr oolmuş.. kiloya yorum yapmadı demek ki normal dedim..
aman ya...prosedür prosedür..yani raporda yazıo zaten 5 hafta daha çalışabilir die...5 haftadan önce çıkan zaten gidip bi yazı alıo..5 haftayı dolduran sonrasında çalışsada hiç bi anlamı olmuo niye bi daha gitmeye gerek var..allam yarebbim yaaaevet canım ilk aldığımız çalışabilir raporu. 3 haftakaldığında izine çıkmak için doktordan iş göremez raporu alıcaz. (daha erken izne çıkmak isteyen hangi hafta izine çıkacaksa o hafta için alacak)
Herkese merhaba..
bugün işlerden vakit bulup ancak girebildim.. evi temzledm ama çoook yoruldum..
bugün kontrolüm vardı sabah da oraya gttm.
kızım hala çok aşağıda baskı yapması normal dedi
arada sertlik oluyo dedim onlar kasılmadır günd 2 ya da 3 kez olması normal dedi
rahm bu haftalarda kasılmaya başlar dedi. magvital verdi kasılmalar için..
geçenlerde suyum geldi sanmştm hani korkmuştum onu söyledm
akıntıdır ama çok geldiyse su da olabilir dedi. kese patlamadkça su gelmesi önemli değil
bebek çiş yaptkça o su kendini yeniler azalma olmaz dedi. ama böyle ara ara su gelirse
mikrop kapabilirmiş bebek. o yüzden de fitilverdi tam 6 gün kullanacağm sabah akşam.
artk mümkün olduğunca kalkma yat dedi... ben de tamam dedim eve geldm temzlik yaptm..
kızım da 1800 gr oolmuş.. kiloya yorum yapmadı demek ki normal dedim..
bizimki de doğuma kadar çalış,
40ın çıksın hemen gel dedi :))))))))
canım dr sana verdiği çalışabilir raporunu alıp tekrar dr gideceksin senin çıkmak istediğin tarihe göre sana rapor yazacak. onuda iş yerine vereceksin sanırım.
bende şubat sonuna kadar çalışırım son 3 hafta kalana kadar çalışamam ozaman ne yapacağız die sormuştum. çıkmak istediğin zaman çalışabilir raporunu alıp bize geleceksin sana raporu yazıcaz başka bişi yapmana gerek yok demişlerdi
aynı işlemi bugün yaptım canım ben de... iki hafta olmuştu raporu alalı ama yarın ayrılıyorum... bi doktor raporu daha almam lazımmmış... yarın onu da alıcam...
iki hafta sonra gidip istirahat açtırıyorsun o kadar. eşinde gidebilirmiş
zeynep azraya maşallah.....
anasınada tebrikler, dr un öğüdüdne harfiyen uyduğu için
canım bizde 1800 gr olmuşuz bize normal dedi doktor
kızlar çok çok teşekkürler..
ama şimdi benim kafam iyice karıştı.. ben iki hafta sonra gidip istirahat/çalışamaz diye.. 34+0 oluyorum o zaman.. bi de 37. haftada da mı gideceğim.. bi rapor daha mı alacağım.. sonra ben o raporları katlayıp.... töbe töbee.. anlamadım yahu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?