kızlar çok çok teşekkürler..
ama şimdi benim kafam iyice karıştı.. ben iki hafta sonra gidip istirahat/çalışamaz diye.. 34+0 oluyorum o zaman.. bi de 37. haftada da mı gideceğim.. bi rapor daha mı alacağım.. sonra ben o raporları katlayıp.... töbe töbee.. anlamadım yahu..
Araştır tabiki canımkesinlikle haklısınız okuorum araştırıom bu doktorun ahlaksızlığına kalmış bişey, ve sanırım bu durum yok şeker yok iri bebek yok enfeksişyon alın sezeryana durumlarını yapıorlar gibime gelior.
hadi gozun aydın cnm iyi dinlenmelerselam kızlar haftasonu kanamam olmuştu. ama bi daha olmadı şükür.
bende 2 hafta daha çalışcaktım ya. bugün şefimle konuştum. hergün öğleden sonra izin istedim. 1 hafta boyunca gelip istirahat edeceğim. ondan sonrada maaşları yapıp ayrılcam inşallah. sizde bu şekilde konuşabilirsiniz. allahtan anlayışlılar kabul ettiler. şimdi evdeyim ve dinleniyom.sizlerleyim:)))
maşallah bebişine canımHerkese merhaba..
bugün işlerden vakit bulup ancak girebildim.. evi temzledm ama çoook yoruldum..
bugün kontrolüm vardı sabah da oraya gttm.
kızım hala çok aşağıda baskı yapması normal dedi
arada sertlik oluyo dedim onlar kasılmadır günd 2 ya da 3 kez olması normal dedi
rahm bu haftalarda kasılmaya başlar dedi. magvital verdi kasılmalar için..
geçenlerde suyum geldi sanmştm hani korkmuştum onu söyledm
akıntıdır ama çok geldiyse su da olabilir dedi. kese patlamadkça su gelmesi önemli değil
bebek çiş yaptkça o su kendini yeniler azalma olmaz dedi. ama böyle ara ara su gelirse
mikrop kapabilirmiş bebek. o yüzden de fitilverdi tam 6 gün kullanacağm sabah akşam.
artk mümkün olduğunca kalkma yat dedi... ben de tamam dedim eve geldm temzlik yaptm..
kızım da 1800 gr oolmuş.. kiloya yorum yapmadı demek ki normal dedim..
canım ben 37 nin sonunda gidip rapor kapatıldığını şimdi duyuyorum ama senin için anladığımı yazıyorum..
sen çalışabilir raporunu aldın ya şimdi..ne zmn işi bırakmak istiosan bırakmak istediğin gün gidip aynı yerden çalışamaz belgesi alman gerekiyor...(37 nin sonuna kadar çalışanda 37 nin sonunda gidip alacak o raporu, sen 3 gün sonra bırakıyosan 3 gün sonra gidip alıcan)...yani 37 nin sonunda bi daha gitmene gerek yok
bizim dr çalışabilir raporu almaya gittiğimde 2 tane rapor verdi bana. biri aslı biri fotokopiymiş. fotokopini iş yerine vereceksin dedi. baktım raporda son 3 haftaya kadar çalışabilir yazıyo.. ben son 3 haftaya kadar çalışamam şubat sonu izne çıkmak istiyorum dedim. tamam sen ne zaman izine çıkacaksan bu raporun aslı ile geleceksin ben seni izine çıkaracağım dedi..
kızlar çok çok teşekkürler..
ama şimdi benim kafam iyice karıştı.. ben iki hafta sonra gidip istirahat/çalışamaz diye.. 34+0 oluyorum o zaman.. bi de 37. haftada da mı gideceğim.. bi rapor daha mı alacağım.. sonra ben o raporları katlayıp.... töbe töbee.. anlamadım yahu..
anasını az önce babası da tebrik etti
ne yaptıııııın sen tek başına nasıl yerleştrdn bu kadar eşyayı dedi..
ama dayanamadm ne yapamm..
bizim seninle aynı zaten günlerimiz. bak bebişler de aynı gidiyo
ben de iznimi bugünden aldm. cumartesiden geçerli olmak üzere verdi doktor
tekrar gelmene gerek yok dedi.. doğum fiyatlarını da öğrendm sezeryan 600 tlmiş
bizim dr çalışabilir raporu almaya gittiğimde 2 tane rapor verdi bana. biri aslı biri fotokopiymiş. fotokopini iş yerine vereceksin dedi. baktım raporda son 3 haftaya kadar çalışabilir yazıyo.. ben son 3 haftaya kadar çalışamam şubat sonu izne çıkmak istiyorum dedim. tamam sen ne zaman izine çıkacaksan bu raporun aslı ile geleceksin ben seni izine çıkaracağım dedi..
benim bildiğim; toplamda 2 rapor alacaksın canım
birincisi çalışabilir raporu; son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu..
ikincisi iş göremez raporu:son 3 haftan kaldığında doktorundan bu raporu alarak izine ayrılıyorsun. ama o kadar çalışamam diyenlere atıyorum 34. yada 35 haftasında da iş göremez raporu alıp izine çıkabiliyor.
çalışabilir raporu almayanlar zaten 32.haftasında sadece iş göremez raporu alıp, izne çıkıyor..
canım ben 37 nin sonunda gidip rapor kapatıldığını şimdi duyuyorum ama senin için anladığımı yazıyorum..
sen çalışabilir raporunu aldın ya şimdi..ne zmn işi bırakmak istiosan bırakmak istediğin gün gidip aynı yerden çalışamaz belgesi alman gerekiyor...(37 nin sonuna kadar çalışanda 37 nin sonunda gidip alacak o raporu, sen 3 gün sonra bırakıyosan 3 gün sonra gidip alıcan)...yani 37 nin sonunda bi daha gitmene gerek yok
34 te çalışmaz raporu alananın doğuma kadar rapor mapor almasına gerek yok cnmmm
Bende 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu aldım ancak benim size sormak istediğim konu biraz daha farklı arkadaşlar... Sezeryan ile doğum bildiğiniz gibi 38. hafta gibi planlanabiliyor. Peki arada kaynayan 2 haftayı da doğum sonu sürece dahil edebiliyormuyuz biliyor musunuz ?
özelde çalışıyosan kalan 2 hafta yanıo....soğuk su içiyosun yani..doğurduğun andan itibaren başlıo doğum iznin...40 ın bitimi beklenmio....ama devlet memurlarında farklı olabilir...sonuçta devletimin memuru onlar, devletim haklarını korumuş olabilir düşünüp
özelde çalışıyosan kalan 2 hafta yanıo....soğuk su içiyosun yani..doğurduğun andan itibaren başlıo doğum iznin...40 ın bitimi beklenmio....ama devlet memurlarında farklı olabilir...sonuçta devletimin memuru onlar, devletim haklarını korumuş olabilir düşünüp
Bende 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu aldım ancak benim size sormak istediğim konu biraz daha farklı arkadaşlar... Sezeryan ile doğum bildiğiniz gibi 38. hafta gibi planlanabiliyor. Peki arada kaynayan 2 haftayı da doğum sonu sürece dahil edebiliyormuyuz biliyor musunuz ?
aynı hastaneden yapılyo sanırsam bütün işlemler....anamm bi soru daha geldi aklıma.. ben çalışabilir raporunu iş yerine yakın bi hastaden aldım..
öteki raporları aynı hastaneden alma zorunluluğum yoktur herhalde değil mi..
yavrucum öyle deme bak.. öle deme.. bazen devlet kendi memurunun hakkını da koruyamıyor..
mesela ben memurum kadrom şuyum buyum memur ama 657ye tabi değilim de iş kanuna tabiyim.. bazı konularda basın kanunu giriyo işin içine.. yani benim de senden bi farkım yok.. soğuk suyu birlikte içelim bebeeem..
yav ne karmaşık bir işlem bu yaaa.....
ben direkt iş görmez raporu alacağım, evime çekileceğim inşallah.....
aynı hastaneden yapılyo sanırsam bütün işlemler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?