bende arkadasın bunu inanarak yazdıgını söylemedim zaten
ama şaka bile olsa imanı zedelediğini biliyorum
yazdıgımda kötü birşey yok ayrıca her müslümanın yapması gereken bişeyi yaptım ben
bir ilmihal açıp okursanız orada ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır
kesinlikle bir ard niyetle yazmadım
ortamı germe gibi bir niyetimde yok kesinlikle
ben dogru bişey yaptıgıma inanıyorum
ben yanlış bişey yaptıgımı düşünmüyorum yapmam gerekeni yaptım şaka oldugunu yazdım inanarak yazmadıgınıda biliyorum bunuda belirttim
acık bir ilmihal okursan bana sende hak vereceksin ben bir müslüman kardeşin olarak sana kibarca fikrimi söyledim hepsi bu
ne kadar ileri didrsin yada gitmezsin o da senin kişiliğine kalmış bişey ben bişey diyemem
hala aynı tavrdasın ama öğretici br hava taknmşsn gidiyor..
şunu söyleyeym dini bilgi konusunda bu forumda herkesle yarışırım
sana o kadar diyorum.. hakkınca yaşadığımı da düşünüyorum
ama buraya gelp de kmseye ders vermeye kalkmadm..
nisan annesi değilsen meşgul etme bizi
kendi topiğinde devam et muhabbete..
aboooo kocan alacak mı o adamları eve
cnm harika iyi günlerde kullanın inşallahEki Görüntüle 353540 Eki Görüntüle 353542 Eki Görüntüle 353543 Eki Görüntüle 353544
işteeee kızımın yatakları da hazır artık
park yatak odamızda hemen yatağımın yanında..
diğer mobilya beşik de kıızımın odasında..
bakıp bakıp sırıtıyom dünden beri
bende sana diorumki inanarak yazmadığımı nerden biliyorsun..benim dinimin ne olduğunu nerden biliyorsun...
diorumki beni bu şekilde yargılamaya ne hakkın var..
burda herkes müslüman ama en akıllısın sensin dimi?
sen gerçek bi müslüman olsan kibarca kelimesinin kelime anlamını bilirsin önce...şu mübarek günde kalp kazanmanın gerekliliğini bilirsizn(dinsiz bile olsa)
bilip bilmeden bi eleştiri yapıcan sonrada kibarcaydı, kişilikti die 2 saçma lafla örtbas edicen bunu..
ilmihal okumayla bitmio müslümanlık...açıyı çapıda genişletmek gerekiyor..
selammmmm
kıslar bu ara millet canımı sıkıyo
saçlarımı kestirdim ve ilkdefa bu kadar kısa yaptım.yüzüme filan baya gitti.bide ben vucut olarak pek kilo almadım.göbeğim var fazlaca
o yüzden kim görse senin bebeğin kesin erkek,hem güzelleşmişsin hem karnın sivri deyip duruyo
ama sanki eş,dost herkes anlaşmış bişekilde.diyorum' ya olamaz 3 doktor gördü beni ve üçüde kız dedi' yok milleti ikna edemiyorum.
aman bee bana da diolar aynısını boşveeer ikna etmeye de çalışmıyom kız deyip geçiyom onlara ne ki tamam siz erkek bilin de gitsin
aman boşver canım millet çok iyi biliyo.zaten herkes doktor olmuş şimdi.herşeye yorum yapıyolar sinirini bozma hiç.konuşsun dursunlar
kıslar sizinle birşey paylaşmak ve düşüncelerinizi almak istiyorum.2011 şubat ayı nişan günümde başladı olaylar.eşimin ailesi ankaradan geldiler biz istanbulda oturuyoruz.eşimde tokatta görev yapıyor.neyse o gün ev curcuna benim aklım başımda değil heyecandandan kim gelmiş gitmiş göremiyorum.ablamda o gün yüzük tepsilerini tutucakmış.ayrıca ablam psikolojik sorunlar falan yaşadı neyse..tam yüzükler kesilcekken bayılmış biz görmedik.o ara teyzem geldi tepsiyle o tuttu ama dediğim gibi anneminde haberi yokmuş odaya yatırmışlar kocası da orda zaten.sonra yüzükler kesildi falan kendine gelmiş ablam sonra yüzüklerin kesildiğini duyunca bağıra çağıra gitmişler annem bile bilmiyo ne olup bitttiğini.neyse o günden sonra görüştük ablamla problem yok tabi ara da laf sokuyo ama ben hiç cevap falan da vermiyorum.3 mayıs ablamın doğumgünüydü anneme hatırlattım anne o gücenir şimdi ara dedim ama limonilik var onda bize karşı.neyse annem aradı kutladı falan akşam sana gelcez dedi.o da pek istekli çağırmamış.neyse annem işten yorgun gelmişti zaten köşede bi pastane var ordan hemen alıp gelmiş pasta götürcez.akşam gittik kayınvalidesi falan orda bir suratlar yapıyo anlatamam.neyse o ara kocası kaynanası da pasta almış içeri geldi ay bana sürpriz yapmışlar dedi bi baktık bizim götürdüğümüz pasta değil.güya biz sürpriz yapmadık.neyse bütün akşam tavır yaptı benle konuşmadı bile.annem üzüldü ewe gttik.ben ertesi gün msj çektim.dedim pasta getirmiştik bari anne düşünmüşsün getirmişsin teşekkür et diye çünkü gördü pastayı.bana bi msj lar ama güya kocası yazıyo bana onun telden halbuki kendinin yazdığını biliyorum yani.neyse aradan zaman geçti çeyiz dizmeye gitcez tokata ablamı yine 15 gün önceden aradım söyledim gelemem falan dedi tamam dedim.teyzemle geldik yerleştirdik.düğün gününe 4 gün var artık.hiç uğramadı o güne kadar naptınız nettiniz diye neyse.annem ara ablanı yine de sen dedi anne aramıyım şimdi moralimiz bozulcak ara dedi kıramadım aradım.napıyosun falan dedim tabi soğuk konuşuyo abla kına günü sabahtan gel kuaföre gitcez dedim gerek yok dedi tam teli kapatıyodum açtı ağzını.yok işte çeyiz giderken ben neler gittiğini biliyorum benden sakladınız işte sen beni kıskanıyosun kocamı kıskanıyosun kıskançlığından kurumuş kalmışsın(düğün aralığında çok zayıflamıştım yaşayanınız vardır elbet ondan bahsediyor:)yok işte doğumgününde götürdüğümüz pasta ucuzmuş kursağımızdan geçmedi çöpe attık dedi ben şokum resmen.onların aldığı pasta 15 lira annemin aldığı 10 lira diye şaka giibi.tabi annem de duydu benları yanımdaydı yoksa söylemezdim.sonra kadın fenalaştı ben kötü oldum neyse düğünüme filan gelmedi.şuan 8 ay oldu ben evleneli aramadı hiç herşeye rağmen ben msj attım bikere cvp vermedi.annemle de tanıdıklar araya girmiş 2 ay önce konuşmaya başladılar ama annem belli etmese de kırgın.bana hayırlı olsun diye telefon bile açmadı bebeğim için.neyse geçen annemi aradım o çıktı düğün vardı kuzenimin soğuk bir konuşma ağız ucuyla hayırlı olsun dedi.ben anneme dedim anne benim bunca şeye karşılık konuşmamı beklemeyim ki özür dilicek olan ben dilim.o da asla dmez çok kinci.bende dedim yüzyüze gelmeyelim yazın geliriz ist ye sakın çağırma falan dedim benim en mutlu günümde yanımda yoktu hiç olmasa da olur yani.kızlar uzun oldu k.bakmayın böyle işte ne düşünüyorsunuz?????????
lollyycim haklısın yabancı olsa afedersin iplemezsin aa en yakının düşman gibi davranıyo aynı düşüncedeyim canım senle kendimi üzemem ya o hayatına baksın ben hayatıma..inan bana gerçekten ablammışım gibi davranan o kadar çok kişi var ki.mesela görümcem hiç kıskançlık yok aramızda sürekli arar falan derdini anlatır böyle.şunu söyliyim hayatımda ablam gibi biri olmadı çevremde o derece...
günaydınlar....
hemen dünkü yol anımı paylaşim..önceki günün üstüne..
dün akşam vapura bindim, çok doluydu ayakta kaldım, bi koltuğun kenarından tutunmuştum.
arkamda bi direk var kadının biri o direğe dayanmıştı, kadın "bebek var heralde gel sen bu direğe sırtını ver daha rahat edersin " dedi.
ayaktaki yerini verdi bana, çok saolun falan dedim..kadın dedi istersen birini kaldırım otur..dedim kısa mesafe zaten gerek yok, çok tşk.
o sırada 50 yaşlarında bi kadın "gel kızım otur ben bebek olduğunu farketmedim, konuşmanızdan duydum şimdi" dedi yer verdi..
neyse oturdum...ilk kadın dediki kaç aylık..dedim 35. haftadayız.
kadın aaaa nasıl yani maşallah hiç kilo almamışsın, çok güzel hamile olmuşsun falan..
allam arka arakaya öyle çok iltifat ettiki...dedim çok hayır duamı aldınız gözlerim doldu o sırada.
ben başladım işte dün öylede oldu böylede oldu demeye..
kadın dedi insanlık ölmüş artık ama sende hakkını böyle kolay teslim etme bu insanlar sana yer vermeye mecbur dedi.
kadın dedi bak bu hafta olmuş hala işe gidip gelebiliosun ayakta durabiliyosun hiç kilonda yok çok kolay olacak doğumun emin ol dedi..
bide tam doğum anında bir dilek tut dedi..dedim o anda dilek tutmak gelirmi insanın aklına..dedi benim 27 sene önce oğlum olurken geldi aklıma, dileğim oldu, sende tutabilirsin inş. dedi....inananamadım çünkü kadın max. 35 yaşında görünyodu...ben bunun üstüne yine gözlerim dolu dolu eve gittim ama mutluluktan...way be dedim böyle insanlarda kalmış demekki
evettt...geçen hafta hiç geçmemişti ama bu hafta banada çok çabuk geçti..
yine bi cuma çok şükür..
kaldı son 2 hafta...2 hafta sonra gelsin gülbenli, sedalı günler
günaydın hanımlar. hayırlı cumalar...
bu sabah doğuracam sandım. kasıklarımdaki ağrı yüzünden... sanki bebek çıkıverecekmiş gibiydi.çalışanlar Allah yardımcınız olsun. iyice zorlanmaya başladık. daha 4 hafta var ama ben erken doğururum gibime geliyor...
birde bacaklarımın arası hamlamış gibi ağrıyor her sabah. adım atamıyorum. sizde de böyle bişe oluyormu? birde gün içinde sağ tarafa toplanıyor göğsümün hemen altına, midem bulanıyor öyle olunca.
bazen kendimi yaşlı gibi hissediyorum...yaşlılara nasılsın diye sorarlar ya, başlarlar sıkıntı hastalık saymaya. işte aynen öyleyim bende...
canım henüz hazırlamadım, hafta sonu hazırlıycam pzt yazarım ne koyduğumumerhaba arkadaşlar doğum için hastaneye çantalarınızı hazırladınız mı? içine neler koymamız lazım
dilşam güle güle kullanın canım..mışıl mışıl uyur da büyür inş.Eki Görüntüle 353540 Eki Görüntüle 353542 Eki Görüntüle 353543 Eki Görüntüle 353544
nefret ediyorum böyle insanlardan zeyno....işte bunlar kendini ölünce şehit sanıolar..çokda fazla konuya girip kimsenin inanışını duruşunu vs. zedelemek istemiyorum ama çok kızıyorum...isteyen sezeryan olur isteyen normal doğurur...isteyen kocasıyla girer doğuma isteyen tek....isteyen müslümandır isteyen hristiyan...saç kapatmadın kol bacak açık die dininden şüphe ediliyor bu ülkede....kapalı olanlarıda görüyoruz parkta sokakta...(kızlar kapalı olupda burda görüştüğüm kişiler bile var..niyettir önemli olan...niyeti kötü olan kendini hemen belli edio zaten...sözüm meclisden dışarı, az çok tanıdık burda birbirimizi)buydu işte yaaaaa
beklediğim cevap buydu petuşummmmm benimmmm
valla dün gece 4.30dan beri aklıma takıldı uyuyamıyordum heeee
işte cnm atladı lafa bana haddimi bildirdi ya..şimdi cennetin kapıları açıldı ona...bu beyin anca bu kadrına basıo çünkü..bütün bu yazdıklarını forumda herkesin bildiğine adım kadar eminim..
normalde başkalarını ilgilendiren şeylere cevap vermem
ama yazını görünce şok oldum ve cevap verme gereği hssettm.
allah ve tanrı arasındaki farkı herkes biliyordur elbette.
petuşun da bildiğine eminm.
arkadaşın yazdığı yorum tamamne zeynepla olan samimiyetnden kaynaklanmakta
ve ben şakayım diye sırıtan bir yorum..
daha da br şey demiyom..
rabbm sizlerden daha bağışlayıcı ayrıca dinimzde günaha grmek hakikaten daha zor..
bu konularda konuşup germeyelm ortamı.. herkesn inancı kendine..
neyse kuzu yaa arkadaş daha yeni olduğuna tanımadan belki önce neler yazıldığını bilmeden yazmış anlaşılan
takma bu kadar sinirlenme ya ol sakin relaxxx
canım henüz hazırlamadım, hafta sonu hazırlıycam pzt yazarım ne koyduğumu
dilşam güle güle kullanın canım..mışıl mışıl uyur da büyür inş.
nefret ediyorum böyle insanlardan zeyno....işte bunlar kendini ölünce şehit sanıolar..çokda fazla konuya girip kimsenin inanışını duruşunu vs. zedelemek istemiyorum ama çok kızıyorum...isteyen sezeryan olur isteyen normal doğurur...isteyen kocasıyla girer doğuma isteyen tek....isteyen müslümandır isteyen hristiyan...saç kapatmadın kol bacak açık die dininden şüphe ediliyor bu ülkede....kapalı olanlarıda görüyoruz parkta sokakta...(kızlar kapalı olupda burda görüştüğüm kişiler bile var..niyettir önemli olan...niyeti kötü olan kendini hemen belli edio zaten...sözüm meclisden dışarı, az çok tanıdık burda birbirimizi)
işte cnm atladı lafa bana haddimi bildirdi ya..şimdi cennetin kapıları açıldı ona...bu beyin anca bu kadrına basıo çünkü..
çok sinir oldum ya...şu güzel cuma gününde...herkes haddini bilmeli, sonuçta kimse aynı anda aynı şeyi düşünecek yaşıyacak inanacak die bi kayde yok..saygıdır önemli olan düşünceni ifade ediyorken....
canım boşver gerilme
biz birbirimizi biliyoruz... birbirimizin niyetini biliyoruz....
şakayla lafla sözle kaçacak şey değildir iman...
rahat ol ben şakanı aldım güldük eğlendik....
dediğin gibi o seni doğru yola çekmeye çalıştı açıldı cennetin kapıları ona ... pehhhh....
malesef bizim toplumumuzda var böyleyeri...
neyse...kasığım ağrıdou çok fena...ağrımı unuttum azcık sinirlenmek ii geldi:))
oysa snin o yazdığın işleri tek tek yorumluycaktım ben bugün...
Aslıcığım çok güzel bir tespit :)
Aynen yaa, dışardan cahil mi gözüküyoruz çözemedim. Biz bilemeyecek miyiz ne alıp ne almayacağımızı?
Bana da herkes aman şundan alma aman bundan alma, ya diyorum ben biliyorum merak etmeyin. Ben kazanıyorum ben harcıyorum...
Günaydınlar bende bugun erkenciyim
inş nazarcım herşey yolunda gider iyi haberlerle gel..
canım o bacak arasındaki agrı bendede var bide tam o şeyimin ustundeki yer acıyoo saga sola donerken yatakda bacak aramdaki agrıda aynen söyle saatlerce agır spor yaparsında kas kasılması gibi bu çatı agrısı sanırım hee:26:
birincisi sana sen kimsin?????
ikinciside müslüman olduğumdan nasıl bu kadar eminsinde benim inanışımı yargılama cesaretinde bulunabiliyosun???????
müslüman olmuşsun ama birinci kuralı olan eleştirme yargılama dedikodu olayını beyninde çözememişsin...
bir şakadan imanın zedelenmesi insanın beyninin çapıyla alakalıdır, nasıl bir imandırki bu kadar emanet duruyor üstünde......
sakın bi daha bana şeyler söyeyip keyfimi kaçırma zira daha bugün ilk defa giripte buraya bi yazı yazmış kişinin beni yargılama hakkı yok....
ne kadar ileri gidebileceğimi tahmin bile edemezsin...
yazdıgımda kötü birşey yok ayrıca her müslümanın yapması gereken bişeyi yaptım ben
nefret ediyorum böyle insanlardan zeyno....işte bunlar kendini ölünce şehit sanıolar..çokda fazla konuya girip kimsenin inanışını duruşunu vs. zedelemek istemiyorum ama çok kızıyorum...isteyen sezeryan olur isteyen normal doğurur...isteyen kocasıyla girer doğuma isteyen tek....isteyen müslümandır isteyen hristiyan...saç kapatmadın kol bacak açık die dininden şüphe ediliyor bu ülkede....kapalı olanlarıda görüyoruz parkta sokakta...(kızlar kapalı olupda burda görüştüğüm kişiler bile var..niyettir önemli olan...niyeti kötü olan kendini hemen belli edio zaten...sözüm meclisden dışarı, az çok tanıdık burda birbirimizi)
işte cnm atladı lafa bana haddimi bildirdi ya..şimdi cennetin kapıları açıldı ona...bu beyin anca bu kadrına basıo çünkü..
çok sinir oldum ya...şu güzel cuma gününde...herkes haddini bilmeli, sonuçta kimse aynı anda aynı şeyi düşünecek yaşıyacak inanacak die bi kayde yok..saygıdır önemli olan düşünceni ifade ediyorken....
merhaba arkadaşlar doğum için hastaneye çantalarınızı hazırladınız mı? içine neler koymamız lazım
evet cnm...zehirini akıtıp gitti zaten, rahat bi cuma geçirir inş.söylemiycem dedim tuttum kendimi ama söyliycem
zaten bir halt olan
bu cuma günü
ezan ve sela arası böyle bişey yapmaz...
duasını eder
müslüman kardeşiyle hoş geçinir, selamlaşır .....
neyse sustum hakkatten bizim topiğimiz süper
din ve siyaset konuşulmayan bir topik
kimse böyle pat diye gelip huzurumuzu kaçırmasın lütfen....
sen yorumla anacımmmm
başkasının gelip bizi germesine ve muhabbetimizi böylesine izin vermeyelim
bir yemek ye hava al
yaz bişeyler
Eki Görüntüle 353540 Eki Görüntüle 353542 Eki Görüntüle 353543 Eki Görüntüle 353544
müslüman bir kadına yakışıyor mu bu sözler şaka bile olsa cok günah insanı farkında olmadan dinden cıkaran sözler bunlar üstelik karnınızda bir can taşırken tövbe edin
bende çantamı hazırladım iki ayrı çanta yaptım bebiş ve kendim için
benim çantamda
2 adet pijama takımı
1 adet gecelik
1 adet sabahlık
ped
terlik
çorap,patik
4 adet kilot
2 adet emzirme sütyeni
atlet
kağıt havlu,ıslak mendil
2 adet yüz havlusu
2 adet yastık kılıfı (refakatçi ve kandim için)
kirliler için poşet
diş macunu ve fırçası
tarak,küçük ayna
göğüs pedi ve kremi(lansinoh)
lohusa tacı mavi ve kırmızı
bardak,çatal,kaşık
nazar boncuğu bebişe ve kendime
kamera,foto makinesi
bebişe aldıklarım
hastane çıkışı 10 lu bunu ayrı bir şeffaf poşete koyup en üste koydum
2 tulum ve içlerine zıbınları ve ayaklı altını koydum
1 yelek
1 penye hırka
patik
çorap
battaniye (topitos battaniye)
4 adet ağız mendili
uni baby ıslak mendil
10 adet 2-5 kg prima bez
pişik kremi (sebmed)
alt değiştirme örtüsü
biberon
oto koltuğu
söylemiycem dedim tuttum kendimi ama söyliycem
zaten bir halt olan
bu cuma günü
ezan ve sela arası böyle bişey yapmaz...
duasını eder
müslüman kardeşiyle hoş geçinir, selamlaşır .....
neyse sustum hakkatten bizim topiğimiz süper
din ve siyaset konuşulmayan bir topik
kimse böyle pat diye gelip huzurumuzu kaçırmasın lütfen....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?