canım sende dakika tut bebişin hareketlerini kontrol et azalma falan olursa hareketlerde hemen gidersin.olmazsa pazartesi randevuna git benimde pazartesi randevum var.
nts ye nasıl giriliyor ben hiç girmedim nasıl bişee ?
ayyy ben daha hazırlamadımmm yaa doğum çantasınııı uffffffffffbu akşam yıkamaya başlamam lazım çok fena tırstımm yaa..
kendim için hazırladığım bir listem var onu paylaşayım... böle bişee yapcam..adetler değişebilir
anneye
2 adet gecelik
2 adet pijama
hırka ya da şal-yelek
terlik-babet
çorap-
5 adet kilot – emzirme atlet, 3 adet sütyen
hijyenik ped / ------ Hasta pedi
göğüs pedi
Göğüs ucu için krem
lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak-allık
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
3 adet el-yüz havlusu
bebek için
kızımın çantası,bir poşetin içinde; (bunlar hemşireye verilecek)
zıbın takımı
penye battaniye
2adet bez
1adet ağız mendili
havlu
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
burun temizleme aspiratoru
çorap
battaniye
ağız mendili
10 tane bebek bezi
göbek bağı tmz. Alkolu
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
emzik-biberon
alt açma
mama kaşığı
pişik kremi
Diğer ihtiyaçlar
Fotoğraf makinesi
Yedek piller
ikramlık şeker çikolata
Kolonya, ıslak mendil
Kağıt havlu
Kirli Torbası
sıcak su torbası
humana emzirme çayı
noluyo bölee hepimize birden yaaa... allah yardımcımız olsun hepimizin.. hem bizi hem meleklerimizi korusun rabbim...
ctesi kayınvalideme gittim. sabah erken kalktık kahvaltıdan sonra gideriz die o arada bende çamaşırları makinaya atayım dedim. her zaman ki gibi çamaşırları çıkarmak için çömeldim ayy bir ağrı bir sancı ki çok fena kıvrandım resmen.. ara ara hala sancı giriyor.. 35. haftaya kadar dayanınn minnakk bebişleerrrrrrrr
allah yardıncımısı olsun
l
benimde çok akıntılarım arttı resmen kot pantula çıktı bugun... dr da söylemiştim çok akıntılarımın arttığını ama kaşıntı yoksa pelte pelte değilse normaldir dedi...
ufff çok tırsıyorummmm ben yaaa
bende de var öle ara ara geliyoo adet sanıcı gibi ne acaba ki doğum sancısımı acaabaaa uff
çok geçmiş olsun canım... hepimizi için hayırlısı son ayımız pıtır pıtır doğurmaya başlacağız galiba
haftasonu kayınvalidemdeydim yeni öğrendim durumu, çok şükür iyisiniz ikinize... cuma akşama seni rüyamda gördüm bende giyinip süslenmişiz gezmelere gidecekmişiz ikimiz.. tam çıkcaz aa dur diyom çok affilli terliklerim var benim onları giyeyim diyom.. takunya gibi bişiler yüksek tabanlı falan..
çok güzeller canım güle güle kullansın oğluşun...
23 Mart'a kadar burdayım canım ben. İnşallah bir aksilik çıkmazsa...
Sen?
Ben daha hiç bişi hazırlamadım 33 + 3 bugün yapmam lazım ama ev flan da temizlenicek.
Bi de ütüm bozuldu
bana hep düzenli gibi geliyor gidiyorum
sancı yok diyorlar ohh diyorum rahat
nefes alıyorum ama artık gitmeye utanıyorum
galiba
İnşallah hangisi hayırlı oalcaksa o olsun diyorum eşim üzüleceğimi sandı ama ne gariptir üzülmedim sezeryan olan bir çok arkadaşım var mühim olan kucağımıza sağlıkla alabilmek çok teşekkür ederim hatice. Sanırım zorlu bir dönemece giriyoruz az kaldı biraz daha sabredebilirsek...
arada benim de bulantım oluyor. Bebiş baskı yapıyor acaba ondanmı yaasbl
günaydın hanımlar
benimde 3-4 gündür midem bulanıyor.ay sanki midem ağzıma gelcekmiş gibi
sizde böyle bişey varmı?
Merhaba arkadaşlar kısmetse ben de Nisan annesi olacağım.. BU kadar geç katıldığım için üzgünümumarım beni de aranıza alırsınız.. su an 33+5 haftalık hamileyim. geçen hafta gittiğim kontrole göre erken doğum riskim var 3 hafta istirahat edicekmişim.. Umarım erken doğum yapmam, çok endişeliyim...
MRB arkadaşlar, bende Nisanda doğum yapacağım kısmetse , bir oğlum olacak, yalnız 32. haftamda kontrole gittiğimde bebeğin biraz zayıf dedi, 1800 gr tam 32. haftasında, internetten araştırdım bu haftada zaten bu kiloda oluyorlarmış, moralim bozuldu ya birde eşimin yanında söyledi doktor, eşimde sen az kilo aldın, çocuğu zayıf bırakıyorsun falan diyor, tam tersine pekmez peynir süt yumurta ceviz hergün yiyorum, ama doktor öyle söyleyince üzüldüm yine de
Arkadaşlar günaydın...
Malum sonlara doğru yaklaşıyoruz topiğimiz bir telaş aldığının farkındayım ne oluyoruz neler oluyor şeklinde...
Benim de dün akşam sancılarım tuttu adet sancısı gibi ama az az doktor yalancı sancılar olacak demişti eşim telaşlandı kalk gidelim dedi ama duramayacak gibi olursam gideceğiz biraz daha bekleyelim dedim sancılarım hafifledi ve geçti cidden zor bir süreç bizi bekliyor dün bunu bir kez daha farkettim
Bebeğim daha dönmemiş doktor normal 37 e kadar %80 dönüyor dedi ama pek tatmin olmadım bu konuda sizin görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Boğazımda bir tahriş aldı başını gidiyor sık olmasa da öksürmeye başladım en nefret ettiğim hastalıktır öksürük kumsalın tarifini yaptın iyi geldi biraz işe gelmeyeyim dedim sonra git zaten az kaldı dedim duramayacak gibi olursam eve gideceğim...
Sizler nasılsınız?
evt artık küveze alınınca ücretsiz oluyomuş ama bana da dediler 2 günden fazla olursa gün başı ücret ödüyosunuz die Allah korusun öyle bişey olursa ben de faturamla beraber giderim sgkya benim hastanede normal 300 lerde sezeryan da 483 dedii 2 günlük herşey dahil daha da extra çıkmaz inşallahbenim doğum yapacağım hastanede normal doğum 750 sezeryan 900
epidural normal ise 1250ye kadar çıkabiliyormuş ama bunu pek yapmıyorlarmış
çünkü anestezi uzmanın sürekli seni kontrol etmesi gerekiyormuş ama dr tanıdık
olduğu için sana yaparız dedi. Anlamadığım şey ise yaklaşık 1 ay önce tadınıdl
orda doğum yaptı sezeryan 900 tl ödedi ve çıktı 10 gün önce doğum yapan
birisi ise 3700tl ödemişler hemde özel sigortalarıda olmasına rağmen ek olarkta
çocuğu küvöze koyarsak +1200 daha demişler onlar itiraz edip devlette gideriz
diyincede tamam o zman yopun bakıma alırız fakat bebeğinizi göremezsiniz
demişler bunlarda kabul etmiş. bu nasıl birşey ben gerçekten anlayamadım
küvözle yoğun bakım farklı şeylermi bunalrın hepsini ücretsiz olduğunu biliyorum
yasaya göre önceden konuşuncada sanırım gardlarını alıp küvözler dolu diyorlarmış
biraz bunlara kafam takılıyor açıkçası bu konualrı hastanesiyle konuşanlar varmı?
mrb canım bende şuan 33+6 haftalık hamileyim nasipse ben tahmini 10 nisan dogum dedi dr 32 haftalık iken 2265 gr dı martın 6 sında tekrar kontrolüm var artık 2 haftada 1 kontrol oluyorum ..............sende canım kendini fazla yormazsan erken dogum riskini azaltmış olursun zaten 2-3 hafta daha dikkat edersen bebek dogsabile sorun olmaz inşallah ........
Yani sezeryan olupda normal olupda memnun olan pekçok kişi var.Şans meselesi. Hayırlısını istemekten başka çaremiz yok.
Haklısın canım bakalım biz nasıl oalcağız senin belli mi? Bu hafta da nst için gideceğim, önümüzdeki haftada hem nst hem ultrason olacak bir de doktor dedi ki çok önemli artık nst değerleri ona göre her şey belirlenecek bebeğin hareketlerine de dikkat et dedi...
arada benim de bulantım oluyor. Bebiş baskı yapıyor acaba ondanmı yaa
benim doğum yapacağım hastanede normal doğum 750 sezeryan 900
epidural normal ise 1250ye kadar çıkabiliyormuş ama bunu pek yapmıyorlarmış
çünkü anestezi uzmanın sürekli seni kontrol etmesi gerekiyormuş ama dr tanıdık
olduğu için sana yaparız dedi. Anlamadığım şey ise yaklaşık 1 ay önce tadınıdl
orda doğum yaptı sezeryan 900 tl ödedi ve çıktı 10 gün önce doğum yapan
birisi ise 3700tl ödemişler hemde özel sigortalarıda olmasına rağmen ek olarkta
çocuğu küvöze koyarsak +1200 daha demişler onlar itiraz edip devlette gideriz
diyincede tamam o zman yopun bakıma alırız fakat bebeğinizi göremezsiniz
demişler bunlarda kabul etmiş. bu nasıl birşey ben gerçekten anlayamadım
küvözle yoğun bakım farklı şeylermi bunalrın hepsini ücretsiz olduğunu biliyorum
yasaya göre önceden konuşuncada sanırım gardlarını alıp küvözler dolu diyorlarmış
biraz bunlara kafam takılıyor açıkçası bu konualrı hastanesiyle konuşanlar varmı?
evt artık küveze alınınca ücretsiz oluyomuş ama bana da dediler 2 günden fazla olursa gün başı ücret ödüyosunuz die Allah korusun öyle bişey olursa ben de faturamla beraber giderim sgkya benim hastanede normal 300 lerde sezeryan da 483 dedii 2 günlük herşey dahil daha da extra çıkmaz inşallah
MRB arkadaşlar, bende Nisanda doğum yapacağım kısmetse , bir oğlum olacak, yalnız 32. haftamda kontrole gittiğimde bebeğin biraz zayıf dedi, 1800 gr tam 32. haftasında, internetten araştırdım bu haftada zaten bu kiloda oluyorlarmış, moralim bozuldu ya birde eşimin yanında söyledi doktor, eşimde sen az kilo aldın, çocuğu zayıf bırakıyorsun falan diyor, tam tersine pekmez peynir süt yumurta ceviz hergün yiyorum, ama doktor öyle söyleyince üzüldüm yine de
seninle aynıyız canım benmde 10 nisan ama doktorum 10martı atlatalım süper olur dedi
bende nisan doğumlu olsun istiyorum 1 nisandan sonra herhangi birgün olabilir
ama sanırım o kadar beklemeyeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?