petuşum çok geçmiş olsun yat dinlen evinde..iim cnm çok şükür...
erken doğum riski taşıomuşum artık...
doğum kasılmaları sıklıkla ve düzenli bi şekilde olmaya başlamış..
rahimde açılma, rahim boyunda kısalma vs yok.
kasılmalar devam ederse doğumu başlatabilirmiş, kasılmaların azalması için dinlenmem gerekiomuş..
artık dinlencem
çok saol cnm..
geçmiş olsun canım.. yok çok şükür bulantı falan bende...günaydın hanımlar
benimde 3-4 gündür midem bulanıyor.ay sanki midem ağzıma gelcekmiş gibi
sizde böyle bişey varmı?
anladım canım çok sağol.. tırsacak bişi değilmiş en azındansırt üstü yatıyorsun
kıyafet alarmları varya yuvarlak
ona benzer 2şeyi karnına bağlıyorlar
biri bebeği kalp atışlarını ölçüyo,
diğeri sancıyı birde eline buton veriyolar
bebek hareket ettikçede ona basıyorsun
10dk, 15dk 20dlık istebiliyor dr
eğer sancın yoksa sorun yok bnm ilkinde
düzenli sancım çıkmıştı hemn alttan muıayene etti
açılma varmı diye baktı yok hemen bi serum iğne
sonra tekrar nts sancı kalmamıştı.
benimde 12 nisanda allah kısmet ederse.. 35. haftayı atlattıktan sonra kuveze gerek kalmıyormuş öle okudum nette...seninle aynıyız canım benmde 10 nisan ama doktorum 10martı atlatalım süper olur dedi
bende nisan doğumlu olsun istiyorum 1 nisandan sonra herhangi birgün olabilir
ama sanırım o kadar beklemeyeceğiz
en son kontrolumde muayene ucreti istedikten sonra dedim hamilelere ücretsiz olması gerekiyormuş neden ucret alınıyo? bize herhangi bir bilgi gelmedi dedi, bende fatura istedim. faturayı muhasebeden alıyorsunuz dedi. muhasebeye gittim sistemimizde problem var kesemiyorum dedi çok piss sinirleirm bozuldu gözlerim pörtlediayy fatura vermiyorlarmış onuda okudum
bende eşime sıkı sıkı tembih ettim bak sankın
ödeme o anda duygusal olup kabul etme illa
isterlerse mutlaka fatura al odamı olmuyor
yerel gazetede tanıdık var onu çağır ortalığı
birbirine kat dedim hiç beni düşünme ben inan
mutlu olurum diye eğer hakkımızı yerlerse
sonra hepten gıcık olurum
Canım benim gideceğim hastane de normal doğum 500, zorunlu sezeryan 1050 TL. Her şey içinde ne kadar insafsız bu hastaneler ya kime ne kakalarsak zihniyeti mecbursun ya nasıl bir terbiyesizliktir yok o zaman bebeği göremezsiniz falan insanın en zayıf yönünü bulup nasıl kullanıyorlar allah ıslah etsin. Biliyor musunuz aslında yasal olarak bebek yoğun bakımı ücretsiz olmak zorunda sezeryan da öyle aslında zorunlu hallerde... Ama kimse bilmediği için suistimal ediyorlar yasaları da...
anladım cnm dikkatli olun aman bebekler kudurdu valla gelmek istiyorlar yavaş yavaş artıkgörüştü eşim doktorla canım..dakika tutun demiş düzenli bir şekilde sancı geliyorsa 2 dk yada 3 dk falan birde bebişin hareketlerini de kontrol edin demiş azalma varsa gelin.ama benim sancım sürekli uzun sürüyo aralıklarla gelmiyo bebişimin de hareketleri çok iyi maşallah.bende gitmedim haftaya randevum da var yine zaten.Allah yardımcımız olsun tatlım yaa.
benim canım oluyor son 1 haftadır daha cok hissediyorum dun 3 defa agzıma kadar geldi yediklerim kusmadım yuttum ki ben de ilk aylarda bile mide bulantısı kusma olmamıstı :26:günaydın hanımlar
benimde 3-4 gündür midem bulanıyor.ay sanki midem ağzıma gelcekmiş gibi
sizde böyle bişey varmı?
canım hayırla saglıkla gelsin bebişinde hoşgeldin :d bence kılosu iyi ama her doktor farklı yorumluyor bunu da dip not olarak eklemek istiyorumMRB arkadaşlar, bende Nisanda doğum yapacağım kısmetse , bir oğlum olacak, yalnız 32. haftamda kontrole gittiğimde bebeğin biraz zayıf dedi, 1800 gr tam 32. haftasında, internetten araştırdım bu haftada zaten bu kiloda oluyorlarmış, moralim bozuldu ya birde eşimin yanında söyledi doktor, eşimde sen az kilo aldın, çocuğu zayıf bırakıyorsun falan diyor, tam tersine pekmez peynir süt yumurta ceviz hergün yiyorum, ama doktor öyle söyleyince üzüldüm yine de
slm kızlar..
sancılar başlamış artık herkeste..
benimde sertleşmelerim oluyo sık sık ama sancıyla olmaya başladı
akşamdan beride kasıklarımda ağrı var bakalım 1 de gidicem dra
dualarınızı eksik etmeyinn..
petuşum çok geçmiş olsun yat dinlen evinde..
artık doğsalarda sıkıntı yok rahat ol kuzum..
hakkımızda hayırlısı artık bakalım
hayırlısıyla atlatırsın inşallah dinlen artık son ayımıza girdik herşeyi eskisi gibi yapamıyoruz artık daha çabuk yoruluyoruz biraz daha sabır ve dikkat edelim inşallah rabbim sağlıkla kucagımıza almayı nasip eder benim nasipse kızım olacak....
geçmiş olsun canım.. yok çok şükür bulantı falan bende...
anladım canım çok sağol.. tırsacak bişi değilmiş en azından
benimde 12 nisanda allah kısmet ederse.. 35. haftayı atlattıktan sonra kuveze gerek kalmıyormuş öle okudum nette...
en son kontrolumde muayene ucreti istedikten sonra dedim hamilelere ücretsiz olması gerekiyormuş neden ucret alınıyo? bize herhangi bir bilgi gelmedi dedi, bende fatura istedim. faturayı muhasebeden alıyorsunuz dedi. muhasebeye gittim sistemimizde problem var kesemiyorum dedi çok piss sinirleirm bozuldu gözlerim pörtlediama çıngar çıkaramadım şimdi doğumuda burada oalcağım sonra onalrda bize sorun çıkarmasınlar dedim sustum pustum çıktım...
slm kızlar..
sancılar başlamış artık herkeste..
benimde sertleşmelerim oluyo sık sık ama sancıyla olmaya başladı
akşamdan beride kasıklarımda ağrı var bakalım 1 de gidicem dra
dualarınızı eksik etmeyinn..
petuşum çok geçmiş olsun yat dinlen evinde..
artık doğsalarda sıkıntı yok rahat ol kuzum..
hakkımızda hayırlısı artık bakalım
canım benim bebegimde 29 haftalık iken tersdi bende çok kafaya taktım benim ilk çocugumu normal dogum yaptım bununda sağlıklı birşekilde normal dogum yapmak istiyorum inşallah 32 haftalık iken gittigimde dönmüştü inşallah doguma kadar tekrar dönmez normal dogum pozisyonunda kalır senin bebeginde şuan kaç haftalık ama dr genelde dr bebeklerin %90normal dogum pozisyonuna girerler zamanı gelince diyorlarda biz sabırsızız sanırım .........inşallah seninkide döner
evet kesinle kime ne kadar geçirirlerse
900 tl olanın durumları hiç kadın 2 kez bebeğini kaybediyor
en son ordaki dr iyi geldi diye ona devem etmek zorunda kalıyor
bebek için hiç hazırlık yapamıyorum hastene için para biriktiyorum
demiş düşün yani hatta o zman içim parçalnmıştı dr bu durumu biliyodur
kesin ama diğerr taraf öyle değil gayet iyi durumdalar maddi olarak
resmen koluna takılan bantı bile fatura etmişler
yasalrı bilsen ne oluyor söyleyincede yer yok diyolar
kızlar şimdi şu 8. 9. ay olayı nasıl oluyordu kaç haftalıkken 8. aya giriyoruz kaçta cıkıp 9. aya gırıyorduk ben bunu bi turlu idrak edemedim herkes farklı bişi diyoo :26:
kızlar şimdi şu 8. 9. ay olayı nasıl oluyordu kaç haftalıkken 8. aya giriyoruz kaçta cıkıp 9. aya gırıyorduk ben bunu bi turlu idrak edemedim herkes farklı bişi diyoo :26:
cnmm 26 hafta 6 ay
20 hafta 7 ay
34 hafta 8 ay
34 ü doldurunca artıkın 9.aya başlanmış oluyo
diyeceksin ki 38 den sonrası ne oluyo o d 9 AY 10 günün geriye kalan 10 gününden sayılıyo
yani mesela ben şu anda yarın 35 haftayı dolduran biri olarak 9. aydayım diyorum sekizi doldurduk ya da
Hafta Ay
1-6 hafta = 1. Aylık
7-10 hafta = 2. Aylık
11-14 hafta = 3. Aylık
15-18 hafta = 4. Aylık
19-22 hafta = 5. Aylık
23-26 hafta = 6. Aylık
27-31 hafta = 7. Aylık
32-35 hafta = 8. Aylık
36-40 hafta = 9. Aylık
kumsal540 senin hastane fiyatları baya uygunmuş.hangi hastane bu
34+3 olduğun gün 9. ayın ilk günü oluyo 34+2 de bitiyo 8. ay yani.
her aydan iki gün eklersen üstüne bulursun mesela 4 kere 8 32 değil mi ? normalde 32. haftada 8. ay olması gerekiyo ama her aydan iki gün aldığını sayarsan ki 8 ay geçmişse iki ile çarp 16 gün yapar 32 haftanın üstüne 16 gün daha eklediğin zaman 8. ay bitmiş olcak demektir .
canım şuan 8.ayın içindeyiz( 31 32 33 34) 9.ay (35 36 37 38 39 40) yani doğum yapıncada 9 aylık değil 9 ayı dolduruyoruz..bu şekilde hesaplanıyomuş 34 haftayı bitirenler 8.ayı doldurmuş oluyolar.9.ayın içinde olmuş oluyo.
tmmdır canlar anladım çok sagolun
canım çok türk kahvesi ve sigara istedi birazdan turk kahvesi yapam bari yanında daay içimi bi heycan kapladı parisin durumundan sonra yaa hayırlısıyla resmen doguracak allah saglık sıhat versin arkadasımızın bebegine yardımcıları olsun kolay dogumlar olsun inş
bi bebek daha doğmuş yaaaa, çok korkuyom ben daha hazırlıklarımız bitmedi.....
tmmdır canlar anladım çok sagolun
canım çok türk kahvesi ve sigara istedi birazdan turk kahvesi yapam bari yanında daay içimi bi heycan kapladı parisin durumundan sonra yaa hayırlısıyla resmen doguracak allah saglık sıhat versin arkadasımızın bebegine yardımcıları olsun kolay dogumlar olsun inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?