- 23 Ocak 2010
- 5.693
- 3.104
- 373
canım benim kızda bugün 3 aylık oldu bizde dün götürdük bizede kan damlası başladı 2 damla bikaçgün ver sonra artır dedi sonra 5 damla olacak birden verme birkaç ginde bir artırarak verecem bize ferro sanol damla verdi ya size benim kızda aşırı kansızlık vardı sizde herangi bi sorun varmıydı
evet canım demir ilacı..kan damlası dediğin demir ilacı dimi? eğer oysa sağlık ocağında da kendi doktorunda da 4.ayı dolunca başlayacağımızı sölediler. çocuk kaç kiloysa o kadar damla veriliomuş hatta...
benim bildiğim kadarıuyla ishal kakası bezin neredeyse tamamını emdiği kaka,idrar gibi su şeklinmde olursa ishal kategorisine giriyor,senin dediğin sümüksü kaka normal diye biliyorum ben,bir ara ben de araştırmıştım,bebekler bazen azar azar üst üste yapabiliyorlar kakalarını,eğer 2-3 gün içinde sürekli devam ederse götürürsün tekrar doktora ama sadece 1 günlük bi şeyse endişelenme derim ben
elini ağzına götürünce öğürdüğü için mi doktora götüreceksin?Neden ki?parmaklarını taa damaklarının dsibine kadar sokunca refleks olarak öğürüyorlar,benim oğlum iki elin de sokmaya çalışıyor artık,tek eli aştık bizah o eller bir girse o ağza boşun aevham yapma,normal şeyler bunlar,asıl yapmıyorsa sorun var demekmiş
arkadaşlar sizi devamlı takip ediyorum pek katılamasamda. benim oğlumda 3 ayını bitirdi. bu ay dr a götürmedim sağlık ocağında kontrolünü yptırdım 6200 gram 62 cm ölçüleri. rotavirüsü yaptırmadım. inşallah pişman olmam. kan ilacını ilk defa sizden duydum. artık bir dahaki ay dr uma sorarım oda verecekmi oğluma.
sizinle şu yazıyı paylaşmak istedim. okuyun moral bulun. bence çok güzel bir kaynak.
Anne sütü alan bebeklerin ilk yıl gelişimi
Aranizda bebegini sunnet ettireniniz var mi? Nerede nasil ve nekadara yaptirdiniz?
demir ilacını bizim dr umuzda 4.ayı doldurunca başlanacak dedi. benim önceden götürdüğüm dr 4.ay kontorüle göre ek gıdaya geçiş yapabiliriz demişti ama ben o dr a bi türlü ısınamadığımdan 3,5 aylıkken yani dün başka bir dr a götürdüm, yani hem kontrol hem de tanışma amaçlı. yeni dr ek gıda için mutlaka 5 ay dolsun dedi. erken ek gıda çocuklarda ileride görülebilecek alerjik reaksiyonları arttırıyomış. mesela eşim 3. ayı doldurduğundan beri akşam ne meyve yiyosak kavun, karpuz, şeftali, kayısı, armut... illa tattırıyo çocuğa. ilk başta bi irkiliyo istemiyo ama sonra emmeye başlıyo şapur şupur:))) dr yapabilirsiniz tattırmaktan birşey olmaz ama messela şimdi şeftali yediriyosun ileride şeftaliye alerjisi olabilir 5. ayı doldurlım dedi. süt problemli zaten mama destekli gidiyoruz.
ellerin ağızda olması durumu bizde de var. dr.çok normal ellemeyin ellerini ağzından çekmeyin dedi. şuanda ellerini ve parmaklarını tanıyormuş, ağzına birşeyler götürmeyi öğreniyormuş. bu aşırı tükürük de nrmalmiş. çünkü artık sindirim ağızda olmaya başlıyormuş. önceden sadece midede ve bağırsakta olduğu için gaz problemi çok iken şimdi sindirimin ağızda başlamasıyla gaz problemi azalıyormuş. gerçekten de azalıyor maşallahhhhh.
bir de bebeğimizi kucağımızda yüzü öne bakacak şekilde gezdirmeliymişiz çünkü artık keşif dönemi başlıyormuş. hrşeyi görmek ve tanımak istiyormuş. benim kızım yabancı bilmeye başladı malesef artık insanları ayırıyor özellikle yaşlı teyze görünce hele hele zavallı kadıncağızlar onu sevmeye dokunmaya başlayınca basıyor yaygarayı. yaz bitiminde babaannem gelicek ona da öyle yaparsa kadıncağız çok üzülecek((
bende 20 sayfa kadar geride yazmıştım (belkide daha geride)benimde bebeğim taş düşürüyo.dediğin gibi bizimkininde enfeksiyon geçmiş.2 böbrektede war ama 1,7 mm ciwarı.doktor ilaç falan wermedi.doğuştan gelen taş yapımını sağlayan metabolik bi bozukluk olabilir ama olmayadabilir çünkü taşların sayısı az we mm si küçük dedi. her ay tahlil yapçaz kontrol altında tutçaz dedi.ama devit hakkında bişi demedi bende mi 2 günde wersem acaba
Bayanlar, 4-5 gündür oğlum saat başı emmek istiyor bazen 3 bazen de 5 dk emiyor ve bırakıyor biraz bekliyorum gaz filan çıkartıyorum tekrar vermeye çalışıyorum böğürüyor almıyor memeyi sonra aradan 45 dk filan geçince tekrar istiyor emzirmekten dolayı ve emzirme esnasında da yaptığı huysuzluktan dolayı bir yere gidemiyorum misafir de kabul edemiyorum hatta kendime yemek bile yapamıyorum. Doymuyor mu ya da gazdan sıcaktan mı böyle anlamadım. Bir de önceden gündüzleri 2-3 saat uyurdu şimdi ancak 30 dk 1 saat bile zor uyuyor sabaha karşı çok uyanıyor ben çok uykusuz kalıyorum. Böyle durumları yaşayan var mı? Bütün günüm onunla geçiyor, kendime özel hiçbir şey yapamıyorum ve bunalıyorum, herşey çok sıkıcı geliyor bazen, çünkü evden çıkamıyorum tek başıma. Bebek arabasını apartmandan indiremiyorum biraz ağır yardım edecek, bana eşlik edecek kimse yok, keşke kışın doğum yapsaymışım en azından hava soğuk mecbur evde olacaktım. Bu güneşli günlerde eve hapsoldum ve bebeğimin bu beslenme sorunu ve huysuzluğundan dolayı hiçbir yere gidemiyoruz.
Gerçekten de zor bir durum bazen isyanlardayım, memleketime gidecektim annemin yanına ama bu şekilde nasıl yolculuk yapabilirim ki, bir de adana şimdi çok sıcakmış, sonra düşündüm akrabalar filan gelecek herkes kucaklayacak, öpecek yapma diyemiyecem stres olacam. Oğlum daha 2,5 aylık biraz daha büyüsün bu sıcaklarda daha fazla huzursuz olmasın. Ben bile çok fazla kucağıma almıyorum, hem sıcak terliyoruz hem de ileride ağırlaşacak kucağa alışmasın ama başkasına alma desem eminim zoruna gidecek o yüzden baş başa ana oğul 2-3 ay daha oturacağızcanım merak etme ben de aynı durumdayım.kızım çok huysuz.ne zaman ağlayacak belli değil.gündüz hiç uyku yok 20 dk dalıyor 21.dk ayakta..böyle olunca dışarı da çıkamıyorum.biri gelecek diye de korkuyorum çünkü ne hazırlık yapabilirim ne de onunla ilgilenmekten misafirle oturabilirim.böyle evde ikimiz akşama kadar oyalanıyoruz..inş bu günlerde geçecek..bu şekilde de bana çok alışacak sonra bakıcı falan istemeyecek diye korkuyorum.
Aranizda bebegini sunnet ettireniniz var mi? Nerede nasil ve nekadara yaptirdiniz?
arkadaşlar sizi devamlı takip ediyorum pek katılamasamda. benim oğlumda 3 ayını bitirdi. bu ay dr a götürmedim sağlık ocağında kontrolünü yptırdım 6200 gram 62 cm ölçüleri. rotavirüsü yaptırmadım. inşallah pişman olmam. kan ilacını ilk defa sizden duydum. artık bir dahaki ay dr uma sorarım oda verecekmi oğluma.
sizinle şu yazıyı paylaşmak istedim. okuyun moral bulun. bence çok güzel bir kaynak.
ya benim kız da ilk aydan beri idrarını yaparken bazen ağlıyo.idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendik.ilk doktor enfeksiyon var dedi antibiyotik kullandık.daha sonra 2-3 doktora daha gittik idrar testi kültür falan yapıldı temiz çıktı.son gittiğimiz doktor taş düşürüyor olabilir dedi böbrek usg si çekildi.orda da bişi yok.her zaman olmuyor ama 2 gün önce ferahlasın diye altını açtım baktım yine ağlıyo falan sonra idrarını yaptı hemen sustu.sizce bu enfeksiyon bi gidip bi geliyo olabilir mi.ama testlerde de bişi çıkmadı.anlayamadım ben
ben 2 yaşına kadar kendi odasını ayırmama kararı aldım okuduğum bir kaç yazıdan sonra,senin eklediğin yazı da aynı şeyi savunuyor,bebeklik döneminde bebeğin temel ihtiyacı annesi ve onun kokusuymuş,eğer çok erken ayırırsan,o ihtiyacı karşılanmadığından ilerde farklı davranış kalıplarına sebep oluyormuş.Hani anneye bağımlı olmasın diye odasını küçükkken ayırın tezi var ya,o tez artık çürüyor kızlar,asıl annesiyle olması gereken temas olmadığında ilerde bağımsız kişilik oluşmuyormuş ve anneye bağımlı bir birey ortaya çıkıyormuş.Yatağımda yatırmak isterdim aslında ama gece üzerine falan düşersem diye korkuyorum,o nedenle kendi beşiğinde yatıyor,ama en sağlıklısı annesiyle beraber yatmasıymış.Biraz büyüyünce yanımda uyutup yatağına koyarım diyorum,Ve 80 lerden sonra moda olan 2 aylık bebeği ayrı odada yatırma olayı kesinlikle çok AMA ÇOK YANLIŞMIŞ,bebek bunu istemese de ya da annesinin yanına gitmek istese de kalkamadığı için yapamazmış ve bazı çocukların yürümeye başladıktan sonra geceleri ikide bir odasından annesini yanına gelmesinin altında da bu eksiklik yatıyormuş
kızının iştahı nasıl.enfeksiyon varken iştahsızdı enfeksiyon geçti benm oğlumun hala iştahsız.herşeyi ağzına götürüyor aç gıbı saldırıyor.emizik ağzından düşmüyor.memeyi verince başlıyo cıngara.ne yapacağımı bilemez oldum.uykusunda emiyor.uyusun diye bekliyorum oda 5 dkemiyor.
canım bebeğimi geçen hafta sünnet ettirdim ..lokal anestezi ile eski usul..balıkesirde görevliyim ama ailemin yanında ankarada sünnet ettirdim sünnetçimizde kadir .mutlu çok memnun kaldık fiatıda 750 tl pansumanada eve kendi ekipleri geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?