geçmiş olsun canım benim oğlumun 4. ay aşısında sertlik olmuştu bacağında bir hafta da anca iyileşti senin kide böledir muhtemelen...kızlar aşıdan sonra oğlumun sol bacağında biraz sertlik kaldı normalmıdır acaba sankı daha yumuşamıştı bugun ama aşımızı geçen perşembe oluştuk hareketlerınde bi kısıtlama yok ama sol bacağı şı olan yerde sertlık var bıraz
alışmaya çalışıyorum canım sagol memeleketliymişşiz kayınvalidenle ne güzelEsimin kuzeni de hep kucakta duruyordu 7 ay bouunca hep kucaktaydi ne zaman emeklemeye basladi o zaman annesi kucaginda tutamaz oldu. Az daha dayan.
Bu arada benim esimin anneside harputlu. :)
bence normal gecmezse saglık ocagına sorkızlar aşıdan sonra oğlumun sol bacağında biraz sertlik kaldı normalmıdır acaba sankı daha yumuşamıştı bugun ama aşımızı geçen perşembe oluştuk hareketlerınde bi kısıtlama yok ama sol bacağı şı olan yerde sertlık var bıraz
aramıza hoş geldin canım saglıkla büyüt bebişiniBen 1.5 sene bebek sahibi olmak için uğraşıp laparoskopi,histereskopi ve ilaçla tedavi arkasından çok istediğim prensesime hamile kaldım ve hamilelik döneminden beri sizi takip ediyorum.Benim kızım Zeynep de cuma günü 6.ayını dolduracak.2 dişi çıktı son 1 ay içinde ve sanırım üstten de diş çıkaracak bağırır gibi sesler çıkarıyor yine ve eli ağzından çıkmıyor.bir çok diş kaşıyıcı aldım ama boşunaymış en çok mama kaşığı ve oyuncak filiyle damağını kaşıyor:))sadece diş çıkardığı dönemlerde gece 2-3 kez uyandı ve hiç ateşi filan da çıkmadı umarım sizin bebişleriniz de aynı şekilde çıkarır.geçen ay8150g ve 68 cm idi bakalım bu ay ne olacak.sadece anne sütü alıyor ve son 1 aydır sadece 1 öğün meyve ,yoğurt ve sebzelere alıştırmak amaçlı ek besinlere başladım.Daha çok emmek istiyor.Devamlı biz yemek yerken gözü bizde ,acınaklı bakıyor ve masada olmak istiyor:))
Ben de sınıf öğretmeniyim daha başlamadım kurban bayramından sonra inşallah.Bu arada kızımın ilk kelimesi inanmayacaksınız ama son bir buçuk aydır filan anne enne karışımı bir kelime:))şanslıyım babadan önce dedi ama onun da alıştırmalarına başladık.yerde yuvarlanıp duruyor ayakta durmak basmak istiyor,sırtüstü geriye doğru itiyor kendini.Bir de kol kaslarımız dayanmıyor ama hep şarkı eşliğinde hoplatılıp el çırpmak istiyor.bu ara alkış yapmaya takmış vaziyette.Yatağının iyice ortasına yatırmama rağmen geriye kendini ite ite en başa yaslıyor,korkuyorum boynu kırılacak...40 ı çıktığından beri uykusu çok düzenli.akşam 10-11 arası uyuyup genelde bir kez kalkıyor 5-6 arası emmeye.asıl uyanma 9.30 u buluyor.ondan sonra yatana kadar gün içinde 2 kez uyuyor.geçen bir doktoru dinledim 6. aydan itibaren bebekler rüya gördükleri için gece sık uyanır diyor umarım yaşamayız....
Bu arada herkesin görür görmez aaa tıpkı babası,boşuna emeğini çekmiş taşımışsın demelerine ancak 6 ayda alıştım daha önce delirip onları boğmak istiyordum hiçmi bir yeri bana benzemiyor diye:)))Dayanamayıp ben de sohbete katılmak istedim...herkese iyi geceler
şuan online olan herkese iyi geceler dileyerek baslayayım.yarın arkadaslarım bebek gormeye gelecek.hazırlık yapacam yarın.kac gundurde uykusuz ve yorgunum.buraya yazmadan da kapatmak ıstemedım.bebıslerınızı öpuyorum.kendınıze iyı bakın.byy.
Ben 1.5 sene bebek sahibi olmak için uğraşıp laparoskopi,histereskopi ve ilaçla tedavi arkasından çok istediğim prensesime hamile kaldım ve hamilelik döneminden beri sizi takip ediyorum.Benim kızım Zeynep de cuma günü 6.ayını dolduracak.2 dişi çıktı son 1 ay içinde ve sanırım üstten de diş çıkaracak bağırır gibi sesler çıkarıyor yine ve eli ağzından çıkmıyor.bir çok diş kaşıyıcı aldım ama boşunaymış en çok mama kaşığı ve oyuncak filiyle damağını kaşıyor:))sadece diş çıkardığı dönemlerde gece 2-3 kez uyandı ve hiç ateşi filan da çıkmadı umarım sizin bebişleriniz de aynı şekilde çıkarır.geçen ay8150g ve 68 cm idi bakalım bu ay ne olacak.sadece anne sütü alıyor ve son 1 aydır sadece 1 öğün meyve ,yoğurt ve sebzelere alıştırmak amaçlı ek besinlere başladım.Daha çok emmek istiyor.Devamlı biz yemek yerken gözü bizde ,acınaklı bakıyor ve masada olmak istiyor:))
Ben de sınıf öğretmeniyim daha başlamadım kurban bayramından sonra inşallah.Bu arada kızımın ilk kelimesi inanmayacaksınız ama son bir buçuk aydır filan anne enne karışımı bir kelime:))şanslıyım babadan önce dedi ama onun da alıştırmalarına başladık.yerde yuvarlanıp duruyor ayakta durmak basmak istiyor,sırtüstü geriye doğru itiyor kendini.Bir de kol kaslarımız dayanmıyor ama hep şarkı eşliğinde hoplatılıp el çırpmak istiyor.bu ara alkış yapmaya takmış vaziyette.Yatağının iyice ortasına yatırmama rağmen geriye kendini ite ite en başa yaslıyor,korkuyorum boynu kırılacak...40 ı çıktığından beri uykusu çok düzenli.akşam 10-11 arası uyuyup genelde bir kez kalkıyor 5-6 arası emmeye.asıl uyanma 9.30 u buluyor.ondan sonra yatana kadar gün içinde 2 kez uyuyor.geçen bir doktoru dinledim 6. aydan itibaren bebekler rüya gördükleri için gece sık uyanır diyor umarım yaşamayız....
Bu arada herkesin görür görmez aaa tıpkı babası,boşuna emeğini çekmiş taşımışsın demelerine ancak 6 ayda alıştım daha önce delirip onları boğmak istiyordum hiçmi bir yeri bana benzemiyor diye:)))Dayanamayıp ben de sohbete katılmak istedim...herkese iyi geceler
6. Ay asimizi dun olduk ama bizim icin cok zor bi geceydi. Atesi hep yuksekti 38.4 e kadr ciktik. 4 saat arayla calpol verdim fitil denedik bi ise yaramadi bez soklari belden ustune ilik dus aldirdik hic biri ise yaramadi. Bize sanirim cocuk felci asisi agir geldi. Karma asi gecen sefer ates yapmamisti. Kendimde hastaydim cok zor geceydi. Perisan oldu minigim. Allah bi daha yasatmasin.
Kilomuz 2 ayda toplamda 600 gr almisiz. Gecen ay 200 bu ay 400. Kilo alimi ilk uc ay cok iyiydi 1 bucuk kilodan asagiya dusmedik hic. Bizde 5. Ayda ek gidaya basladik ancak bu kadar kilo almisiz. Cok sukur sagligi yerinde. 6. Aydan sonra bebekler ortama kac gr almasi gerekiyor bileniniz var mi?
Oglum cok bagimli bi sekilde elini emiyor memeyi birakiyor elini emiyor. Sanirim bu el emme durumu acligini hissettirmiyor geceleri ben saat kurup emziriyorum. İlgisini baska seylere cekemiyorum. gelisimini etkiliyor. Simde esarpla bagladim son care olarak. 2 gune unutur sanirim.
Bizim aylik haberlerimiz bu kadar.
O zaman ben yandım demektir benimkii hiç zaptedilmiyor yürüteçte ordan oraya yere bıraksam sehpanın altından topluyorumm..
Valla canım ben hep burdayımda kimse yazdıklarıma cevap vermiyor benimde giresim gelmiyor sonradan katıldığım içinmi bilemem pek kabullenilmedim heraldee..
mrb benim kızım inci de 12 nisan doğumlu.anne demesi we diş dışında herşeyi aynı aşırı hareketli.hatta bende sınıf öğretmeniyim ama bursaya atama olmadığı için (son 2 senedir sadece 3kişi aldılar)80 puanla bekliorum.sadece bursa yazıorum.ismim özge.sende hoşgeldin
arkadaslar dun benımkı de ateslende 37.8e kadar calpol verdım cock felcınden sanırım benım kızım 3.ayından berı parmak emıyor emzıkten oguruyor onceden sadece uykuya dalarken emerdı sımdı sureklı.teyzemın ıkı kızı da 9 yasına kadar emdıbence de çocuk felci ağır geldi,bizde de önceki aşılarımızda sorun olmamıştı,bu sefer benimki de ateşlendi,huzursuzlandı ,neyse atlattık bunu da.Bebeğin emzik alıyor mu?Benim oğlum da bir kaç ay önce parmak emmeye başlamıştı ama ben parmak emme daha zor bırakılır diye (öyle okumuştum) parmağını emmeye başlayınca emziği veriyordum,kısa bir süre sonra parmağını emeyi bıraktı,emziğe de öyle çok düşkünlüğü yok.emme reflekslerini bir şekilde tatmin etmeleri gerekiyor,ondan parmak emiyorlar
arkadaslar dun benımkı de ateslende 37.8e kadar calpol verdım cock felcınden sanırım benım kızım 3.ayından berı parmak emıyor emzıkten oguruyor onceden sadece uykuya dalarken emerdı sımdı sureklı.teyzemın ıkı kızı da 9 yasına kadar emdı
selam kızım sol bas parmagını emıyor bas parmagı emmekten yara oldubenim kızım da aynı parmak emiyor 3.aydan beri.özellikle diş çıkarırken daha fenaydı şimdi biraz azalttı.Doktora sordum sakın elini çekip vurmayın başka şetlerle dikkatini dağıtın dedi.şimdilik ben de öyle yapıyorum...
benim kızım da aynı parmak emiyor 3.aydan beri.özellikle diş çıkarırken daha fenaydı şimdi biraz azalttı.Doktora sordum sakın elini çekip vurmayın başka şetlerle dikkatini dağıtın dedi.şimdilik ben de öyle yapıyorum...
selam kızım sol bas parmagını emıyor bas parmagı emmekten yara oldu
merhaba almanya da yaşıyorum benim bebeğimde 1 hafta önce 6.ayına girdi.Bende ek gıdaya 1 hafta önce başladım doktorumun tavsiyelerine göre hareket ediyorum şu an.Şimdilik sadece öğle yemeğine başaldık yani sadece sebze.Onun dışında anne sütüne devam.Öğlen ilk 3 gün havuç verdim sonraki 4 gün havuç ve patates püresi verdim yarından itibaren başka bir sebze ekliycem onuda 3 gün verip sonra her bir kaç güne yeni sebze eklemeye devam edeceğim.Ayrıca 1 hafta sonra içine et ve tavuk eklemeye başlayacağım.3-4 hafta sadece öğle yemeği sebze ve et.Sonra ara öğüne geçeceğiz meyve püresine.Ondan yine 3-4 hafta sonra da akşam yemeğine geçeceğiz.merhaba güzel anneler ve sevimli bebişler yazdıklarınızı takip ediyorum,bazen bende yazmaya çalışıorum ama süreklilik gösteremiyorum ne yazıkki benim oğlumda 6. ayını doldurdu ek gıdaya başladım 3 gün önce. yanlış birşey yapmaktan korkuyorum 1 ay sonra işe başlıcamek gıda listesi olan varmı ve öneriler olan ?? şimdiden teşekkürler
merhaba almanya da yaşıyorum benim bebeğimde 1 hafta önce 6.ayına girdi.Bende ek gıdaya 1 hafta önce başladım doktorumun tavsiyelerine göre hareket ediyorum şu an.Şimdilik sadece öğle yemeğine başaldık yani sadece sebze.Onun dışında anne sütüne devam.Öğlen ilk 3 gün havuç verdim sonraki 4 gün havuç ve patates püresi verdim yarından itibaren başka bir sebze ekliycem onuda 3 gün verip sonra her bir kaç güne yeni sebze eklemeye devam edeceğim.Ayrıca 1 hafta sonra içine et ve tavuk eklemeye başlayacağım.3-4 hafta sadece öğle yemeği sebze ve et.Sonra ara öğüne geçeceğiz meyve püresine.Ondan yine 3-4 hafta sonra da akşam yemeğine geçeceğiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?