2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
şuan online olan herkese iyi geceler dileyerek baslayayım.yarın arkadaslarım bebek gormeye gelecek.hazırlık yapacam yarın.kac gundurde uykusuz ve yorgunum.buraya yazmadan da kapatmak ıstemedım.bebıslerınızı öpuyorum.kendınıze iyı bakın.byy.

geçmiş olsun canım benim oğlumun 4. ay aşısında sertlik olmuştu bacağında bir hafta da anca iyileşti senin kide böledir muhtemelen...

Esimin kuzeni de hep kucakta duruyordu 7 ay bouunca hep kucaktaydi ne zaman emeklemeye basladi o zaman annesi kucaginda tutamaz oldu. Az daha dayan.
Bu arada benim esimin anneside harputlu. :)
alışmaya çalışıyorum canım sagol memeleketliymişşiz kayınvalidenle ne güzel
bence normal gecmezse saglık ocagına sor
aramıza hoş geldin canım saglıkla büyüt bebişini

allah yardımcın olsun canım kolay gelsin akşamda eşimin kuzeniyle eşi bana geldiler resmen pert oldum ahsenle allahtan eşim erken geldide ahsene o baktı bende rahat iş görebildim

mrb benim kızım inci de 12 nisan doğumlu.anne demesi we diş dışında herşeyi aynı aşırı hareketli.hatta bende sınıf öğretmeniyim ama bursaya atama olmadığı için (son 2 senedir sadece 3kişi aldılar)80 puanla bekliorum.sadece bursa yazıorum.ismim özge.sende hoşgeldin

bence de çocuk felci ağır geldi,bizde de önceki aşılarımızda sorun olmamıştı,bu sefer benimki de ateşlendi,huzursuzlandı ,neyse atlattık bunu da.Bebeğin emzik alıyor mu?Benim oğlum da bir kaç ay önce parmak emmeye başlamıştı ama ben parmak emme daha zor bırakılır diye (öyle okumuştum) parmağını emmeye başlayınca emziği veriyordum,kısa bir süre sonra parmağını emeyi bıraktı,emziğe de öyle çok düşkünlüğü yok.emme reflekslerini bir şekilde tatmin etmeleri gerekiyor,ondan parmak emiyorlar

canım cvp vermemekten değil de muhtemelen verecek cevabımız olmadığından yazmıyoruzdur,bazen benim sorularıma da cvp gelmeyebiliyor,insan merakla bekliyor ne dicekler diye,anlıyorum hislerini canım,ben mesela eğer bebeğimde tecrübe edindiysem ya da bi yerlerde okuduysam üşenmeden yazıyorum ama fikrim yoksa okuyup geçiyorum,bazen de günlerce hiç nete giremiyorum,sayfa çok birikmiş oluyor o zaman yazamayabiliyorum.yoksa kimse kasti olarak cvp yazmayayım demez,sanmam.sonuçta zaten hepimiz deneyimsiziz,hep beraber büyütmeye çalışıyoz bebişlerimizi,ben yine de sık sık takip etmeye çalışıyorum sayfayı,bazı konularda yardımı dokunuyor,sen de bırakma burayı sakın

Ben Uşak'tayım ve 40 km merkeze uzaklıkta bir köyde çalışıyorum ,4 senedir buradayız, 9.yılım meslekte.Merkeze tayin istiyorum ama olmuyor.bu sene alan değişikliği nedeniyle ikimizin de şansının daha fazla olduğunu düşünüyorum ben merkeze sende bursa ya atanacaksın inşallah:))bu arada benim adımda Melisa...

arkadaslar dun benımkı de ateslende 37.8e kadar calpol verdım cock felcınden sanırım benım kızım 3.ayından berı parmak emıyor emzıkten oguruyor onceden sadece uykuya dalarken emerdı sımdı sureklı.teyzemın ıkı kızı da 9 yasına kadar emdı

benim kızım da aynı parmak emiyor 3.aydan beri.özellikle diş çıkarırken daha fenaydı şimdi biraz azalttı.Doktora sordum sakın elini çekip vurmayın başka şetlerle dikkatini dağıtın dedi.şimdilik ben de öyle yapıyorum...

selam kızım sol bas parmagını emıyor bas parmagı emmekten yara oldu

selam kızım sol bas parmagını emıyor bas parmagı emmekten yara oldu

benim kızımda 3 aylıken emiyordu parmagını bizim doktorumuz hemen emzige başla gerekirse bagla dedi baglamadım ama elini pijamasının içine koydum emizige alıştırdım arada gene emiyo ama eskisi kadar degil maşşallah azaldı doktorumuz emmeye ihtiyacıvar dedi emzik ilerde bıraktırılır ama el çok zorlanırsınız dedi nekar dogru yaptım bilmiyorum ama emzige başlayınca meme emmeyi de azalttı :97:

merhaba güzel anneler ve sevimli bebişler yazdıklarınızı takip ediyorum,bazen bende yazmaya çalışıorum ama süreklilik gösteremiyorum ne yazıkki benim oğlumda 6. ayını doldurdu ek gıdaya başladım 3 gün önce. yanlış birşey yapmaktan korkuyorum 1 ay sonra işe başlıcam ek gıda listesi olan varmı ve öneriler olan ?? şimdiden teşekkürler

merhaba almanya da yaşıyorum benim bebeğimde 1 hafta önce 6.ayına girdi.Bende ek gıdaya 1 hafta önce başladım doktorumun tavsiyelerine göre hareket ediyorum şu an.Şimdilik sadece öğle yemeğine başaldık yani sadece sebze.Onun dışında anne sütüne devam.Öğlen ilk 3 gün havuç verdim sonraki 4 gün havuç ve patates püresi verdim yarından itibaren başka bir sebze ekliycem onuda 3 gün verip sonra her bir kaç güne yeni sebze eklemeye devam edeceğim.Ayrıca 1 hafta sonra içine et ve tavuk eklemeye başlayacağım.3-4 hafta sadece öğle yemeği sebze ve et.Sonra ara öğüne geçeceğiz meyve püresine.Ondan yine 3-4 hafta sonra da akşam yemeğine geçeceğiz.

günaydın kızlar yıne oğlumla sabahın 6sında uyandık sabah haberlerıne bakıyoruz bi sabahta bakmasa olmaz illa ülkeden haberı olacak neyse benimkide dilini emıyorr ama çoksevımlı yapıyorr uyurken emzıkte alıyor aslında ama emziği çıkarıp başlıyor dilini emmeye inşallah buyuyunce unutur bu alışkanlığı bı akrabımızın oğlu 22 yasında felan hala emıyordu :26::26::26:

gunaydın herkese.dunku yorucu gunun ardından hala sersem gıbıyım.emirhan uyandı oyun istiyor,bense uyku.aşı gunu yaklastıkca korkumda artıyor bu arada.bebekler baya yıpranmış.allah yardımcımız olsun.

çok teşekkürler ben kahvaltı, yoğurt ve sebze çorbası hepsine birden başladım:) biraz aceleciyim galiba yumurtayı zor yutuyor anne sütü ile yumuşatıp veriyorum ama yeterli olmuyor ıhlamu suyuyla yumuşatın diyolar ama karasızım

selamlar
sabah 6.ay aşılarımızı olduk.kızım çok ağladı.inşallah ateşi çıkmaz
artık yavaştan ek gıdaya başlayacağız 1-2 gün sonra bakalım

selam kızlar nasılsınız bakalım?buralar canlanmış baya geçmişi okumaya çalıştım baktım olmayacak ben de es geçeyim bari dedim..bende lohusalk döneminde hiç sıkıntı yaşamadım nasıl atlattığımı bilemedim gayet rahat ve mutluydum ama son zamanlarda geç de olsa yaşamaya başladım Allah tan bitti diyorum içim çok sıkılıyordu kaç gündür .sonunda kendimi mutlu hissetmeye başladım ek gıda konuları konuşuluyor ben en çok yoğurt yediriyorum.biraz ekmek içi üzerine yoğurt döküyorum onun üstüne de meyve rendeliyorum yaklaşık 5 dk bekletiyorum ki ekmek iyice ıslansın sonra onu yediriyorum.böylece daha doyurucu oluyor doktorumuz söylemişti bunu bize, efe de sevince her gün yapar oldum tadı da süper zaten.bu sıralar efe anne diyormuş gibi.öyle ses çıkarıyor kayınvalidem de öyle diyor.ben de havamı basıyorum tabi babasına oğlum beni daha çok seviyor... diye.
topikte mmeslektaşım çokmuş.Ben de öğretmenim kızlar.türkçeciyim,izne ayrılmadım zaten sabah çalışıyorum.öğleden sonra bana ve oğluma kalıyor.yoruluyorum ama evde kalmak istemedim önceleri nasıl olacak diyordum ama çalışmaya başlayınca iyiki başlamışım diyorum.bu arada bebişlerimizi özledimmmmmmm resimlerini istiyorum bennnnn ben deçeipkoyarım bir ara

Ben ek gıda 1 aydır tek öğün veriyorum o da sebze püresi(havucu çok sindiremedi ama patates,fasulye,kırmızı biber,kabakvb.haşlayıp ezip verdim) meyve veya yoğurt.Bundan sonra 2öğüne çıkarıcam.meyve yemede sorun yok ama sebzeleri bazen sevmiyor4-5 kaşıktan sonra tükürüyor...yarın aşısı,pazartesi doktor kontrolü var.merakla bekliyorum...
Kızımdan ayrılmak zor geliyor ya bana küser veya daha az severse diye saçma sapan evhamlar yapıyorum.Bu arada bebeğime kayınvalidem bakacak , çalışan anneler sizinkilere kim bakıyor yada bakacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…