2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk geçer. Çalışan annelerin işi çok zor gerçekten ben markete gitsem merak edip özlüyorum kimselere emanet edemiyorum ne olacak benim halim de bu gidişile:1:

Teşekkür ederim canım valla mecbur olunca öyle bir emanet edebiliyorsunkii ne yapalım mecbur çalışacağız :(

Kızlar biz ek gıdaya yeni geçtik, çorbalara başlamak istiyorum doktorun verdiği tarifte sebze suyu var onu da oğlum sevmedi, bana tarif verebilir misiniz ilk yaptığınız çorbalardan

Sebze suyu ne yaaaaaaaa anlamadım :1: onu ben de yememm. Canım bak şimdi :) biz ilk patates , kabak, pirinç le başladık dr bize dediki mevsim in sebzeleri neyse onu ekleyebilirsin sonra ben domates , fasülye , ıspanak , prasa , havuç - bu malzemelerden ne istersen ayrı ayrı yada birkaçını karıştırıp verebilirsin biraz su koyup haşlıyorum ama püre şeklinde ver dedi çiğneme alışkanlığı gelişsin bizim dr salça , yağ, tuz kesinlikle yasakladıı, 1 yaşına kadar - mercimek çorbası , mesela tavuk göğsünü haşlayıp içine havuç , pirinç koyup yediriyorum içine ince ince tavuk ta tiftikliyorum. Bizimki sadece yoğurt çorbasını sevmedii..

Kızlar biz ek gıdaya yeni geçtik, çorbalara başlamak istiyorum doktorun verdiği tarifte sebze suyu var onu da oğlum sevmedi, bana tarif verebilir misiniz ilk yaptığınız çorbalardan

bana dr hic ne liste ne tarif bisey vermedi, günlük pisirdigim seylerden onun yiyebilecegi seyler varsa yediriyorum. bazen yapiyorum extra biseyler. verdigim herseyide yiyor benimki.. gecen gün tavuk budunu verdim eline kemirdi :9:

kızlar moralim çok bozuk... kaynanam bana değil ama torununa çok karışıyoo, dolayısıyla benim de sinirlerim altüst oluyo , torununa karışırken bana nasıl karışmasın kiii... hamile olduğumu öğrendiğinden beri kendinde nasıl bir hak görüyosa, sahiplendi oğlumu resmen... eşimle onun yüzünden tartışıyoruz başka bişeyden değill... off tek gelin olmak ne kadar zormuşş...

bana dr hic ne liste ne tarif bisey vermedi, günlük pisirdigim seylerden onun yiyebilecegi seyler varsa yediriyorum. bazen yapiyorum extra biseyler. verdigim herseyide yiyor benimki.. gecen gün tavuk budunu verdim eline kemirdi :9:

Pekii yemeklerin salçalımıı ?????

kızlar moralim çok bozuk... kaynanam bana değil ama torununa çok karışıyoo, dolayısıyla benim de sinirlerim altüst oluyo , torununa karışırken bana nasıl karışmasın kiii... hamile olduğumu öğrendiğinden beri kendinde nasıl bir hak görüyosa, sahiplendi oğlumu resmen... eşimle onun yüzünden tartışıyoruz başka bişeyden değill... off tek gelin olmak ne kadar zormuşş...

Allah yardımcın olsunn :1:

canım benım kaynanam da oyleydı ılk bebegımde.kabus gıbı tepemdeydı ve bır gun bebegımı zorla aldı goturdu gezdırecem dıye..ıstemeye ıstemeye verdım ama bılıyodum bıseyler olacagını.ogun 2 saat mart ayının ruzgarında dısarıda komsularına nispet yapacagım dıye dısarıda tutmus yavrumu.aksama bebegım ateslendı.ve olacakya ben bu acıyı cekecegımya kader ıste 2 ay boyunca ne doktorlara goturdum bı turlu ıyılestıremedım sureklı boyleyken bı oğlen artık morardı nefes alamaz hale geldı.kaptım acıle ayagımda bır terlık bır beze dolayabıldıgım bebegımle dıskapı acıle ambulansla sevkettıler..doktorların acilde bebek öluyor dedıklerını hala unutamıyorum..velhasılı 3 gun acılde 1 haftada müşahadede yattı oglum..bronşiyolıt olmuş...ay cok uzattım kalbım acıyor sımdı yazarken demem o ki sakın bebegınıze ne olursa olsun karıstırmayın kızlar..ama dogru ne kskanıyorsun bebeyı..onun babasını senmı buyuttun bızde bılırız bebek bakmayı dıyorlar..sonra hasta olunca herkes kapısını kapatıp yatıyor valla.bız cekıyoruz bebegımızle derdımızı...

Bugün 6. ay aşımızı olduk. 1 ağızdan, 3 bacaklardan olmak üzere 4 tane aşı. Yavrum çok ağladı, suratı mosmor oldu neredeyse kasılmaktan. Kötü bir gündü kızım için. Akşama doğru ateşi çıkmaya başladı. 23-24 gibi yükseldi ateşi, huysuzlanmaya başladı. Ben de Calpol verdim bir tatlı kaşığı. Yarım saat sonra emzirdim, ateşi düştü biraz. Uyumak için çok zorlandı ama. Şimdi uyuyor. Son ölçümlerimiz 64 cm boy, 7000 da kilomuz olmuş.
Gelecek aşısı 1 yaşındayken yapılacak. 9 aylıkken izlemimiz var. Bir de bir buçuk yaşındayken yapılan özel bir aşı vardı. Devlet kapsamına girmiş. Artık o da sağlık ocaklarında ücretsiz yapılabilecek.

canım bırde bız atlatsaydık .iyice korktum ben.zaten iğne dedılermı ben kacack delık arıyorum..cok buyuk fobım var.arkadasımla gıdıyorum aşıya.o tutuyor ben aglıyorum :((

Kızım cırcır olduu ishall çok şükür ateş kusma yok ama huzursuzz ve pişik olmuşşş.. Offff çocuğun hastayken ondan uzak kalmak çalışmak dahada zorrr... :2: :2: :2:

canım üşütmüş olabılır.sıcak tut bakalım faydası olacakmı?bırde patatesli pirinç haşlamalı bıseyler yedır..muz yedır mesela.bıde poposuna hakıkı zeytınyagı sur canım gecmıs olsun..

valla canım benımkıde sevmedı sebze corbasını..baska ne varsa ver ama sebze suyu verme der gıbı bakıyordu gozlerıme :) bende zorlamadım.yogurt corbasını tarhanayı cook sevıyor..mesela suan tarhanası pişti onun uyanmasını beklıyor..corbalarını az yaglı salcasız baharatsız hafıf tuzlu olmasına dıkkat ederek yapıyorum.tuz olayına gelınce aslında hıc tuz atmamayı denedım yemıyor sıpa azcık tatlandırınca hemen yıyor anlamadım :))

selam bana hemsıre bu sucıcegı asısı delet odemez ozel yaptırcaksınız dedı::(

Evet özeldi bu aşı. Ben gittiğimde 1 yaşından sonra olan özel aşı ne zaman yapılacak dedim. Hemşire 1 buçuk yaşında yapılacak, dışarıdan alacaksınız dedi. Yanındaki baş hemşire de artık burada yaptıracaksınız, yarından sonra aşı geliyor dedi. Yani yeni başlıyor aşılar dağıtılmaya. Kontrole gittiğinizde sorun tekrar.

Çok geçmiş olsunn canım ama neden 3 bacaktan , biz 2 bacak 1 kol 1 ağızdan acaba farklı birşeymi yoksa yöntemmi değişik

Bilmiyorum canım, sizin aşınız mı farklıydı acaba ? Bebekler sadece 2 aylıkken koldan oluyor aşı. Bir sonraki koldan aşı taaa 7 yaşında okula başladığında oluyor. 2 tane sağ, bir tane de sol bacağından yapıldı aşı. Ağızdan da çocuk felci aşısı yapıldı.

canım benım kaynanam da oyleydı ılk bebegımde.kabus gıbı tepemdeydı ve bır gun bebegımı zorla aldı goturdu gezdırecem dıye..ıstemeye ıstemeye verdım ama bılıyodum bıseyler olacagını.ogun 2 saat mart ayının ruzgarında dısarıda komsularına nispet yapacagım dıye dısarıda tutmus yavrumu.aksama bebegım ateslendı.ve olacakya ben bu acıyı cekecegımya kader ıste 2 ay boyunca ne doktorlara goturdum bı turlu ıyılestıremedım sureklı boyleyken bı oğlen artık morardı nefes alamaz hale geldı.kaptım acıle ayagımda bır terlık bır beze dolayabıldıgım bebegımle dıskapı acıle ambulansla sevkettıler..doktorların acilde bebek öluyor dedıklerını hala unutamıyorum..velhasılı 3 gun acılde 1 haftada müşahadede yattı oglum..bronşiyolıt olmuş...ay cok uzattım kalbım acıyor sımdı yazarken demem o ki sakın bebegınıze ne olursa olsun karıstırmayın kızlar..ama dogru ne kskanıyorsun bebeyı..onun babasını senmı buyuttun bızde bılırız bebek bakmayı dıyorlar..sonra hasta olunca herkes kapısını kapatıp yatıyor valla.bız cekıyoruz bebegımızle derdımızı...

Azıcık ağlasalar içimiz gidiyor kaldı ki o kadar hastalanmış bebeğin. Çok üzüldüm canım, umarım artık bu bebeğinde karışmaz. Biz kaynanamla çok iyiyiz, gözüm kapalı güvenirim, benden çok dikkat eder hasta olmasın diye. Ama her insan bir değil, gösteriş için bu kadar umursamazlık ancak inadına yapılır bence.

canım bırde bız atlatsaydık .iyice korktum ben.zaten iğne dedılermı ben kacack delık arıyorum..cok buyuk fobım var.arkadasımla gıdıyorum aşıya.o tutuyor ben aglıyorum :((

Bana yapsalar diyorum keşke o iğneleri ama onun hasta olmaması için şart işte. Ben kayınvalidemle gittim, o dayanamadı tutmaya. Dizlerini kaçırmaya başladı Ada. Mecburen ben tutmak zorunda kaldım. Gözlerimin içine bakıyordu resmen al beni diye. Çok fena oldu, mosmor kasıldı resmen ya. Neyse ki 1 yaşına kadar başka aşımız yok.

Bana yapsalar diyorum keşke o iğneleri ama onun hasta olmaması için şart işte. Ben kayınvalidemle gittim, o dayanamadı tutmaya. Dizlerini kaçırmaya başladı Ada. Mecburen ben tutmak zorunda kaldım. Gözlerimin içine bakıyordu resmen al beni diye. Çok fena oldu, mosmor kasıldı resmen ya. Neyse ki 1 yaşına kadar başka aşımız yok.

Dogru soyluyosun mecburen dayanıyoruz.eskiden bebekler ölüp gidiyormustu.gercekten aşı cok önemli.

slm cici anneler ne var ne yok bakalım bu arada dilekcan uyku tulumunu haber verdiğin çok teşekkür ederim ben de aldım bugün ama 18 aylık çok kocaman oldu şişmiş balon gibi görünüyo aynı kafası küçücük....:52:

allah kolaylık versin.ne yapıyor mesela karışırken?

slm kızlarr ben buaralar çok yoruluyorumyaa oğlumgunduzlerı hiç uyumak istemıyoo uyursa benıde yanında istiyoo daha önce yazmıştım sallamıyorum bırlıkte yatıyoruz o öle uyuya kalıyoo ama arada ben yanındamıyım dıye kontrol edıyoo butun işlerde akşama kalıyoo tam dınlencem dıyorumm utuçamaşır toz derkenn yatağın yolunu zor buluyorummmm :14::14::14: bu arada hatsa olan bebişler geçmiş olsun dıyorumm koldan aşı yapmışlar adını unuttum ama şaşırdım bizede bacaktan yaptılarr kaynannası karışan arkadaşada yalnız değilsin dıyorumm oğlumun altını bıle değiştirmez bir saatbıle yalnız bırakmadımm ona ama sürekli bişilere mudahale edıyorr duymuyoruz görmuyoruzz bazen ben duvarmı oldum dıyorum kendımee . bu arada artıkk dayanamıcam yuruteçmi hopplama birinden birini alcamm kollarım kopuyoo butun gunn ya kızlar koskoca bursada internette gördüm hopllalardan yok benmı bulamıyorum bilmeme artık bayramda arıcam tarıcam alcam nasipse iyi akşamlar kızlar

merhaba arkadaşlar bu saatlerde girebiliyorum ancak denk gelemiyoruz. konuştuklarınız bana yardımcı oluyor o yüzden bnde yazmak istedim gündemimi:)

oğlum yarın 6 aylık oluyor. emmediği için sağarak veriyorum sütümü ama sağma emme gibi olmuyor o yüzden azaldı sütüm. ek gıdalara 4. ayda başladım devam sütü kullanmadım iyimi yapıyorum bilmiyorum ama hiç kullanmak istemiyorum

6 ay kontrolümüzde kilomuz 7600 boyumuz 67 cm çıktı. hamdolsun iyi gidiyoruz. size verdiğim ek gıdayı yazayım tavsiyesi önerisi olan yazsın lütfen.

sabah kahvaltıyla başlıyoruz bebe bisküvisi peynir ve pekmez
ara öğün anne sütü 100 cc
öğlen meyve püresi yada yoğurt (bazen kendim yapıyorum püreyi bazen hazır meyve pürelerini kullanıyorum)
ara öğün anne sütü 100cc
ikindi sebze çorbası yada tarhana yada mercimek (mercimek biraz gaz yaptı) ıspanağı tavsiye ederim benim oğlan yemedi içine 1 kaşık yoğurt koydum
ara öğün anne sütü 100cc
akşam muhallebi yapıyorum ülkr in hazır muzluu olan sevdi
gece 2 kere uyanıyor onlardada ne kadar süt çıkarsa artık veriyorum

acaba çokmu yükleniyorum oğluma diye düşünüyorum ama sütüm yok mecbur ek gıda yada devam sütü verceğim :(

ek gıdayı seçtim sizce doğrumu yapıyorum???

2 hafta sonra bende yürüteç alıp 5 dakikada olsa koyup alıştırmayı düşünüyorum. kollarım koptu resmen. gündüz toplasanız 1 saat uyumuyor benim oğlan

6 ay aşımız baya zorladı oğlumu 2 gün sürdü ateşi.ama geçti hamdolsun artık yaşına kadar daha yok.

ayy okurken kasıldım resmen çok kötü bi anı senin için sonraki çocuklarına karıştırmamıştırsın ama bildikleri kendilerine kalsın neyseki bende kaynana yok iyimi kötümü bilmiyorum ama...

valla bende çok korkuyorum bu aşı işinden ya boluya dönünce yaptıracaz bakalım daha öncekileri eşimin nöbet iznine falan denk getiriyodum o giriyodu ben hiç dayanmıyorum dışarda beklerken bile bayılacak gibi oluyorum:(

Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk geçer. Çalışan annelerin işi çok zor gerçekten ben markete gitsem merak edip özlüyorum kimselere emanet edemiyorum ne olacak benim halim de bu gidişile:1:

aynen bende canım ya uyurken bile özlüyorum bayram sonrası işe başlıcam nasl dayanacam şimdiden düşünüyorum kara kara...3 ay çalışıp sonrasında ücretsiz izne ayrılıcam ama kısmet olursa tabi

Back
X