2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
merhaba arkadaşlar bu saatlerde girebiliyorum ancak denk gelemiyoruz. konuştuklarınız bana yardımcı oluyor o yüzden bnde yazmak istedim gündemimi:)

oğlum yarın 6 aylık oluyor. emmediği için sağarak veriyorum sütümü ama sağma emme gibi olmuyor o yüzden azaldı sütüm. ek gıdalara 4. ayda başladım devam sütü kullanmadım iyimi yapıyorum bilmiyorum ama hiç kullanmak istemiyorum

6 ay kontrolümüzde kilomuz 7600 boyumuz 67 cm çıktı. hamdolsun iyi gidiyoruz. size verdiğim ek gıdayı yazayım tavsiyesi önerisi olan yazsın lütfen.

sabah kahvaltıyla başlıyoruz bebe bisküvisi peynir ve pekmez
ara öğün anne sütü 100 cc
öğlen meyve püresi yada yoğurt (bazen kendim yapıyorum püreyi bazen hazır meyve pürelerini kullanıyorum)
ara öğün anne sütü 100cc
ikindi sebze çorbası yada tarhana yada mercimek (mercimek biraz gaz yaptı) ıspanağı tavsiye ederim benim oğlan yemedi içine 1 kaşık yoğurt koydum
ara öğün anne sütü 100cc
akşam muhallebi yapıyorum ülkr in hazır muzluu olan sevdi
gece 2 kere uyanıyor onlardada ne kadar süt çıkarsa artık veriyorum

acaba çokmu yükleniyorum oğluma diye düşünüyorum ama sütüm yok mecbur ek gıda yada devam sütü verceğim :(

ek gıdayı seçtim sizce doğrumu yapıyorum???

2 hafta sonra bende yürüteç alıp 5 dakikada olsa koyup alıştırmayı düşünüyorum. kollarım koptu resmen. gündüz toplasanız 1 saat uyumuyor benim oğlan

6 ay aşımız baya zorladı oğlumu 2 gün sürdü ateşi.ama geçti hamdolsun artık yaşına kadar daha yok.

canım Allah yardımcın olsun sağmak zor ama ne güzel ek gıda dönemine getirmişsin maşaallah, maşaallah.

Bana yapsalar diyorum keşke o iğneleri ama onun hasta olmaması için şart işte. Ben kayınvalidemle gittim, o dayanamadı tutmaya. Dizlerini kaçırmaya başladı Ada. Mecburen ben tutmak zorunda kaldım. Gözlerimin içine bakıyordu resmen al beni diye. Çok fena oldu, mosmor kasıldı resmen ya. Neyse ki 1 yaşına kadar başka aşımız yok.

Ben de hep anneme tuttururdum aşıda ama bu kez üzülsem de kendim tutmak istedim, artık bebeklerimiz anneyi biliyor o korkmasın beni yanında hissetsin dedim, önce anneme tut dedim sonra bu şekilde düşünüp başına ben geçtim.

slm kızlarr ben buaralar çok yoruluyorumyaa oğlumgunduzlerı hiç uyumak istemıyoo uyursa benıde yanında istiyoo daha önce yazmıştım sallamıyorum bırlıkte yatıyoruz o öle uyuya kalıyoo ama arada ben yanındamıyım dıye kontrol edıyoo butun işlerde akşama kalıyoo tam dınlencem dıyorumm utuçamaşır toz derkenn yatağın yolunu zor buluyorummmm :14::14::14: bu arada hatsa olan bebişler geçmiş olsun dıyorumm koldan aşı yapmışlar adını unuttum ama şaşırdım bizede bacaktan yaptılarr kaynannası karışan arkadaşada yalnız değilsin dıyorumm oğlumun altını bıle değiştirmez bir saatbıle yalnız bırakmadımm ona ama sürekli bişilere mudahale edıyorr duymuyoruz görmuyoruzz bazen ben duvarmı oldum dıyorum kendımee . bu arada artıkk dayanamıcam yuruteçmi hopplama birinden birini alcamm kollarım kopuyoo butun gunn ya kızlar koskoca bursada internette gördüm hopllalardan yok benmı bulamıyorum bilmeme artık bayramda arıcam tarıcam alcam nasipse iyi akşamlar kızlar

merhaba cnm bende bursalıyım ben e bebek de o hoppalalardan var bide çarşıda bebekçilerin olduğu kısım var ya orda ay bebe var ordada var bizde alıcaz bu ay yürüteç aldık bidahaki ayda hoppalasını alıcaz bu arada eğer bilmiyorsan e bebek bahausu geçince 500 mt falan ilerde

ayy okurken kasıldım resmen çok kötü bi anı senin için sonraki çocuklarına karıştırmamıştırsın ama bildikleri kendilerine kalsın neyseki bende kaynana yok iyimi kötümü bilmiyorum ama...

Canım her halukarda kötu gelin oluyorsun.ama eminim iyi olan kaynanalarda vardır.onu bunu bilmem insanda merhamet olacak.gelinleride bir anne doguruyor.sadece kendilerinin canı varmış gıbı davranmasalar keske

slm kızlarr ben buaralar çok yoruluyorumyaa oğlumgunduzlerı hiç uyumak istemıyoo uyursa benıde yanında istiyoo daha önce yazmıştım sallamıyorum bırlıkte yatıyoruz o öle uyuya kalıyoo ama arada ben yanındamıyım dıye kontrol edıyoo butun işlerde akşama kalıyoo tam dınlencem dıyorumm utuçamaşır toz derkenn yatağın yolunu zor buluyorummmm :14::14::14: bu arada hatsa olan bebişler geçmiş olsun dıyorumm koldan aşı yapmışlar adını unuttum ama şaşırdım bizede bacaktan yaptılarr kaynannası karışan arkadaşada yalnız değilsin dıyorumm oğlumun altını bıle değiştirmez bir saatbıle yalnız bırakmadımm ona ama sürekli bişilere mudahale edıyorr duymuyoruz görmuyoruzz bazen ben duvarmı oldum dıyorum kendımee . bu arada artıkk dayanamıcam yuruteçmi hopplama birinden birini alcamm kollarım kopuyoo butun gunn ya kızlar koskoca bursada internette gördüm hopllalardan yok benmı bulamıyorum bilmeme artık bayramda arıcam tarıcam alcam nasipse iyi akşamlar kızlar

Bende bugun dusundum sana yazacaktım nerelerdesin diye.aynen benimde yurutec almam lazım çok hareketli ölduruyor benı

Bende bugun dusundum sana yazacaktım nerelerdesin diye.aynen benimde yurutec almam lazım çok hareketli ölduruyor benı

Emırhanda 1 haftadır duzensizdi.gece yarılarına kadar uyumuyordu.masallah bugunde uyudu 4 saat.cocuk uykuyu aldı kalktı.tamda ben yatacaktım ya :)

akşam erken mi yattı canım senin ki allah yadımcımız olsun sen gündüzleri uyuyormusun nasıl dayanıyorsun canım ya ben bititim tükendim kaç gündür başım ağrıyo

akşam erken mi yattı canım senin ki allah yadımcımız olsun sen gündüzleri uyuyormusun nasıl dayanıyorsun canım ya ben bititim tükendim kaç gündür başım ağrıyo

Yok canım gunduz nerde uyuyumki.oglanı öglen okula yolluyorum kızım geliyor hemen.yemegi dersi sonra aksam yemegı hazırlıkları.bebegımın 1 haftadır uykusu baya bozuldu.uyuyor 10dak.sonra ciyaklıyor.en sonunda dun aksam 9da bı uyudu bu sabah 10da kalktı.bu arada 2 kez emmeye uyandı.iste bugece uyumusum bıraz ama yok heryerım agrıyor.suan ayagımda salladım.uyudu gene sukur.senınki de uyudumu

Yok canım gunduz nerde uyuyumki.oglanı öglen okula yolluyorum kızım geliyor hemen.yemegi dersi sonra aksam yemegı hazırlıkları.bebegımın 1 haftadır uykusu baya bozuldu.uyuyor 10dak.sonra ciyaklıyor.en sonunda dun aksam 9da bı uyudu bu sabah 10da kalktı.bu arada 2 kez emmeye uyandı.iste bugece uyumusum bıraz ama yok heryerım agrıyor.suan ayagımda salladım.uyudu gene sukur.senınki de uyudumu

uyudu da tam içi geçmedi ya az önce cıyakladı yine ama bende yatıcam artık uyuyamasam bile dinlenirim hiç olmazsa canım allah yardımcımız olsun senin işin bizmikinden daha zor 3 tane ilgi bekleyen çocukallahım bol bol sabır ve güç versin iyi geceler canım umarım güzel bi uyku çekerizzzzz bu gece.

uyudu da tam içi geçmedi ya az önce cıyakladı yine ama bende yatıcam artık uyuyamasam bile dinlenirim hiç olmazsa canım allah yardımcımız olsun senin işin bizmikinden daha zor 3 tane ilgi bekleyen çocukallahım bol bol sabır ve güç versin iyi geceler canım umarım güzel bi uyku çekerizzzzz bu gece.

İnsallah uyursunuz bugece.uyandıgınızda şaşırırsın ins.hic uyanmadan bugece nasıl gecmış falan dersın.bende yatıyorum hepımıze allah rahatlık versin ,,,

Canım her halukarda kötu gelin oluyorsun.ama eminim iyi olan kaynanalarda vardır.onu bunu bilmem insanda merhamet olacak.gelinleride bir anne doguruyor.sadece kendilerinin canı varmış gıbı davranmasalar keske

Valla benimkii çok iyi allah razı olsun arada oğlunu bile şikayet ediyorum fırça çekiyor :1: benimle dertleşirde. Ama çocuk konusuna gelince hep ilkel yöntemleri deniyor nebu dr dr diyor bende sinirleniyorum tabiii.. Ama idare edeceğiz ne yapalım..

Ben yemeklerimi Az salcali ve az tuzlu yaparim canim, duruma Göre oglumun yiyebilecegi bütün yemeklerden tattiriyorum. Zaten begenmeyince ilk kasikta cikartiyor agzindan.

Ya ne bilyim canım dr diyor ya 1 yaşına kadar tuz kesinlikle yasak insanın kafası karışıyor.

canım üşütmüş olabılır.sıcak tut bakalım faydası olacakmı?bırde patatesli pirinç haşlamalı bıseyler yedır..muz yedır mesela.bıde poposuna hakıkı zeytınyagı sur canım gecmıs olsun..

Evet yaa ishali geçti şimdi grip oldu bütün gece uyumadık daha atlatalı 1 hafta oldu :(

Bilmiyorum canım, sizin aşınız mı farklıydı acaba ? Bebekler sadece 2 aylıkken koldan oluyor aşı. Bir sonraki koldan aşı taaa 7 yaşında okula başladığında oluyor. 2 tane sağ, bir tane de sol bacağından yapıldı aşı. Ağızdan da çocuk felci aşısı yapıldı.

Kafam karıştı şimdi ya çocuğa yanlış bişey yapmış olmasınlar haberlerde çıkıyor yaa.. olabilirmii :18:

Dün bizim de aşımız vardı toplam 4 doz oldu. Çok sinirliydi hiç böyle görmemiştim kızımı. 7.700 kilo 66.5 cm olmuşuz.:nazar:
Neyse ki şu aşılar 3 ayda bir.

merhaba arkadaşlar bu saatlerde girebiliyorum ancak denk gelemiyoruz. konuştuklarınız bana yardımcı oluyor o yüzden bnde yazmak istedim gündemimi:)

oğlum yarın 6 aylık oluyor. emmediği için sağarak veriyorum sütümü ama sağma emme gibi olmuyor o yüzden azaldı sütüm. ek gıdalara 4. ayda başladım devam sütü kullanmadım iyimi yapıyorum bilmiyorum ama hiç kullanmak istemiyorum

6 ay kontrolümüzde kilomuz 7600 boyumuz 67 cm çıktı. hamdolsun iyi gidiyoruz. size verdiğim ek gıdayı yazayım tavsiyesi önerisi olan yazsın lütfen.

sabah kahvaltıyla başlıyoruz bebe bisküvisi peynir ve pekmez
ara öğün anne sütü 100 cc
öğlen meyve püresi yada yoğurt (bazen kendim yapıyorum püreyi bazen hazır meyve pürelerini kullanıyorum)
ara öğün anne sütü 100cc
ikindi sebze çorbası yada tarhana yada mercimek (mercimek biraz gaz yaptı) ıspanağı tavsiye ederim benim oğlan yemedi içine 1 kaşık yoğurt koydum
ara öğün anne sütü 100cc
akşam muhallebi yapıyorum ülkr in hazır muzluu olan sevdi
gece 2 kere uyanıyor onlardada ne kadar süt çıkarsa artık veriyorum

acaba çokmu yükleniyorum oğluma diye düşünüyorum ama sütüm yok mecbur ek gıda yada devam sütü verceğim :(

ek gıdayı seçtim sizce doğrumu yapıyorum???

2 hafta sonra bende yürüteç alıp 5 dakikada olsa koyup alıştırmayı düşünüyorum. kollarım koptu resmen. gündüz toplasanız 1 saat uyumuyor benim oğlan

6 ay aşımız baya zorladı oğlumu 2 gün sürdü ateşi.ama geçti hamdolsun artık yaşına kadar daha yok.

benim hiç sütüm olmadı, mecburen formül mama ile büyüyor.bu kadar korkmayın öcü değil sonuçta. olmayanlar napsın:43:
ben de böyle bir menü veriyorum, eek gıdaya geçerek iyi yapmışsınız:34:

Birçoğumuz ortak sorunu şu uyku düzensizliği, bir türlü düzene giremedi,dün gece ben de yine 4-5 defa kalktım sabah 7 de uyanıyor oğlum uyutmuyor beni. Dün akşam 8 de banyo yaptırdım saat 10 gibi uyutmaya çalıştım uyumuyor, zaten gündüz pek uyumaz. Bundan 2 ay önce gece 19.30 dan 21 e kadar uyku huzursuzluğumuz oluyordu sürekli ağlayıp sızlıyordu emzirerek uyutmaya çalışıyordum zaten gündüz uyumuyordu ama en azından daha erken uyuyordu şimdi gece uyumak istemiyor. Ben sallamaya da alıştırmamıştım ya memede uyuyordu ya da yatağına bırakıyordum yarım saat bağırıp çağırır uyurdu ama sürekli huy değiştiriyor.

Kızlar, okuduğum kadarıyla bebeklerimizin çoğu yalnız kalmak istemiyor huysuzluk yapıyorlar, gündüz çok az uyuyorlar, ilgi bekliyorlar ve annelerine hiç iş yapma ve dinlenme fırsatı vermiyorlar. Ben de aynen bunları yaşıyorum akşam da uyutma çabalarından yoruluyoruz gece de kaç defa beslemek için uyanıyoruz ve eşim beni hiç anlamıyor. Bu kadar yoruluyoruz akşamları da birkaç saat oturup tv izleyip dinlenmek istiyorum. Geçen ay eşimin kuzeni aradı eşiyle akşam gelmek istediler ama beni aramadılar direk eşimi aramışlar, o gün de oğlum çok huysuzdu 2 saat uğraştım onu uyuttum sonra saçlarım döküldüğü için saçıma bakım yağı sürüp 1 saat bekletip banyo yapacaktım. Eşim aradı bana gelmek istediklerin söyledi saat olmuş 21.30 benim saçımda yağ var banyo yapmam lazım çok yorgunum. Ben de durumumu anlattım hafta sonu gelsinler dedim hafta sonu şehir dışına çıkacaklarmış dedi. Sonra da zaten arayan soran olmadı şimdi ikide bir eşim bunu yüzüme vurup duruyor onları kabul etmemişim de onları sonradan benim arayıp çağırmam gerekiyormuş da... Üstelik beni bir defa bile aramazlar hal hatırımı sormazlar benim ne yaşadığımı kim bilebilir ki. Zaten hafta sonu bile gelseler oğlum durmuyor sürekli ilgi istiyor ben yerimde oturamıyorum ki misafir ağırlayım. Sinirlerim bozuldu neden eşim beni anlamıyor ve arkamda olmuyor. Onun için hava hoş haftasonu kanepeye yayılır akşama kadar kalkmaz yerinden, haftasonları zaten evde 2 bebeğim oluyor zaten bir yere gittiğim yok bunaldım iyice

Back
X