2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar, okuduğum kadarıyla bebeklerimizin çoğu yalnız kalmak istemiyor huysuzluk yapıyorlar, gündüz çok az uyuyorlar, ilgi bekliyorlar ve annelerine hiç iş yapma ve dinlenme fırsatı vermiyorlar. Ben de aynen bunları yaşıyorum akşam da uyutma çabalarından yoruluyoruz gece de kaç defa beslemek için uyanıyoruz ve eşim beni hiç anlamıyor. Bu kadar yoruluyoruz akşamları da birkaç saat oturup tv izleyip dinlenmek istiyorum. Geçen ay eşimin kuzeni aradı eşiyle akşam gelmek istediler ama beni aramadılar direk eşimi aramışlar, o gün de oğlum çok huysuzdu 2 saat uğraştım onu uyuttum sonra saçlarım döküldüğü için saçıma bakım yağı sürüp 1 saat bekletip banyo yapacaktım. Eşim aradı bana gelmek istediklerin söyledi saat olmuş 21.30 benim saçımda yağ var banyo yapmam lazım çok yorgunum. Ben de durumumu anlattım hafta sonu gelsinler dedim hafta sonu şehir dışına çıkacaklarmış dedi. Sonra da zaten arayan soran olmadı şimdi ikide bir eşim bunu yüzüme vurup duruyor onları kabul etmemişim de onları sonradan benim arayıp çağırmam gerekiyormuş da... Üstelik beni bir defa bile aramazlar hal hatırımı sormazlar benim ne yaşadığımı kim bilebilir ki. Zaten hafta sonu bile gelseler oğlum durmuyor sürekli ilgi istiyor ben yerimde oturamıyorum ki misafir ağırlayım. Sinirlerim bozuldu neden eşim beni anlamıyor ve arkamda olmuyor. Onun için hava hoş haftasonu kanepeye yayılır akşama kadar kalkmaz yerinden, haftasonları zaten evde 2 bebeğim oluyor zaten bir yere gittiğim yok bunaldım iyice

aayyyyy canım ya üzüldüm şimdi bu erkekler neden böyle ki... sen boşver canım misafiri felan misafirlik hal mi kalmış bizde üstelik insan müsait olmayabilir. bu çok normal bişi... çok isteyen insan daha sonra gelir onlar seni anlamamışsa sende onları düşünüp kafaya takma canım zaten bebek üzüyor yeterince bide bunlarımı düşüncen boşverrrrrr gelen gelsin gelmeyenin canı cacık isterrrrrr.....:21:

Dün kızımın kontrolü vardı.boyu70.3 cm ,kilosu 8.400g olmuş.geçen aya göre boyu 2.5 cm uzamış ama 250g kilo almış.Az kilo almasına bütün gün kafam takıldı.Doktor artık kahvaltı yaptır.domates salatalık rendeleyip içine yumurta sarısı ve peynir ilave et.bunu yiyince 1 tatlı kaşığı pekmez ver dedi.Meyvelerine 1 tane de ceviz rendele besleyici olsun ve çorbalara başla dedi.Yürüteci sordum gelişmiş ülkelerde reçeteyle veriliyor özür kabul ediliyor,biz bu aylarda basmasını beklemiyoruz dedi ben de şimdilik vazgeçtim ama ilerde fikrim değişebilir.
İşe başlayınca sütün kesilip kesilmeyeceğini sordum(emme aralığı uzayacak diye) eğer sen böyle düşünürsen kesilir süt kesilmesi tamamen psikolojik,öğlen göğüslerinde süt birikip ağrıtacağı için sağ dedi.gönlüm biraz ferahladı doğrusu.İşe başlayınca 4 gün kayınvalidem bizde kalarak, 1 gün eşim bakacak.ben en çok eşimin bakacağı günü merak ediyorum.O da öğretmen (beden eğitimi) cuma günü boş ve saanırım ben gelene kadar dokuz doğuracak :))eziyetsiz bir bebek olmasına rağmen çabuk sıkılıyor eşim hatta diyorki.kızımı çok ama çok seviyorum ama başkasının kucağındayken,karşıdan bakarken:)))
Bebeği hasta olanlara Allah bir an önce şifa versin..

kIZIM GRİP OLMUŞ ATLATALI 1 HAFTA OLDU DAHA BÜTÜN GECE UYUMADIKK:2:

selam canım biz de grip olmuştuk dr peditus vermişti ama atlatamadı oğlum daha sonra kendi druna götürdüm o iburamin cold ve burun spreyi verdi burda da yazmıştım bir de iğne vermişti, iki güne iyileşti öyle ki bütün huysuzluğu geçti... bizim dr sanki ilaçlar konusunda biraz rahat gibi ama verdiği ilaçlar iyi geliyor, ben pek emin olamıyorum yine de... siz de en kısa zamanda iyileşirsiniz inşallah.

allah kolaylık versin.ne yapıyor mesela karışırken?

altı aylık olmadan önce su ver diye tutturmuştu mesela, ki ben vermedim... mevlidimiz olduğu gün oğlum çok huysuzlanmıştı, aldı çocuğu dışarıya çıkardı yanına da küçük bi şaşalla su aldı içirmek için! sanki oğlumu benden daha çok düşünüyormuş gibi davranmasına sinir oluyorum... o gün izin verdiğime hala inanamıyorum ama insan artık pes ediyo bi yerde... burda da yazıyodum oğlum bi süre çok çok huysuzdu, kaynanam bu süreçte köydeydi o halini görmedi bile... şimdi gayet iyi ama onlardayken akşam huysuzlandı emmek istemediği zamanlar oluyo ve aynı zamanda uykusu geliyo huysuzlanıyo, o halini gördü sadece ve çocuk için hocaya danıştı en sonunda off muska yazdırmış, kötü bişey olmasa bile ben deli oluyorum, telefonda görüştük neler saçmaladı size anlatamam bakalım yüzyüze gelince bu gidişle olay çıkacak... çıkmasın istiyorum kızlar ne yapayım bilemedim...

merhaba cnm bende bursalıyım ben e bebek de o hoppalalardan var bide çarşıda bebekçilerin olduğu kısım var ya orda ay bebe var ordada var bizde alıcaz bu ay yürüteç aldık bidahaki ayda hoppalasını alıcaz bu arada eğer bilmiyorsan e bebek bahausu geçince 500 mt falan ilerde

cnm çok sağol vallahı bılmıyordumm ordan bakarım almışken ıyı bişi olsun istıyorum oyun halısınıda ölesıne araştırmadan almıştık baktım daha guzelleri aralarında çok az para farkı varr oyuzden bunun iyisi olsun ısıtyordum

dün telefonda konuştuk içim içimi yedi bütün gün, Rabbimden yardım istiyorum kızlar kimseye de anlatamıyorum, dua edin bana... yine eşimle kötü olmasak bari..

Kızlar, okuduğum kadarıyla bebeklerimizin çoğu yalnız kalmak istemiyor huysuzluk yapıyorlar, gündüz çok az uyuyorlar, ilgi bekliyorlar ve annelerine hiç iş yapma ve dinlenme fırsatı vermiyorlar. Ben de aynen bunları yaşıyorum akşam da uyutma çabalarından yoruluyoruz gece de kaç defa beslemek için uyanıyoruz ve eşim beni hiç anlamıyor. Bu kadar yoruluyoruz akşamları da birkaç saat oturup tv izleyip dinlenmek istiyorum. Geçen ay eşimin kuzeni aradı eşiyle akşam gelmek istediler ama beni aramadılar direk eşimi aramışlar, o gün de oğlum çok huysuzdu 2 saat uğraştım onu uyuttum sonra saçlarım döküldüğü için saçıma bakım yağı sürüp 1 saat bekletip banyo yapacaktım. Eşim aradı bana gelmek istediklerin söyledi saat olmuş 21.30 benim saçımda yağ var banyo yapmam lazım çok yorgunum. Ben de durumumu anlattım hafta sonu gelsinler dedim hafta sonu şehir dışına çıkacaklarmış dedi. Sonra da zaten arayan soran olmadı şimdi ikide bir eşim bunu yüzüme vurup duruyor onları kabul etmemişim de onları sonradan benim arayıp çağırmam gerekiyormuş da... Üstelik beni bir defa bile aramazlar hal hatırımı sormazlar benim ne yaşadığımı kim bilebilir ki. Zaten hafta sonu bile gelseler oğlum durmuyor sürekli ilgi istiyor ben yerimde oturamıyorum ki misafir ağırlayım. Sinirlerim bozuldu neden eşim beni anlamıyor ve arkamda olmuyor. Onun için hava hoş haftasonu kanepeye yayılır akşama kadar kalkmaz yerinden, haftasonları zaten evde 2 bebeğim oluyor zaten bir yere gittiğim yok bunaldım iyice

aaa böle olmaz cnm azcık bırak çocuğu onada görsun neyın ne odlunu benım eşimde hiç yalnız kalmadı ama geçenlerde kaş aldırcam kuaföre gıdeyım en fazla yarım saat dedım çıktım gerçektende yarım saatte geldim eve geldimde çocukta eşimde dağılmış vazıyetteydıı :9::9::9::9:ozaman azda olsa anladı benım yakınmalarıma yorgunluğumu laf aramızda gecede uyanınca ben mamasını yapıyorumm ve o verıyo mamayıı :17::17::17::17:niye hep ben verıyorum dıyoo bende ozaman mamayı sen yap ben vereyım dıyorum üff tmmm veırırım deyıp dvm edyo v :1::1:azcık onlarda paylaşsın yukummuzu başka türlü çok zorr çocuk buyutmek :55::55::55::55::55:

kızlar hep ben yazıyorumm ama fırsat bulmuşken yazayım bolbol :9::9::9: akrabamız tarhana verdıı ama çok lezzetli öle çok baharatlı değil tuzda yok içinde benn tuz verılememsi gerekiyor 1 yasına kadar dıye bııyorum böbrekleri boşuna yoruyormuş tuz neyse çok güzel kurutarhana bakalım şimdi ısladımm uyanınca kaynatıp soğutup yedırcem inşallah beyenırr beyenmesse çok ayıp eder çok lezzetli çünkü tarhana verıyormusunuz sizler ben bırazda içine çavdar ekmeği atçam hemen bı okma kadar az bişi çavdar ekmeği besin yönünden en zengın ekmekmiş kızlar o yuzden çavdar ekmeği kullanıyorum ya bıde dunden berıı kazbı galiba kuru kuru yapıyor arada tam böle bezı dolduramadı normalde gunde ıkıkere dolduruyodu bezını farklı bişi yedırmedımm nedne oldukı yapsada rahatlasa barı yavrum :31::31::31:

eziyetsiz bir bebek olmasına rağmen çabuk sıkılıyor eşim hatta diyorki.kızımı çok ama çok seviyorum ama başkasının kucağındayken,karşıdan bakarken:)))

Ay çok güldürdün beni canım. :))))

aaa böle olmaz cnm azcık bırak çocuğu onada görsun neyın ne odlunu benım eşimde hiç yalnız kalmadı ama geçenlerde kaş aldırcam kuaföre gıdeyım en fazla yarım saat dedım çıktım gerçektende yarım saatte geldim eve geldimde çocukta eşimde dağılmış vazıyetteydıı :9::9::9::9:ozaman azda olsa anladı benım yakınmalarıma yorgunluğumu laf aramızda gecede uyanınca ben mamasını yapıyorumm ve o verıyo mamayıı :17::17::17::17:niye hep ben verıyorum dıyoo bende ozaman mamayı sen yap ben vereyım dıyorum üff tmmm veırırım deyıp dvm edyo v :1::1:azcık onlarda paylaşsın yukummuzu başka türlü çok zorr çocuk buyutmek :55::55::55::55::55:

Ben de bir iki kere bıraktım. Babayı tanıyor, eğleniyor onunlayken ama zora gelince hemen bana yolluyor. :)) Gece o kalkıyor önce ben kalkamamışsam , emziğini veriyor istemezse bana getiriyor emzireyim diye. Al kızım ineğin burada diyor. :) Ada da hemen açıyor tabi ağzını. :))) Yanımda yatarken kendisi açmaya çalışıyor zaten memeyi. :)

Dün gece çok zordu. 9-10 kere uyandı. Altını değiştir, emzik ver, meme ver durmadı bir türlü. Bir memeyi emerken diğerini eliyle çekiyor, koparıyor resmen. Canımın acısıyla n'apsam şaşırıyorum.

Dün akşam yoğurt yaptım kızlar, hazır süt ve yoğurtla. Mayasını biraz fazla koydum. Yarım kilo yoğurda 3 yemek kaşığı yoğurt koydum. Kıvamı aynı hazır yoğurtlar gibi oldu hatta daha koyu duruyor. Tadı da çok güzel olmuş. Ilıklaşsın diye çıkardım biraz Ada'ya birazdan yedireceğim, bakalım sevecek mi anne yoğurdunu. İlk defa yaptım.

kızlar hep ben yazıyorumm ama fırsat bulmuşken yazayım bolbol :9::9::9: akrabamız tarhana verdıı ama çok lezzetli öle çok baharatlı değil tuzda yok içinde benn tuz verılememsi gerekiyor 1 yasına kadar dıye bııyorum böbrekleri boşuna yoruyormuş tuz neyse çok güzel kurutarhana bakalım şimdi ısladımm uyanınca kaynatıp soğutup yedırcem inşallah beyenırr beyenmesse çok ayıp eder çok lezzetli çünkü tarhana verıyormusunuz sizler ben bırazda içine çavdar ekmeği atçam hemen bı okma kadar az bişi çavdar ekmeği besin yönünden en zengın ekmekmiş kızlar o yuzden çavdar ekmeği kullanıyorum ya bıde dunden berıı kazbı galiba kuru kuru yapıyor arada tam böle bezı dolduramadı normalde gunde ıkıkere dolduruyodu bezını farklı bişi yedırmedımm nedne oldukı yapsada rahatlasa barı yavrum :31::31::31:

cnm benimde ananenm yaptı taze tarhana ben 15 günden beri falan veriyorum çok seviyo içine 2 ölçekde devam sütü koyuyorum bide cicibebenin ekmekleri var bazen ondanda ufalıyorum içine kızım çok severek yiyo

konuya bodoslama dalıyorum kusura bakmayın kızlar ama dayanamadım yaa, bu nisan bebişlerinin uykuyla derdi ne ki yaa, kızım doğduğundan beri gece 3 ten önce hiç uyumadım, uykuları hep 20-30 dakika sonra 2 saat oyun istiyo, çok kucakçı bir bebek olmasına rağmen artık yuvarlanmayı öğrendiği için yerde vakit geçiriyo ama bu seferde yoğurdu yemeği ben de hal kalmıyo, neden kısacık uyuduğunu çözemedim:50: gece 3 te yattı ve 6 da uyandı daha yarım saat önce uyudu:19:

kocalarından yeteri destek göremeyen kızlar, ben pek hiç destek olanı görmedim, varsa yoksa kendi rahatları, senin ne halde olduğun önemli değil, bende durmuyo al, acıktımı al, uykusu var galiba al baktıkları sürede de zaten ya yemek yaparız ya ev işi:47:

bence yapmamız gereken takmamak, mesela ben bu gün yemek yapmıycam banane, niye parçalıyorum ki kendimi, eline sağlık diyen mi var, çocuğuma bakmak zaten yeterince yıpratıcı, bu hayat böyle beceriksiz kadınlar her zaman el üstüdür kıymetlidir dikkat edin, biz yaptıkça mecburiyet oluyo ohhhhhhh be içim şişmişti:47:

kayınvalidesi muska yaptıran arkadaş, o muskayı takmamakla en güzel cevabı vermiş olursun, çocuğumun buna ihtiyacı yok deyip kestirip at, çok meraklıysa kendi taksın, bu ne yaa kocayla uğraş bide aile uzantılarıyla uğraş,

selamm
kızıma 3 gündür ek gıda tatdırıyorum.
sonuç:
ev yapımı yogurt:çok sevdi
domates:hiç sevmedi
elma suyu:pek sevmedi
kara üzüm:azzz sevdi
pekmez:sevmedi

merhaba kızlar bizde dün elayı kontrole götürdük, 8,300 olmuş, hastalıktan zayıflamıştı pek almamış..doktor kahvaltıya başla dedi, yumurta prynir vs.. ama ben işten dolayı başlayamıyorum, bakıcıda allaha emanet onada canım sıkıldı, kadın 4 gündür sanki aynı çorbayı veriyor. ben az yap diyorum, olmazsa bayramdan sonra kendim akşamdan yapıp götürcem..çok canım sıkılıyor, bu iş olmasa ne güzel olurdu..

uyku sorununa gelince gece bizde 4-5 defa kalkıyoz, artık bunaldım..ne zaman tam uyuyacak bu veletler ya:) zaten kucaktan hiç inmiyor..orası ayrı sıkıntı..

kIZIM GRİP OLMUŞ ATLATALI 1 HAFTA OLDU DAHA BÜTÜN GECE UYUMADIKK:2:
gecmiş olsun canım biizimde kaç gündür burnu tıkalı gece sürekli ayagımda saladımda durdu çok zor
Gecen akşamda aynı tartışma bizdede çıktı zaten zor kızlara bakıyorum bide hergün bir misafir bitmedi bebek görmeleri canı sıkılan bebek görmeye geliyo bizede misfiri gercekten çok severim ama valla gücüm yetmiyo bide eşim akşama kadar ne yapıyorsun dedi valla cıngarcıktı evde al yarım saat bak desem 5 dakika dayanamıyo arkadaşın dedigi gibi uzaktan sevmek kolay tabi:14:
dün telefonda konuştuk içim içimi yedi bütün gün, Rabbimden yardım istiyorum kızlar kimseye de anlatamıyorum, dua edin bana... yine eşimle kötü olmasak bari..
Kafana takma canım inşallah bi sorun olmaz aranızda
Canım benimde yengen yapmış gecen denedim yedi biraz ercekten tadı çok hoş yemeseler ayıp
Dün akşam yoğurt yaptım kızlar, hazır süt ve yoğurtla. Mayasını biraz fazla koydum. Yarım kilo yoğurda 3 yemek kaşığı yoğurt koydum. Kıvamı aynı hazır yoğurtlar gibi oldu hatta daha koyu duruyor. Tadı da çok güzel olmuş. Ilıklaşsın diye çıkardım biraz Ada'ya birazdan yedireceğim, bakalım sevecek mi anne yoğurdunu. İlk defa yaptım.

Yemiştir inşallah canım eline saglık:56:

merhaba kızlar bizde dün elayı kontrole götürdük, 8,300 olmuş, hastalıktan zayıflamıştı pek almamış..doktor kahvaltıya başla dedi, yumurta prynir vs.. ama ben işten dolayı başlayamıyorum, bakıcıda allaha emanet onada canım sıkıldı, kadın 4 gündür sanki aynı çorbayı veriyor. ben az yap diyorum, olmazsa bayramdan sonra kendim akşamdan yapıp götürcem..çok canım sıkılıyor, bu iş olmasa ne güzel olurdu..

uyku sorununa gelince gece bizde 4-5 defa kalkıyoz, artık bunaldım..ne zaman tam uyuyacak bu veletler ya:) zaten kucaktan hiç inmiyor..orası ayrı sıkıntı..

Canım sen yap götür 4 gün ne demek bozulur yemek yazık yada bakıcını degiştir mümkünse gece kakmaları hepimizde aynı galiba bu günlerde gececek inşallah :50:

konuya bodoslama dalıyorum kusura bakmayın kızlar ama dayanamadım yaa, bu nisan bebişlerinin uykuyla derdi ne ki yaa, kızım doğduğundan beri gece 3 ten önce hiç uyumadım, uykuları hep 20-30 dakika sonra 2 saat oyun istiyo, çok kucakçı bir bebek olmasına rağmen artık yuvarlanmayı öğrendiği için yerde vakit geçiriyo ama bu seferde yoğurdu yemeği ben de hal kalmıyo, neden kısacık uyuduğunu çözemedim:50: gece 3 te yattı ve 6 da uyandı daha yarım saat önce uyudu:19:

kocalarından yeteri destek göremeyen kızlar, ben pek hiç destek olanı görmedim, varsa yoksa kendi rahatları, senin ne halde olduğun önemli değil, bende durmuyo al, acıktımı al, uykusu var galiba al baktıkları sürede de zaten ya yemek yaparız ya ev işi:47:

bence yapmamız gereken takmamak, mesela ben bu gün yemek yapmıycam banane, niye parçalıyorum ki kendimi, eline sağlık diyen mi var, çocuğuma bakmak zaten yeterince yıpratıcı, bu hayat böyle beceriksiz kadınlar her zaman el üstüdür kıymetlidir dikkat edin, biz yaptıkça mecburiyet oluyo ohhhhhhh be içim şişmişti:47:

kayınvalidesi muska yaptıran arkadaş, o muskayı takmamakla en güzel cevabı vermiş olursun, çocuğumun buna ihtiyacı yok deyip kestirip at, çok meraklıysa kendi taksın, bu ne yaa kocayla uğraş bide aile uzantılarıyla uğraş,

ağzına sağlık canımmmmm nedir bu annelerinnn çektiğiii valla oturduğum yerden kalkamıyom sırtım kopuyo resmen ....

kızlar desteksiz orurmaktan kasıt halının ortasına arkada da hiç bi destek olmaksuzın oturma mı yoksa kanepede sırtını dayayıp yanlarına bir şey koymadan oturma mı?

kızlar desteksiz orurmaktan kasıt halının ortasına arkada da hiç bi destek olmaksuzın oturma mı yoksa kanepede sırtını dayayıp yanlarına bir şey koymadan oturma mı?
bence ilk söylediğin şey sanırım halının ortasında hiç destek yapmadan oturma kanepede arkası yine destekli oluyo canım ne oldu ki hayırdır...

Back
X