2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
evet haklısn banada öle diyolar,hamilelikte başladılar ,ben hamileyken diyodumki keşke bi an önce çıksada sevsem diyodm,bizimkilerde çıkınca görürsn geri girsin diceksn derlerdi,şimdide senin dediğin gibi bi ayaklansn diyolar ama kendi kendilerine oyalansalar bizde bu kadar parçalanmıcaz belki,inan Ben bazen at yarışları gibi hissediym kendimi evin içinde aşağı yukarı koşturuym,yok maması yok çamaşır yok bulaşk,yok temizlk,vaalla kendime yemek yapamıym ama bizim oğlanın menüsü hiç bozulmuyo,birini yapıyom onu yedirdikten sonra diğerini yapıym.hiç boş durmak yok o uyumasa.

Haklısın canım, bu saat olmuş çamaşır makinasını bekliyorum gündüz yetişemiyorum bazen, iyi geceler görüşürüz

Ben uyku setinin yorganını kullanıyorum. Biraz büyük o yüzden ikiye katlıyorum, yarısı altına yarısı üstüne geliyor. Altlı üstlü içine de sıcak tutacak kadife türü battaniyelerden örtüyorum. Sıcak tutuyordur herhalde. Yorganı yıkarken de, ördekli uyku tulumu gibi bir şeyi var. İçine girilip, kenarları fermuarlı olanlardan. Onun üstüne battaniye ekliyorum. Zaten artık kış geldi sayılır, ufaktan ufaktan doğalgazı açarım bir iki haftaya.

Yaştan bahsetmişsiniz kızlar. Ben 21 yaşında hamile kaldım. Şuanda 22 yaşındayım. En genç anne benim sanırım şuanda forumda.

gecmiş olsun canım evdeyim sabahtan beri eşimde yok bugün iyice bunaldım hepiniz hoş geldiniz

Sağol canım. Annemler, ertesi gece de eşimin teyzesi yatılı misafirimdi. Şuanda da burada. O geldi de iki gündür fırsattan istifade dolabımı düzenledim , yerleri silebildim, bir sürü iş yaptım. Yarın gidecek geri ama eşim evde yarım. Bugün şirketin cihaz tanıtımıyla ilgili özel daveti olduğundan yarın çalışmayacak. Artık yarın da o tutar Ada'yı ben biraz daha kolaylarım işlerimi diyorum.

ısmı neydı canım calgel mi

Dentibaby canım.

canım tekrardan geçmiş olsun.Birazcık düzelmişsindir umarım,ada nasıl oldu?

Teşekkür ederim canım. Şuanda iyileştim tamamen, Ada da iyi. Burnu biraz tıkalı gibi, akacak gibi ama damla sıkınca iyi geliyor. Tabi cesaret edebildiğim zamanlar. Sanırsınız ev yıkılıyor o öyle ağlarken. Çok kötü oluyoruz ama mecbur kalınca yapacak başka şey kalmıyor.

cnm kucağıma aldım susmadı yatırdım susmadı döşek serdım yere otruttum ne varsa döktüm önüne yokk gene ağlıyoo bıde ağlıyo sonunda bubububu ayysürekli bunu tekrarlıyoo

Ada buu der gibi olunca su istediğini anlatıyor bize. Su verince susuyor çünkü. Sizde de aynı olabilir mi acaba tatlım ?

Biz de takma diş alalım diyoruz Ada'ya canım yaaa, ekmeği alıp damağına yapıştırıyor akıllı kızım. Sonra da onu emip duruyor.
Tırnakları acayip keskin, büyün bebeklerin aynıdır herhalde. Jilet gibi keskin olur incecik olduğu için diyorlar.

bir hafta aradan sonra herkese kocaman slm lar hepiniz iyisiniz umarım ve tabi bebişlerde....ben hala memleketteyim. iki gündür doktor geziyoruz oğlumla grip olmuşuz ....((

Geçmiş olsun canım.

Kansızlıkla ilgili olabileceğini sanmam canım bu aylarda özellikle dişten dolayı bütün bebişler aynı. Eğer kansızlıktan dolayı diye düşünüyorsan kan testi yaptırabilirsin. Şu demir damlası var ya, onu bazı yerlerde ölçüm yaptıktan sonra veriyorlarmış. Sadece bizim ülkemizde sanırım sorgusuz veriliyor. Ben düzenli kullanmıyorum, gerçi bu ara aklım nerede bilmiyorum D vitaminini bile unutuyorum vermeyi 2-3 gün. Bak bu gün verecektim gene unuttum. Galiba bende var kansızlık. :))) Hamilelikte baya azdı zaten, sonrasında ilaç, iğne, flakon. En sonunda damardan verecekler kurtulacaklar.

Son düzenleme:
Selam bayanlar oğlum 4 gündür kaka yapmıyordu nihayet bugün yaptı ama berbat bir koku bayılacaktım, ek gıda aldıktan sonra kakasının kıvamı ve kokusu çok değişti, sizin bebeklerde de öyle oldu mu

Son zamanlarda artış var bizde. 2 haftadır falan bazen günde 4-5 kere bazen 2-3 kere yapıyor. Hiç yapmadığı olmadı bir aydan fazla süredir.

Canım fizyolojik serumdan sonra pompa ile çekiyorum içindekini. Önce sağa döndürüyorum sol burnuna damlatıyorum, çekiyorum. Sonra sola döndürüyorum ama Ada hiç sevmiyor bu yöntemi. Çok ağlıyor.

Son düzenleme:

Değişik bir düşünce ama neyi çağırırsan o geliyor bazen. Bundan seneler evvel kış mevsiminde yerler kar dolu. Ben seviniyorum içimden hiç düşmedim, hep düşenlere gülüyorum diye. Yokuş aşağı gidiyordum o anda, paaaat diye yapıştım yere. Elimde yumurtalar vardı, kırılmıştır herhalde hepsi. Tabi kendime de güldüm sonunda.
Geçenlerde banyoda düşünüyordum ya benim kulağıma şimdiye kadar hiç su kaçmadı ne şanslıyım diye. Sen misin bunu diyen. O ve sonraki iki banyoda hep su kaçmaya başladı. Ardından da o düşme olayım geldi işte aklıma. Bunlar olanlardan birkaçı. Dedim ya bazen neyi çağırırsak o geliyor.

canım ahsen yeni dogdugunda sarılık oldu özel hastanede sabah akşam sarılıgı düşmüşmü diye tahlil yapıldı kanında çökme olmuş yanlış kan alımından 6 ya düşmüştü sonra ben beslemmeme dikat etim 10 çıkmıştı 3 aylık olunca kan damlasına başladık halende düzenli kulanıyorum ama biz d3 3 aylıken bıraktık supravit diye genel bir vitamin kulanıyoruz ahsenin başı aşırı terliyo son 2 haftadır nete baktım d vitamini eksikligi yada demir eksikliginde oluyomuş. bide kansızlık ya çok halsizlik yapıpıyomuş yani sesiz bi bebek yada tam tersi sürekli huysuzluk şeklinde ahsendede sürekli bir huysuzlugu var ondan sordum ay ne kadar dertliymişim ammada uzun yazdım

günaydın kızlar
bu gece kaç kere kalktığımı sayamadım bile
belim 2 ye ayrılıyo sanki ya yazık kocişim hala yok
ahsenim bi kanına baktır ama mirayında kafası çok terliyo çok ağlıyo diye bütün tahlilleri yaptı doktorlar bi rahatsızlığımı var diye herşeyi normal çıktı bişeyi yoktur bence ama istiyosan bi kan tahlilili yaptır

bu dediğin çok doğru bir tespit, çocuk doktoru kadir tuğcu boğaz burun hırıltılarında peditus kullanmanın iltihabı ciğerlere indireceğini söylüyor, ateş yoksa sadece serum fizyolojik sıkın ciğerlerine inmez diyor, ama doktorlar genelde en ufak nezlede peditusu dayıyor kızım nezle olduğunda peditus vercek diye doktora götürmedim bizim doktorun da en sevdiği ilaçtır serum fizyolojikle 10 gün de atlattık şükür bizde

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim canlar kafam karıştı şimdi doktorlarada güvenemez olduk bende kullanıyorum peditus ama bırakayım artık sizin tecrübelerinizden yararlanarak...

bayramda kizimin agzinin ic kisminin beyazlaxigini fark etmiştim. Birkac gun sonra da kan oturmaya başlazi. Cuma 7.ay kontrolunde gosterdim ama onemli degil emmekten olmuştur dedi. Bu sabah uyaninca bir baktim komple kan oturmuş ic tarafa ve beyzliklar var. Hemen dr a goturdum tabi bi daha bkti pmukcuk olmuş dedi. Fungostatin diye bir ilac yazdi gunde 3 kere surecekmişim. Dedim ben bunu yenidoganlara ait bir rahatsizlik saniyodum diye ama yok dedi onun kizina 1 yaşindayken olmjş. Mantarmiş bu meret ve hemen gecmehebilirmiş. Daha once pamukcuk atlatan arkadaşlardan oneriler bekliyorum ne yapsam da biran once atlatsak.

geçmiş olsun canım geçer inşaalalh bu arada ben de dut pekmezinin çok faydalı olduğunu duydum bu konuda ama hakiki olavcak markettekiler işe yaramıyor ... benim bebektete beyazlıklar olur gibi oldu ben de sürüyorum sürekli yediriyorum da şimdi hiç eser kalmadı beyazlıktan ....

cevap icin teşekkur ederim canim ama yokki malesef. Verdici ilac antibiyotik icerikli oldugundan kullanmak istemiyorum ama 1 kere surdum bile

Geçmiş olsun canım, ben de dut pekmezini duymuştum, benim oğlum yeni doğduğu zamandan 2 aylık olana kadar ağzında beyazlık vardı ama doktor sütten diyordu başka bir doktorda karbonatlı su ile temizle demişti bir süre sonra kendiliğinden geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…