Elazığ'lılar çok marifetlidir.. Hem de çok fazla çeşit biliyorsunuz. Eşimin Elazığ dan akrabaları geldiğinde elim ayağıma dolanıyor.. Maşallahınız varen basit aklıma gelen seni yormayacak
yalancı tavuk gögsü altına kakaolu büskivi üstünede çikolata sosu
biz burda dolma yaparız zeytin yaglı hem akşamdan yaparsın sabaha hazır olur
bol yeşil salata
karnıbahar brokoli havuç haşla yogurtla
birde yabörek ser yada puaça
aklıma gelenler canımafiyet olsun
bizimkinin ilk dişi altıcı ayını doldurduğu gün çıktı 2.side ondan 3 gün sonra.diğer 3 dişi de 7.ayını doldumasına 3 gün kala hepsi birden çıktı.daha tam ek gıdaya geçmedik.anne sütüne devam,ama tattırıyoruz.
Maşallah canım dişleriniz hızla çıkmaya başlamış, bizim 1 tane daha yeni çıktı ama dediğin gibi daha emekleme, tutunarak kalkma vs. hareketler yok, desteksiz de oturamıyoruz, bekliyoruz hayırlısıyla o günlerde gelecek. Ek gıda alımı nasıl bebeğinin? Dişler hemen arka arkaya mı çıkıyor acaba 2. dişimiz nezaman çıkar
selam kızlar, sizler ve bebişler iyidir inşAllah..ben yoğunluktan giremedim kaç gündür..geçmişide okuyamadım, herkes iyidir inşAllah..
Bizde bugün 7. ayımızı doldurduk ama değişen bişi yok huysuzluk anlamında
kızlar bende pekmez yedirmeye çalışıyorum, kahvaltıyı bir türlü oturtamadım, öğlen bakıcı çorbasını içiriyor bazen başka bişi vermek aklıma bile gelmiyor, bu ek gıda işine daha alışamadım yaa benbirde tezimi yazmaya başlamam lazım, işte kariyerde yaparım çocukda yaparım dersen böyle oluyor
bizde diş yok hala, dönme yok halaöyle gidiyor bakalım, bende takmıyorum artık açıkcası..
merhaba hanımlar bizim 3tane üstten 2 tanede alttan olmak üzere 5 dişimiz var.ama hala odayı dolanıp emekleyemiyoruz sürünerek hedefe ulaşıyor yada dönerek,sizin minikler emekliyormu.7 ay 4 günlüğüz:)
canım oyle bı sıkkınkı anlatamam kızlar..cok yakın bır arkadasım var benım..1 ay falan oluyor kocasının kendını aldattıgını öğrenmişti..adamın sevgilisi aramış bırde hesap sormus arkadasıma..herneyse bıraz düzelmişti morali buaralar ama yasadıkları azımsanacak bısey degıl..dun gece intihar etmiş 12 tane ilaç içmiş..2 gundur gelmıyor dıye aradım oğlu cıktı annem yogun bakımdadedı.cok üzgünüm.emiri ablasına bırakıp hemen hastaneye gıttım ama gostermıyolar aksam 8 de gel dedıler.esını aradım adam ailesıne bıle haber vermemıs ...simdi durumu ciddi.ne yapsam bılemıyom dua edın nolur .. sütüm temelli gitti
Benim oğlum da çok fena saç çekiyor eline doluyor, koparıyor. Sabah erkenden uyanınca yanıma aldım biraz birlikte uyuruz dedim 5 dk dalmıştım bir acıyla gözümü açtım. Öndeki 4-5 tel saçımı tutmuş kopardı saçlarım ellerinde kalmış. Benim de doğumdan sonra çok saçım döküldü ve dökülüyor bir de üstüne böyle koparılınca azıcık bir saç kalacak
Aynen canım, benim de babam 3 yıl önce öldü, birbirimize çok düşkündük, Allah rahmet eylesin bebekleri çocukları da pek severdi şimdi oğlumu görseydi Adanadan istanbula geri göndermezdi bizi. Ne kadar zaman geçerse geçsin babamın yokluğunun acısı hala aynı derecede kalbimde. Allah annelerimizi korusun başımızdan eksik etmesin
hayır cnmm kusura bakma ilk kez görüyorum hayır yoktum ben bebeğim doğduktan sonra forma uye oldum ondan önce mısafır takılıyodum hep ama klomen kullandım tedavı surecımde
bizde de yemek mi efe yi yiyor yoksa efe mi yemeği yiyor bilemiyorum.bugün duvara attık kahvaltımızı,neyseki az geldi de temizleyebildim yoksa duvarın boyasıyla beraber kazırdım o lekeyi heralde.
seni çok iyi anlıyorum canım.benim de annem ben nişanlıyken vefat etti ne düğünümü bildim ne geçen zamanı hayta küsmüş gibiydim sanki,sürekli bir karamsarlık vardı. en muhtaç olduğum anlarda yanımda yoktu annem.Olsaydı da görseydi efe yi diyorum.ananane dese oğlum naparım şimdi bilemiyorum ve bu satırları yazarken ağlıyorum.Allah ım kimseyi erken yaşta annesiz koymasın diyorum..Daha öncede demiştim Efe doğunca bana bir haller oldu.daha neseliyim,hayata daha çok tutundum,hayatım renklendi adeta.Yine de şanslısın biliyor musun,anne ile baba arasında dağlar kadar fark var.Acım olduğu için demiyorum ama gerçekten yerleri çok farklı.Burda kimse yanlış anlamasın ayrım yapılır mı demesin.
ben laledeyim canım kazım karabekirde.
gözün aydın canım,bizim diş bizim hayatımızı biraz düzene soktu gerek uyku gerek yemek olarak.inşallah seninkini de öyle yaparda rahatlarsın
Kızlar, eşim dün bir yerden köy pekmezi getirdi doğal filan diyor tadına baktık güzel ama sonuçta ben içeriğini ve nasıl yapıldığını bilmiyorum, hani yol kenarlarında karpuz satan arabalar oluyor ya şimdi de kışlık ürün satıyorlarmış, sizce oğluma yedirebilir miyim bu pekmezi, marketlerdekilerde katkı, koruyucu madde oluyor, siz nerden temin ediyorsunuz pekmezi
Ankarada oturan arkadaşlar bişey sormak istiyorum, Cebeciden ODTÜ kampüsüne en kolay nasıl gidilir?
Kızlar bilen varsa diş buğdayı hakkında bilgi verirmisiniz bizim burda pek yapılmıyor da merak ettim..
Kızlar bilen varsa diş buğdayı hakkında bilgi verirmisiniz bizim burda pek yapılmıyor da merak ettim..
Aynen canım, benim de babam 3 yıl önce öldü, birbirimize çok düşkündük, Allah rahmet eylesin bebekleri çocukları da pek severdi şimdi oğlumu görseydi Adanadan istanbula geri göndermezdi bizi. Ne kadar zaman geçerse geçsin babamın yokluğunun acısı hala aynı derecede kalbimde. Allah annelerimizi korusun başımızdan eksik etmesin
Ben ogluma yaptim Anlatayim. KuruyemisciDen aldik bugdayi. Aksamdan islattik. Sabaha duduklude kaynattim. Suyunu suzdukten sonra pudra sekeriyle tatlandirdim. Kaselere koyduktan sonra uzerine ceviz badem findik nar koydum. Bi kac bisry daha daha hazirlamistim borek kurabiyr salata diye.. Gelen herkes hedye almisti. Sofraya oturmadan oncede yere sofrabezi serdik kitaP bicak makas stereskop kalem soyduk meslek secimi yapti oglum. Stereskopu secti. Birde basindan birkac bugday tanesi doktuler..
Disiniz hayirli olsun canim
Amin canım Allah hiçbir çocuğu annesiz bırakmasın, anlattıklarını duyunca gözlerim doldu. Babamı da çok severdim ve severim çok iyi bir insan gerçek bir babaydı ama anneme farklı bir duygusal bağım var. 20 seneden sonra dünyaya gelmişim çok düşkündür bana ben de ona, annelerin yeri biraz daha özel. Şu an bana hem anne hem de baba gibi. Allah hayatta kalan yakınlarımızı korusunbenim annem de ben hamileyken vefat etti 1 yıl önce 47 yaşındaydı hastaydı, cinsiyeti belli değildi bebeğimin ama annem hasta halinde bir pembe battaniye örmüş öldükten sonra gördüm, kızı olcak demiş akrabalara, çok çok acı doktor kız dediğinde çok ağlamıştım... yerleri asla dolmuyor, kızımı büyütürken ah annem olsaydı sorardım o bilirdi diyorum, Allah çocuklarımıza sağlık versin ve bize bile zor geliyor Allah hiç bir çocuğu öksüz bırakmasın, özellikle diyorum annesiz bırakmasın, annenin nefes alışı bile yeter..
Ben de yapmak istiyorum hem eğlenceli hem de yapımı kolay birşeymiş ama gurbette tek olunca pek de bir zevki olmuyor. Bebeğim doğmadan önce yakın görüştüğüm 2 komşum vardı şimdi uzaklaştılar. Önceleri tabi özgürdüm birlikte ya dışarıdaydık ya da bibirimize gidip gelirdik. Şimdi ben dışarı çıkamıyorum havalar soğudu rüzgarlı, onlara da gidemiyorum sigara içiyorlar, kapı pencere açık nasıl çıkarayım, onlar da gelmiyorlar demekki gelmemizi istemiyorlar. Eee tabi herkes kendi rahatını düşünüyor. Biz de çekirdek aile kutlarız dişimiziBen ogluma yaptim Anlatayim. KuruyemisciDen aldik bugdayi. Aksamdan islattik. Sabaha duduklude kaynattim. Suyunu suzdukten sonra pudra sekeriyle tatlandirdim. Kaselere koyduktan sonra uzerine ceviz badem findik nar koydum. Bi kac bisry daha daha hazirlamistim borek kurabiyr salata diye.. Gelen herkes hedye almisti. Sofraya oturmadan oncede yere sofrabezi serdik kitaP bicak makas stereskop kalem soyduk meslek secimi yapti oglum. Stereskopu secti. Birde basindan birkac bugday tanesi doktuler..
Ayrıca başın sağolsun canım, çok genç yaşta kaybetmişsin anneni, acın çok taze, Allah sabırlar versin. Herkes hayat devam ediyor herkes bir gün ölecek diyor ama bence öyle olmuyor. Gidenin ardından acısı hiç dinmiyor ki, yokluğunu hergün hissediyorsun.benim annem de ben hamileyken vefat etti 1 yıl önce 47 yaşındaydı hastaydı, cinsiyeti belli değildi bebeğimin ama annem hasta halinde bir pembe battaniye örmüş öldükten sonra gördüm, kızı olcak demiş akrabalara, çok çok acı doktor kız dediğinde çok ağlamıştım... yerleri asla dolmuyor, kızımı büyütürken ah annem olsaydı sorardım o bilirdi diyorum, Allah çocuklarımıza sağlık versin ve bize bile zor geliyor Allah hiç bir çocuğu öksüz bırakmasın, özellikle diyorum annesiz bırakmasın, annenin nefes alışı bile yeter..
Teşekkür ederim canım ayy çok eğlenceliymiş sağol da daha diş falan yok ortadamerakımdan sordum çıkınca yapsammı acaba bizim burda hiç yapan görmedim ben..
Ben de yapmak istiyorum hem eğlenceli hem de yapımı kolay birşeymiş ama gurbette tek olunca pek de bir zevki olmuyor. Bebeğim doğmadan önce yakın görüştüğüm 2 komşum vardı şimdi uzaklaştılar. Önceleri tabi özgürdüm birlikte ya dışarıdaydık ya da bibirimize gidip gelirdik. Şimdi ben dışarı çıkamıyorum havalar soğudu rüzgarlı, onlara da gidemiyorum sigara içiyorlar, kapı pencere açık nasıl çıkarayım, onlar da gelmiyorlar demekki gelmemizi istemiyorlar. Eee tabi herkes kendi rahatını düşünüyor. Biz de çekirdek aile kutlarız dişimizi
canım oyle bı sıkkınkı anlatamam kızlar..cok yakın bır arkadasım var benım..1 ay falan oluyor kocasının kendını aldattıgını öğrenmişti..adamın sevgilisi aramış bırde hesap sormus arkadasıma..herneyse bıraz düzelmişti morali buaralar ama yasadıkları azımsanacak bısey degıl..dun gece intihar etmiş 12 tane ilaç içmiş..2 gundur gelmıyor dıye aradım oğlu cıktı annem yogun bakımdadedı.cok üzgünüm.emiri ablasına bırakıp hemen hastaneye gıttım ama gostermıyolar aksam 8 de gel dedıler.esını aradım adam ailesıne bıle haber vermemıs ...simdi durumu ciddi.ne yapsam bılemıyom dua edın nolur .. sütüm temelli gitti
benim annem de ben hamileyken vefat etti 1 yıl önce 47 yaşındaydı hastaydı, cinsiyeti belli değildi bebeğimin ama annem hasta halinde bir pembe battaniye örmüş öldükten sonra gördüm, kızı olcak demiş akrabalara, çok çok acı doktor kız dediğinde çok ağlamıştım... yerleri asla dolmuyor, kızımı büyütürken ah annem olsaydı sorardım o bilirdi diyorum, Allah çocuklarımıza sağlık versin ve bize bile zor geliyor Allah hiç bir çocuğu öksüz bırakmasın, özellikle diyorum annesiz bırakmasın, annenin nefes alışı bile yeter..
Ben ogluma yaptim Anlatayim. KuruyemisciDen aldik bugdayi. Aksamdan islattik. Sabaha duduklude kaynattim. Suyunu suzdukten sonra pudra sekeriyle tatlandirdim. Kaselere koyduktan sonra uzerine ceviz badem findik nar koydum. Bi kac bisry daha daha hazirlamistim borek kurabiyr salata diye.. Gelen herkes hedye almisti. Sofraya oturmadan oncede yere sofrabezi serdik kitaP bicak makas stereskop kalem soyduk meslek secimi yapti oglum. Stereskopu secti. Birde basindan birkac bugday tanesi doktuler..
Ben de daha hamile olduğumu bilmiyordum 1 aylık falandı. Babaannemi ziyarete gittim, bana bebeğimi sordu nasıl iyi mi annene mi bıraktın da geldin diye... 5 aylıkken hamileyken de babaannemi kaybettim. Annemden daha yakındı bana. Onun elinde kucağında büyüdüm. Bazı insanların hisleri gerçekten çok güçlü ve bu ölüm zamanları yaklaştığında bazı şeyler onlara malum oluyor sanki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?