Biz hiç emzik kullanmadık canım ama doktor en başta kullanacak olursanız 1 yaşına gelince bıraktırın alışkanlık olmasın demişti sanıırım kullanıyor olsaydık 1 yaşına yaklaşırken 10-11 ay gibi bıraktırmaya çalışırdımKızlar ben duru ya emziği bıraktırmaya çalışıyorum pazar gününden bu yana vermedim tabiki çok huzursuz oluyor erkenmi davranıyorum bilemedim. 2 tane komşum var birinin 2 diğerininki 4 yaşında çocukları var acı, salça, delme, köpeğe attım, ikna yolları hep başarısız oldu bende telaş etim bırakmaz diye sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.. ???
Maşallah sizeEki Görüntüle 569432 Kızım ve BenEki Görüntüle 569433 Teyzesiyle birlikte :)
Eki Görüntüle 569434 Kızım ve Kuzeni (10 gün büyüğüz :) )Eki Görüntüle 569435 Kızım bindallısıyla ve kuzenimle
Eki Görüntüle 569436 Kızıma kına yakılırken tabi ellerini açmak istemedi (Kına yakma çabaları :) )
ahsen diş çıkarıyor teyzeleri dudagını emiyor sürekli parmagıyla kaşıyor ne bulsa agzında gece kalkma rekorları kırmaya başladı birde sürekli bir mide bulandırma sizin bebişlerde olan tüm belirtiler ahsende de başladı hayırlısıyla bir çıkarsada rahatlasa kuzum
ayy maşşallah pek tatlı olmuş allah nazarlardan saklasın allah bağışlasın canımEki Görüntüle 569432 Kızım ve BenEki Görüntüle 569433 Teyzesiyle birlikte :)
Eki Görüntüle 569434 Kızım ve Kuzeni (10 gün büyüğüz :) )Eki Görüntüle 569435 Kızım bindallısıyla ve kuzenimle
Eki Görüntüle 569436 Kızıma kına yakılırken tabi ellerini açmak istemedi (Kına yakma çabaları :) )
gecmıs olsun canım..ılk doktor bısey yok demıs gondermıs ya sen dusunmesen bebegın ıyılesemeyecek..bu doktorlara cokk kızıyorum yaa.onların bu sorumsuzlulugu yuzunden her bırımız sankı doktor olduk .yanı olmak zorunda kalıyoruz..ilaçlarını kullan kısa surede iyileşir inş canım..allah beterınden saklasın...kızlar bebeişim çok hastalandı geçen hafta.3 günü ateşli geçirdik.hastaneye gittik ilk gün ama o gün oğlum başta olmak üzere mahfolduk.doktor muayene etmeye başladı eymen de ağlamaya başladı.ve 3 saat boyunca çığlık atarak ağladı.çok sakin bir bebekti doğduğundan buyana bukadar ağlamadı desem yeri yani.kan idrar tahlili bişi yok.dişten olabilir dendi.ben rahat edemedim evimin yakınlarımda bi hastneye kaka tahlili verdim.normale göre daha da huzursuzlaştı bebeğim.geceleri ağlayarak uyanır oldu zor susturuyoruz.ve kaka tahlili sonucu bol lokosit ve amip kisti çıktı.bu durumu yaşayan varmı.çok üzüldüm yaaa.ilaç verdi doktor.yavrum sakin sakin derken nazar değdirdik bebeğimeson zamanlarda biraz daha iyi ama kakası yeşil falan.ya başım çok ağrıyo biraz karışık anlatrmış olabilirim kusura bakmayın.hele o 3 saat ağladığı anlar bütün gün gözümün önünden gitmedi
allaha şükür tabi.rabbim başka dert vermesin kimsenin bebişine ama işte ana yüreği
ıkınızede gecmıs olsun.bır anlık düşünememk nelere mal olabılırdı ama allah korumus sakın kemersız bırakma kızını bıdaha.zaten cok hareketlendıler canım fren yapmasada esın bebegın bı taraflara uzanmak ısteyebılır yıne düşebılırdı.hepımıze ders olmalı bu konu..coook gecmıs olsun sanada.ayagın allahtan kırılmamıs.yoksa kım bakacak bebegıne.hepiniz iyisiniz umarım hasta olan tüm bebişler de çabucak iyileşir inşallh...
dün çok kötü bir gün geçirdik..... 2 dk ara ile önce ben sonra da oğlum düştük .....arabadan inip markete giderken çukuru farketmedim ayağım burkuldu düştüm... ama nasıl bi acıydı anlatamam ayağım çat etti kırıldı sandım ben can acısıyla arabaya oturdum ama öne oturdum bu sefer babasıda bebeği pusete koydu tabi o da arabanın arkasında yalnız.....babası da bende neden böle bişi yaptık o an şaşkınlıktan hala anlamış değiliz... sonra acile doğru giderken benim ayağım iiçin, eşim aniden fren yaptı ve bebek boynunun üzerine düştü arabanın arkasında ama hiç ses çıkmadı o an öldü sandım boynu kırılıp o acıyı anlatamam... hemen aldık baktık ki hiç bişey olmamış gibi yüzümüze bakıyor hiç ağlama sızlama yok ...... hemen acile gidip hem kendimi hem bebeği kontrolden geçirdik benim ayak feciiii sargıda şuan morardı ve de şiş.. bebeğimin bişeyi yolk çok şükür....ve bu perişan ayakla bebek bakıyorum tek başıma... eşiminde benim de ailelerimiz uzakta ...... biran önce ayağımın iyileşmesini istiyorum bebeğim için...
kim sıktı bu kadar canını canım ya:26:
allah yardımcın olsun canım insanlarla uğraşmak çok zor gerçekten ......bırak başkalarını mutlu edicem diye kendini yıpratma sen nasıl dayanabiliyorsan onlarda dayanır elbet........ önce can sonra canan......
geçmiş olsun canım benimkızlar bebeişim çok hastalandı geçen hafta.3 günü ateşli geçirdik.hastaneye gittik ilk gün ama o gün oğlum başta olmak üzere mahfolduk.doktor muayene etmeye başladı eymen de ağlamaya başladı.ve 3 saat boyunca çığlık atarak ağladı.çok sakin bir bebekti doğduğundan buyana bukadar ağlamadı desem yeri yani.kan idrar tahlili bişi yok.dişten olabilir dendi.ben rahat edemedim evimin yakınlarımda bi hastneye kaka tahlili verdim.normale göre daha da huzursuzlaştı bebeğim.geceleri ağlayarak uyanır oldu zor susturuyoruz.ve kaka tahlili sonucu bol lokosit ve amip kisti çıktı.bu durumu yaşayan varmı.çok üzüldüm yaaa.ilaç verdi doktor.yavrum sakin sakin derken nazar değdirdik bebeğimeson zamanlarda biraz daha iyi ama kakası yeşil falan.ya başım çok ağrıyo biraz karışık anlatrmış olabilirim kusura bakmayın.hele o 3 saat ağladığı anlar bütün gün gözümün önünden gitmedi
allaha şükür tabi.rabbim başka dert vermesin kimsenin bebişine ama işte ana yüreği
okurken tüylerim diken diken oldu.Allah'ım korumuş sizi,geçmiş olsun canım.hepiniz iyisiniz umarım hasta olan tüm bebişler de çabucak iyileşir inşallh...
dün çok kötü bir gün geçirdik..... 2 dk ara ile önce ben sonra da oğlum düştük .....arabadan inip markete giderken çukuru farketmedim ayağım burkuldu düştüm... ama nasıl bi acıydı anlatamam ayağım çat etti kırıldı sandım ben can acısıyla arabaya oturdum ama öne oturdum bu sefer babasıda bebeği pusete koydu tabi o da arabanın arkasında yalnız.....babası da bende neden böle bişi yaptık o an şaşkınlıktan hala anlamış değiliz... sonra acile doğru giderken benim ayağım iiçin, eşim aniden fren yaptı ve bebek boynunun üzerine düştü arabanın arkasında ama hiç ses çıkmadı o an öldü sandım boynu kırılıp o acıyı anlatamam... hemen aldık baktık ki hiç bişey olmamış gibi yüzümüze bakıyor hiç ağlama sızlama yok ...... hemen acile gidip hem kendimi hem bebeği kontrolden geçirdik benim ayak feciiii sargıda şuan morardı ve de şiş.. bebeğimin bişeyi yolk çok şükür....ve bu perişan ayakla bebek bakıyorum tek başıma... eşiminde benim de ailelerimiz uzakta ...... biran önce ayağımın iyileşmesini istiyorum bebeğim için...
inşallah canım iştah kökten gitti yemiyincede çok üzülüyorum ısrarda etmek istemiyorum ama süreklide ac durunca huzursuzlugu iiyice artıyorMaşallah sizeçok güzel olmuşsunuz
inşallah çabuk atlatırız şu diş dönemini:26:
Kaç gündür ne halde olduğumu anlatamam,kaynanamla tartıştım,olaylar iyice büyüdü.Sonra beni bir sinir bir stres sardı.resmen psikolojimi bozdu kadın.iki gündür ağlamaktan helak oldum.akşam gayet mutlu yattım sonra işten geldim bir afra bir tafra.olmayan şeyleri varmış gibi söylüyor,beni yalnız buldu sıkıştırıyor güya.Artık bende alttan almadım olay iyice buyudu.offfffff onumuzdek birkaç günün çabucak geçmesini istiyorummm
geçmiş olsun canım benim
okurken tüylerim diken diken oldu.Allah'ım korumuş sizi,geçmiş olsun canım.
bebekten bebeğe göre değişiyor kızıma yumurta sarılı yoğurt veriyorum alıştı severek yiyor.aynen bizimkide kumanda,laptop,telefona hasta :)Kızlar ek besinlere bebekleriniz alıştımı nasıl gidiyor?
Benim kızıma yoğurdu sevdiremedim bir türlü. Evde mayalıyorum sade yemedi her meyveyi denedim yemedi. pekmez damlattım yemedi. Hatta yasak olmasına rağmen yeterki yesin diye azıcık şeker koydum yemedi. ayran yaptım icmedi. Şimdi babymix deniycem inşallah sever.
Çorbalarla aramız fena değil ama kaşıkla içmek istemiyor biberondan içiyor. Doktorumuzda inatlaşma zamanı gelince kaşığa döner hic almamasındansa böyle alsın besinleri vitamini dedi. Kahvaltı püresi hazırlıyorum onu bayılarak yiyor problem yok şükür.
Gelişimi ise 9500 gram olduk evde bebek tartısında tarttım. Ama boyunu bilmiyorum haftaya kontrolde öğrenicez.
Ön alttan iki dişimiz cıktı. Mamamama demeye basladı asker gibi kollarının uzerinde sürüklenebiliyor. Kablolara kumandaya laptopa telefona feci meraklı.
Salıncakta sallanmaya bayılıyor. Ve 6 ayın sonunda beşiğinde yatmaya alıştı en cokta buna seviniyorum 6 aydır uyku uyuytmadı bu kız bana valla
saol canım :) sence kaç gösteriyorum ben normalden daha küçük gösteririm 84 doğumluyum :)çok yakışmış canım örtü hayırlı olsun yaşın küçük galiba ben hep seni daha büyük düşünmüştüm nedense :44:
Kızlar ben duru ya emziği bıraktırmaya çalışıyorum pazar gününden bu yana vermedim tabiki çok huzursuz oluyor erkenmi davranıyorum bilemedim. 2 tane komşum var birinin 2 diğerininki 4 yaşında çocukları var acı, salça, delme, köpeğe attım, ikna yolları hep başarısız oldu bende telaş etim bırakmaz diye sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.. ???
bebekten bebeğe göre değişiyor kızıma yumurta sarılı yoğurt veriyorum alıştı severek yiyor.aynen bizimkide kumanda,laptop,telefona hasta :)
saol canım :) sence kaç gösteriyorum ben normalden daha küçük gösteririm 84 doğumluyum :)
pedogog bir bayanın kitabını okuyorum orda dediği şu eğer çocuk emmiyorsa muhakkak emzik verinki çocuk emzik dönemini geçirsin özellikle bıraktırmayn o kendisi bırakır eğer çocuk 3-5 yaşına gelir hala emmek isterse ve bi çok emzik isterse (yakınımdan bir örnek vereyim; çocuk 4 yaşında elinde ağzında 3 tane emzikle dolaşıyordu sen büyümedinmi hala emzikle dolaşıyosun derlerdi ve çocuk daha çok emzik ister oldu ) öyle bir durumda emziğe doyurun o kendiliğinden bırakır diyorlar. Tabi sizin bileceğiniz bişey ben okuduğumu anlatmak istedim :)
Tahmin edebiliyorum canım kayınvalidelerin bazıları malesef aile huzuru bile bırakmıyor benimki yanımda olmasa bile uzaktan çenesi durmaz, ben de bir ara senin durumundaydım doğumumdan iki gün önce eşimle tartışmamıza neden oldu arayıp konuştuğumda da bana çok ağır sözler söyledi o günden beri ancak bayram ya da özel günlerde arıyorum içimden onunla görüşmek gelmiyor çünkü laf değiştiren, abartan, arkamdan konuşan, dedikodu yapıp oğlunu doldurup tartışmamıza eden olduğu için ben de bir soğukluk oluştu, yani artık eşimin hatırına görüşüyorsam. Ama kendini çok sıkma ben de ağlamış ve kafaya çok takmıştım sonra yüzüm gözüm uyuştu korktum bir an felç filan olurum diye. Allah korusun olan bize olur yani belki o çoktan unutmuştur. Benim ki hep öyle yapar hiçbir şey olmamış gibi davranırKaç gündür ne halde olduğumu anlatamam,kaynanamla tartıştım,olaylar iyice büyüdü.Sonra beni bir sinir bir stres sardı.resmen psikolojimi bozdu kadın.iki gündür ağlamaktan helak oldum.akşam gayet mutlu yattım sonra işten geldim bir afra bir tafra.olmayan şeyleri varmış gibi söylüyor,beni yalnız buldu sıkıştırıyor güya.Artık bende alttan almadım olay iyice buyudu.offfffff onumuzdek birkaç günün çabucak geçmesini istiyorummm
geçmiş olsun canım benim
okurken tüylerim diken diken oldu.Allah'ım korumuş sizi,geçmiş olsun canım.
ahsen diş çıkarıyor teyzeleri dudagını emiyor sürekli parmagıyla kaşıyor ne bulsa agzında gece kalkma rekorları kırmaya başladı birde sürekli bir mide bulandırma sizin bebişlerde olan tüm belirtiler ahsende de başladı hayırlısıyla bir çıkarsada rahatlasa kuzum
Canım nice mutlu senelere olsun inşallah.. dişiniz hayırlı olsun inanki çok sevindim heycanlandım çünkü bende diş çıkartmasını dört gözle bekliyorum ama çıkarmıyorrr heralde duru önce yüricek sonra diş çıkartacak :)..
bebekten bebeğe göre değişiyor kızıma yumurta sarılı yoğurt veriyorum alıştı severek yiyor.aynen bizimkide kumanda,laptop,telefona hasta :)
saol canım :) sence kaç gösteriyorum ben normalden daha küçük gösteririm 84 doğumluyum :)
pedogog bir bayanın kitabını okuyorum orda dediği şu eğer çocuk emmiyorsa muhakkak emzik verinki çocuk emzik dönemini geçirsin özellikle bıraktırmayn o kendisi bırakır eğer çocuk 3-5 yaşına gelir hala emmek isterse ve bi çok emzik isterse (yakınımdan bir örnek vereyim; çocuk 4 yaşında elinde ağzında 3 tane emzikle dolaşıyordu sen büyümedinmi hala emzikle dolaşıyosun derlerdi ve çocuk daha çok emzik ister oldu ) öyle bir durumda emziğe doyurun o kendiliğinden bırakır diyorlar. Tabi sizin bileceğiniz bişey ben okuduğumu anlatmak istedim :)
Geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum..kızlar bebeişim çok hastalandı geçen hafta.3 günü ateşli geçirdik.hastaneye gittik ilk gün ama o gün oğlum başta olmak üzere mahfolduk.doktor muayene etmeye başladı eymen de ağlamaya başladı.ve 3 saat boyunca çığlık atarak ağladı.çok sakin bir bebekti doğduğundan buyana bukadar ağlamadı desem yeri yani.kan idrar tahlili bişi yok.dişten olabilir dendi.ben rahat edemedim evimin yakınlarımda bi hastneye kaka tahlili verdim.normale göre daha da huzursuzlaştı bebeğim.geceleri ağlayarak uyanır oldu zor susturuyoruz.ve kaka tahlili sonucu bol lokosit ve amip kisti çıktı.bu durumu yaşayan varmı.çok üzüldüm yaaa.ilaç verdi doktor.yavrum sakin sakin derken nazar değdirdik bebeğimeson zamanlarda biraz daha iyi ama kakası yeşil falan.ya başım çok ağrıyo biraz karışık anlatrmış olabilirim kusura bakmayın.hele o 3 saat ağladığı anlar bütün gün gözümün önünden gitmedi
hepiniz iyisiniz umarım hasta olan tüm bebişler de çabucak iyileşir inşallh...
Nice mutlu yıllar dilerim canım, Ahseni de tebrik ederim hayırlı olsun dişi inşallah iştahı yerine gelir mide bulantısı da geçergünaydınnnnnn güzel anneler bugün bizim evlilik yıldönümümüz
07 /12/2003 tam 9 sene gecti iyiki aşkımla evlenmişim
ve bugün ahsen bize bir süpriz yaptı küçücük bir hediyekaşıga o minicik dişi degdi çıt sesini duyduk
ne güzel şeymiş evlat sahibi olmak önce allahın bize sonrada eşimin bana benimde eşime bu 9 senede verdigimiz engüzel hediye 2 tane evladımız
tüm sıkıntılarımı telaşlarımı size yazıyorum bu mutlu günümüde sizlerle paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?