2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Bende üzülüyordum evimin bukadar dağınık olmasına neyse tak değilmişim annemde diyor kızın büyüyene kadar düzgün kalmaz diye canları sağ olsun..

neyapsamda dagılıyor canım birde bende 2 tane çocuk ben bir yandan toparlarken diger yandan şevval dagıtıyordu şimdi ahsende katıldı ablasına elbirligiyle dagıtıyorlar artık

Yerde beyfendin yatagi cevresini koruyan sandalyeler ve sandalyenin sertliginden koruyan koltuk minderleri.oyuncaklar evin her yerinde eee birde ortalarda bir ywrde laptop

Yerde beyfendin yatagi cevresini koruyan sandalyeler ve sandalyenin sertliginden koruyan koltuk minderleri.oyuncaklar evin her yerinde eee birde ortalarda bir ywrde laptop

arkadaşın dedigi gibi üzülmeyelim tek degilmişiz çocuk büyütüyoruz kolay degil yapacak birşey yok hep imrenmişimdir habersiz gidersinde tek bir bardak bile yoktur ortada ama malesef hiç oyle olamadım

hadi kızlar ben kaçar şevvalle ders çalışacaz sonra görüşürüz iyi muhabetler size

canım maşşallah bebeğine, daha ne istiyorsun çocuktan :))) düşün benim kızım sadece oturuyor oda zorla..ne kalkma ne dönme hiçbirşey yok bizde..bence kilosuda boyuda çok iyi, benim kızım en son 67 cmdi ve geçende kilosu 10 geldi kıyafatiyle..bayada kalındı üstünü 500gr düşülür yani, oda 9,5..20 nisan doğumlu..bence gayet iyi, sen başkalarına bakma, MAşallah gelişimi çok güzel bence..ayrıca bizimde dişimiz yok, çıkcak gibide görünmüyor daha..

Canım biz çok pimpirikliyiz saçma sapan şeyleri kafamıza takıyoruz bence oğlunun boy ve kilosu gayet iyi iki eksik bir fazla önemli değil bende benim kızım tombiş diye kafaya takıyordum ama çok şükür sağlığı yerinde önemli olan bu...

Benim kızımda yazdığın bütün hareketleri yapıyor ve çok hareketli tekbaşına 1 saniye ayakta durabiliyor.

arkadaşlar verdiğiniz cvplar için çok çok tşkrederim gerçekten bi nebze olsun rahatladım.çok saolun

kızlar birde bebeklerinizi günlük olarak nasıl besliyorsunuz.benimki anne sütü almıyor günlük programımızda üç aşağı beş yukarı şöyle;
saat 8:00=aptamil devam sütü.150 cc
saat 10:00 veya 11:00 kahvaltı(1 yumurta sarısı; bir kibrit kutusu kadar tuzu alnmış peynir,1 tatlı kaşığı reçel,1 tatlı kaşığı pekmez,6 adet cici bebe bisküvi,ve 1 çay pardağı suyla yapılmış pirin unu muhallebisi,8 tahıllı kaşık maması bunların hepsini karıştırıp veriyorum yoksa yemiyor yumurtayı felan)
saat 2:00 veya 3:00 gibi ya meyve püresi yada yoğurt
saat 6:00 sebze çorbası(ben genelde patlıcan hariç ne varsa koyuyorum ama genel olarak kabak,havuç,ıspanak,yazdan hazırladığım konserve domates,bezelye,yeşil fasulye,kemikli etin suyu ve eti,soğan ve az bişi pirinç
ara öğünde aptamil devam sütü 150 cc
saat 9:00 sütlü pirinçli kaşık maması
saat 11:00 ballı irmikli kaşık maması
gece saat 3 yada 4 gibide tekrar aptamil devam sütü 150 cc
genel olarak beslenme şeklim böyle.bazen tabi arada değişiklikler oluyor.mesela bazen meyveyi püre yapıp veriyorum bazen katı meyve sıkacağında sıkıp veriyorum bazende öle eline veriyorum kendi kendine yiyor.bazen çorba yerine evde uygun bizim yemeğimiz varsa onu yediriyorum.ayrıca ben ne yersem bi parçada olsa muhakkak yediriyorum.oğlum turşuya bayılıyor mesela.kısırada bayılıyor.hele pastayı hiç demeyeyim.

merhaba canım belki üstüme vazife değildir ama merak ettim bu verdiklerin her bir öğün koca bir kase mi??eğer öyleyse çok bence ama oğlun isteyerek yiyorsa ona diyecek birşeyim yok.benim de oğlum benim yediklerime hevesli kendi için yaptığım çorbaya karşı (ki onuda lezzetli yapıyorum inan)çok kötü.yemiyo zorluyorum biraz.benim çorbaydı meyveydi onlar küçük kase olarak veriyorum çorba kasesi yarısı yani.testler var kamu spotu tsti veya hergünyarımlitre.com gibi ordan ölçüm yapabilirsin sevgiyle kalın

canım maşşallah bebeginin yemesi çok çok iyi siz daha neden gelişimini merak ediyorsunuz demek çok hareketliki yakıyor bence rahat olun eyidas arkadaşımızında dedigi gibi saglıklı olsunda boy kilo çokta önemli degil benim kızım tam 8 aylık 8 kilo 70 cm ve çokta zayıf durmuyor, sizin oglunuz 9 kiloydu yanılmıyorsam ve benim kızım dünden beri yeni ters ters gidiyor 1 hafta oldu yürüteç alalı yeniki odada ilerliyor çok dert etme annesi her çocugun gelişimi çok farklı benim ahsen ikinçi çocugum ilk kızımla ahsen arsında daglar kadar fark var yani kardeş arasında fark oluyorsa düşün artık

Kızlar, oğlum genelde uyumuaya çabaladığı zamanlar inleme gibi bir sesle başını sağa sola sallardı şimdi uyandığından beri bu hareketi yapıyor bir yerimi ağırıyor anlamadım birşey de yemiyor Allahım ya her geçen gün daha da huysuzlaşıyor

canım ayagına al salla biraz sakinleşir belki gece uykusunu almadıysa ondanda huzursuzlanır yarım kaşık calpol versen dişi yüzünden huzursuzda olabilir

Son düzenleme:

dün sğtlacı yedi mi seninki önce onu söyle:) benim kızımda aynen uyumak için yanıma yatırıyorum ninni söylüyorum benim sesimi bastırıyo uyuyana kadar ıııııı ıııııııııııııınnnnn inliyo yavrum kafasını sağa sola sallaması da diş canım ben dün metal kaşığı buzlukta biraz soğuttun diş etlerine bastırdım hoşuna gitti, 2 diş çıktı ama huysuzluk aynen devam üstler kaşınıyo şimdide dişler çıkıncaya kadar bize rahat yok

canım evet büyük kase olarak yiyor.çok nadirdir kasede kaldığı.hatta çorbayı büyük kaseyle vermeme rağmen hala istediği de oluyor.tabi hergün 8 öğün yemiyor.bazen 7 bazen 6 da oluyor.ama 6 öğün yediğindede arada benim yediklerimden yiyor.atıştırıyor yani.bende anlamadım gitti valaa...bukadar yemesine rağmen kilosunun az olması boyunun 71 olması bana tuaf geliyor..

canım işte bende kafaya ondan takıyorum bukadar yemesine rağmen nasıl bi kilo ve bu boyda hadi çok hareketli ondan kilo almıyor dicem ama ya boyu.gerçi 71 cm ben ölçtüm evde yerinde durmadığı için tam doğru olmayabilir.72 de olabilir.aslında oğluma nazar değdi.5.ayına kadar doktorum hep bebeğin iri olacak 3ay önde gidiyor demişti.sonra gören söyledi şişko diye büyük adamdan çok yiyor obez olacak diye.5.ayından sonra durdu..ama gerçekten acayip hareketli hiperaktif gibi bişey yani.daha uyanıkken 30 snye bile soluk verdiğini görmedim.kucakta bile durmaya tahammülü yok.nerdeyse yürümek üzere o derece yani..oturma odamda herşeyi kırdı.dün perdeyi kornişten kopardı bütün perde yerdeydi.bilgisayar yerlerde.. ahh ahhh:S

canım siz anne baba olarak boyunuz kaç genetik olabilir :44:

Canım maşallah maşallah hepsini yiyorsa çok iyi zaman aralığına baktımda en az 3 saat demekki çocuk doyuyor benim kızımında iştahı iyiydi önceden ama 2 3 haftadır doğru dürüst bişey yemiyor 2 saate bir mama yiyor oda azar azar.

Canım uykusunu alamamıştır bence benim kızım da uyucağı zaman aynı şeyleri yapıyor birde kendine ninni söylüyorr

benim kızım 71 cm ve 9300 gr, doktor çok iri olduğunu söylüyor, 1 yaş bebek boy ve kilosu dedi, kusura bakma ama neyi sorun yaptığını anlamadım 15 kilo olacak hali yok ya, ayrıca kilo hiç birzaman sağlık değildir, gelişim geriliği olsa doktorun uyarırdı zaten yazdığın menü bile çok fazla o kadar yiyo bebeğin ve yakıyo, sevinmen lazım eğer hareketsiz olsaydı bu menüyü vermemen gerekirdi çünkü aşırı kilolu olurdu,

diş konusunda insanın aklı kalıyo haklısın benim kızımın 2 gün önce 2 dişi birden çıktı, cumartesi günü eşim dişçiye gitmişti bayan dişçiymiş, kızımın dişleri çıkmıyor demiş, kadın da benim de 9 aylık kızım var dişi yok, 1 yaşa kadar normal demiş bilginiz olsun

Arkadaşlar hep diyordum kızımın iştahı çok iyi diye ama 3 haftadır ne çorba, meyve, yoğurt, kahvaltı, hiçbirşey yemiyor ya tükürüp duruyor nazarmı değirdim çocuğuma diştenmi acabaa sadece mama içiyor..

aynen canım 2 haftadır benimkide hiç bir şeyi severek yemiyor zorla yediriyorum, devam sütünü de sevmiyor benimki dişten bence..

diş olabilir canım ahsen diş çıkartma döneminde hiç birşey yemiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…