Bende üzülüyordum evimin bukadar dağınık olmasına neyse tak değilmişim annemde diyor kızın büyüyene kadar düzgün kalmaz diye canları sağ olsun..
nasıl dagılıyor bende anlamıyorum sürekli toplamayada çalışsam bir anda dagılıyor ahsen hanımmım önlüğü yürüteci yerde oynaması için minderi sulugu ilaçları yastıgı bataniyesi şu anda ortada olanlar hala birincilik sendemi yoksa bana geçtimi birincilik
Yerde beyfendin yatagi cevresini koruyan sandalyeler ve sandalyenin sertliginden koruyan koltuk minderleri.oyuncaklar evin her yerinde eee birde ortalarda bir ywrde laptop
Tabi sizlere opucuk gonderip gunaydin diyor.Veee beklenen efecik uyandi karnimda oturuyor simdi telsarar yapiyor
ah kıyamam nasılda acımıştır gözü elanın
canım bence minyon bi çocuk takma kafana kilosuda ii e hareketli diyosun zaten,amaaaann milleti takarsan daha neler neler duyacağız kimbilir hem her çocuk aynımı oluyor. diş olayını hiç takma ne kadar geç o kadar iyi diyorlar sağlığı yerindemi sen ona bak önemseme
gelişimi iyimi? sağlığı iyimi? onlar önemli olsun gerisi fasa fiso
benim kızın 37 günlükken hastanede yattı yoğun bakımda ne günlerdi beyninde hasar olacak dediler hala tedavimiz devam ediyor ya birde onu düşün
hep bakıyorum yüzüne acaba bu hareketi onumu gösteriyor diyeve her dr.a gittiğimizde öncelikleri o kısma bakmak kilosu vs.si daha sonraki plan
Elif hasta olduktan sonrasında hayatımda çoğu şeyin önemi kalmadı herşeyin başı sağlık
o yüzden hiçönemseme onları
kızlar birde bebeklerinizi günlük olarak nasıl besliyorsunuz.benimki anne sütü almıyor günlük programımızda üç aşağı beş yukarı şöyle;
saat 8:00=aptamil devam sütü.150 cc
saat 10:00 veya 11:00 kahvaltı(1 yumurta sarısı; bir kibrit kutusu kadar tuzu alnmış peynir,1 tatlı kaşığı reçel,1 tatlı kaşığı pekmez,6 adet cici bebe bisküvi,ve 1 çay pardağı suyla yapılmış pirin unu muhallebisi,8 tahıllı kaşık maması bunların hepsini karıştırıp veriyorum yoksa yemiyor yumurtayı felan)
saat 2:00 veya 3:00 gibi ya meyve püresi yada yoğurt
saat 6:00 sebze çorbası(ben genelde patlıcan hariç ne varsa koyuyorum ama genel olarak kabak,havuç,ıspanak,yazdan hazırladığım konserve domates,bezelye,yeşil fasulye,kemikli etin suyu ve eti,soğan ve az bişi pirinç
ara öğünde aptamil devam sütü 150 cc
saat 9:00 sütlü pirinçli kaşık maması
saat 11:00 ballı irmikli kaşık maması
gece saat 3 yada 4 gibide tekrar aptamil devam sütü 150 cc
genel olarak beslenme şeklim böyle.bazen tabi arada değişiklikler oluyor.mesela bazen meyveyi püre yapıp veriyorum bazen katı meyve sıkacağında sıkıp veriyorum bazende öle eline veriyorum kendi kendine yiyor.bazen çorba yerine evde uygun bizim yemeğimiz varsa onu yediriyorum.ayrıca ben ne yersem bi parçada olsa muhakkak yediriyorum.oğlum turşuya bayılıyor mesela.kısırada bayılıyor.hele pastayı hiç demeyeyim.
kızlar birde bebeklerinizi günlük olarak nasıl besliyorsunuz.benimki anne sütü almıyor günlük programımızda üç aşağı beş yukarı şöyle;
saat 10:00 veya 11:00 kahvaltı(1 yumurta sarısı; bir kibrit kutusu kadar tuzu alnmış peynir,1 tatlı kaşığı reçel,1 tatlı kaşığı pekmez,6 adet cici bebe bisküvi,ve 1 çay pardağı suyla yapılmış pirin unu muhallebisi,8 tahıllı kaşık maması bunların hepsini karıştırıp veriyorum yoksa yemiyor yumurtayı felan)
saat 6:00 sebze çorbası(ben genelde patlıcan hariç ne varsa koyuyorum ama genel olarak kabak,havuç,ıspanak,yazdan hazırladığım konserve domates,bezelye,yeşil fasulye,kemikli etin suyu ve eti,soğan ve az bişi pirinç
genel olarak beslenme şeklim böyle.bazen tabi arada değişiklikler oluyor.mesela bazen meyveyi püre yapıp veriyorum bazen katı meyve sıkacağında sıkıp veriyorum bazende öle eline veriyorum kendi kendine yiyor.bazen çorba yerine evde uygun bizim yemeğimiz varsa onu yediriyorum.ayrıca ben ne yersem bi parçada olsa muhakkak yediriyorum.oğlum turşuya bayılıyor mesela.kısırada bayılıyor.hele pastayı hiç demeyeyim.
Kızlar, oğlum genelde uyumuaya çabaladığı zamanlar inleme gibi bir sesle başını sağa sola sallardı şimdi uyandığından beri bu hareketi yapıyor bir yerimi ağırıyor anlamadım birşey de yemiyor Allahım ya her geçen gün daha da huysuzlaşıyor
Kızlar, oğlum genelde uyumuaya çabaladığı zamanlar inleme gibi bir sesle başını sağa sola sallardı şimdi uyandığından beri bu hareketi yapıyor bir yerimi ağırıyor anlamadım birşey de yemiyor Allahım ya her geçen gün daha da huysuzlaşıyor
canım evet büyük kase olarak yiyor.çok nadirdir kasede kaldığı.hatta çorbayı büyük kaseyle vermeme rağmen hala istediği de oluyor.tabi hergün 8 öğün yemiyor.bazen 7 bazen 6 da oluyor.ama 6 öğün yediğindede arada benim yediklerimden yiyor.atıştırıyor yani.bende anlamadım gitti valaa...bukadar yemesine rağmen kilosunun az olması boyunun 71 olması bana tuaf geliyor..merhaba canım belki üstüme vazife değildir ama merak ettim bu verdiklerin her bir öğün koca bir kase mi??eğer öyleyse çok bence ama oğlun isteyerek yiyorsa ona diyecek birşeyim yok.benim de oğlum benim yediklerime hevesli kendi için yaptığım çorbaya karşı (ki onuda lezzetli yapıyorum inan)çok kötü.yemiyo zorluyorum biraz.benim çorbaydı meyveydi onlar küçük kase olarak veriyorum çorba kasesi yarısı yani.testler var kamu spotu tsti veya hergünyarımlitre.com gibi ordan ölçüm yapabilirsin sevgiyle kalın
canım maşşallah bebeginin yemesi çok çok iyi siz daha neden gelişimini merak ediyorsunuz demek çok hareketliki yakıyor bence rahat olun eyidas arkadaşımızında dedigi gibi saglıklı olsunda boy kilo çokta önemli degil benim kızım tam 8 aylık 8 kilo 70 cm ve çokta zayıf durmuyor, sizin oglunuz 9 kiloydu yanılmıyorsam ve benim kızım dünden beri yeni ters ters gidiyor 1 hafta oldu yürüteç alalı yeniki odada ilerliyor çok dert etme annesi her çocugun gelişimi çok farklı benim ahsen ikinçi çocugum ilk kızımla ahsen arsında daglar kadar fark var yani kardeş arasında fark oluyorsa düşün artık
canım evet büyük kase olarak yiyor.çok nadirdir kasede kaldığı.hatta çorbayı büyük kaseyle vermeme rağmen hala istediği de oluyor.tabi hergün 8 öğün yemiyor.bazen 7 bazen 6 da oluyor.ama 6 öğün yediğindede arada benim yediklerimden yiyor.atıştırıyor yani.bende anlamadım gitti valaa...bukadar yemesine rağmen kilosunun az olması boyunun 71 olması bana tuaf geliyor..
canım işte bende kafaya ondan takıyorum bukadar yemesine rağmen nasıl bi kilo ve bu boyda hadi çok hareketli ondan kilo almıyor dicem ama ya boyu.gerçi 71 cm ben ölçtüm evde yerinde durmadığı için tam doğru olmayabilir.72 de olabilir.aslında oğluma nazar değdi.5.ayına kadar doktorum hep bebeğin iri olacak 3ay önde gidiyor demişti.sonra gören söyledi şişko diye büyük adamdan çok yiyor obez olacak diye.5.ayından sonra durdu..ama gerçekten acayip hareketli hiperaktif gibi bişey yani.daha uyanıkken 30 snye bile soluk verdiğini görmedim.kucakta bile durmaya tahammülü yok.nerdeyse yürümek üzere o derece yani..oturma odamda herşeyi kırdı.dün perdeyi kornişten kopardı bütün perde yerdeydi.bilgisayar yerlerde.. ahh ahhh:S
Arkadaşlar hep diyordum kızımın iştahı çok iyi diye ama 3 haftadır ne çorba, meyve, yoğurt, kahvaltı, hiçbirşey yemiyor ya tükürüp duruyor nazarmı değirdim çocuğuma diştenmi acabaasadece mama içiyor..
Arkadaşlar hep diyordum kızımın iştahı çok iyi diye ama 3 haftadır ne çorba, meyve, yoğurt, kahvaltı, hiçbirşey yemiyor ya tükürüp duruyor nazarmı değirdim çocuğuma diştenmi acabaasadece mama içiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?