2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım siz anne baba olarak boyunuz kaç genetik olabilir :44:
canım ben minyonum 160 boyum hamileyken bile 20 kiilo almama rağmen şuan 54 kiloyum ama babamız iri çok aşırı uzun değil 180 boyunda ama kemik yapısı olarak iri.bende bana çekmesinden korkuyorum ya kız bebeği olsa neysede erkeğin ufağı iyi olmuyor:)

canım senin bebeğin kaç aylık.ben buzaman kadar gerçekten hiç sorun etmiyordum hatta gayet iyi olduğunu düşünüyordum ama bikaç kişi üstüste bebeğin gelişmemiş deyince kafam attı.birde geçen arkadaşın bi oğlu var benim oğlumdan 2 ay büyük.boy olarak aralarında çok fazla fark yok kilo olrakta 1 kilo daha fazla çocuk ama buna rağmen benim oğlum yanında ufacık duruyordu nasıl bişi anlamadım yani.onun kemikleri iri demekki bilmiyorum amaannn offf bi çocuk büyütüyoruz ama bi biz biliriiz ne çektiğimizi.aslında öyle yada böyle büyüyecek ama işte biz çok pimpirikliyiz galiba.

kızlar size birşey sorucam normalde ben gezmeyi çok severidim tüm ailemiz elazıgda eşiminde benimde oyüzden haftanın 5 günü günlerim gezmelerim olurdu şimdide var ama ben resmen eriniyorum dışarı çıkmaya ,çıkmaya karar versemde ya giydigimi begenmiyorum yada birşeyi bahane edip tekrar vazgeciyorum sizdede böyle birşey varmı yoksa sadece benmi varım anneme bile gitmek istemiyorum ablalarım çok yakın onlarada öyle resmen evde pinekliyorum arkadaşlarım arasa dışarda bişeyler yapalım diye türlü bahaneler üretiyorum noluyor bana bende çözmüş degilim

oglun sana çekmiş olabilir diyicem ama boy kilo cetveline baksan bence çok normal dert etme biz eşimde bende uzun boyluyuz inşallah ahsende bize çeker ben 170 eşim 185 ve ben hamilelikteki aldıgım kiloların sadece 6 sını verebildim 10 duruyor

kızımın 8 aylık boy ve kilosu, sen insanları takma canım, kıskançlıktan da yapıyorlar, bir bebeğin kafası ve yüzü büyükse kıyafetle çok kilolu durur hep dikkat etmişimdir, benim boyum 174 eşiminki 190 kızım 71 cm senin bebeğinin boyu çok iyi en az babası kadar olur bence babasını da geçer,

valla canım benim burada hiçkimsem yok, aylardır evden dışarı çıkmıyorum sadece doktor kontrolüne gidiyoruz, canım istemiyor, evdede hiçbir iş yapasım gelmiyor yemek bile...eşime de yemek hazırlamak çok zoruma gidiyor, arasa da yemeğe gelemiycem dese diye bekliyorum okadar yani, canım banyo yapmak bile istemiyor sanırım biraz depresyon belirtileri bunlar ana ne yapayım, dışarı çıkmayı çok severim normalde ama cemreyle imkansız, otobüse binmem gerekiyor, bebek arabası çok ağır, arkadaşlar arıyor telefonla açmıyorum kimseyle konuşmak da istemiyorum

Aynı ben bahsettiğiniz durumları ben de yaşıyorum tükenmişlik, isteksizlik yemek yapasım gelmiyor bir tek oğluma yapıyorum kendim için hiçbir şey yapmak istemiyorum aslında bugün hava güzel gezmeyi yürümeyi çok severim ama hiç halim yok dediğin gibi bebek arabası ağır şimdi merdivenlerden indiremem. Keşke annem yanım gelse çağırıyorum ama o da her çağırdımda memleketten gelemiyor ki. Zaten uykusuzluk ve yorgunluk ve kışın gelmesiyle depresif bir haldeyim. Bazı kadınlara imreniyorum hem bakımlı hem enerjik hem de bebekleri var ama belki de 7/24 bebekleriyle kendileri ilgilenmiyordurlar tabi kendilerine ayıracak vakitleri oluyordur. Bir de zor nazlı bir bebeğe bakmakla, kolay uyumlu bir bebeğe bakmak çok farklı

Oğlum da diş çıkaracağı zaman hiçbir ek gıdayı kabul etmedi sadece emmek istiyordu dişten olabilir canım eğer başka bir rahatsızlığı yoksa ateş öksürük filan yoksa

valla tek başına bebek bakmak çok zor, ben annesi kayınvalidesi kardeşleri her çağırdığında yanında olan, bebeği onlara bırakıp alışverişe kocasıyla gezmeye düğüne gidebilenlere imreniyorum, bakımlı olanlar yanlarında yardımcı birileri olanlar canım bebek çok uslu olsa bile işi bitmiyoki nerede bakım yapmak.. hele birde bizim gibi uykusuzluk çekenler... işte uyuttum yarım saat uyudu uyandı bu arada hangi bir işi yapayım..

işte bende onu söylemek istiyorum ahseni bırakacak yada çagırdıgımda gelecek birileri var ama bende gitme istegi yok gecen gün dedigim 1 ay olmuştur ablama bıraktım çarşıya çıktım güya 1 saat sonra evdeydim zevk almıyorum kızlar sizce depresyondamıyım zaten ahsende hiç durmamış 7/24 dip dibe oldugumuz için çocuk yeni yeni babasına alıştı

kızlar iyi günler hepiniize bu gun bı arkadaşım gel gezmeye gidelim bu hafta içi dedii normalde çalışıyor yılbaşı tatılıne gırcekmiiş evde olcakmış avmlerı falan dolaşalım dedıı otobusle 15 dk da ulaşağımız yerler ama ben napsam bıledım hava soğuk ama yağışlı değil üstelik kapalı mekanlarda gezicez oğlum huysuz değil zaten burda yazdıklarımıdan bılıyorsunuz daha eşimede sormadım zaten oo hepolmaz derde ben bi yolunu bulurum endişlerımden kurtulsam ne yapsam bılemedım daha öle ıkımız biyerlere gıtmedık oğlumlaa ama çokta gıtmek istıyorum hep eşimle geziyoruzz bnıraz değişiklik olsun istıyorum napsamyaa:26::26::26::26:

Vallahi canım, zaten yedirmek için 1 saat uğraş küçük kase ancak 1 saatte oyunlarla ara vere vere bitirmeye çalışıyoruz zaten uykusuzluktan keyifsiz ve yorgunum uyutmaya çalıştım 45 dk boyunca inleme tekrar uyanma sendromları ay keşke şöyle 2 saat kadar uyusa. Evde bulaşık yapsam hemen uyanıyor demek ki çok derin uykuda değil. Bir de bebekler büyüdükçe düzene alışırlar uykuları filan düzene girer diyorlar ya nedense bizde tam tersi oldu. Önceden yine yatağına koyduğumda salla ninni söyle filan daha kolay uykuya dalıyordu şimdi yatağa her bırakışımda çok uykusu bile olsa hemen ağlamaya başlıyor oğlum sonra da 40 dk kadar direniş inlemeler sanki şikayet ediyor gibi gece uykusunda ise kaç defa yataktan kaldırmak zorunda kalıyorum hani bıraksam biraz ağlayıp susacak türden değil öksürüp kusacak kadar neden böyle oldu anlamadım.

kendine ve ogluna güveniyorsan git valla oh sefan olsun şeytanın baçagını kır birde ben bu dediklerimi yapabilsem ne güzel olacak

seninki de farklı bir durum 2 çocukla uğraşmaktan birşey yapmak istmiyorsun anlaşılan biz de bırakacak kimse olmadığı için depresyona giriyoruz her halükarda depresifiz ama iyice kapatma kendini arada sırada çık sen da nefes almış olursun 1 yıl sonra rahat edicez inşallah..

inan varya benim tuvaletin kapısı hep açık önceden su doldurup koyuyorum en ufak bir sesten uyanıyor o uyudumu oturuyorum sadece allahtan net varda vakit geçiyor dün babası işten geldi ben uyutuyorum kapıya tık tık hafifçe vurdu ama bırakırsam uyumaz tekrar vurdu mecbur bıraktım kapıyı açtım söylendim birde anahtarın yokmu senin, elleri doluymuş beyfendinin, sonra tekrar uyutmaya çalıştım tabii sinirlendi ağladı kasıyo kendini zorla uyuttum, bu sefer eşim tuvalete girdi musluğu bir açtı şaaarr uyandı bizimki çookk sinirlendim papaz oldum

Olabilir canım, ben de kendimi öyle hissediyorum annem yanıma geldiğinde oğlumu bırakıp öyle saatlerce dışarıda kalamıyorum hep aklım bir an önce eve gitmekte, yanımızda olmadıklarında da rahat edemiyoruz yanımızdayken de çok yoruluyoruz Allah yokluklarını göstermesin inan bazen şikayet ederken bile korkuyorum Allah korusun yavrularımızı ama ben de hiçbirşeyden keyif alamıyorum. Biz de alıştık herhalde böyle yaşamaya hem şikayet ediyoruz hem değiştiremiyoruz. Geçen de oda da oğlumu babasına bıraktım ben içeride yemek yapıyorum bir ağlama sesi duydum koştum çınar ana kucağında eline babası oyuncak vermiş ağlıyor babası ise yerinden kıpırdamıyor baktım neyi var diye babası ona kumanda vermiş o da sert şekilde dudağına vurmuş dudağı patlamış kanıyor eşimin umurunda değil şimdi ben nasıl gönül rahatlığıyla birine emanet edeyim. Eşim birşey olmaz kendi kendine kanar durur diyor ama canı acımış nasıl ağlıyor ya annelik bambaşka bir duygu

tv de evim şahaneyi seyrediyorum bayan ustalara mantı yaptı ahsenin duracagını bilsem kalkıp hemen yapıcam ama elimde hamurlarla kalırım diye korkuyorumcanımda bi çektiki

kendine ve ogluna güveniyorsan git valla oh sefan olsun şeytanın baçagını kır birde ben bu dediklerimi yapabilsem ne güzel olacak

bende hiç yapamadığım için heveslenıyorum benım başımda 3 tane koca var eşim kaynana kayınpeder hepsi karışırr hatta kpderımın kvdemın baskısıyla oğlumu sağlık ocağına götürürken benı takip ettığını bılırımm oyuzden hiç öle gezemedım arkadaşlarımla arkadaşımdaa karşı komşumuz ve uzaktan akrabamın gelini yanı ailemın bıldığı kişi oğlumu oyalarım bişekilde gezmeyı sever uykusu gelince uyur kalır arabada ama ya hasta olurda laf ederlerse dıye korkum varr pazar gunu bır suru gelen gıden olduu eve herkes kucakladı nasıl olduysa yuzunde küçük bi çizikolmuşş kvdem eşime şikayet etmiş çocuğa nasıl bakıyor bu ggelin yuzu çizilmiş dıyee yanı durum bu cnmm aşırı bır baskı yoksa kendımıde oğlumada güvenımtam ıkımızde sorunsuz sayılırız :)

o yönden eşim benden dah pinpiriklidir kan filan görse allah korusun acile koşar ama açıkmış susamış uykusu gelmişi bilmez seninki gene iyiymiş benimkine bıraksam mutfakta işim olsa 5 dakika sonra tepeme dikilir sen al kızı ben yaparım yemegi diye bende zaten akşama kadar bunalıyorum yemek yaparken kafamı dagıtıyorum ama beyfendi anlamıyor zaten ahsende yeni yeni alışıyor babasına

senin işin zormuş canım kv kp işin içine giriyorsa karışamam hasta olsa en çok sen üzülecen allah korusun onlara ne anlamıyorum alahtan bizde öyle sorunlar yok kv çok anlayışlıdır benim allah yardımcın olsun arabayla eşin bıraksa alışveriş merkezine genede sen bilirsin

cnm eşin hakketen amma rahatmışş geçen 10 gun olcak kanepeden düştü efe eşimin hala aklına geliyoo ay nasıll düşmüştüü hala içim lacıyo dıye ama gende yanlız bırkama ben eşimle bıkaç ay önce bırakıp yarım saatlıne kuaföre gıtmiştim geldiğimde evde eşimde oğlumda darmadağan bı haldeydıler ya bu arada ben yıne grip oluyorumyaa yıne oğlumada bulaştırcam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…