2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Biliyorum canım ben 4-5 sene önce yaptırmıştım sıkıcı birşeydi o sıralar babamın hastalığı ve vefatından dolayı başağrıları ve uyuşukluk gibi şikayetlerim vardı hatta o sıralar doktorum beyin dalgalarımın epilepsi hastalarına benzer olduğunu bile söylemişti bir süre nörolojik bir ilaç kullanmıştım benimki biraz psikolojik ve strese bağlı bir durumdu. Allah herkese şifa versin, inşallah elifin durumu iyiye gider ve ileri de gerek kalmaz

canım sen içini ferah tutmaya çalış, anneyiz tabiki en ufak şeyden tedirgin oluyoruz, sallanma hareketini tüm bebekler yapar canım, dalma hareketi de tüm bebeklerde olur, eeg çektirince rahatlayacaksın ben inanıyorum, güzel haberlerini bekliyoruz...

ay canım benim ya kıyamam sıkıntılı bisey tabiiki 9 aylık bebegi oyle bi ortamda uyutmak ama yasıcagnız en zor sey bu olsun insallah iyi dusunmek ve dua etmek cok onemli bizimde dualarımız sizinle... hem bu resimdeki elif dimi? baksana sunun yanaklara tombul tosbaga, cok saglıklı bi cocuk o masallah

canım evden tv yi kaldırsanız??

günaydin herkese
Herkes pazar keyfi yapıyor sanırım bebislerinizle mutlu bir gün diliyorum

günaydın canım
pazar keyfi yapmayalı 9 buçuk ay oldu canım
gece 4 uyduk 7 olmadan uyandı ve oturmuş tv izliyo küçük hanım dizisi başlamış reklamlar

günaydın canım
gece 4 uyduk 7 olmadan uyandı ve oturmuş tv izliyo küçük hanım dizisi başlamış reklamlar
Günaydın kızlar, ben de çok özledim şöyle 10-11 e kadar uyumayı hadi onu bırak gece uyanmadan uyumayı ama gece başımı yastığa koyduğum gibi bir saat geçemeden geri kalıyorum, ne olacak bizim durumumuz böyle anlamadım, dün gece çınar tam azdı, kalkması bitmedi sakinleşmiyor yatağa geri gitmek istemiyor daha hava 6,30 olmamıştı karanlıkta uyandı tekrar yatmadı yatmadığı gibi uykusuzluktan da keyifsiz, enerjisiz. kendini sürekli öne geri sallıyor eyidas dedikten sonra kafama taktım bu durum 4 gündür var çok şiddetli sürekli yapıyor o kadar sert vurduruyor ki sırtını, dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum olmuyor sinirlerimi bozdu sabah sabah uykusuzluğun üzerine
Her güne bugün inşallah huzurlu rahat geçecek diye başlıyorum ama sonra herşey yine aynı hatta daha da berbatlaşıyor. Ben mi abartıyorum bilmiyorum dün mesela gece yatırdım abartısız 1 saat ayrı kalamıyoruz neredeyse 45 dk da bir uyanıyor ağlıyor o kadar uykusuz kaldı sabah 8-9 da kalksaydı sabahın 6 sında ben kalkamıyorum ne yapsam doktora götürsem umuru duymayacak ki

Kızlar, bebeği ileri geri sallananlar varsa bunu sürekli mi yapıyor oğlum, 4-5 gündür bunu öğrendi yapıyor mama sandalyesinde bırakmıştım sıkılır hemen çıkmak ister ben de ona birşeyler hazırlayana kadar çıkarmadım onu bu sefer sıkıntıdan mı tesadüf öğrendi bilmiyorum şimdi oturtmamla başlıyor ama çok sert yapıyor kendine zarar verebilir mi babası da farketti dikkatini çekmeye çalışıyoruz durmuyor ancak biz tuttuğumuzda duruyor sonra başlıyor ana kucağında da yapmaya başladı ama yerde oturduğunda şu an yapmıyor yani sırtında destek varsa yapıyor. İnternette araştırdım Allah korusun otizm belirtilerinde var bir de anne baba sevgisinden yoksun 0-2 yaş bebeklerinde oluyormuş ama çınar seslenince bize bakıyor bizimle iletişimi göz teması filan iyi çok şükür çevresine karşı da dikkatli, 2. durum da babası ve ben elimden geldiğimizce onunla oynayıp iletişim kuruyoruz hatta öpmekten sevmekten bunaltıyoruz kendi bizi itiyor öpmeyelim diye gün içinde kucağıma alıp sararım öperim şu son 2 hafta içerisinde birkaç gün ona biraz bağırdım uyumuyor ve ağlıyor diye ben de yorgunluktan tükenmiş ve sinirlerim yıpranmıştı ona bağırdım ve karşısında ağladım birkaç defa acaba çok mu etkilendi bilmiyorum ama yine kendimi suçlamaya başladım hava da sıkıcı bunaldım iyice

canım evham yapıyosunuz bence mirayda yapıyor beşiği sallıyor kaşık çıkırtısında göbeğini attırıp oynuyor
oyun yapıyor bence çocuklar mama sandalyesi sallanınca hoşuna gidiyordur miray beşik sallandıkça gülüp duruyor normalde oyuncaklarıyla oynarken sallanıyor mu ya da yerde otururken

günaydın canım

çok uyumuş küçük hanım fazla gelir bu kadar uyku
ahh ahh büyüyüncede ben uyutmucam seni gör diyorum miraya babası glüyor
ama diceeeeekk anneeeee 5 dk dahaaaaaa o zaman acımak yooook

oğlum senin dediğin kadar çok yapmıyor,yani böyle müzik flaan duyunca hafif sallanıyor o da kısa süreli ama her bebek farklıdır,belki senin oğlun yeni bi şeyi keşfetmenin heyecAnıyla daha sık yapıyor olabilir,yeni bi şey öğrendiklerinde ilk zamanlar daha abartılı yapıyolar meraktan sonra sonra sıkılıp bırakıyolar yapmayı,bi takip et bakalım,1-2 hafta,muhtemelen azalma olcaktır,yine de için rahat etsin diyosan rutin muayenenizde sorarsın doktora canım,ama ben bi şey çıkacağını sanmam,bi kaç hafta önce oğlum oyuncak kamyonun tekerlerini çevirmeyi öğrenmişti,ters çevirip kamyonu onlarla oynuyodu,ben de hemen evham yaptım hani otizmde sürekli bi şeyleri döndürme çevirme eğilimi olur ya,ama şimdi bıraktı yapmıyo

EVİNİZ DE BU ŞURUPLAR VARSA ÇÖPE ATIN DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ(WHO) AÇIKLADI

Dekstrometorfan içeren ilaçlar;

ACTIDEM (Şurup)
BENAFED (Şurup)
BENICAL (Şurup)
BENICAL COLD (Lak Tablet)
BRONKAR-A (Şurup)
DEFEKS (Şurup)
DEKSAN (Şurup)
DORFAN (Şurup)
METORFAN (Draje)
RHINOTUSSAL Mikropellet Kapsül
RHINOTUSSAL Süspansiyon
TRİATÜS (Şurup)
TYLOL Cold (Şurup)
VICKS Medinait (Şurup)
VICKS Vapodry (Şurup)
WİNTUS (Draje)

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'ndan ilgili yerlere 'çok acele' koduyla gönderilen resmi yazıya göre; Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) resmi web sitesinde 'dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümlerle ve ciddi advers etkilerle sonuçlanan olaylar görüldü.

canım çınar bana kalırsa zevk alıyorda ondan yapıor ama dr.a gittiğinde sor yinedeki rahatlarsın hatta ben çarşmaba akşamı gittiğimde dr.a sorucam sana söylerim benim gittiğim dr. prof. dr. alanında uzman nöroloji dr. derse her çocuk yapar normaldir diye söylerim sanada ama tabi dediğim gibi her çocukta aynı olucak değil fırlamalıktan yapmayacakları yok kerataların

Sağol canım, çok memnun olurum belki dediğin gibi oyun yapıyordur ama işte elimizde değil aklımıza takılıyor

iyi akşamlar biz bugün anneannemize gitik yeni geldik
gece hiç uyumayan ahsen gündüzde annemlerde hiç uyumadı
yigenlerim filan kalbalıktık sesden oynamaktan ne yaptımsa uymadı küçük hanım
erkenden uytmayı düşünüyorum bakalım uyuyacakmı
kalkıp mamasını yapıp yedireyim şansımı deneyeyim inşallah uyurda bende dinlenirim biraz

kızlar ahsen iyice hareketlendi artık ben hangi odaya gitsem oda geliyor
emeklerken bugün ikikere oturdu
tutunup kanepe sehpa kalkmaya calışıyor sürekli gözüm üzerinde
inşallah düşmeden bu zor zamanları atlatabiliriz
birde artık ne istedigini bagırarakta olsa anlatmaya çalşıyor:84:

Sağol canım, çok memnun olurum belki dediğin gibi oyun yapıyordur ama işte elimizde değil aklımıza takılıyor
tabiki çok haklısın ister istemez takıyoruz ben sana diyorum ama ben senden beterimdir muhtemelen.

aynen ya elifte öylee ondan pek yerde bırakamıyorum işim olduğunda yatağına bırakıyorum mecburen yoksa çok fena ahsen gibi ne bulursa kalkmaya çalışıyor kalkıyorda kalkmasınada bi süre sonra kütt yerde
elif bu ara babasına göre baba diyor bana göre uuuaaa uaaaa gibi bişi diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…