çok güzel yerlere gidiyorsun canım allah kabul etsin bizleri ve bebişlerimizi unutma hepimiz dualarını bekliyoruz elayada bol bol dua etkızlar merhaba..bugün canım çok sıkkın..Dün akşam elayı düşürdük, kafasının arkası küt diye yere geldi ama allahtan haliya geldi..baya bir ağladı kusma falan olmayınca bizde götürmedik..sonra eşimle ilk dafa büyük çapta tartıştık ve şuan konuşmuyoruz..benden nefret ediyormuş..bende ben sanki çok seviyorum dedim ve öylece kaldıkiyice gerildik artık evde..kız zaten ne uyuyor ne bişi yiyor..dün 10 da içirdiğim mamayla bugün sabah 10'a kadar durdu gece uyandı mama yaptım ama ağzına bile sürmedi..sabahta güzelce kahvaltı hazırladım 10da yer açtır diye ama ağlamaktan yediremedim bende aldım kaseyi bakıcıya götürdüm o yedirmiş Allah'tan, benim elimden mi yemiyor anlamadım..çok asabım bozuk yaa..12 saat aç nasıl duruyor anlamıyorum..
kızlar bu arada biz martın 15inde bir konferans için medineye gidiyoruz, hem de umre fırsatımız olacak..yalnız elayı 10 günlüğüne anneme bırakıcaz nasıl dayancam bilmiyorum, onuda götürcektik ama baya yorucu olacaktı, her yerde alt falan değiştiremeyeceğim kabede falan. o nedenle bu seferlik kalsın dedik..bakalım annem ne yapacak :))) Allah yardımcısı olsun ne diim..
EYİDAS canım inşAllah sonuçlarınız güzel çıkar, hayırlı haberlerini bekliyoruz..
kızlar niye böyle oluyor yaaaa????
Canım ne bilyim ya mesela bebek ürünlerinde dikkatini çektiyse reklamlarda özellikle diyorlar paraben içermiyor diye durunun şampuanındada kocaman yazıyor paraben içermez diye o yüzden kafam karıştı.. Şimdi dr nu aradım böyle böyle dedim ya her ilaçta bulunur sen içir dedi :18: :18: :18:
Canım öncelikle geçmiş olsun duru da çok düşüyor içim gidiyor ama o bişey olmamış gibi ayağa kalkıyor ben çok korkuyorum.. Eşinide salla gitsin barışırsınız takma kafana bizde çok sık tartıştığımız için öyle diyoruum. İştahsızlık konusuna gelince benim ablamın kızı var şu anda 8 yaşında bebekken ablam 1 lokma yedirmek için kendini heder ediyordu ağlıyordu ama şimdi gayet sağlıklı ve çok iştahlı kızının sağlığı yerindeyse üzülme derim kendine iyi bak canım...
Bende duru gece çok sık acıkıyor diye şikayet ediyorum..
çok güzel yerlere gidiyorsun canım allah kabul etsin bizleri ve bebişlerimizi unutma hepimiz dualarını bekliyoruz elayada bol bol dua et
eşinde sende sinir anında söylemişsiniz yıpratmayın canım evliliginizi eninde sonunda bu günler gececek ne kadar şükretsek azdır saglıklı evlatlarımız var
canım elanın gelişimi iy demekki bu dönem diş nedeniyle iştahsızlık olabilir
zaten doktorlara neyi sorsan normal diyor bende eşim vermek istemiyor vitamini diye sordum ayakları egri olsunda görün dedi bende korkudan zorla vermeye calışıyorum
slm kızlar,evet pc yok tamirde o yüzden giremiyorum, eşimin iş pc sinden ancak gece girebiliyorum...
ahsenim biraz geç oldu ama doğum günün kutlu olsun, ailenle birlikte sağlıklı mutlu yıllar diliyorum..
demos alemsin cicim, duru çok tatlı maşallah tam yarma gül olmuş kocamano yazıyı ben bizimkiler 6 aylıkken okumuştum, doktora da söyledim, test yaptı düşük çıktı verdim 2 ay kadar ama kabız olduğu için bıraktım şu an vermiyorum, ne durumda bilmiyorum.. bu konuda da doktorlarımız ikiye ayrılmış durumda, bir kısmı mutlaka tahlil yapıp veriyor ya da vermiyor, diğer kısım herkese veriyor ve koruyucu dozda olduğu için karaciğerde birikme yapmayacağını zekayı etkilemediğini, zaten türk çocuklarının yüzde doksan beşinin anemik olduğunu söylüyor..bir bebek her gün 1 yumurta sarısı ve bir ceviz büyüklüğünde et ya da kıyma yerse kansız olmazmış, tabiki genetik olarak ailede yoğun kansızlık yoksa.. sen de bir tahlil yaptır ilk kontrolde normalse artık ilacı vermeyebilirsin, mamalarda demir olması iyi aslında, ama ilacı da verince kansız bebeklere boşu boşuna verilmiş oluyor, ilacı kesmen gerekiyorsa kes mamaya takılma derim..
Evet canım paraben bizim kullandığımız deodorantlardan tut makyaj ürünleri, şampuanlar ilaçlarda koruyucu olarak kullanılan bir madde, ürünlerin raf ömrünü uzatıyor, yapılan araştırmalara göre de tam kesinlik olmasa da sürekli kullanımda insan vücudunda zehirli toksit madde biriktirip kanser çeşitlerine özellikle de meme kanserine neden olabileceği söyleniyor. Özellikle koltukaltı roll-onlarının kullanımı pek önerilmiyor.Ben özellikle sürekli yıllar boyunca kullanacağım ürünlerde dikkat ediyorum paraben içermeyenleri tercih ediyorum ama ilaç sanayide koruyucu olarak kullanıyor fakat kullandıkları çok düşük bir oran, bu vitamini çok uzun bir süre mi kullanacak duru, mutlaka paraben içermeyen muadili vardır da doktor geçiştirmiş gibi geldi bana.Canım ne bilyim ya mesela bebek ürünlerinde dikkatini çektiyse reklamlarda özellikle diyorlar paraben içermiyor diye durunun şampuanındada kocaman yazıyor paraben içermez diye o yüzden kafam karıştı.. Şimdi dr nu aradım böyle böyle dedim ya her ilaçta bulunur sen içir dedi :18: :18: :18:
Vallahi canım ya bu dişler ne zaman çıkacak çınar 6,5 aylıktı 2 tane çıktı henüz çıkan yok şimdi 9,5 aylık oldu üstler çok kabarmış doktorun dediğine göre herhalde toplu halde çıkacaklar, çıksalar bir an önce. Bu arada alt dişler ne kadar keskin öyle küçük olmalarına rağmen havucu bile koparıyordemin ahsen kuçagımda bilgisayara karışıyor parmagımı kaldırdım hayır dedim bir baktım parmagımı soktu agzına dişini kaşıyor
8 ayında altta 2 dişi çıktı gerisi gelmedi dahaşişme kabarma yok daha ne zaman çıkacak bu dişler
Geçmiş olsun canım, inşallah bir şey olmamıştır yataktan mı düştü? Öyle huzursuzluklar oluyor canım uykusuzluk stresten ben de bazen çok ters davranıyorum hemen öfkeleniyorum düzelir. Çınarın da öyle pek birşey yediği yok gün içinde yoğurt ve bir kase çorba içirebiliyorum onu da zorla oyunlarla zaten tamamını bitirmez. Belki diş çıkartacaklardır. Bazı çocukların öyle huyları vardır annem bana anlatırdı ben de bebekken annemden yemezmişim ama komşu gelir götürürmüş ondan yermişim ama benim annem de biraz sinirliydi belki o yüzden ben de inat yapıyordum sen de çok zorlama ve yemediğinde bağırıp onu ürkütme hemen anlıyorlar artık belki dişlerden sonra rahatlayıp iştahı düzelir. Kızını özleyeceksin ama yanında götürürsen orada da çok yorulacaksın hani öyle düzenli yemek yiyen ve uyuyan bir bebek olsa, en azından sana da değişiklik olur annen bakacakmış gözün arkada kalmazkızlar merhaba..bugün canım çok sıkkın..Dün akşam elayı düşürdük, kafasının arkası küt diye yere geldi ama allahtan haliya geldi..baya bir ağladı kusma falan olmayınca bizde götürmedik..sonra eşimle ilk dafa büyük çapta tartıştık ve şuan konuşmuyoruz..benden nefret ediyormuş..bende ben sanki çok seviyorum dedim ve öylece kaldıkiyice gerildik artık evde..kız zaten ne uyuyor ne bişi yiyor..dün 10 da içirdiğim mamayla bugün sabah 10'a kadar durdu gece uyandı mama yaptım ama ağzına bile sürmedi..sabahta güzelce kahvaltı hazırladım 10da yer açtır diye ama ağlamaktan yediremedim bende aldım kaseyi bakıcıya götürdüm o yedirmiş Allah'tan, benim elimden mi yemiyor anlamadım..çok asabım bozuk yaa..12 saat aç nasıl duruyor anlamıyorum..
kızlar bu arada biz martın 15inde bir konferans için medineye gidiyoruz, hem de umre fırsatımız olacak..yalnız elayı 10 günlüğüne anneme bırakıcaz nasıl dayancam bilmiyorum, onuda götürcektik ama baya yorucu olacaktı, her yerde alt falan değiştiremeyeceğim kabede falan. o nedenle bu seferlik kalsın dedik..bakalım annem ne yapacak :))) Allah yardımcısı olsun ne diim..
EYİDAS canım inşAllah sonuçlarınız güzel çıkar, hayırlı haberlerini bekliyoruz..
kızlar merhaba..bugün canım çok sıkkın..Dün akşam elayı düşürdük, kafasının arkası küt diye yere geldi ama allahtan haliya geldi..baya bir ağladı kusma falan olmayınca bizde götürmedik..sonra eşimle ilk dafa büyük çapta tartıştık ve şuan konuşmuyoruz..benden nefret ediyormuş..bende ben sanki çok seviyorum dedim ve öylece kaldıkiyice gerildik artık evde..kız zaten ne uyuyor ne bişi yiyor..dün 10 da içirdiğim mamayla bugün sabah 10'a kadar durdu gece uyandı mama yaptım ama ağzına bile sürmedi..sabahta güzelce kahvaltı hazırladım 10da yer açtır diye ama ağlamaktan yediremedim bende aldım kaseyi bakıcıya götürdüm o yedirmiş Allah'tan, benim elimden mi yemiyor anlamadım..çok asabım bozuk yaa..12 saat aç nasıl duruyor anlamıyorum..
Maşallah canım, biz daha tutunup kalkamıyoruz sürünüyoruz kalksa artık hiç oturmam herhalde ama düşmeyen çocuk da yoktur ciddi bir şey olmasın da, geçen gün pencereden dışarı seyrediyordum kadın bebeğini pusette gezdirirken arabayı öne devirdi düşünsene bebeğin üstüne arabanın tüm ağırlığı geldi istemeden aniden böyle kazalar olabiliyor ne kadar dikkat etsek de şimdi çok meraklılar uzak yakın kavramını bilmediklerinden hemen yüksekten atlayabiliyorlar ya da denge kaybedip düşüyorlar.efe bana tutunup kalkıyo yerde oturuyoru oda tutunuyoo kalkıyoo elllerını bırakıyoo ölece duruyo sonra başlıyo alkış yapmaya banada yaptırana kadar bıkmadan alkışlıyo tabı sonra pat dıye popo üstü düşüyüo bazen yakalamıyorum yuruyecek galiba eşime dıyorum bu bukadar küçük yurucek ya görmez üstüne basarsak
efe bana tutunup kalkıyo yerde oturuyoru oda tutunuyoo kalkıyoo elllerını bırakıyoo ölece duruyo sonra başlıyo alkış yapmaya banada yaptırana kadar bıkmadan alkışlıyo tabı sonra pat dıye popo üstü düşüyüo bazen yakalamıyorum yuruyecek galiba eşime dıyorum bu bukadar küçük yurucek ya görmez üstüne basarsak
kız allah iyiligini versin
ben bu güne kadar annesi yada babsı üzerine basmışlar diye birşey duymadım
hele senin gibi ilgili bir anne hiç basmaz merak etme
ay valla çok güldüm
ahsen artık koltuk sehpa ne bulasa tutup gücü yeterse kalkmaya çalışıyorellerini bırakıp duruyor ama elini tutmazsak adım atmıyor daha zamanları var
ya benim kızım da 5 aylıktan beri emekliyo ama hala yürüme yok bu kadar çabuk emekleyen bebekten ben 9 aylıkken yürümesini beklerdim
ama yürümesinden de korkuyorum ha şimdi bile koltuğun kenarına kadar tırmanıyo ordan da aşğı iniyo nasıl iniyo çözemedim hala ama
evt cnm ben hamileyken de burdaydım biz face de grup kurunca artık buraya pek takılmaz oldum ama şimdi bi bakıyorum eskilerden kimler var yok ne haldeler die bi de acaba kızımın yaşıtları neler yapıyo diekumsal siz hamileykende burdaydınız degilmi yanlış hatırlamıyorsam
canım ahseninde babanesi 15 güne kalmaz yürür demişti ama 1 ay oldu halen tık yok
korkuyor galiba elini bırakınca asla ayagını kaldırmıyor bizimkide 1 ay aldu sürüneli valla koltuk arkaları masa diplerinden topluyorum küçük hanımı
birde iyice hızlandı şimdiden sürekli düşüyor birde ayaklanırsa çekecegim var
Çok uzun zaman oldu kkya gşrneyeli özlemişim buralarıda nasılsınız kklı anneler
evt cnm ben hamileyken de burdaydım biz face de grup kurunca artık buraya pek takılmaz oldum ama şimdi bi bakıyorum eskilerden kimler var yok ne haldeler die bi de acaba kızımın yaşıtları neler yapıyo die
hoş geldiniz kızlar ne yapalım herkeste bir uyku sorunu birde yemek birde bizde kusma
eskilerden 2 3 kişi hep yeni arkadaşlar hoş bir sohbet ortamı oluştu burda
face gurbunda ne var neyok sizin bebişler nasıl lar
Ya demos hep sana sorcam unutuyorum. Sen diyorsun ya duruya çorba yapmayı bıraktım. Peki nelet yiyor..ne veriyorsun oglen ve akşam
canım saol, aslında biz çok kasıyoruz yaa..herşeyde ayyy bişi oldu korkusu, galiba çocukta sıkıldı..çok şükür dediğin gibi ileride düzelir iştahda..
tabii canım etmemmi aklıma gelen herkese dua ederim inşAllah..gelişimi dediğin gibi iyidi..en son sağlık ocağında 11.5 du sanırım geldi, boyuda 74dü..bilmiyorumki dişten mi? bazen birden ellerini ısırmaya başlıyor ağrımı geliyor bilmiyorum, baktım bişi gözükmüyor, çıkmaya zorluyor belki içte..off zor yaa, dediğin gibi şükredelim..Rabbim beterinden korusun..
biz vitamin falan kullanmıyoruz, doktorlarda vermedi hiç..demir damlasınıda artık aklıma gelirse veriyorum, önceden hep düzenli kullandım, D vitaminini zaten baştan beri düzenli verdim..2 ay daha verelim zaten hepsi bitecek, kan tahlilide yaptırrım 1 yaşında sonra önümüze bakarız gari :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?