oy çok şeker canım
benim magnet buzdolabı için senin farklı
canım benim çok üzüldüm rabbim bu evladına uzun ömürler versin inşallah. Ama böyle çok üzerine düşer telaş yaparsan inan daha fazla zorluk çekersin. Sıkıca giydir kuzucuğunu 10 dk bile olsa bi hava aldır zaten havalarda ısınacak yakında. Bak gör o zaman hastalıklar daha da azalacak neşesi daha yerinde olacak. Sakınılan göze çöp batar derler ya.
Yavrucuk kendisi çıkmak istiyormuş baksana maşallah ona.
Banyo konusunda da yavaş yavaş çok çabuk yıkayayım diye uğraşmadan suya oyuncaklar koyarak onu korkutmadan alıştırmayı dene istersen.sanırım sen üşür hasta olur diyede çabucak yıkamak istiyorsundur o daha da çok korkar o zaman. Benim oğlumda izin versem sudan çıkmayacak maşallah.banyodan çıkarınca çok ağlıyor. Kimi çocukda sevmiyor işte.
buda buzdolabı magneti. Sadece büyük oldu biraz
Resim koyunca biraz büyük olsunda görünsün bari dedik ama buda fazlamı büyük oldu ne
Napalım vereceğim kişiler zaten çok yakınlarım olacak.onlarda oğluşumun resimlerini buzdolaplarına yapıştırmaktan memnun olurlar herhalde
ah o dövmeleri yokmu onların. Benim oğluma bişey oldu bi ara sürekli vuruyo çiziyo ama anlatamam kim geçse eline tırnaklıyodu.kızım sevmeyenlerden...şimdi kucağımda ekrana bakıyor...dayısını dövmüş biraz da:)
doğum gününe çok kimseyi çağırmam düşüncesiyle 20 tane yaptırmıştım bende. 1 tanesi hatıra diye saklanır. 1 tanede benim dolabıma yapıştırsam yeter. 18 tane başkalarına verilebilirben sadece makineden resimlerini çıkarttım ama bana kalmadı hiç...herkes paylaştı böyle bişey yapsam yine kalırım ortada:)
ah o dövmeleri yokmu onların. Benim oğluma bişey oldu bi ara sürekli vuruyo çiziyo ama anlatamam kim geçse eline tırnaklıyodu.
Neden yaptığını anlamıyodum. şimdi allahtan o sürekli halini bıraktı sinirlendimi vuruyo hemen
Seninkide dayıyı dövmüşya şimdi hiçbişey yapmamış gibi oturur tabiii
Doğum gününe çok kimseyi çağırmam düşüncesiyle 20 tane yaptırmıştım bende. 1 tanesi hatıra diye saklanır. 1 tanede benim dolabıma yapıştırsam yeter. 18 tane başkalarına verilebilir
arkadaşlar bi sorum olacak kızımı hiç dışarı çıkaramıyorum çünkü soğuk almasından korkuyorum...ne zaman duş aldırsak hastalanıyor sürekli de ağlıyor zaten...onu da sık yapamıyorum ne yapmam lazım...cocuğumun temiz hava almasını ve sık duş almasını istiyorum
dışarı çıkarma olayına bi şey diyemicem ben de pek çıkaramadım kış günü çalıştığından,annem ve k.validem de cesaret edemezler hasta olursa diye (onlar bakıyo),ama banyo konusunda ben yıkanınca hasta olacaklarına inanmıyorum,ekim ayına kadar her gün yıkadım,ondan sonra ev biraz serinledi diye iki günde bire düşürdüm ama kış mevsimi bile maksimum 3 günde bir yıkadım,şimdi biraz ısınsın havalar yine ehr gün yıkıcam,hemen hemen hiç hasta olmadık bu kış diyebilirimçok hafif bi kere burnu tıkandı ertesi güne geçti.yani banyodan hasta olsa benim oğlum olurdu,bu forumda en çok bebeğini yıkayan benim galiba
gündüzleri sebze çorbası meyve benim bıraktığım anne sütü felan derken idare ediyorda geceleri benim sütüm ona yetmiyor. aç kalıyor tepinip duruyor sabaha kadar. uyku halinde kaşıkla bişey yediremiyorum. biberonlada verecek bişey bulamıyordum. bu ara gece 1 kez az bişey pirinç unuyla su ve şeker süt kıvamında biberonla içeceği gibi bişey yapıp kandırıyorum onu.
kilo konusunda sorunu olmadı oğlumun. anne sütü yaradı ama diğer sağlık yönünden ben nerden bilirdim ben peynir yedim yoğurt yedimde çocuğum böyle hastalandı. eğzemalar çoğalınca doktor bana dedi alerjisi var bu alerjik egzema ama daha çok küçük tespit edilemez. sen takip edeceksin ne yediğinde çoğalıyor. ama ben hiç tespit edemedim çünkü ona yedirmesem bile ben yemiş oluyordum süt içeren herhangi bişeyi.
şimdi bekliyoruz bakalım diyetimiz çözülünce vücut nasıl tepki verecek. evet çok zor geçiyo ama dediğin gibi geçecek inşallah.
8 tahıllı mamma dediğinin içinde bal da var sanırım. doktor bu ara bal verme diyetteyken dedide.
sağol canım. ahh o popo yaralarını biz ne çektik. sürekli mikrop üremesi oluyordu o yüzdende antibiyotik veriyorlardı antibiyotikde çocuğa dokunuyordu sürekli ishal ve sürekli kanayacak derecede poposunda yaralar oluyodu. yavrum sürekli acıdan feryat edip ağlardı. denemediğim pişik kremi kalmadı. antibiyotikleri kesince düzeldi yavrum. daha doğrusu alerji tespit edilip diyete başlayınca dolayısıyla antibiyotiğe gerek kalmadı oda düzeldi çok şükür.
düşünemedi doktorlar bu idrar yolu enfeksiyonları, mikrop üremeleri böbrek taşları süt alerjisinden kaynaklandığını. belkide biz doğru doktoru bulamadın bunca zaman. böbreklerindeki taşlar için neler çekti neler bisürü profesöre bile götürdüm. sondalar takıldı 48 saat sonda takılı idrarlar toplandı. sondalı filimler çekildi. offf ne çok çekti kuzum.
şimdiki doktor tüm hikayemizi dinledi, süt alerjisi var bu çocuğun dedi test bile yapmadan. sonra biorezonansla baktı evet süt dedi yanında başka şeylerde var da en önemlisi süt.
eşime çok saçma geldi önce. öyle şeymi olur tahlil felan yapmadan bi çubuğu çocuğa yaklaştırmayla teşhismi koyulur dedi.
sonrasında diyete başladık ve gördük ki tek tek sorunlar kayboluyor. çok şükür. çok geç oldu ama oldu sonunda.
sonunda sorun belli oldu.
kızlar ya bizim meleklerin doğum günleri geliyor. Doğum günü için ne planlarınız var. benimle de paylaşır mısınız? ben oğlum için magnet yaptırdım. doğum gününe gelenlere hediye etmek için. gerçi öyle kalabalık felan bir düşüncem yok sadece aileler çok yakınlarımız olur da yine de ilk yaşı ya heyecanlı oluyor insan. kutlamak isterim. inşallah kutlayabiliriz. Eşimden izin çıkarsa tabi
kayınvalidem rahatsız. kanser hastası. oğlum doğduğunda ertesi gün onun hastalığında yayılma olduğu tespit edildi. sonra ben oğlum için mevlüt okutmak istedim eşim annesi gelemez diye yaptırmak istemedi. sonra onun annesi düzeldi tam planladık bir gün önce benim annem acil ameliyata girdiyine yapamadık içimde kaldı.
şimdi doğum günü için planlar yapıyordum oğlumun dün yine kayınvalidemin hastalığında yayılma tespit edildi. eşiminde çok morali bozuk. 8 nisanda oğlumun doğum günü. 7 sinde yapmayı planlıyorduk. şimdi eşim yine yapmak istemeyecek
kendi kızımın haricinde ilk kez bu kadar sık kaka yapan baska bebek duyuyorum. o donemlerde bende cok bunalmıstım o agladıkca ben de aglıyodum poposu kurumuyoduki o pisigi gecsin.. dedigin gibi denemedigim krem kalmadı. gordugum her anneye ilk sorum cocugunun ne kadar kaka yaptıgı oluyodu birine anlatsam cocuklar cok sık kaka yapar zaten diyolardı ama bu baska biseydi zaten 6 ayına kadar gecmeseydi baska yerlere goturcektim bagırsaklarında bi sorun oldugunu dusunuyodum artık, nasıl bi su kaynagı olur fıkır fıkır kaynar aynı oyleydi poposu..allahtan yaza geldi belden asagısını sarıyodum ince bezlerle dısına da su alt degistirme naylonlarından sarıp oyle kucagımda tasıyodum,butun gunum bez yakamakla geciyodu ayy cok zor gunlerdi simdi sen yazınca icim acıdı vallahi bi de o gunleri hatırladım, ama aslında senin yzdıklarından yola cıkarsam sanıyorum benim kızımınkide sut alerjisiydi cunku 3 aylıkken boynu koltuk altı ve butun kat yerleri kıpkırmızı pisik otesi sulu yara gibi olmustu ve gecmiyodu bir ay boyle surdu sonra sehir dısındaydık doktorumuz gorunce bu egzama dedi cok etkili iki krem verdi onlar gecirdi ama kremleri bırakınca gene baslıyodu. havalar serinleince yok oldu.. bak iste bu da sut alerjisi belirtisiymis bunu bilmiyodum ben, madem o kdr kolay bi teshisi vardı benim doktorum ne diye yapmadı acaba simdi bunu merak ettim! ama neye istinaden 4. ayın sonunda o bagısaklar kendi kendine duzeldi bilmiyorum, Allah acıdı halime herhalde cok bunalmıstım. simdi de kabızlık cekiyoruz bi ortası yok benim kızın. canım ne cok yazmısım ama dedigim gibi ilk kez benle aynı belirtileri yasayan birini gordum oyle paylasasım geldi :) ama cok sevindim teshisin konmasına gecte olsa suanda artık tedavi surecinde onunuze bakıcaksınız ne oldugu konusunda o belirsizlik cok can sıkıcı biliyorum, o donemi atatmıssınız cok sukur, insallah bundan sonrada hersey tıkır tıkır yoluna girer ve oglusunun hayatundaki en buyuk saglık sorunları bunlar olur...
gecmis olsun oncelikle ama esin icin zor bi durum tabiiki anne olarak bizimde istklerimiz heveslerimiz var ama boyle bi durumda sana biraz heveslerinden fedakarlık yapmak dusuyo cnm insallah gene de sorun olmaz layıgıyla yaparsn oglusunun d.gununu sonucta kayınvaliden hasta olsada hayat devam ediyo.. bu arada magnetini cok begedim ve bu magnet fikrini cok tuttum ben dogum gunu yapmıcam butun ailemden uzaktaym gelicek kimse yok ama bu magnet hatıra kalır iyi fikir..
ahsenim nasilsin
kaka yapma olayını aşmıştı benim oğlum.bezini kapatıp elimi yıkamaya giderken daha yeniden doldururdu. dediğin gibi su gibi akardı sürekli.üst baş kalmaz batardı sırtına kadar çıkardı.
pişikten kavrulurdu kuzucuk. ama o pişik sebebi antibiyotik kaynaklıydı diye düşünüyorum. çünkü ne zaman ilacı bitse hemen düzelmeye başlardı ama tekrar kullanmak zorunda kalırdık yeniden dön başa. kabus gibiydi. acı çektiğini görmek de bin kez daha fazla acı verirdi banaçok şükür geçti o günler.
kabız içinde hipp in kayısı püresi var ondan yedirebilirsin hurma yedirebilirsin. hurmayı direk yiyemiyosa kaynatıp robottan geçirip püre yapıp yedirebilirsin. yada onları yediremiyorsan bi çay kaşığı hakiki zeytinyağı içir hiçbir zararı olmaz faydası olur. oğlumda sık sık kabız olur. böyle şeylerle yardımcı oluyoruz ona
ben eşimi çok iyi anlıyorum bende çok üzülüyorum. keşke böyle olmasa. ama hastalık bu hepimizin başına gelebilir. tüm hayatımızı ona yönlendirmek çok doğru gelmiyo sadece. eşim kahrediyor hayata küsüyor. hiç bir şey yapmak istemiyor. sürekli suratını asıyor.
oğlum doğduğunda mesela kuran okutalım dedim ne zararı var. parti verelim demedim ki. yaptırmadı.
şimdi ilk doğum günü. yine parti verelim demiyorum. aile içinde bir pasta keselim sadece. ama biliyorum onuda istemeyecek. neyse hayırlısı artık. buda içimde kalacak
magnet bencede iyi fikir.hem kalıcı hem göz önünde. iyi bir hatıra. yaptırabileceğin birçok internet sitesi var. araştır göreceksin. sen resim gönderiyorsun standart birşey istiyorsan ona göre yapılıyor özel tasarım istiyorsan isteklerini belirtiyorsun tasarlayıp gönderiyorlar.onaylarsan basılıp geliyor sana.
oglumda kizimda ve bende hastayiz bugun dunden beri ihlamur icioz ins cabuk atlatiriz
canım biz antibiyotik kullanmamıstık ama bizimde pisigimiz cok feciydi tek sebebide su gibi durmayan kakasıydı. zaten dort ayın sonunda bu kaka durumu duzene girince popoda gecmeye basladı. ama tamamen gecmesi nerdeyse 2 ayı buldu nasırlasmıstı eti sertlesmisti artık cunku... yani bunları birine anlatsam abarttıgımı dusunur ama yasayan biliyo be zeytin sen anlıyosundur. zordu ama gecti cok sukur artık bize dua etmek kalıyo rabbimin layık gordukleri icin... sisiznde sıkıntılarınız onemli oranda cozulmus zaten bak goruceksin kalan ufak tefekler de en kısa zamanda yok olucak bu yasananlar anılarda kalıcak senin icinde cnm...
kabızlık konusunda bi tek hurmayı denemedim yani faydalı diye bir iki vermeye calısmıstım ama yememisti kabızlıga iyi geldigini de simdis enden duydum haslayıp rondodan gecirmek iyi fikir bunu bi denicem.zaten 1,5 aydır surup kullanıyoruz biz mecburen ne kayısı pureleri zeytinyagları fayda etmdi,muz patates elma havuc pirinc zaten 2 aydır yemiyo..
esinin kuran okunmasına dahi izin vermemesi enteresan gercekten. herkesin acısını yasama sekli farklı oluyo. sen haklıda olsan anne de olsan fedakarlık yapmak gene sana dusuyo, ama gene de belki yumusak bi tarafına gelir insallah ikna edebilirsin esini, sansını zorla bence..
simdi bu mesajı atınca su magnet isine bakıcam hemen ben de carsıda nerlerde bulabilirim diyodum internet neden aklıma gelmedi ki!
gecmis olsun cnm 3nuz birden cok kotu olmus kivi ve portakal suyu da tuketmeye calısın c vitamini...
teşekür ederim canım
ne yapalım ahsnele koşturuyorum
uykusuzlugu iyice artı ne gece ne gündüz uymak istemiyor
gözlerinin altı morardı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?