2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ahsenimcim hani burda kızlardan biri bi tarif vermişti kimdi hatırlayamadımda sen de yapmıştın mısır gevrekli onu bende yazmıştımda şimdi elifin doğum gününde yapsam nasıl bişeydi büyüklerinde yiyebileceği türdenmi bizde kadınlar erkeklerde olacakta

canım hayırlı olsun inşallah...ben de iki ay arayla hamilelik geçiren biri olarak Rabbimden olmayanlara diliyorum...iki hamilelik bir bebek benimki ama

bu arada yarın kızımın doğum günü ...geçen hafta amcası evde olduğu için ona pasta getirdi ve kestik:)resimlerimiz de var ama ekleyemiyorum belki yarın ufak bir kutlama yaparız kızıma:):)

evet canım özelikle erkekler yiye bilir tam bir kuvet macunu
tatlıyı seviyorsanız ben beğendim ablam içim bayıldı dedi yiyemedi ben içine fındıkta koydum tarifte varmı bilmiyorum
hem görüntü olarak güzel hemde lezet tabi zevk meselesi

iyi uykular herkese

demoscum cevapları üye olmadan okuyabilirsin, soru sormak için üye oluyorsun, ilgili başlığa tıkladığın zaman en geçmişdeki sayfalardan okuyabilirsin, evet gribe öksürüğe asla ilaç vermiyor doktor, ballı limon 1 tatlı kaşığı balın içine 7-8 damla limon sıkıyosun her öksürdüğünde yediriyorsun, cold mix zaten okaliptus yağı yastığına ya da yakasına 2 damla damlatıyosun viks gibi rahat nefes alıyo, serum fizyolojik de burnuna hırıltı oldukça her deliğe 7-8 damla sıkıyorsun, benim kız 2 aydır grip 2 gün iyi 15 gün grip gına geldi artık ama ne yapayım öksürüyo bol bol öksürsün iyidir.. gribi sallamıyorum ben artık nasıl olsa iyileşiyor, ama sana tavsiyem burnu tıkandığı ya da su gibi akmaya başladığı anda serum fizyolojiğe başla ve cold mix e.. yatarken başını yükselt, biz ciğerlere indirmeden bu şekilde geçiriyoruz, halbuki bizim doktorumuz da bir kez bronşiolit olan çocuk çok sık olur demişti, ama kadir tuğcu o ilaçları kullanırsan sık olur sonunda da astım olur dedi, ben hiç ilaç kullanmadım bidahada olmadı çok şükür..

bu arada yarın kızımın doğum günü ...geçen hafta amcası evde olduğu için ona pasta getirdi ve kestik:)resimlerimiz de var ama ekleyemiyorum belki yarın ufak bir kutlama yaparız kızıma:):)
Nice mutlu hayırlı güzel senelere canımm
hadi ya o derecemi ben tatlı olarak pasta , küçük bi dilim ekmek kadayıfı yanına ne olsunn o olsa ağır olurmu:44: off ne yapsam ya
sanada ii uykula cnm
elifte kaç gündür ara ara hırıltısı var öksürünce düzgün geçiyo gibi ama sırtındanda duyuyorum ya napsam gidemmi dr.a

bu arada 1 yaş aşıları koldan ya da bacaktan farketmez arkadaşlar, kas içine yapılıyor, kol kası da bacak kası da olur bizim doktor üçünü de bacaktan yaptı..

d flor dişlerin çürümemesi için migicim, günde 6 damla veriyorum içinde bir de d vitamini var ayrıyeten kullanmıyoruz artık.. türkiyede ki içme sularında flor yetersiz olduğu için kullanılıyor,

hamile arkadaşlara sağlıklı doğumlar diliyorum, ama Allahım inşallah bana istemeden vermez kazara kalırsam doğururum ama ben 2 bebeğe yetecek kadar sağlıklı değilim, 1 tanesi mahvetti beni, zaten sabırlı ve sakin bir insan değilimdir, yardımcım da yok etrafımda kimse yok... 6 ay gece sabaha kadar hiç uyumadım, gündüz de ne kadar uyunur,, tam 6 ay sabaha kadar kucağımda gezdirdim başka türlü uyumadı 70 kilo ile hamile kaldım şuan 65 kiloyum.. anne olmak tabiki çok güzel ama ben şu 1 yılda çok yıprandım, uyku uyumaz, zorla 9 ay emdi, ek gıdaya alışalı daha 1 ay oldu, sürekli kabız, pütür yemez, mama emmez zorla zorla her şeyi çok zor oldu..demir damlası veremedim kabız oldu, doktor demiri eksik kalırsa zeka gelişimi etkilenebilir dedi, her gün yedireceğim şeylerin demir oranlarını toplayıp hesap yaptım eksik kaldıysa gece bir kez daha uyanıp biberon verdim sadece uyurken biberon alıyor..bir kere bile ısıtılmış yemek vermedim vitamini ölmesin diye.. yemediyse kendim yedim ona tekrar yaptım, ben çok abarttım belki de bu işi.. ama okadar yorgunum ki uzaya çıkasım var..geçen ona ilk defa yemek yapmadım aç aç dışarı götürüp bir yerden mercimek çorbası içirdim hala pişmanım.. benim rahatlamaya çoooookkk ihtiyacım varrrr beynim çok yorgunnn

burnunu kapat sadece ağzından nefes alırken sırtından hırıltı geliyorsa ciğerdendir, ağzını kapalıyken burnundan nefes alırken hırıltı duyuyorsan boğazdandır canım, genel durumunu iyi görmüyorsan götürebilirsin, bizimki grip sonu öksürüğü burun akıntısı bitti genzine akıyor hırıltı oluyor öksürüyor geçiyor ben önemsemiyorum, doktorun yanındayken de öksürdü önemli değil dedi doktor.. öksürür geçer dedi..

bazen diyorum çokmu kasıyorum acaba diye ama napimm herşeyi kuralına göre oynasın istiorum
ah be cnm sende çok yorulmuşsun artık inş şu yaşından sonra hepsi düzene girer inş

burnunu kapattırcak bende dinlicem nerdeeeeeee bi burnuna damla sıkıyorumda daha sıkamadan aman Allah ım nasıl bir ağlama anlatamam genel olarak cnm arada burnu tıkanıyo birde şu geçmek bilmeyen öksürük ve hırıltı

derin uyurken deneyebilirsin o burun damlası bizde de kıyamet gibi, ben yere yatıruyorum üzerine çöküyorum kollarını bacaklarımın arasına sıkıştırıp bir elimle yanaklarından sıkıp damlatıyorum artık yere yatırınca ağlamaya başlıyor bakıyor altını değiştiriyorum susuyor bizim de aynı grip bitiyor hırıltı bitmiyor, ama ciğere indiği zaman zaten anlamamak mümkün değil resmen tıkanıyor çocuk radyo gibi çızırdıyor sırtı, boğaz hırıltıları öksürünce temizleniyor daha hafif oluyor

Yazdıklarını okuyunca aynı şeyler olmasa bile kendi yaşadıklarımı gözümün önüne getirdim canım, kimi bebek kolay oluyor kimi daha zor, annelik fedakarlık demekmiş. Şimdi annemin kıymetini daha çok anladım. Sen de bebeğine karşı çok ilgili ve düşkün bir bayansın ben bir ara kafayı yiyecektim 7/24 bebekle başbaşa kalınca onu öyle bir sahiplendim ki ona öyle bir düşkünlüğüm arttı ki kendimi çok yordum ben 5-6 aylık olana kadar babasının kucağına bile vermek istemezdim. Bizde de gaz sorunu ve emerken ağlama ve doymama sorunu çoktu neredeyse saat başı emzirirdim 5 dk emer ağıtlar içinde kalırdım kaç defa doktora götürdüm bir neden bulamadı büyük ihtimal sütüm gaz yapıyordu gazı hala da devam ediyor. Uyku problemimiz 7. aydan sonra daha da arttı gece uyanmaları azalacağına arttı, sonuçta ben de uykusuz hep gergin yorgun ve doğum kilomun 3-4 kilo altına düştüm yaşlandım resmen. Aynen dediğin gibi hergün ona özel yemek yapıyorum ama geçen de ben de dışarıda çorba içirdim artık 1 yaşında oldu sayılır. Bu sabah babasıyla evde bırakıp simit almaya çıktım Allah eksikliğin vermesin ama dışarıda bir hayat varmış yaşadığımın farkına vardım hava güzel insanlar sokaklarda doğumdan önceki rahat hayatımı anımsadım. Hatta annem geldiğinde bile dışarı çıktığımda onu uyutup çıktım ki terkettiğimi sanıp üzülmesin diye düşündüm ama şimdi beyfendi 1 aydır evde babasını gördüğü için beni takmıyor bana surat vermez oldu aksine, uyku saatlerinde yatırmaya götüren ben olduğum için bana şiddet gösteriyor az önce uyutmaya götürürken önce ağladı sonra nasılsa parmağını burnuma öyle bir soktu ki burnumdan kanlar boşaldı üzüldüm ama kızamadım bile zaten bundan 3 ay kadar önce uyumadığı bir dönem vardı o dönemde ona birkaç defa çok sert davrandım bağırmıştım sert şekilde yatağa bırakıp eline hafifçe vurmuştum onun pişmanlığını hala yaşıyorum kendimi hala suçlarım küçücük bebeğime nasıl öyle davrandım ama o zamanlar kış dönemi eve hapsolmuştum bunalmıştım şimdi dışarı çıkıyorum biraz havam değişiyor rahatlıyorum geçen ay annem yanımdaydı biraz moral oldu. Umarım bebeğim o günleri hatırlamıyordur ben de çok hassas bir anne oldum, rahat bir kişilik olmadığımdan sanırım 1 bebek bana yeter Allah olmayanlara nasip etsin

canım gözün aydın,hayırlı doğumlar inşallah :)

kızlar nisan anneleri patır patır hamile kalıyo valla ,ayaklarını sürümesinler bunlar,hadiii bütün topik 2013 aralık anneleri diye ayrı bi topikte de javu gibi geçen yılın tekrarını yaşamayalım kaç kişi oldular,kkbayansu,sezensezen,mmavilim hamile diye biliyorum,başka var mıydı?

bugün canım kızım bitaneciğim zümranur un doğum günü...geçen sene bugüne kadar olan süreçte yaşadıklarım aklıma geldi...gebelikte olanlar korkularım endişelerim çok şükür kızımı sapasağlam kucağıma aldım...ilk kızımı kaybettikten sonraki tesellim benim kızım...Rabbim onu bana verdi ki teselli bulalım diye...Allah kimseye evlat acısı vermesin herkesin evladına sağlıklı hayırlı upuzuuun ömürler versin benim kızıma da...

pazartesi günü de aşımız ve kontrollerimiz var inşallah sonuçlar iyi olur...kızımda kansızlık var gibi hissediyorum çünkü tırnak kenarları kalkıyor umarım herşey yolundadır...

zümranurun doğum günü kutlu olsun nice yıllar dilerim, Allah başka acı yaşatmasın canım, AMİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…