iyi atlatmışsın canım bende bel agrısı degilde baş dönmesi çok oluyor zaten sersem gibiyim birde koşturunca en son bayılacam sandım benimde son arkadaşları kaldı almam gerken ama hiç içimden gelmiyor
sende git canım olmadı seneye alırsın bizde arkadaşlarına gecen sene gitmiştik bu senede biz alalım dedik ama ahsende diş çıkartıyor bizim azı degil daha 5. dişimiz hiç bukadar huzursuz olmamıştı sıcaklardan heralde
karnı sırtına yapışmış sanki iştah kökten gitti birde onun sitresi ben iyice bunaldım bugünde büyük görümcem yemege çagırdı başım öyle agrıyorki şevvalinde kursu bitti illa bayramlık alalım diye tuturdu uf ne yapsam nerelere gitsem şaşırdım
olmadı dediğin gibi seneye alırım artık napiim ya olmuyo mirayla bugünde adet oldum iyiki dün olmamıştım çok kanım ağrıyovalla bende senin gibiyim kızları okuyunca
benimde takıntım evden deterjan kokusu gelicek yoksa temiz olmamış gibi gelir
sirke bende deniye bilirim şu anda parlatıcı gözü dolu bitsin bir deniyeyim hiç degilse en son suda kulanıyor parlatıcıyı onu almamış oluruz
tuzda iyotlu tuz diye ne bileyim hep ondan kulanıyoruz annem kaya tuzu kulanıyor diye gitigimde bundan niye kullanıyorsun diye başının etini yerim iyotlu daha iyi diye
srsnay bebeğinde reflü olmadığına emni misin benim kızım da gecede 10-15 hatta belki 20 defa kalkardı artık uyumadan onun tekrar uyanmasını beklerdim ve sabahları da 5 demeden kalkardı zombi gibiydim
istanbula uyku bozuklukuları uzmanına götürecektim bence doktoruna bu durumu hatırlat ve olmuyosa hala uyku bozuklukularına götür muhakkak evt bizim için de önemli ama bebekler için uyku yaşam kaynağı
Kızlar adanaya geldiğimden beri oğlum çok huy değiştiriyor. Burada mama sandalyesine oturmak istemiyor otursa da hemen ayağa kalkıyor aynı şekilde pusetinde dw 10 dk durmuyor yürümüyorki yere bırakayım istanbulda avmde 2-3 saat gezerken hiç kalkmak isremezdi burada niye böyle oldu yolda bütün huzurumu kaçırıyor markete geçsek devirmedik ellemedik eşya bırakmıyor etrafa yaşıtlarına bakıyorum dışarıda pusetinde gayet sakim oturuyorlar hatta eşyalar bile çocukların yanında duruyor çınara tutması için bir eşya versem hemen yere atıyor acaba düzelir mi hayatım gittikçe zor laşıyor misafirliğe alışverişe gidince stres oluyorum oğlum ya birşeyler kurcalayacak ya da huysuzluk yapacak diye
bunlar normal davranışlar serenaycım cemre de mesela sürekli herşeyi balkondan atıyor, dışarıda da koşturyor artık puseti almıyoruz yanımıza durmuyor çünkü alışverişte de her şeyi yere atıyor ardından topluyoruz geceleri zaten kötü gece 2 de uyandı sabah 5 te yattı, sürekli dışarıda yerleri yalıyor, küvetin içinde kalan suyu yalıyor çöp karıştırıyor, neler neler düzelme yaşı 2 yaş :)
bunlar normal davranışlar serenaycım cemre de mesela sürekli herşeyi balkondan atıyor, dışarıda da koşturyor artık puseti almıyoruz yanımıza durmuyor çünkü alışverişte de her şeyi yere atıyor ardından topluyoruz geceleri zaten kötü gece 2 de uyandı sabah 5 te yattı, sürekli dışarıda yerleri yalıyor, küvetin içinde kalan suyu yalıyor çöp karıştırıyor, neler neler düzelme yaşı 2 yaş :)
Sen böyle yazınca biraz rahatladım canım. Annem ve çevremdekiler hiç oturmaz mı bu çocuk hiç böyle kurcalayanını görmedik deyip durunca ben dw endişelenmeye başladım annemin dediğine göre beni oyun parkına koyarmış oynar ve kendiliğimden uyrmuşum sabaha kadar deliksiz uyurmuşum sadece ilk 6 ay gazdan dolayı huysuzmuşum oğlum tam tersi büyüdükçe hareketlendi hiç hayır ya da uyarılarımı dikkate almıyor artık. Dün parkta 3 yaşında bir kız gördüm annesini nasıl yoruyor inat eve gitmek istemiyor tek başına gözden uzaklaşıyor kadın çok yoruldu inşallah bizimkiler erken düzelirler. Ben yiğenimi hatırlarım oyuncaklarla oynar dururdu hiç evi kurcalamazdı bira inadı vardi ama oda olsun artık
bence bizim dönemimize göre yeni nesil daha zeki,mesela biz kumandalı TV yi kaç yaşında gördük,bilgisayarım üniv. 2. sınıfta alındı bana,cep tlf num da lise sonda ama oğlum TV nin kumanda düzenini neredeyse çözdü şimdiden,laptop u kurcalatmıyoz eminim eline versek az çok mantığını anlamaya başlar,beyinleri daha iyi çalışıyo yeni neslin ,eskiden dolap kapaklarına, çekmecelere lastik takarlardı,ve bebekler gidip açılmıyor diye açmazdı,ben öyle hatırlıyorum,oğlum lastiği çıkarıyo,bantların söküleceğini anladı,onları çıkarmaya çalışıyo mesela,oğlumu oyun parkına koymam mümkün mü?Asla,ev dar geliyor onaparktaki oyuncaklarla yetinmeyip parktan çıkıp bacak kadar boyuyla sokakta alıp başını yürüyo,bi gördüğünü unutmuyor,kafaya taktıysa istediğin kadar oyala,aklına gelince yine onu yapıyo,bence biz böyle değildik
canım miray hep böyle bebek arabasında mama sandalyesinde asla oturmaz mama sandalyesine bağladığımız halde kemerin içinden çıkıp ayağa kalkıyorKızlar adanaya geldiğimden beri oğlum çok huy değiştiriyor. Burada mama sandalyesine oturmak istemiyor otursa da hemen ayağa kalkıyor aynı şekilde pusetinde dw 10 dk durmuyor yürümüyorki yere bırakayım istanbulda avmde 2-3 saat gezerken hiç kalkmak isremezdi burada niye böyle oldu yolda bütün huzurumu kaçırıyor markete geçsek devirmedik ellemedik eşya bırakmıyor etrafa yaşıtlarına bakıyorum dışarıda pusetinde gayet sakim oturuyorlar hatta eşyalar bile çocukların yanında duruyor çınara tutması için bir eşya versem hemen yere atıyor acaba düzelir mi hayatım gittikçe zor laşıyor misafirliğe alışverişe gidince stres oluyorum oğlum ya birşeyler kurcalayacak ya da huysuzluk yapacak diye
ben de hiçbir dolabı kapatamadım çünkü aynen bandı sökmeye çalışıyo ya da ipi çekiyo olmayınca ağlıyo açık durması daha iyi..mesela babası telefonunu vermiyor cebine koyuyor her gördüğü insanın ceplerini karıştırıyo ağlıyo telefon istiyo..insanlar anlayamıyolar ilk başta:)aynen inat hareket alıp başını gitme inadına yapma ve artı olarak sürekli ısırıyor bizi habersiz yaklaşıp neren denk gelirse..geçen otobüste bi adamın poposuna çimdik attı adam nasıl sıçradı:))
2 yaş rahatlama yaşı dediğim şu şekilde..bir kere uykular düzelecek..derdini konuşarak daha rahat anlatacak, yürürken düşmeyecek, kendini oradan buradan atmayacak,herşeyi ağzına almayacak, oyun oynayarak vakit geçirebilecek, dışarı çıkmak daha kolay olacak,tabiki o yaş içinde başka davranışlar gösterecek ama ben daha rahatlayacağımızı düşünüyorum..
canım miray hep böyle bebek arabasında mama sandalyesinde asla oturmaz mama sandalyesine bağladığımız halde kemerin içinden çıkıp ayağa kalkıyor
akşam misafiirim vardı salona hazıladım masayı oraya giemiyo nomalde 5 dk içinde talan etti ortalığı ne sehpa kaldı tepesine çıkmadığı ne koltuk vazolar çerçeveler hepsini devirdi misafilerim bile mirayın hızına şok oldu
ben alıştım artık napiim zaptedemiyoum çocuğu
oof of 2 yaşında düzeleceğini bilsem çok mutlu olucam doğduğundan beri şu zaman düzelir umuduyla yaşıyoruz drlar önce 6 ay dediler sonra 1 yaş şimdide 2 yaş diyorlar hiç ümidim yok ama inşallah:26:
ben öyle dolap kapaklaına kilit takmasam miray üşenmez içini boşaltıp içine oturur geçen gün bulaşık makinesinin kapağını açıp üstüne oturdu
misafirim gelecek zaten koşturuyorum çöpe süpügenin poşetini boşaltmıştım miray onu bulmuş hepsini yere boşaltmış bir güzel tozlarla oynuyo hoppa hoppa diyo bide heryer battı ona mı yanayım miray simsiyah yıkamadan arınmayacak ona mı yanayım ağlıcaktım sinirimden
Bizde annemlere geldiğimizden beri şu son günlerde çınar başka odalara tek başına gidiyor kapıyı üzerine kapatıyor birkaç defa bekledim özellikle açmadım 5 dk sonra ağlamaya başladı bazen de ilgisini odada birşey çekmişse umrunda degil öyle kapı kapalı içeride kalıyor benim bildiğim bu yaştakiler yalnız kalmayı sevmez ama bizimkinin özgüveni mi yüksek anlamadım ama uyumaya gelince tek başına kalamaz yatamaz hep benim yardımımla uyuyacakdolapların içini boşaltıp içine oturuyo zaten benim salon mutfak bir, hem mutfak dolapları hem salon dolaplarının tamamı boş, yürürken ayağıomızla ittiriyoruz yer yok :) topluyorum daha toplarken rahatsız oluyo bi taraftan boşaltıyo, geçen sesi çıkmıyo arıyorum yok,,öyle korktum ki, kilere girmiş karanlıkta köpek kafesi vardı onun içinde oturuyo :) en sevdiği yerler karanlık yerler akşamları başka odaya gidiyo kapıyı da kapatıyo oturuyo orda..
canım miray hep böyle bebek arabasında mama sandalyesinde asla oturmaz mama sandalyesine bağladığımız halde kemerin içinden çıkıp ayağa kalkıyor
akşam misafiirim vardı salona hazıladım masayı oraya giemiyo nomalde 5 dk içinde talan etti ortalığı ne sehpa kaldı tepesine çıkmadığı ne koltuk vazolar çerçeveler hepsini devirdi misafilerim bile mirayın hızına şok oldu
ben alıştım artık napiim zaptedemiyoum çocuğu
oof of 2 yaşında düzeleceğini bilsem çok mutlu olucam doğduğundan beri şu zaman düzelir umuduyla yaşıyoruz drlar önce 6 ay dediler sonra 1 yaş şimdide 2 yaş diyorlar hiç ümidim yok ama inşallah:26:
ben öyle dolap kapaklaına kilit takmasam miray üşenmez içini boşaltıp içine oturur geçen gün bulaşık makinesinin kapağını açıp üstüne oturdu
misafirim gelecek zaten koşturuyorum çöpe süpügenin poşetini boşaltmıştım miray onu bulmuş hepsini yere boşaltmış bir güzel tozlarla oynuyo hoppa hoppa diyo bide heryer battı ona mı yanayım miray simsiyah yıkamadan arınmayacak ona mı yanayım ağlıcaktım sinirimden
Kadıköy Şifa Hatanesi uzmanlarının verdiği bilgiye göre reflüsü olan bir bebekte şu belirtiler görülür:
melisela reflü belirtileri
Tükürme
Kusma
Öksürük
Huzursuzlık ve uyku bozukluğu
Beslenme güçlüğü
Kakada yada kusmukta kan görülebilir.
Bebeklerin çoğunda kendiliğinden yok olan reflü eğer aşağıdaki sorunları oluşturur ise önemlidir ve tedavi başlanmalıdır.
1) Beslenme yetersizliğine bağlı gelişme geriliği
2) Huzursuzluk ve ağrı nedeni ile beslemeyi reddetmek
3) Solunum ile ilgili sorunlar ( Hırıltılı solunum, astım,sık akciğer hastalığı )
4) Yemek borusunda hasara bağlı kan kaybı sonucu kansızlık
5) Tekrarlayan kulak ve sinüs enfeksiyonları
ela reflü olsa bile şimdiye kadar geçmesi lazımdı çoğumuzun durumu aynı gece uyanmaları sakın çocuğu doktor doktor gezdirip üzme :)
Yok canim merak etme goturmem :)) zaten bu yazdiklarindan sadece huzursuzluk ve uykusuzluk var :) bence oda disten..bazen tutup kapiyi isiriyo sinirinden..kizlar annem habire disi icin jel al deyip duruyo kullanan varmi aranizda..dun gece yine uyandi oturdu. Uyanip oynasa iyi agliyo buna sinir oluyom yoksa alistik artik uyanmasina..
Bu arada aksama misafir cagirdim..umarim ustesinden gelebilirim..menumu yazayim
Mercimek corba
Karniyarik
Pilav
Icli kofte
Salata
Yaprak sarmasi
Bu kadar kizlar az degil dimi? Yapragi dun gece elayi yatirdikdan sonra sahura kadar sardim..kofteyi dun yaptim..bugunde digerlerini yapcam
dolapların içini boşaltıp içine oturuyo zaten benim salon mutfak bir, hem mutfak dolapları hem salon dolaplarının tamamı boş, yürürken ayağıomızla ittiriyoruz yer yok :) topluyorum daha toplarken rahatsız oluyo bi taraftan boşaltıyo, geçen sesi çıkmıyo arıyorum yok,,öyle korktum ki, kilere girmiş karanlıkta köpek kafesi vardı onun içinde oturuyo :) en sevdiği yerler karanlık yerler akşamları başka odaya gidiyo kapıyı da kapatıyo oturuyo orda..
Bizde annemlere geldiğimizden beri şu son günlerde çınar başka odalara tek başına gidiyor kapıyı üzerine kapatıyor birkaç defa bekledim özellikle açmadım 5 dk sonra ağlamaya başladı bazen de ilgisini odada birşey çekmişse umrunda degil öyle kapı kapalı içeride kalıyor benim bildiğim bu yaştakiler yalnız kalmayı sevmez ama bizimkinin özgüveni mi yüksek anlamadım ama uyumaya gelince tek başına kalamaz yatamaz hep benim yardımımla uyuyacak
dün alışveriş merkezine gittik,pusetini götürmedik,uzun süre oturmuyor zaten,araba şeklindeki alışveriş arabalarında bi yarım saat oyalandı,sonra yaşasın rengarenk reyonlar
Eki Görüntüle 766066 Eki Görüntüle 766065
Yok canim merak etme goturmem :)) zaten bu yazdiklarindan sadece huzursuzluk ve uykusuzluk var :) bence oda disten..bazen tutup kapiyi isiriyo sinirinden..kizlar annem habire disi icin jel al deyip duruyo kullanan varmi aranizda..dun gece yine uyandi oturdu. Uyanip oynasa iyi agliyo buna sinir oluyom yoksa alistik artik uyanmasina..
Bu arada aksama misafir cagirdim..umarim ustesinden gelebilirim..menumu yazayim
Mercimek corba
Karniyarik
Pilav
Icli kofte
Salata
Yaprak sarmasi
Bu kadar kizlar az degil dimi? Yapragi dun gece elayi yatirdikdan sonra sahura kadar sardim..kofteyi dun yaptim..bugunde digerlerini yapcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?