- 23 Ocak 2010
- 5.693
- 3.104
- 373
süper görünüyor menün canım ımm olsada yesek
bir yoğurtlu bişey koyabilirsin semizotu en kolayı
bizde bugün anneme iftara davetliyiz ahseni uyutum uyansın gidicez
yardım ediyim kadına ahsenle nekadar edebilirsem
günaydın kızlar
ahsenin iki altta iki tanede üste dişi var şimdi üstte dişi çıkacak gibiydi biri hafif şişmiş birazda beyazlık vardı
akşam farketim beyazlayan taraf değil diğer taraftaki dişin yerine kan dolmuş sanki mosmor olmuş doktora götürsemmi
sizlerde hiç böyle oldumu açıkçası tedirgin oldum
günaydın canım sadece beyazlık farkettim ben şimdiye kadar ama bence diş yarmaya çalışmış yaramamıştır dişetini çok huzusuzlanıp ağlarsa bi götü istesen geçmiş olsun:26:
Ahsen canim gecmis olsun..182 den ayni doktorun icin randevu alabilirsin..ben hep devlete gidiyorum ve hic beklemiyorum..hatta bazen siram gecmis oluyo hemen bizi aliyorlar..cok rahat edersin eger ayni doktor olsun diyorsan..bende hiç görmemiştim diğer dişleri çıkarken
şevval uyuyor uyansın bi götüreyim 1 2 aydır doktora gitmemiştik
doktorumuzda hastaneden ayrılmış devlete geçmiş bende doktor araştırıyorum netten
of zorla aklıma yatan bir doktor bulmuştum oda gitti devlette bize uzak hemde çok sıra beklerim of of
günaydın kızlar
ahsenin iki altta iki tanede üste dişi var şimdi üstte dişi çıkacak gibiydi biri hafif şişmiş birazda beyazlık vardı
akşam farketim beyazlayan taraf değil diğer taraftaki dişin yerine kan dolmuş sanki mosmor olmuş doktora götürsemmi
sizlerde hiç böyle oldumu açıkçası tedirgin oldum
melisela canım gene aynı hastanede farklı bir doktora götürdüm çok güzel ilgilendiAhsen canim gecmis olsun..182 den ayni doktorun icin randevu alabilirsin..ben hep devlete gidiyorum ve hic beklemiyorum..hatta bazen siram gecmis oluyo hemen bizi aliyorlar..cok rahat edersin eger ayni doktor olsun diyorsan..
Kizlar misafiri atlattim cok sukur ama elayla zor oldu..iftara yakin cildirdi bende asagi yolladim bakiciya 1saatte olsa rahat ettim..gerçekten cocukla misafir agirlamak cok zordu. .
Merhaba canım gecmis olsun benim oglumunda bu hafta dişleri çıkıyor dediğin gibi önce morirmiş gibi duruyordu sonra o parça koptu resmen ağzında biraz sallandı ve koptu iki gündür de hafif hafif kanadı öyle çıktı dışı bu arkadaki büyük dişler çıktı ağlamadı ateşi de yoktu ama cok huzursuzlandi calpol verdim ben de... Kolay atlatirsinz umarım tekrar gecmis olsun...
kızlar biz geldik boyumuz 79 cm kilomuzda 9 400 olmuş heralde ahsen minyon olucak benle babasına benzememiş
kesinlikle süt verme dedi yoğurt ve peynir birde köfte büyüklüğünde et yerse yeterli sakın zorlama dedi
emzirmede 24 saate 2 kez emzirsen yeterli daha fazla verme dedi
çok rahat bir doktordu sütü memeyi kesince geceleri 1 su bardağı verirsin daha fazlası kardan çok zarar kansızlık yapar dedi
kan tahlili vermiştik eşim şimdi almış doktora göstermiş çok şükür iyi çıkmış epeyidir kesmiştim kan ilacını korkuyordum değerleri düşük çıkacak diye ama çok şükür iyi demiş doktor birde özel yemek yapma kesinlikle bulamaç şeklinde bir şey verme dedi bisküvi çay daninolar kesinlikle yasak şimdilik bunlar aklıma gelenler
bulamaç şeklinde kahvaltıyı 1 ay oldu artık yapmıyorum danino hiç vermedim ama
kavanoz maması veri yordum evde 3 4 kavanoz var onlarıda vereyimde daha almıyayım
maşallah canım,önemli olan sağlıklı olması :))
günde 2 kere mi emzir dedi?benm oğlum bu aralar iyice dşkünleşti bana,bizim minmum 5 kere :44: gerçi hepsinde doyacak kadar emmiyor,arada dudak tiryakiliğmiz de var ama 2 kere de az değil mi?sonuçta emzirmeyenler günde 500 ml devam s
sütüvermeye uğraşıyolar,2 emzirmede 500 ml süt çıkmaz ki memeden artık,eskisi gibi değil süt üretimi,bana az geldi 2 kere,ben ne zaman isterse emziriyorum valla,bence anne sütü hala onlar için en değerli besin
kızlar biz geldik boyumuz 79 cm kilomuzda 9 400 olmuş heralde ahsen minyon olucak benle babasına benzememiş
kesinlikle süt verme dedi yoğurt ve peynir birde köfte büyüklüğünde et yerse yeterli sakın zorlama dedi
çok rahat bir doktordu sütü memeyi kesince geceleri 1 su bardağı verirsin daha fazlası kardan çok zarar kansızlık yapar dedi
kan tahlili vermiştik eşim şimdi almış doktora göstermiş çok şükür iyi çıkmış epeyidir kesmiştim kan ilacını korkuyordum değerleri düşük çıkacak diye ama çok şükür iyi demiş doktor birde özel yemek yapma kesinlikle bulamaç şeklinde bir şey verme dedi bisküvi çay daninolar kesinlikle yasak şimdilik bunlar aklıma gelenler
kavanoz maması veri yordum evde 3 4 kavanoz var onlarıda vereyimde daha almıyayım
canım neden süt verme dedi ki çok ilginç:44:
tahlillerin iyi olmasına sevindim
hazır gıda bende hiç vermiyorum birtek cicibebe katıyorum kahvaltısına o başka yok kavanoz maması yemiyor miray dışaı çıkınca ne yedireceğimi şaşırıyorumyoğurdunu kendim mayalıyorum zaten
bulamaç şeklinde veriyorum ama yumurta vermiyorum 15 gündür hava çok sıcak kabardı miray yumurtayı kesince geçti:26:
canım ben büyük kızıma helen hiç danino almamışım
şevval bebekken doktor çok ki hazır gıda vermek istiyorsun hazır yoğurt al ama meyvasız demişti
bende ahsene en fazla 10 kavanoz maması yedirmişimdir aynen dediğin gibi dışarda rahat oluyor pazar günleri
eşimle dışarı çıkınca mecburiyetten alıyorum yanıma ama ona uygun yemek filan olursa hiç açmıyorum ama uygun yemek bulamazsam mecburen yediriyorum
şimdi yeni keşfimizde belovedin önerisinden sonra meyvalı yoğurt
içerisine badem le kara üzüm kurusuda atıyorum tadına baktım hiçde fena değil
müsadenizle birkaç noktaya değineceğim:))
emzirme konusunda kesinlikle doktoru dinleme hala onun için en değerli besin anne sütü, ikincisi anne sütüyle birlikte yediği yoğurt ve peynir 600 ml oluyorsa evet süte gerek yok ama 600 ml olmuyorsa süt gereklidir, üçüncüsü her gün bir köfte kadar kıyma- et yiyen çocukta süt kansızlık yapmaz şekerim..eğer et yemiyorsa kansızlık olur..
son olarak da kavanoz meyveleri bence değişiklik olsun diye arada verilebilir ama hazır yoğurda hayır..hazır meyveli yoğurda hayır..tavuk etine hayır..
ayrıca 1 yaşından sonra devam mamaları da gereksizdir,,süt yoğurt peynir yeterlidir..korktuğumuz kavanoz meyveleri bile hazır mamadan bin kat daha masumdur..süt nasıl bir teknolojiyle toz haline getiriliyor düşünün..mama sadece sütle beslenmesi gereken bebekler içindir 1 yaşdan sonra mamaya gerek yok..süt tozu içeceklerine mis gibi günlük süt içsinler..
canım ahsenin kansızlığı normal bebeklerinki gibi değildi bilmem hatırlıyormusun
o yüzden demiş olabilir süt verme diye yoğurt ve peynir ver dedi
birde danino dedi kavanoz maması verme demedi daha önceki doktorumuz
çok zorda kalmadıkça verme ama dışarı çıkarken kulana bilirsin demişti kavanoz mamalarını
zaten doktor dedi diye emzirmeyecek değilim şok oldum günde iki kez emzir diyince
heralde yemek yesin kan değerleri düşmesin diye olabilirmi :26:
kız birden sıralayınca korktum öğretmenden azar işiten öğrenci gibi hisettim kendimi
ben demedim doktor dedi
ben de sana kızmadım zaten doktora kızdım :)) sen hergün et verdiğin için kansızlık düzeldi..cemre de ağır kansızlık olduğunu söylemişti doktoru değerleri çok düşük çıkmıştı düşün 6 aylıkken 18 damla kullanacaksın dedi, ama kullanamadım kabız oldu, 6 aylıktan beri her gün yumurta ve et veririm 1 yaşındayken tahlil bile yapmadan kansızlık yok dedi..ya doktorlar abartıyor ya biz çok iyi besliyoruz..:))
ben eti ve pekmezi hiç ihmal etmiyorum köfte olarak yemesede çorbasına muhakkak atıyorum ilacıda 2 aydır kestim biz 3 aydan beri kulanıyorduk damlayı
ne kadarda vitaminde olsa ilaç artık ahsende sıkıldı bende çok şükür iyi çıktı sonuçları bizede yaşında tahlil yapılmadan doktoru 20 damla dedi sabah 10 akşam 10 eşim kıyamadı tahlile dün sabah tek götürdüm bi tahlil yapalım dedim iyikide yaptırmışız sabah vitamin yazayım demişti tahlilden sonra vitamin yazmamış tek jel vermiş diş için
evde vitamini vardı versemmi yoksa vermiyeyim
biz sadece d-flor damla kullanıyoruz, d vitamini ve diş çürümemesi için flor...ahsenin kilosu ve boyu normal çıkmış zayıf değil yani..multivitaminse bence kullanma sonuçta etten sütten sebze meyveden gerekli vitaminleri alıyor ilaç olarak uzun süre kullanmak karaciğere zararlıdır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?