- 23 Ocak 2010
- 5.693
- 3.104
- 373
canım üzme kendini bende ahsene henüz hiç kalem vermedim daha erken arada kaşık veriyorum eline yemeğini yesin diye
doğru düzgün tutamıyor yarısı yerlerde zaten kaşığın tek ucu ağzına gidiyor çok küçükler daha ne kalemi deseydin
hiç bir şey söylemiyormu canım anne baba filan
Ahsen canim sana yazmistim gormedin galiba..bana doktorun size verdigi dis jelinin adini yazarmisin. .
kusura bakma canım görmemişim
Dentinox Jel
diş eti ağrıları için ben henüz kullanmadım çok huzursuzlanırsa kullanırım
ahsen zaten huysuz olduğu için diştenmi yoksa normal halimi anlamıyorumki arada bir zıvanadan çıkıyor
ben doktora sormadan almak istedim bu jeli tanıdığım bı eczacıdan kesınlıkle tavsıye etmedi hiç bi işe yaramadığı gıbı zararı varmış
canım bende henüz kullanmadım teşekkür ederim söylediğin için
pek ilaç kullanma taraftarı değilim ama ahsenin diş eti resmen morarmış gibi kan birikmiş korktum doktora götürdüm
kendi doktorumuz hastaneden ayrıldı başka doktora götürdüm zaten ilaç bir tarafı yaparken diğer tarafı mahvediyor
evet canım ne yazıkki öyle bende hiç antıbıyotık kullanmadım çok korkuyorum kullanmak gerekçek dıye resmen krkuorum ılaçlarda çok geçmiş olsun guzel kızımıza inşallah ilaca falan gerek kalmadan ıyıleşir
bu arada benım oğlumun sadece 6 dişi var altta 2 üstte 4 uzun zamandır çıkmıyor baştan arka arkaya çıktı şimdi bişi yok dpktora sordum öenmsemeden çıkar endişe edecek bişi yok dedi
canım üzme kendini bende ahsene henüz hiç kalem vermedim daha erken arada kaşık veriyorum eline yemeğini yesin diye
doğru düzgün tutamıyor yarısı yerlerde zaten kaşığın tek ucu ağzına gidiyor çok küçükler daha ne kalemi deseydin
hiç bir şey söylemiyormu canım anne baba filan
ya iyide zaten doktor bi yabancı çocuk için evde yaptıklarını bile yapmaz miray kimsenin yanında belki evde oynarken versen kalemi tutacaktı yarım saatle değerlendirilmemeli bence oldu şunu yapıyo şunu yapamıyo tamam hadi götürün psikiyatriye miray biyere gittiğimizde ilk yarım saat benim kucağımdan bile inmiyo değil ki istediklerini yapsın hayret bişey ya
ben de oğluma daha hiç kalem vermedim,gözüne sokar,diş kaşıycam diye boğazına sokar diye,benim oğlum da kalemi eline alınca evirip çevirip bakıyo sadece,o da BİLMİYO karalama yapmayı,mesela neleri yapamıyomuş,muhtemelen bi kısmını bizim bebeklerimiz de yapamıyodur,bi kaçtane say istersen yapamadıklarından,geçen gün parkta bi çocuk gördüm,2 yaşını geçmiş,annesi daha konuşamıyor,hareketlerle anlatıyo derdini dedi bana,yani bu çocuk gelişim uzmanları da kağıt üzerinde görüyolar her şeyi,aklıma bebekliğin ilk zamanlarında ay ay bebek gelişimini okuduğum geldi,okuyunca bazen moralim bozulur ama benim bebeğim yapmıyor bunları derdim,kitaplara göre her şey kolay zaten,bebeği eğitmesi,uyutması,yedirmesi çok kolay.
Bence hiç huzursuz olma. Bizim ki de konuşmuyor. Bir ara anne baba diyordu şimdi onları da bıraktı. ama ve mi iki kelimemiz. doktora söylediğimde 1 kelime bile yeter, gerisi vakti gelince çorap söküğü gibi gelir dedi. ayrıca ne karalaması? kaç çcouk bu yaşta çizim yapabilir ki? ben de geçenlerde kalem verdim eline beraber ismin falan yazdık sonra aldı kalemi hooop ağıza sonra da fırlattı attı. Göz teması varsa, insanları tanıyosa, çocujlarla iletişim kurabiliyosa gerisi hikaye....
az kelime kullanma konusunda öylemi, gerizekalı doktor bozuntusu konuşmanın genetik olduğunu 4 yaşında bile konuşmaya yeni başlayan çocuklar olduğunu bilmiyor mu uzak dur bu şarlatanlardan..sana kurt düşürmüş bikere inşallah Allahtan korkan bir doktora denk gelirsin de oradan oraya göndermez seni..sakın film röntgen falan çektirme boşuna radyasyon almasın çocuk, ayyy sinirim zıpladı akşam akşam
Saolun kızlar ya... Valla söyle söyleyeyim söylediği tek kelime anne bilinçli söylüyor ama çağırıyor beni. Diğerleri hecelerden ibaret baba dede ama bilinçli değil. Göz kontagi kuruyor sen bakmasan da dikkatini çekmeye çalışıyor. Ama bu bağırma ve kendini sıkma olayı var iste bağırıp kendini kasıyor bazen. Sonra kendi kendine cee yapabilmesi lazimmis öyle dedi beraber oynuyoruz ama kendi kendine saklanmıyor oğuz. Bir de oğuza ne kadar seslenirsek seslenelim kendi isteyinceye kadar dönüp bakmıyor buna da cok takıldı zihinsel eksiklik aradı durdu anlayacağınız sonra da uç ay sonra göreyim ama bu Arada psikiyatri görsün mutlaka dedi üstüne basa basa... Bilmiyorum ki psikolojisi niye bozulsun? Elhamdulillah sakın bi evde büyüyor şimdiye kadar hep benimleydi bayramdan sonra bi akrabam bakacak ki cok güveniyorum ona da... Goturucem bakalım. Bi icim rrahatlasin.İnanin eve geldim geleli hastaneden oğuzla bozdum kafayı bi seyler yaptırmaya çalışıp duruyorum... Korkuyorum söylemeye ama bunlar otizmden mı şüphelendiler acaba. Baktım belirtileri de yok. Oğuz cocukları cok sever otistikler asosyallermis... Allah korusun... Offf düşünmek istemiyorum ya.... Dua edin nolur kötü bişey çıkmasın...
kızlar kızlar kalemlerden konu açılmışken, eğer lekesi çıkmaz diye vermiyorsanız size carioca markasını öneriyorum her türlü boyası var üzerinde "washable" yazanların lekesi her yerden sadece bir ıslak bezle ya da mendille çıkıyor, duvar halı koltuk farketmiyor..biz keçeli olanından aldık çift taraflı 12 tane renk var ayrıca toksik madde içermiyor..bi örtü serin altına verin kağıt boyaları sizinle birlikte karalasın..
ikincisi cemreyi pusette oturtma yolu keşfettim eğer yürüyüşte arabasında durmasını istiyorsanız 1 top dondurma işe yarayabilir ben geçen verdim külah bitene kadar 1 saat yedi bizde rahat rahat yürüyüş yaptık..ikinci kez denedim sonuç başarılı..:))
Saolun kızlar ya... Valla söyle söyleyeyim söylediği tek kelime anne bilinçli söylüyor ama çağırıyor beni. Diğerleri hecelerden ibaret baba dede ama bilinçli değil. Göz kontagi kuruyor sen bakmasan da dikkatini çekmeye çalışıyor. Ama bu bağırma ve kendini sıkma olayı var iste bağırıp kendini kasıyor bazen. Sonra kendi kendine cee yapabilmesi lazimmis öyle dedi beraber oynuyoruz ama kendi kendine saklanmıyor oğuz. Bir de oğuza ne kadar seslenirsek seslenelim kendi isteyinceye kadar dönüp bakmıyor buna da cok takıldı zihinsel eksiklik aradı durdu anlayacağınız sonra da uç ay sonra göreyim ama bu Arada psikiyatri görsün mutlaka dedi üstüne basa basa... Bilmiyorum ki psikolojisi niye bozulsun? Elhamdulillah sakın bi evde büyüyor şimdiye kadar hep benimleydi bayramdan sonra bi akrabam bakacak ki cok güveniyorum ona da... Goturucem bakalım. Bi icim rrahatlasin.İnanin eve geldim geleli hastaneden oğuzla bozdum kafayı bi seyler yaptırmaya çalışıp duruyorum... Korkuyorum söylemeye ama bunlar otizmden mı şüphelendiler acaba. Baktım belirtileri de yok. Oğuz cocukları cok sever otistikler asosyallermis... Allah korusun... Offf düşünmek istemiyorum ya.... Dua edin nolur kötü bişey çıkmasın...
dondurma ya da çubuk kraker bizde de işe yarıyo,özellikle dondurmayı bitişrene kadar uzun zaman geçiyo ki,çok işe yarıyo.Sana bişi sorcam canım,lor peyniri normal peynire göre daha besleyicidir gibi bi bilgi kalmış aklımda ama,daha mı iyidir ya da doğaldır?Bilgin var mı acaba?Bu aralar kahvaltıda lor yediriyorum oğluma da,onu da sevdi,daha faydalıysa lor alayım diyorum
Kızlar benim oğlum babasının elinde kalem kitap gördükce almak istiyodu, gecen babasi kitabi açik birakmis arasinda da kalem varmis, sen kalemi al kitabin iki sayfasini da karala, arada da benim yanima gelip gidiyo ama nasil mutlu, meger yaramazlik yapiyomus :) Cocuklar gördükleri seyleri yapiyolar sonucta görmesi lazim, karalama yapmak icin kalemi eline almasi lazim... beloved dedigin kalem nerelerde satilir benim oglum evde orayi burayi yazmis bilee ne ara yapti hic bilmiyorum...
kaleme bayılıyo benimkide eline 10 15 tane kalem veriyorum sadece onlarla oynarken kestiriyo tırnaklarını..
ben toyzz diye büyük bir oyuncakçı var oradan aldım..e bebek mağazasında da var gördüm.. büyük kırtasiyelerde de olur tahminimce ve internetten alışveriş yapıyorsan var birçok sitede..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?