2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
gece vakti gevezeligim tuttu. gecen aksam cerene ilk kez uzerinde iri iri cilek deseni olan sortunu giydirdim, pek de yakıstı. aksam babası geldiginde oyle oturmus konusuyoduk cerende onumuzde televizyon sehpasına tutunmus ayaktaydı. esime: cerenin bu sortunu ilk kez giydirdim uzerinde cilek desenleri de var baksana yakısmısmı dedim aaaa bi baktık bizimki sortun uzerindeki cilekleri gosteriyo bize. sok olduk! demek cilegin ne oldugunu ogrenmis o sorttaki deseninde cilek oldugunun farkında :) kucuk melegimin aklıda cok buyumeye basladı bi de bi kac gundur kızınca boynunu bukup gozlerini yere dikiyo cok komik oluyo bende ne ciddiyet kalıyo ne bisey :) ama tabi bunlar hep numara ben arkamı donunce gene yapcagından geri kalmıyo zilli. he bu arada alttan da bi disimiz daha cıktı altta 4 ustte 4 toplamda 8 disimiz oldu kopek dislerde yolda geliyo :)

canım mirayda basıyo ya valla bende ne yapacağımı şaşırdım ne bulaşık makinesine ne çamaşır makinesine rahat veriyor hele çamaşır makinem bozulacak yakında ne zaman çalıştırsam sürekli basıp kapatıp açıyo geçen gün baktım makinenin beyni sulandı durdu aç kapa aç kapa hayır diyorum dediğin gibi gidiyo arkamı döndüğüm anda yine yapıyo bide makine yerini koridora yapmışlar bizim engelleyemiyorumda

canım valla ben 27 yaşındayım bende kafayı yemek üzereyim nasıl çocuk bilmiyorum kimseye manada bulmadım.akşam eşime ayakkabı alalım dedik avmye gittik allahım nasıl ağlamak nasıl çığlık atmak gören derki kesin çocuğa bişey yapıyolar tırtıla bindi inmicekmiş 2 tur bindi daha ne kadar bincek kapanana kadar inmicek elinden gelse yerlere yatıyo tepiniyo valla dün akşam ilk defa ağzına 2 tane çakasım geldi o kadar delirdim artık eve gelene kadar böğürerek ağladı adamcağız bişeyde bakamadı doğu düzgün herkes bize bakıyo napsın öyle böyle geldik eve ama cinnnet geçircem sandım
çocuk doğduğundan beri böyle herşeye ağlıyo bende çok yıprandım artık

Canım inanırım benimde başıma aynı şey geldi çarşıdayız uykusu geldi nasıl arabasında çırpınıyor ağlıyor herkes bize bakıyorrrr.. ARSIZZ BUNLARR ARSIIZZZZZZZ..

Canım valla duru ilk ek besine başladığımız zaman iyi yemek yiyordu ama yaklaşık 2 aydır maması hariç hiiçç birşey yemiyorr hele bulamaçç hayatta ağzına koymaz çocuğuma yiyor yiyor dedim kendim nazar ettim her gören bu mama nee kes gitsin diyorlar eeee ne yapyım başka bişey yemiyor ceren bunları yiyorsa ne mutlu sana canımm..

Allahtan admcağzın üstüne çayı dökmemiş duru cadısı annemin üstüne döktü kadın kılpayı kurtardıı bacağını bunlar çocuk değil canavarr canavarr..

Nasılsınız güzel hatunlar..

Ben 15 günlük izne ayrılmıştım nasıl sevindim nasıll anlatamam ama burnumdan fitiill fitiill geldiii.. Biz evlendik evleneli hiç tatil yapmadık eşimin işinden dolayı birkaçgünlüğüne denize gidelim dedik duru içinde değişiklik olur diye ama hanım efendi korktu neyse zar zor denize soktukk.. Ben ertesi gün hastalandım ishal vs.. ertesi gün apar topar döndük sonra duru bir hastalandıkii anlatamam dr u izindeymiş başka bir dr a götürdüm adam saydıda saydı senin dr un neye göre bronşit teşisi koydu filim çektimi, tahlil yaptımı vs. senin bu çocuğun astım olur bu ilaçlar tedavi edici değil ben nasıl kendimi dışarı attım nlatamam hemen dr araştırdım mersinde buldum bitane 2 gün sonra oraya gittik duru ile başbaşa ve o otobüsten in ona bin çocuk çıldırdı neyse filim tahlil yapıldı çok şükür temiz çıktı kadın dediki dr unuz doğru tedavi uygulamış içiniz rahat olsun fakat alerjisi çookk yüksek onu bulmamız lazım onun içinde adanaya gitek gerek onu gözüm kesmedi uygun bir zamanda yaptırırız burdaki gerizekalı dr boşuna kafamı karıştırdı..

Baktık pazar günü öğleden sonra ateşlenmeye başladı 39,5 altına düşmüyor ılık duş, fitil vs. pazartesi sabahtan acile boğaz enfeksyonu dedi o kullandığı ilaçların hepsi iptal vereceğim ilaçları kullan dedi ben zaten ayrıı hastayım kemiklerim sızlıyor ama dr a bile gidemedim duru nun derdinden neyseki şimdi iyi çok şükür haftayada abimin düğünü var ortada ne elbise ne ayakkabı var :18: :18: :18: ne yapacağım bilmiyorum işede başladım çok uzun oldu kusura bamayın..

hoş geldin canım iyice bilinçlendiler ceren çilekli şort ahsenin de inekli bir pijaması var oda nasıl giydirince möö mö başlıyor
canım ahsen sadece rafadan yumurta küçük paketlerde labne varya birde ondan anca yiyiyor
eger bulamaç yapmışsam ya hemen yada öğlen yemeğini yedirmeye çalışınca o zaman muhakkak kusuyor demek midesi kabul etmiyor bende yumurta yesinde tek yumurta yesin artık dedim ve böyle bir çözüm buldum

aynen canım bebekkende biyere gidemezdim sürekli ağlardı
bir ara düzelmişti etrafı biraz seyrediyordu şimdi mümkün değil arabasında durmuyur
yürümek istiyor herşeyi çekip atıyor magzalarda onamı bakayım alınacaklaramı şaşırıyorum eve dayak yemiş gibi geliyorum

Allahtan admcağzın üstüne çayı dökmemiş duru cadısı annemin üstüne döktü kadın kılpayı kurtardıı bacağını bunlar çocuk değil canavarr canavarr..

hoş geldin demet özlettin kendini
adam zaten çayı nereye koyacağını şaşırdı
birde ahsen sıcak sıcak diyip bardağı çekmeye çalışıyor
annende ucuz atlatmış ne yapacakları belli olmuyor
ahsende 2 akşamdır odadaki sürahiyi alıp koynundan aşşagı döküyor
dün nasıl becermişse hepsi bezine dolmuş bezi görsen öyle şişmişki top gibi olmuştu
Allahtan su ya meyvasuyu olsaydı

duruya ve sanada geçmiş olsun canım
çocukla tatil nasıl olur hayal bile edemiyorum tatil hayal oldu bu senede
elazıgda yakın biyerde yokki bi gidip deniyelim of of bi kaplıca varmış eşim bir araştırayım ramazandan sonra bizde deniyelim diyoruz ama ahsenle dinlenmek yerine yoruluruz heralde

çok geçmiş olsun ikinizede vede Allah kolaylık versin cnm bi yardımcın yoksa işin epey zor

Kızlar Elif dişlerini gıcırdatıyor ay nasıl sinir bozucu bir ses dişlerine zarar vermez inşallah bi ara bende çok yapardım uyurken o yüzden dişlerim mahvoldu

hosgeldin demos. cocukla tatil insanın burnundan geliyo oyzden ben bu sene goze alamadım. bi de durunun hastalıgı tam facia olmus sizin tatil cnm gecmis olsun.

canım çok geçmiş olsun çocuğun hastalanması çok zor insanın gözü hiçbişey görmüyo bizde sabah çıkıcaz yola bakalım inşallah mirayı hasta etmeyiz tatilde

Kızlar Elif dişlerini gıcırdatıyor ay nasıl sinir bozucu bir ses dişlerine zarar vermez inşallah bi ara bende çok yapardım uyurken o yüzden dişlerim mahvoldu

yazıyı okurken benim içim gitti ay demekki genetik sizde

canım şekerlerin ne alemde bitire bildinmi allah yardımcın olsun
işin zor ben ahsenle ilgilen yemek ütü çamaşır of evide toz götürüyor
yarın arife bakalım işler ne zaman biticek of of
yazarken yoruldum allhatan çalışmıyorum yoksa ne yapardım düşünmek bile istemiyorum

ben artık ayrı ayrı yediriyorum,biz nasıl yersek o da öyle yiyo gibi bi şey,bulamaçtaki kadar çok yemiyodur belki ama dişlerin bi kısmı çıktığı için alışsın istiyorum.ekmeğe az tereyağ üzerine azcık bal sürüyorum mesela.onu veriyorum ağzına,üstüne 1 tatlı kaşığı süt,sonra biraz yumurta üstüne yine süt,biraz peynir üstüne süt ... gibi.Mutlaka ıhlamur ya da süt olması gerek lokmaları kolay yutabilsin diye,ama mesela cevizi rendeleyip peynirle vereyim dedim,onu pek yiyemedi,cevizler diline yapıştı sanırım,pekmezi de yine ekmeğini pekmeze batırıp ağzına veriyorum,beraber kahvaltı yapıyoz gibi oluyo,bazen eline biraz ekmek veriyorum üstüne bal ya da pekmez sürüp,o onu kemirirken ben arada peynir yumurta falan veriyorum,zeytinin çekrdeğini çıkarıp çeyrek zeytin veriyorum,alıştı artık yiyo oğlum,zaten sıcaklardan dolayı tam yumurta vermiyorum bu aralar ,yarıdan fazla yumurta yiyo,1 kahve fincanı da süt içiyo ,bazen menemen yapıyorum,onu da seviyo

kızlar bulaşık mak. için bulmaya çalıştığımız çözüm denemelerden 2. si de başarısızlıkla sonuçlandı :) eşim sahurda A4 kağıdı yapıştırmış düğmenin üstüne,hani beyaz renkli belki ilgisii çekmez diye,sabah uyandı,mutfağa gitti,baktı makinaya,düğmenin orada farklı bi şey var,2. dk da naptı etti söktü kağıdı azimle denemelerimiz devam edecek

oğlum da 1-2 ay önce gözümüze baka BAKA DİŞ GICIRDATIYODU,BİZ KIZIP YAPMA DEDİKÇE DAHA DA ÇOK YAPIYODU,SONRA KENDİ kendine unuttu,uykudayken yapıyosa o ayrı da uyanıkken yapıyosa muhtemelen çıkan ses ilginç geldiği için,oyun olsun diye yapıyodur,tahminim bi kaç haftaya unutur,ben gıcırdatmaya başlayınca ilgisini hemen başka bi şeye çekiyodum,bi süre unutuyodu,sonra gene bi ara aklına geliyordu,bize sırıtıp gene yapıyodu,bıraktı çok şükür

çok geçmiş olsun canım,ramazan başında önce ben sonra oğlum hastalandık,kendine bakacak hal kalmıyor,çok zor oluo,en kısa zamanda atlatırsınız inşallah,biz de bi gece 39.5 ateşle acile gittik,doktorumuz boğazları kızarmış ama antibiyotiklik bi durumu yok dedi,ben sadece calpol ve dolven verdim,bi kaç güne düzeldi,ılık ıhlamur ver içine az bal ekle,o da rahatlatır

ama şu fark var aramızda ben uyurken o uyanıkken yapıyor migininde dediği gibi ses hoşuna gidiyor sanırım

birinci şeker teslimata hazır :) sıra ikincide onuda haftaya salı teslime etmem gerek en geç baklım kısmet inşallah oda bitecek
işmi dedin o ne ki ben hiç öle bişey bilmiyorumkii annemler pzr geldilerde üstün körü oldu az çok saolsun yoksa şekermi yetiştireyim elifimi :) ütü dağ oldu dağ :)

canım çok şükür gündüz yapıyor zamanla unutucak ama deli oluyorum o sese bide insanın yüzüne bakarak yapmıyormu ne demek istiyosa :)

Teşekkür ederim canım sizede geçmiş olsun ne mutlu sana ağrı kesicilerele atlatmışsınız bızımki çok feciydi hemen hemen 2 gün 3,5 saate bir dolven ve calpol içirdim , ılık duş ama geçmedi baktım olacak gibi değil çocuğum acı çekiyor çok şükür bugün çok daha iyi..

çok geçmiş olsun ikinizede vede Allah kolaylık versin cnm bi yardımcın yoksa işin epey zor

Sağol canım allaha şükür eltim ve kaynanam yardımcı oluyorlar allah razı olsun onlardan ama işte gece uykusuz kalıp gündüz işe gelmek üstünede hasta olmak hiiçç çekilmiyor..

Canım umarım en kısa zamanda unur duru da birara yapıyordu şimdilik unutmuş durumda..

hosgeldin demos. cocukla tatil insanın burnundan geliyo oyzden ben bu sene goze alamadım. bi de durunun hastalıgı tam facia olmus sizin tatil cnm gecmis olsun.

Hoşbulduk canım ya biz 4 yıldır evliyiz eşim hiiççç izin alamadığı için tatil yapamadık bu senede fırsat bulduk gidelim dedik ama burnumuzdan geldi hayırlısııı çookk çookk afadersin alışmadık kıçta don durmaz diye bir laf vardır eeee alışkın olmayınca böyle olduu..

canım çok geçmiş olsun çocuğun hastalanması çok zor insanın gözü hiçbişey görmüyo bizde sabah çıkıcaz yola bakalım inşallah mirayı hasta etmeyiz tatilde

Sağol canım bu günde boynum tutulmuş allhım kabus gibi. Canım umarım problemsiz ve güzel bir şekilde çok çok eğlenerek geçirirsiniz tatilinizi..

Ayyyy bu çocuklarr çok faci yaa bizde çekmeceler tv i düğmeleri heryer siyah bantlı aklı estimi yinede çıkarıyor biz tekrar yapıştırıyoruz..

Arkadaşlar ben uzun zamandır topiğe giremiyorum çocukların gelişimi nasıl sizlerde...

Duru Konuşma olarak, Anne, baba, dayı, abi, abla , bum (su) , Mammaam, hayvanları gördüğü zaman kuş, havhav ( köpek) , pisi pisi yada miyav , möööö ( inek ) ::)) araba gördümü ğııınn ğın yada aabaaa , banyoyu gördümü kafasını elleyip bıcı bıcı diyor vs. vs. tabiki bazılarını tam çıkaramıyor ama biz anlıyoruz. Kaynımın kızı duru dan 5 ay büyük maşallahh gayet güzel cümle kuruyor anne bunu ver , ben gidiyom gibi şeyler. Duru konuşma olarak pek iyi değil ama ne desem anlıyor ve yapıyor..

Oyun olarak ta sadece dön dön kelebek oynuyor düünn düün deyip sonrasında aappşıı deyip çömeliyor...

Başka yaptığı ufak tefek şeyler var sizde paylaşırsanız sevinirim.

Bir tanıdık var geçen gün karşılaştım oğlunun yaşını tam bilmiyorum da çocuk 1 1,5 yaşına kadar anne baba gel git gibi şeyler söylüyormuş ama gelişim birden durmuş daum sendromu teşisi konmuş duru yu iyi gözlemle dedi o yüzden soruyorum allah şifasını versin zor bir durum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…